واکنش کیهان به روزنامه بزککننده برجام درباره قیمت این روزهای دلار
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۳۰۳۵
کیهان: یک روزنامه حامی دولت میگوید همدستی دلالان اقتصادی و بازیگران سیاسی موجب شد تا کاهش قیمت دلار پس از انتخابات آمریکا ادامه پیدا نکند (!)
روزنامه جمهوری اسلامی که متأسفانه مدتهاست حیثیت این روزنامه متعلق به حزب جمهوری اسلامی را پای غربگرایان میریزد، در سرمقاله خود نوشت: «مدتی است مردم کشورمان از گرانی رنج میبرند.
آنها منافع خود را بر مصالح مردم ترجیح میدهند و نمیخواهند مشکلات حل شود تا بتوانند از یکطرف جیبهای گشاد خود را پر کنند واز طرف دیگر، رقیب سیاسی را از قدرت دور کنند و خودشان بر کرسی قدرت تکیه بزنند. پدر قدرت بسوزد که چشمها را کور و گوشها را کر میکند و طالبان خود را به هر خیانت و جنایتی وادار میسازد و اولین قربانی در این معرکه، مردم بیگناهی هستند که در تمام صحنهها برای کشور و نظام فداکاری میکنند، ولی در نبردهای سیاسیون بر سر قدرت همواره خرد میشوند.
به همین روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نگاه کنید که خبر سقوط ترامپ، باعث ریزش شدید قیمت ارز و سکه و خودرو شد، ولی دلالان اقتصادی و بازیگران سیاسی دست به دست همدیگر دادند و دسته اول با به صدا درآوردن زنگ خطر برای جیبهای گشاد و دسته دوم با اظهارنظرهای سیاسی درباره آینده رابطه با آمریکا، موفق شدند جلوی ریزش قیمتها را بگیرند و همه چیز را به سیر صعودی برگردانند. باید خیلی سادهلوح باشیم که بپذیریم این واقعه، یک اتفاق است و نتیجه همدستی دلالان اقتصادی با بازیگران سیاسی نیست.»
این روزنامه بزککننده برجام، به خیال خود پلتیکزده و فرار به جلو کرده است! وگرنه به جای شروع از پله چندم- آن هم با ادبیات تحریف- باید به این واقعیت تلخ اشاره میکرد که نرخ دلار قبل از آمدن دولت روحانی و بزک توافق با آمریکا (ادعای توقف حل همه مشکلات به بستن با آمریکا) ۳۷۰۰ تومان بود و در اثر سوء تدبیر هفت ساله دولت، ۹ برابر شده به عبارت دیگر، در اثر سوء تدبیر دولت، هم بخش اعظم برنامه هستهای تعلیق یا واگذار شد، هم تحریمها (در همان دولت اوباما) چند برابر بیشتر برگشت و هم قدرت خرید مردم کاهش یافت.
ضمناً باید از نویسنده این روزنامه پرسید اگر مشکلات ریشه اقتصادی و مدیریتی ندارد، چرا طیف متبوع وی قبل از سال ۹۲ مدعی بودند ۷۰ تا ۹۰ درصد علت مشکلات اقتصادی، سوء مدیریت است؟
ثالثاً اگر دلالها در به هم ریختن بازار نقش دارند -که قطعاً این طور است- چرا دولت و وزارتخانههای اقتصادی ذیربط، در مقابل این مفسدان و اخلالگران، مجامله میکنند، بلکه بعضاً مجال موجسواری را برای آنها فراهم میسازند؟!
رابعاً اگر قرار باشد اوضاع اقتصادی با آمدن این دولت یا آن دولت در آمریکا، به هم بریزد و یا خوب شود، چه نیازی به سیاستگذاری مستقل و درونزاست؟ در حقیقت نویسنده، در حال تجویز نسخه قجری و پهلوی و بنسلمانی است که سرنوشت خود و کشورشان را به آمد و شد سیاستمداران در آمریکا سپرده بودند.
خامساً درباره نقشآفرینی سیاستبازان در آشفتگی اقتصادی نیز باید یادآور شد شرطی کردن اقتصاد کشور و مدیریتی که ذاتاً باید درونزا باشد، مذاکره با آمریکا، باعث وخامت حال اقتصاد شده و حال آنکه بسیاری از این نوسانات، در اثر بیتدبیری اتفاق میافتد، و نه مذاکره یا تحریم آمریکا، بازار مسکن، گوشت، روغن، مرغ و تخممرغ، آهن و بسیاری از اقلام دیگر، شاهدی براین ادعاست.
سادساً با کدام منطق اقتصادی، در حالی که دولت جدید آمریکا (در صورت انتخاب و قطعیت) باید تازه سه ماه دیگر آغاز به کار بکند، باید موجب کاهش قیمت ارز و سکه و خودرو شود؛ مگر نه این که بایدن معاون دولت اوباما بود و دولت اوباما بود که برجام را با شگردهای مختلف زیرپا گذاشت. نرخ حبابی ارز وقتی پایین میآید- و باید هم پایین بیاید- که دولت به حمایت از تولید، رونق صادرات، شکستن تحریمها به واسطه تعامل گسترده با جهان غیرغرب، نظارت درست در واگذاری ارز دولتی و بازگشت آنها، بستن راه قاچاق و واردات بیرویه، اخذ مالیاتهای سنگین از اقتصاد زیرزمینی و تدابیری از این دست، از داخل به اقتضاء ثبات و آرامش بدهد وگرنه گره زدن آرامش اقتصاد به عطسه ترامپ و سرفه بایدن، عین بیعقلی است. اگر خیانت نباشد.

تبلیغات در خبربان
منبع: فردا
کلیدواژه: برجام دلالان اقتصادی قیمت دلار انتخابات آمریکا بایدن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۳۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
دومان سهند
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
افزودنی های بتن چیست؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
شرکت «سرو ونگ»
اخبار فناوری
داربست
کتاب صوتی
آخرین تغییرات طرح میکا چه تبعاتی برای استیبل کوینها...
بازیگر نقش رحمان برادر بهمن خان در سریال یاغی...
کاهش دما تا ۵ درجه در بیشتر نقاط کشور
زمان واریز سود سهام عدالت مشخص شد ؛ سه...
بهترین وکیل خلع ید در تهران
تعمیر فوری گوشی شیائومی
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
بهترین برند کولر چیست؟
کلینیک بتن ایران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تفاوت کولر گازی و آبی
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
فروش کفش
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
کولر گازی 36000 گری
دوره دیجیتال مارکتینگ
اجاره کلبه چوبی
تهیه غذا
خبر هوشمند فهام
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
خبر بعدی:
کیهان: غربگراها به تیم هستهای ایران حمله میکنند!/تقسیمکار اصلاحطلبان تندرو با غربیها
مذاکرات دوروزه دوحه به دلیل کارشکنی آمریکاییها بینتیجه مانده و میان طیفهای مختلف داخل و خارج، بحث و بررسیهای متفاوتی را به دنبال داشته است.
تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم که طی چند ماه گذشته بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران ایستادگی و تلاش کرده به هیچ وجه تحت تاثیر فشار طرف مقابل قرار نگیرد و توپ مذاکرات هستهای برای رفع تحریمهای ظالمانه در زمین ایران نباشد، بعد از نشست دوحه با تأکید بر اینکه میز مذاکره را ترک نخواهد کرد، بار دیگر اعلام کرد که مسئولیت شکست مذاکرات دوحه و وین برعهده آمریکاست.
واضح آنکه، مقاومت تیم مذاکرهکننده کشورمان بر شروط اصلی (لغو تحریمها، راستیآزمایی و ارائه تضمین) مقامات آمریکایی را به این نتیجه رسانده که دولت سیزدهم، مشکلات اقتصادی را به برجام گره نزده، دست پر را در اختیار داشته و اهل سازش و کرنش نیست و تسلیم خواستههای فرابرجامی آمریکا نمیشود. نتیجه مذاکرات وین و نشست دوروزه دوحه این واقعیت را برای افکار عمومی اثبات کرد که آمریکا حاضر به تضمین دادن نیست و هر وقت بخواهد- با در نظر گرفتن احتمال پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات کنگره آمریکا- میتواند بدون هیچ هزینهای مجدداً از توافق خارج شده و بازهم فشار حداکثری علیه ایران را کلید بزند.
رویترز روز گذشته از قول یک مقام ارشد آمریکایی نوشت که «واشنگتن صریحاً اعلام کرده که نمیتواند به ایران تضمین حقوقی بدهد که دولت آینده آمریکا به توافق پایبند باشد.»
از سویی، ابتکار ظاهری اخیر آمریکا و اروپا در موضوع مذاکرات هستهای، صرفاً تغییر محل مذاکرات از وین به دوحه بوده و هیچچیز دیگری تغییر نکرده است. آنها نیامده بودند که با حسننیت، ابتکار عملی جدیدی به خرج داده و یا برای توافق بر روی لغو تحریمها مذاکره کنند. هدف آنها ادامه تله گذاریهای دیپلماتیک و به سرانجام رساندن قراردادی تحمیلی با ایران بود!
علاوه بر مواضع اخیر مقامات غربی، ادبیات حاکم بر اظهارات سفیر آمریکا در نشست سه روز پیش شورای امنیت گواه روشنی بر این ادعاست. وی پنجشنبه و بعد از انتشار اخباری مبنی بر شکست مذاکرات در دوحه، در جلسه شورای امنیت گفت که «توافق وین از اوایل مارس [اسفند و فروردین] آماده است»! و «اینکه ایران در مذاکرات دوحه درخواستهای فراتر از برجام مطرح کرده ما را مأیوس کرده است.»
او مدعی شد که «ایران هنوز هیچ اضطرار زمانی برای به سرانجام رساندن توافق و به اتمام رساندن این بحران نشان نداده است»!
تقسیمکار اصلاحطلبان تندرو با غربیها
با این حال و در شرایطی که آمریکاییها به ادامه کارشکنی و باجخواهی خود ادامه میدهند اما برخی پادوهای داخلی غرب در تلاشاند تا ضمن پیش بردن سیاست سازش و تسلیم، در افکار عمومی القا کنند که تیم مذاکرهکننده ایران نابلد بوده و باید برای حل مشکلات اقتصادی در مذاکرات هستهای کوتاه بیاید!
با اینکه ترامپ از برجام خارج شد و بایدن هم نمیخواهد به برجام برگردد اما مدعیان اصلاحات که روزی در مسلک و قامت منجیان اقتصاد ظاهر میشدند و میگفتند امضای کری تضمین است، مقصر اصلی وضعیت فعلی برجام یعنی آمریکا را رها کرده و تیم مذاکرهکننده کشور را آماج حملات خود قرار دادهاند.
گویا بازندگان سیاسی داخلی با آمریکاییها تقسیمکار کرده و آمریکاییها هم روی بازی رسانهای و عملیات روانی آنها حساب باز کرده تا ضمن فشار به حاکمیت، تیم مذاکرهکننده کشورمان را ناتوان نشان داده و عدم توافق را بهپای دولت سیزدهم بنویسند. دبیرکل حزب اتحاد ملت در توئیتی نوشت: «اگر به این باور رسیدهاید که تأخیر در احیای برجام باعث تداوم و افزایش خسارات و فشار فزاینده بر اقتصاد کشور و معیشت و رنج روزافزون مردم و به ضرر منافع ملی ایران است و این توافق باید زودتر احیا شود، استفاده از دیپلماتهای توانمند، مجرب و باورمند به برجام هم یک ضرورت است.»
فعال سیاسی اصلاحطلب دیگری هم در مطلبی نوشت: «اگر آقای رئیسی سرنوشت مذاکرات را در اختیار افرادی قرار دهد که اولویتهای شخصی آنان بر منافع ملی تفوق داشته باشد، در این صورت نهتنها ملت، بلکه دولت و شخص آقای رئیسی نیز زیان خواهند دید.» محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب که رئیس دفتر و معاون پارلمانی دولت اصلاحات بود با کنایه و ادبیات تمسخرآمیزی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «باز جمعه شد. آقای علمالهدای مشهد ما از علی باقری تشکر کرده که در قطر هم مثل وین به نتیجه نرسیدند. تشکر کرده از دانشگاه امام صادق که چنین نماز شب خوانهایی تربیت کرده. خدا قبول کند نماز شب باقری را. ولی ایکاش کسی میرفت مذاکره که دیپلماسی خوانده بود.»
یکی دیگر از چهرههای تندروی اصلاحطلب که محکوم امنیتی فتنه 88 بوده در راستای اعتبارزدایی از تیم مذاکرهکننده ایران نوشته است: «زندگی ما هشتادوچند میلیون رعیت در گرو مذاکره فردی از طرف ماست که افکار اکثریت ما را نمایندگی نمیکند!»
همراهی مدعیان اصلاحات با غرب چیزی جز خیانت محض نیست
همراهی و حمایت مدعیان اصلاحات از طرفهای غربی که نمیتواند چیزی جز خیانت محض باشد، در حالی است که طی چند دهه گذشته آمریکاییها در قبال جمهوری اسلامی سیاههای مملو از خیانتها و خباثتها را دارند. قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس، بیانیه ضدایرانی، فعال کردن سرویسهای اطلاعاتی صهیونیستی، ترور شهید صیادخدایی، خرابکاری در تأسیسات هستهای، تحریمهای اخیر ایران در حوزه پتروشیمی، دزدی محموله نفتکش ایران در آبهای یونان، اعلام جایزه برای کسب اطلاعات درباره سپاه تنها بخشی از اقدامات خبیثانه آمریکا و دوستانش علیه جمهوری اسلامی ایران- آنهم در طول یک ماه گذشته- است.
ضعف و نابلدی تیم مذاکرهکننده سابق وقتی ظریف گفت: «ئه ئه ندیده بودم!»
جالب آنکه اصلاحطلبان در حالی تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم را به نابلدی متهم میکنند که تیم مذاکرهکننده دولت سابق که با باند نیویورکیها همکاری داشت و در بالکن هتل «کوبورگ» محل مذاکرات سال 93 با اعضای لابی نایاک (چهرههای ضدایرانی مانند هومن مجد) عکس یادگاری میانداخت بارها به عدم اطلاع از محتوای برجام و نابلدی و ناتوانی خود در مذاکرات هستهای اعتراف کرده است. مهرماه سال گذشته بود که محمدجواد ظریف، قهرمان دیپلماسی مدعیان اصلاحات
(که با عباراتی نظیر آرش کمانگیر و امیرکبیر ایران و... از او یاد میکردند) و میگفت «هر توافقی بهتر از توافق نکردن است»! طی اظهاراتی در شبکه اجتماعی کلابهاوس اعتراف کرد که: «در مجلس گفتم که در برجام کلمه ساسپنشن (Suspension) نیست و این اشتباه از من بود، چهار بار یا سه بار کلمه ساسپنشن (تعلیق) در ضمیمه استفاده شده بود. این را مذاکرهکننده ما، به ما اطلاع نداده بود»!
اشاره ظریف به اظهارات خود در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۴ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی است که با جرئتی آمیخته به حرارت گفته بودند: «اصلاً تعلیق در هیچ جا نیامده، در هیچ جای برجام تعلیق نیامده. هرکس تعلیق ترجمه کرده، اشتباه کرده. هیچ جای برجام تعلیق نیامده»!
محمود نبویان، نماینده مجلس در تاریخ ۲۵ آذر ۹۴ گفته بود: «فردای روز توافق، دکتر ظریف به مجلس آمد تا گزارش بدهد و اذعان کرد یکی از بزرگترین دستاوردهای ما این است که هیچ جای متن برجام، کلمه «تعلیق» (suspend) برای تحریمها استفاده نشده و همهجا «لغو» تحریمها آمده است و همانجا بنده در ۴ جای متن توافقنامه، کلمه «تعلیق/ suspend» را به ایشان نشان دادم که واکنش ظریف اینگونه بود: «ئه! من اینجاها را ندیده بودم».»
احمد توکلی، نماینده سابق مجلس هم همین موضوع را روایت کرده بود.
صالحی: «باید بیشتر دقت میکردیم»
«علیاکبر صالحی» رئیس سابق انرژی اتمی هم طی اظهاراتی در شهریور ۹۵ گفت: «در بعد تحریم و مسائل دیگر سیاسی، آمریکاییها از شیوه نادرستی استفاده میکنند، اگر ما وقتی برجام را تنظیم میکردیم دقت بیشتری میکردیم این فرصت برای آمریکا پیش نمیآمد که از این قابلیت تفسیر بودن سوءاستفاده کند».
اشکهای تاکتیکی وندی شرمن برای عراقچی!
وندی شرمن، مذاکرهکننده ارشد آمریکایی در کتابی که با عنوان «من ترسو نیستم» منتشر شده، ناگفتههایی از روند مذاکرات هستهای ایران و گروه 5+1 را به تصویر کشیده و در آنجا روایت میکند که چطور باگریه ظاهری و اشک تاکتیکی (احساسی) توانسته مذاکرهکنندگان ایرانی را منفعل و نظرشان را عوض کند. او حتی در جایی میگوید که عراقچی در کریسمس برای من کارت پوستال میفرستاد و نمیدانست که من یهودیام! وندی شرمن در بخشی از این کتاب صریحاً میگوید «در مذاکرات با ایران مظلومنمایی میکردم» وی در تشریح حربه اشک میگوید: «بعد از سکوتی طولانی، عراقچی از موضوعی که مطرح کرده بود، صرفنظر کرد. اشکهای من گواه این بودند که دیگر چیزی برای ارائه دادن وجود ندارد و ما به توافقی به زبان تصمیم سازمان ملل رسیدهایم. آن پایان اشکآلود آخرین چرخش اساسی مکعب روبیک شد.»
رویکردی که تعجب روسها را برانگیخته بود؛ تیم ایرانی قبول کرد تحریمها تا ۵ سال ادامه یابد!
همچنین، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مصاحبهای با اشاره به بیتوجهی تیم مذاکرهکننده ایران به حقوق ملت کشورش گفته بود: «ما و چین میخواستیم تحریمهای تسلیحاتی لغو شود اما با وجود حمایت ما، درنهایت تعجب تیم ایرانی موافقت کردند تحریمها تا ۵ سال ادامه یابد! درنهایت، همکاران ایرانی ما که طبیعتاً در اینباره تصمیمگیرنده اصلی بودند، موافقت کردند در اینباره معامله کنند.» اینها تنها بخشی از مصادیقی است تا سایهروشنهای استراتژی و تاکتیکهای سازشی و انفعالی تیم مذاکرهکننده مورد حمایت اصلاحطلبان و همچنین تفاوت تیم مذاکرهکننده فعلی (به ریاست علی باقری) با تیم مذاکرهکننده قبلی که به اعتراف خودشان دستاوردی جز«تقریباً هیچ» نداشتند کمی مشخصتر شود وگرنه گفتنیها در این خصوص بسیار است. با اینکه حال مدعیان اصلاحات که این روزها با بحرانهای زیادی روبهرو هستند (از اختلافات داخلی و نداشتن پایگاه اجتماعی تا ناکامی در برنامهها و خلأ تئوریک) بهجای اینکه برای آمریکاییها شمشیر تیز کنند، نوک پیکان حملات خود را به سمت مذاکرهکننده کشورمان گرفتهاند؛ روش و منشی که نمیتوان آن را چیزی جز خیانت محض نامید.
منبع: کیهان