Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-03-29@04:38:52 GMT

علت حضور ۴ سینماگر در چهارمین جایزه پژوهش سینما

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۲۸۷۱

علت حضور ۴ سینماگر در چهارمین جایزه پژوهش سینما

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، اولین جلسه شورای سیاستگذاری چهارمین جایزه پژوهش سال سینمایی، امروز با حضور رئیس سازمان سینمایی برگزار شد. در ابتدای جلسه حسین انتظامی ضمن تشکر از زحمات محمود اربابی که موسس جایزه پژوهش سال سینمایی بود، گفت: این رویداد در دوره‌های گذشته مسیر رو به جلویی داشته است و امسال هم با تدابیری که اندیشیده شده، شاهد جهش جدی‌تری خواهیم بود 

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: خروجی‌های این رویداد باید به شکلی باشد که سینما از آن استقبال کند و احساس کند کاربردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرفا در این صورت، رویداد موفقی است و گرنه مثل بسیاری از پژوهش‌های دانشگاهی، انتزاعی است. اینکه اصرار داشته‌ایم در شورای سیاستگذاری این جایزه، ۴ سینماگر نیز حضور داشته باشند از این جهت است که مکمل دیدگاه‌های آکادمیک باشند و نیازهای واقعی سینما را به پژوهشگران انتقال دهند.

وی خاطرنشان کرد: ما در نظامات پژوهشی معمولا از طرف صنعت متهم می‌شویم که در کارهای دانشگاهی، انتزاعی پژوهش می‌کنیم لذا خوب است تاریخی قبل از مدت زمانی که برای ارسال آثار و مقالات در نظر گرفته شده، برای بررسی و انتخاب موضوعات پژوهش‌های ارسالی در نظر گرفته شود تا اگر اهداف این رویداد را برآورده نمی‌کند، به اطلاع پژوهشگران محترم برسد و مراحل تکمیلی آن انجام نشود.

رئیس سازمان سینمایی همچنین افزود: باید حرفی در جهان برای گفتن داشته باشیم؛ خصوصا آنکه با بحث‌های دیپلماسی عمومی که مطرح است حتما سینما می‌تواند بیشترین تاثیر را داشته باشد زیرا متکی بر تصویر است و می‌تواند به ارزش‌های جهانیِ بیشتری، بنا بگذارد.

* گوشه چشمی به حضور در حوزه بین‌الملل 
در ادامه محمد رحمتی، معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه پژوهش سینمایی ضمن تشکر از زحمات محمود اربابی در دوره‌های گذشته، افزود: امسال قصد داریم این رویداد را تقویت کنیم به همین دلیل ضمن حفظ دستاوردهای قبلی، گوشه چشمی هم به حوزه بین الملل خواهیم داشت. در سه سال گذشته آثار پژوهشی داخلی شناسایی و آثار برتر تقدیر شدند و یکی از وجوه ممیزه این دوره این است که در حوزه بین‌الملل نیز به قدر بضاعت، فعال‌تر خواهیم بود.

وی با اشاره به دیگر وجوه ممیز جایزه امسال با دوره‌های گذشته گفت: تلاش ما این است که رویکردِ «گردآوری» آثار پژوهشی در رویدادهای قبلی، به سمت «تالیف» آثار در این دوره سوق پیدا کند؛ البته با توجه به شرایط کرونایی، برخلاف میل ما، تقویم رویداد به گونه‌ای رقم خورد که زمان برای تالیف آثار، اندک است اما در هر حال برای نزدیک شدن به اهداف کلیِ چنین رویدادی، حرکت در این مسیر ضروری است.
 

 

بهروز بختیاری دبیر چهارمین جایزه پژوهش سال سینمایی نیز گفت: هدف اصلی، شناسایی و همکاری با پژوهشگران متخصص، حرفه‌ای و روزآمد در عرصه ملی و بین المللی است تا از رهگذر این جایزه، به جامعه ایران معرفی شوند. باید با این دسته از پژوهشگران که فعالیت‌های جدی انجام دادهاند ارتباط داشته باشیم و از دیدگاه‌ها و نظرات آنها در راستای حل مسائل سینمای ایران استفاده کنیم. سینمای ایران در جهان مورد توجه است و به بسیاری از فیلم‌های ایران نگاه جدی شده است.

وی ادامه داد: تقویت فضای پژوهشی مرتبط با سینمای ایران در سطوح ملی و بین المللی، شناسایی و گردآوری آثار پژوهشی داخلی و بین المللی درباره سینمای ایران، جهت‌دهی پژوهش‌ها و مطالعات به سوی موضوعات کلیدی و زیربنایی برای کمک به ارتقای کیفی سینمای ایران، تقدیر از تلاش‌های پژوهشی اساتید، دانشجویان، اندیشمندان و خبرنگاران دانشگاهی که سهمی از مطالعات علمی و پروژه خود را به سینمای ایران اختصاص داده‌اند، افزایش تعاملات اندیشمندان و پژوهشگران رشته‌های مختلف دانشگاهی و مراکز علمی- پژوهشی داخلی و خارجی با سینماگران و دست اندرکاران سینمای ایران را می توان از جمله اهداف این دوره جایزه پژوهش سال سینمایی معرفی کرد.

در ادامه اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.
غلامحسین رحیمی شعرباف، احمد ضابطی جهرمی،  حسن خجسته، احمد الستی،  محمود اربابی ، روح الله حسینی،  محمدباقر قهرمانی، محمد سلگی، فرشاد فرشته حکمت، فاطمه حسینی شکیب،محمد رحمتی، فریدون جیرانی، محمدرضا اصلانی و محمد علی نجفی از اعضای شورای سیاستگذاری چهارمین جایزه پژوهش سال سینمایی هستند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پژوهش سینمای ایران سازمان سینمایی حسین انتظامی جایزه سال پژوهش سینما بهروز بختیاری جایزه پژوهش سال سینمایی چهارمین جایزه پژوهش شورای سیاستگذاری سازمان سینمایی سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۲۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون امسال هم به نفع سینما کنار نکشید؟

فیلم اکران‌نشده «کارو» در حالی امروز روی آنتن تلویزیون می‌رود که پیش از این مدیران سیما اعلام کرده بودند در نوروز ۱۴۰۳ برای رعایت چرخه نمایش سینما، فیلم اکران‌نشده از تلویزیون پخش نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، در فهرست فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی شبکه‌های سیما برای امروز، هفتم فروردین ماه، نام فیلم سینمایی «کارو» ساخته احمد مرادپور به چشم می‌خورد. این فیلم که در سی‌ونهمین جشنواره ملی فیلم فجر در سال ۹۹ حضور داشت، جزو ۱۶ فیلم منتخب داوران نبود و به همین دلیل در این رویداد به نمایش درنیامد.

«کارو» محصول سازمان هنری ـ رسانه‌ای اوج بعدها با وجود تدوین مجدد برای نمایش عمومی، روی پرده سینماها اکران نشد.

این فیلم حالا در هفت سین سینمایی هفتم فروردین شبکه‌های سیما قرار گرفته و امشب ساعت ۲۳:۴۵ از شبکه یک سیما روی آنتن خواهد رفت. این در حالی است که در نشست خبری ویژه‌برنامه‌های نوروز ۱۴۰۳ و ماه مبارک رمضان که ۱۶ اسفندماه با حضور معاون و جمعی از مدیران سیما برگزار شد، بر این موضوع تأکید شد که قرار نیست در نوروز ۱۴۰۳ فیلم سینمایی اکران‌نشده ایرانی روی آنتن تلویزیون برود.

محسن برمهانی، معاون سیما در بخشی از این نشست گفته بود: امسال فیلم‌های ایرانی را قبل اکران خریداری نکردیم. این اقدام برای دوران کرونا تجربه خوبی بود ولی امسال تلویزیون به نفع سینما کنار کشید تا فیلم‌ها اولین بار در سینما اکران شوند.

محمدعلی غلامرضایی، مدیرکل تأمین و رسانه بین‌الملل سیما نیز تاکید کرده بود: امسال اکران تلویزیونی نداریم تا چرخه اکران سینما رعایت شود و صرفا فیلم‌هایی که به اکران رسیده‌اند، روی آنتن می‌روند.

نمایش فیلم‌های اکران‌نشده در ایام تعطیلات نوروز سال‌های ۱۴۰۰ به بعد، همواره با انتقاداتی از سوی اهالی سینما مواجه بوده است. این اقدام که با نمایش «یدو» و «تک‌تیرانداز» در آن سال آغاز شد، بعدها با «شماره ۱۰»، «های پاور» و «هوک» ادامه یافت و حتی کارگردان «بچه‌های طوفان» از مدیران سیما درخواست کرد این اثر که در فهرست فیلم‌های اکران نوروز ۱۴۰۲ قرار گرفته، از تلویزیون پخش نشود تا به اکران آن روی پرده سینما لطمه نخورد.

در میان این فیلم‌های یادشده، پخش آثاری چون «شماره ۱۰» و «تک‌تیرانداز» که واجد ارزش‌هایی برای نمایش سینمایی بودند و پس از اکران تلویزیونی، در سینما فروش کمی داشتند، انتقادهای بیشتری را برانگیخت.

حال روشن نیست با وجود این واکنش‌ها، بر چه اساسی تلویزیون بار دیگر به نمایش فیلم اکران‌نشده روی آورده است. هرچند حاشیه های فیلم اکران نشده «کارو» برای رفتن روی پرده نقره ای و اکران نشدن آن در این چند سال می تواند علت این تصمیم و شاید توافق باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پژوهشی جدید: مغز انسان درحال بزرگ‌ترشدن است
  • نیازمند ایجاد واحد پژوهشی و فناوری مجزا در کشور هستیم 
  • راهیابی آثار ۵ سینماگر ایرانی به جشنواره هات داکس
  • خانۀ سپنتا را به موزۀ سینمای اصفهان تبدیل کنید
  • استقبال چشمگیر قمی‌ها از فیلم‌های نوروزی در سینما «بازار شهر»  
  • استقبال چشمگیر قمی‌ها از فیلم‌های نوروزی در سینما «بازار شهر»
  • سه جایزه به غرفه «پوران درخشنده» در موزه سینما اضافه شد
  • تلویزیون امسال هم به نفع سینما کنار نکشید؟
  • اضافه شدن سه جایزه به غرفه«پوران درخشنده» در موزه سینما
  • سه جایزه به غرفه «پوران درخشنده» اضافه شد