Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@03:57:04 GMT

نظام آموزشی سدی در برابر کتاب خواندن است

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۱۴۷۴

نظام آموزشی سدی در برابر کتاب خواندن است

ایسنا/اصفهان یک مترجم کتاب کودک گفت: نظام آموزشی به جای تشویق و عادت دادن بچه‌ها به مطالعه، سدی برای کتاب خواندن است زیرا در این نظام درس خواندن و حفظ کردنِ محتوایی اولویت دارد.

فرمهر منجزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کتاب‌های بسیار خوبی نوشته و ترجمه می‌شوند که متأسفانه اقبال خوبی پیدا نمی‌کنند، زیرا خواندن کتاب‌ نیازمند تفکر است در حالی که  برخی از پیام‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به اندازه‌ای گذرا و سطحی هستند که فرصتی برای فکر کردن نیاز ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تبلیغات رسانه‌ها، در حال تغییر دادن سلیقه جامعه است. انتشار برخی نوشته‌ها در قالب داستان، سطح سلیقه مخاطب را پایین آورده است و مسیری که رسانه‌ها دارند موجب شده که کودکان و نوجوانان حوصله مطالعه کتاب‌های با ارزش را نداشته باشند. 

منجزی تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که بچه‌ها چه کتابی می‌خوانند بنابراین باید با مراجعه به مراکز مختلفی که وجود دارند کتاب‌های مناسب هر گروه سنی و معیار انتخاب کتاب خوب را شناسایی کنند.

مترجم کتاب «چند روز با پدربزرگ» تصریح کرد: کتابداران، بهترین مرجع شناخت کتاب کودکان هستند، اما در آموزش و پرورش که اصلاً کتابدار کودک نداریم و در کتابخانه‌های عمومی هم از نقش سازنده کتابدارها و شناختی که از ادبیات کودک دارند در تأمین منابع کتابخانه‌ها استفاده نمی‌شود.

وی خانه و مدرسه را دو رکن اصلی برای عادت دادن کودکان به مطالعه دانست و گفت: اگر پدر و مادر کتاب‌خوان باشند و کتاب در معرض دید باشد، فرزند به آن عادت می‌کند از این رو  نقش خانواده مهم است.

منجزی افزود: کودکان سال‌های نخست زندگی خود در مهدکودک و مراکز آموزشی حضور پیدا می‌کنند و این مراکز می‌توانند جدی‌تر و تخصصی‌تر با کتاب برخورد کنند هرچند که جای خالی متخصصان کتاب کودک در مهدکودک و مدارس دیده می‌شود.

این مترجم کتاب کودک، تصریح کرد: نظام آموزشی به جای تشویق و عادت دادن بچه‌ها به مطالعه، سدی برای کتاب خواندن است زیرا در این نظام درس خواندن و حفظ کردنِ محتوایی اولویت دارد که ممکن است به کار بچه‌ها نیاید، در حالی که بچه‌ها با مطالعه می‌توانند مهارت‌های زیادی برای زندگی یاد بگیرند.

این عضو هیئت‌مدیره کانون توسعه فرهنگی کودکان، تأکید کرد: آموزش و پرورش، کتاب‌خوانی را نوعی تفریح و سرگرمی می‌داند در حالی که بچه‌های اهل مطالعه، درک مطلب بالاتری دارند و می‌دانند چه می‌خوانند و یاد می‌گیرند از منابع مختلفی استفاده کنند که یک مهارت برای آینده بچه‌ها است.

منجزی در مورد علت کم‌توجهی رسانه‌ها به معرفی کتاب گفت: اگر از جنبه اقتصادی ببینیم در رسانه‌هایی چون رادیو و تلویزیون که درآمدزا هستند، احتمالاً برای معرفی کتاب تصور می‌کنند ناشران باید برنامه‌های تبلیغاتی بسازند که این کار برای بیشتر ناشران امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: حوزه نشر چندان درآمدزا نیست یا بازگشت سرمایه‌اش سریع نیست، هزینه تبلیغات را ندارند هرچند که ناشران کتاب‌های کمک آموزشی که به واسطه نظام معیوب آموزش و پرورش بازاری گرم و پر سود برایشان ساخته شده است.

این مترجم کتاب کودک تصریح کرد: برنامه‌های معرفی کتاب هم نیاز به نیروهای متخصص است. متأسفانه افرادی که کتاب بشناسند، کتاب بخوانند و با معیارهای معرفی کتاب آشنا باشند، شناخته شده نیستند.

منجزی تأکید کرد: کمبود نیروی متخصص، کتاب خوان و کتاب شناس برای معرفی‌های برانگیزاننده هم از دیگر علت‌های بی‌توجهی به کتاب‌خوانی در جامعه است و این حوزه جدی گرفته نمی‌شود. گاهی گذرا و مقطعی به آن می‌پردازند و گاه رها می‌شود. تا جامعه خود احساس نیاز نکند، قدمی در این راه برداشته نخواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها نظام آموزشی کتابخوانی مترجم کتاب معرفی کتاب کتاب کودک رسانه ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در لرستان

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان از حمایت از تولید آثار نویسندگان بومی در ادبیات کودک و نوجوان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، رضا داوری، شامگاه دوشنبه، در آیین رونمایی از دو کتاب‌ شعر کودک در لرستان، گفت: کتاب‌های شعر کودک مهمان کوچه گردآوری و تدوین اسماعیل الله‌دادی و مامان من باباست به قلم نسترن حاتمی رونمایی شد.

او با قدردانی از مجموعۀ حوزه هنری به‌دلیل نگاه ویژه به حوزه کودک و نوجوان، اضافه کرد: این حوزه در لرستان مغفول مانده‌ است.

رونمایی از 26 عنوان کتاب "ایثار و شهادت" در لرستان

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان با بیان اینکه بزرگان حوزۀ کودک و نوجوان در این استان ناشناخته مانده‌اند، یادآور شد: برگزاری جلسات رونمایی کتاب به معرفی فعالان این عرصه کمک می‌کند.

داوری اعلام کرد: تولید آثار نویسندگان بومی در ادبیات کودک و نوجوان و حمایت از این آثار از برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان خاطرنشان کرد: امیدواریم ادبیات کودک و نوجوان با حمایت‌های مسئولان و مشارکت‌های دستگاه‌های فرهنگی به جایگاه اصلی خود در این استان برسد.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • «بخوانیم و بسازیم»؛ شعار نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند
  • ◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی
  • استفاده از زبان کودکانه در انتقال مفاهیم
  • صنعت نشر با حبس سرمایه رو به روست
  • حمایت از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در لرستان
  •  بی سوادی سیستمی، بحران حکمرانی کشور
  •  بی سوادی، بحران حکمرانی کشور
  • چرا ترجمه‌ها در حوزه کودک و نوجوان بر تألیف پیشی گرفت؟