مرزهای جغرافیایی ایران و مرزهای منطقه هیچ تغییری نکرده است
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۱۵۹۵
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره نقشه منتشر شده در فضای مجازی و اینکه گفته میشود ایران دیگر مرزی با ارمنستان ندارد گفت: در هفته گذشته یکسری جوسازیهای بی پایه رسانهای را داشتیم. نقشههای ساختگی منتشر شد که جوسازی رسانهای بود، فضای مجازی فرصتی را ایجاد کرده که برخی سوء استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی تاکید کرد: ایران از هرگونه حل و فصل دائم بحران استقبال کرده و در سه دهه گذشته تلاش کرده این موضوع از طریق مسالمت آمیز حل شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: طرح ایران که به پایتختها هم ارائه شد هم پوشانیهای جدی با فضایی که جلو میرود، دارد. مرزهای جغرافیایی ایران و منطقه تغییری نکرده و نه تنها مرزهای ایران بلکه مرزهای منطقه هم تغییری نخواهد کرد.
خطیب زاده تاکید کرد: ایران با هوشیاری و حساسیت موضوع را پیگیری میکند و نمایندگان ما در پایتختها هوشیارانه موضوع را پیگیری میکنند؛ نه مرزی عوض شده و نه تغییری را ایران خارج از آنچه اعلام کرده میپذیرد.
وی ادامه داد: کریدوری که شنیدیم یک جاده ترانزیتی ساده است، همین الان که من صحبت میکنم نیروهای تکفیری همین الان منطقه را ترک کرده باشند و هیچ بهانهای برای این موضوع نیست و خط قرمز ماست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ایران به عنوان دو کشوری که به هر دو پایتخت دسترسیهای متوازن و خوب دارد بخشی از تلاشهایش را برای حل و فصل موضوع معطوف خواهد کرد. ایران در مسیر ترانزیتی دنیاست و از موقعیت ژئوپولتیکی خود آگاه است.
این خبر در حال تکمیل است...
منبع: باشگاه خبرنگاران
کلیدواژه: وزارت خارجه ارمنستان و آذربایجان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
سخنگوی وزارت امور خارجه: موضع ما در ارتباط با موضوع هستهای همان است که همواره گفتیم
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری هفتگی خود ضمن محکوم کردن حملات تروریستی در سیستان و بلوچستان، به ابعاد مختلف اقدامات دیپلماتیک اخیر ایران اشاره کرد. او بر اهمیت مبارزه با استفاده از علم در راستای جنگافروزی و جنایات جنگی تأکید کرد و در این خصوص، رژیم صهیونیستی را به بهرهگیری از فناوری برای نسلکشی در فلسطین متهم کرد. بقایی همچنین از حمایت ایران از ملتهای تحت ستم منطقه، نظیر مردم فلسطین و لبنان، و تداوم تلاشهای دیپلماتیک با کشورهای همسایه همچون عراق و عربستان سخن گفت و به موضوعات مهمی مانند تحریمهای اوکراین، روابط ایران و آلمان، و همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پرداخت.
به گزارش ایرنا، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز دوشنبه ۲۱ آبان در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص اقدامات دیپلماتیک دستگاه دیپلماسی در هفتهای که گذشت ضمن محکومیت شدید حمله تروریستی در سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: اینگونه حملات تروریستی نمیتواند خللی در اراده مردم مرزنشین ایران در دفاع از ایران وارد کند.
وی گفت: روز گذشته به نام روز جهانی علم و توسعه نام گذاری شده بود و خوب است در خصوص خطرات استفاده از علم برای جنگ افروزی تامل کنیم. رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر از علم و فناوری برای پیشبرد طرح نسل کشی مردم فلسطین استفاده کرده است که مصداق جنایت جنگی و نسل کشی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: سازمان ملل اعلام کرده ۷۰ درصد از شهدای غزه زن و کودک هستند و سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قحطی فراگیر در غزه در حال گسترش است. در لبنان هم همچنان بمباران هوایی رژیم صهیونیستی ادامه دارد و ما کماکان از مقاومت در فلسطین و لبنان حمایت میکنیم.
بقایی تصریح کرد: روز سهشنبه گذشته آقای عراقچی سفری به اسلام آباد داشتند و گفتوگوهای بسیار خوبی در خصوص توسعه روابط دوجانبه در زمینه های ارتقای امنیت مرزی، انرژی و موضوعات تجاری با مقامات ارشد پاکستان داشتند. مشاور امنیت ملی عراق هم در رأس هیاتی وارد تهران شد و دیدارهایی را با مقامات ما داشتند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان هم به ایران آمدند و با همتایان خود در ایران دیدار و رایزنی کردند.
وی افزود: اجلاس امروز در ریاض هم به درخواست ایران و چند کشور دیگر برگزار میشود و آقای عراقچی به همراه آقای عارف در این نشست حضور دارند و امیدوارم نشست ریاض منجر به یک روند برای توقف جنگ افروزی رژیم صهیونیستی بشود.
عملکرد آمریکا مهم است نه انتخابات این کشور
بقایی گفت: الگوی رای دهی مردم آمریکا موضوعی است که جای تأمل و بررسی دارد و البته مرتبط با خود آمریکا است ولی آنچه مهم است و با منطقه ما مرتبط است عملکرد آمریکا در رابطه با منطقه و ایران است. واقعیت این است که طی ۴سال گذشته سیاست خصمانه آمریکا علیه ایران تداوم داشت و دولت آمریکا موفق نشد به وعدهها و ادعاهایی که در زمان انتخابات گفته بود در رابطه با مذاکرات برجام و مباحث دیگر جامه عمل بپوشاند؛ مهمتر از انتخابات آمریکا عملکرد این کشور در خصوص منطقه و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و سیاست آن در ارتباط با ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: همه میدانیم که دلیل اصلی تداوم و گسترش جنایات رژیم صهیونیستی حمایت آمریکا از این رژیم، ارسال تسلیحات و ممانعت از هرگونه صدور بیانیه قطعنامهای علیه این رژیم در مجامع بینالمللی است.
وی ادامه داد: مهم این است که منطقه و همه کشورهای جهان رفتارهای دولت قبل و جدید آمریکا را رصد میکنند و انتظار جامعه جهانی این است که از ادامه نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی جلوگیری شود.
وی افزود: با قطعیت می گویم که موضوع آقای نوری شهروند ایرانی در عراق با مقامات عراقی همیشه در دستورکار ما قرار دارد و به صورت جدی پیگیری میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: موضوع ساماندهی اتباع خارجی اعم از مهاجر و آواره در حیطه وظایف وزارت کشور است و اقدامات لازم را در دستور کار قرار دارند. اینکه ما اطمینان حاصل کنیم ورود اتباع خارجی به صورت قانونی انجام میشود مهم است.
بقایی تصریح کرد: آقای شیبانی نماینده وزیر در منطقه غرب آسیا هستند و به صورت خاص باتوجه به شرایط جدیدی که در لبنان ایجاد شده و با توجه به جراحت سفیرمان در بیروت به این کشور اعزام شد و در ادامه هم از خدمات وی استفاده خواهد شد.
وی گفت: در خصوص عراق هم باید گفت از همان ابتدا مشخص شد که رژیم صهیونیستی از فضای در اختیار آمریکا از آسمان عراق سواستفاده کرده و این نقض حاکمیت ملی آنها بود و طرف عراقی نیز صراحتا گفت که اعتراضی را نزد سازمان ملل ثبت خواهد کرد، البته متن اعتراض آنها را ندیدیم ولی بر اساس آنچه گفته شد قرار بر انجام این مساله است. این اقدام نوعی سواستفاده مشترک از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.
مبنای تحریم هواپیمایی کشوری سست است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع ایران در قبال تحریم دولت اوکراین نسبت به تحریمهای هواپیمایی کشورمان به اوکراین به بهانه واهی ارسال موشک به روسیه در حالیکه زلنسکی اخیرا اعلام کرده که اطلاعاتی در خصوص ارسال موشک ایران به روسیه در اختیار نداریم، اظهارداشت: صحبتهای اخیر رئیس جمهور اوکراین خیلی گویا بود. هرچند به زعم آنها موشکی تحویل داده شده ولی چنین چیزی نبوده است و مبنای تحریم های اروپا مبنای سُستی است. آمریکاییها هم ادعای مشابهی را مطرح کردند و تحریم هواپیمایی علیه ایران و البته مردم کشورمان اعمال کردند.
وی گفت: همه اقداماتی که بر مبنای یک ادعای نادرست صورت گرفته باشد طبعا با تناقض صورت میگیرد و سوالی که پیش میآید اینکه برخی مقامات اوکراین چه منفعتی برای گسترش این منازعه دارند در حالیکه ایران از ابتدا بارها اعلام کرده که بخشی از این تنش و منازعه نیست و تلاش کرده و میکند تا بحران اوکراین پایان پذیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سازمان همکاری اسلامی ظرفیت بالایی برای آگاهی جامعه جهانی در خصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی برای همه جهان دارد. در سطح بینالمللی سازمانی که از توان لازم برخوردار باشد شورای امنیت است که متاسفانه در یکسال اخیر به دلیل ممانعت آمریکا از اجرای وظیفه خود درمانده است.
وی افزود: اجلاس سازمان همکاری اسلامی فرصتی ایجاد میکند تا کشورهای اسلامی دیدگاه خود را مطرح کرده و با یکدیگر اجماع داشته باشند.
مینگذاری در روابط دیپلماتیک
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی اتهامات از سوی آمریکا مبنی بر قصد ایران در ترور رئیس جمهور این کشور بیان کرد: اولا جای تاسف است که مراجع ذی ربط آمریکایی به این راحتی اعتبار خودشان را برای طرح موضوعاتی که مبنای واقعی ندارد به مزایده میگذارند و سیزده سال پیش در اکتبر ۲۰۱۱ که دولت دموکراتی هم بود موضوعی مشابه را مطرح کرد مبنی بر اینکه ایران تلاش میکند برای ترور یک مقام ارشد منطقه و این نشان میداد که در تلاش برای ایجاد اختلاف میان دو کشور منطقهای را داشتند.
وی گفت: این مسأله را میتوان به نوعی مین گذاری روابط بین کشورها نامید با این هدف که مسیر پیش روی برای جانشینان خود سنگلاخی و سخت کنند.
ابراز امیدواری برای رفتار مستقل، حرفهای و غیر سیاسی آژانس
بقایی افزود: سفر آقای گروسی در ادامه تعاملات و روابط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و ما به عنوان یک کشور عضو ان پی تی و آژانس و که دارای برنامه صلح آمیز هستهای فعال است مراودات خوبی با آژانس داریم و میتواند این سفر به بهبود تعاملات و همکاریهای دو طرف کمک کند.
وی تصریح کرد: این سفر در بستر مشخصی انجام می شود و در عین حال به عنوان یکی از اعضای پایبند به تعهداتمان در آژانس تعهدات خودمان را جدی میگیریم و امیدواریم رفتار مستقل، حرفهای و غیر سیاسی آژانس نیز به روند روابط دو طرف کمک میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: آقای عراقچی هم اخیرا اعلام کردند که مردود دانستن سلاح هستهای به عنوان یک سیاست دفاعی در ایران و هم در قالب فتوای صادر شده امری روشن و موضعی مشخص است.
خواست جامعه جهانی؛ توقف نسل کشی در غزه
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این خواست جامعه جهانی است که نسل کشی در غزه متوقف شود و امیدواریم که به خواست مردم منطقه و جهان، به حق مردم فلسطین برای حیات و به احترام قوانین و مقررات بین المللی در مقابله با جنایات جنگی به این موضوع احترام بگذارند و از تداوم نسل کشی رژیم صهیونیستی جلوگیری کنند.
با دولت آلمان در ارتباط هستیم
وی در خصوص آخرین وضعیت روابط میان ایران و آلمان متعاقب تنش پیش آمده ادامه داد: با دولت آلمان در ارتباط هستیم تا از ارائه خدمات کنسولی به شهروندان ایرانی مقیم در آلمان اطمینان حاصل کنیم.
بقایی در خصوص سفر گروسی به تهران نیز افزود: بیانیه اسفند ۱۴۰۱، در آن شرایط یکی از چارچوبهایی بود که برای ادامه گفتوگوهای میان ایران و آژانس تدوین شد و در ادامه مسیر قطعا اتفاقاتی که در شورای حکام افتاد هم تاثیرگذار است و آژانس باید بتواند بدور از فشارهای سیاسی برخی کشورها به کار خود ادامه دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: رابطه ما با کشورهای اروپایی همچون دیگر کشورها همواره فراز و نشیبهای مختلفی داشته و هنر این است که با درس گرفتن از آنها، چارچوبی را تعیین کنیم که به خیر و صلاح منافع ملی باشد.
وی گفت: طبیعی است که همه تحولات منطقه را با دقت رصد میکنیم و آنچه در حال وقوع است و به خصوص در یکسال اخیر برای ما اهمیت دارد و با شرکای خود در منطقه و خارج از منطقه در مشورت و رایزنی با آنها هستیم.
موضع ایران درباره موضوع هستهای؛ همان همیشگی
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: موضع ما در ارتباط با موضوع هستهای همان است که همواره گفتیم؛ برنامه ما صلح آمیز است و سندی مشخص به عنوان برجام داریم و هرچند در بخشهایی از این سند ممکن است تاریخ آن گدشته باشد که لازم است برخی بروزرسانیها آنجام شود که متاسفانه به دلیل برخی تحولات متوقف شد.
سیستم قضایی آمریکا گرفتار کلیشههای جانبدارانه است
بقایی در خصوص اتهامات واهی مقامات آمریکا علیه ایران افزود: از لحاظ زمان و هم از نظر محتوا این ادعا کاملا مشکوک است و مینگذاری در مسیر پیچیده روابط ایران و آمریکا است، ادعای مطرح شده کاملا بی اساس و واهی است. این مساله نشان میدهد سیستم قضایی آمریکا گرفتار برخی کلیشههای جانبدارانه است و عادت به طرح اتهاماتی علیه ایران دارد.
وی بیان کرد: سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران در ادامه گفتوگوها و تعاملات دو کشور در خصوص موضوعات امنیتی بوده است. بر همین اساس است که مقامات عراقی گفتند که نامهای اعتراضی را درخصوص سواستفاده آمریکا و رژیم صهیونیستی نزد سازمان ملل ثبت کردند و ما نیز اعلام کردیم که نسبت به تمامیت ارضی خود حساس هستیم و این یک موضع اصولی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: امیدواریم طرف غربی به جای اصرار بر ادعاهای بیمبنا و نادرست که موجب شکاف غیر ضروری بین ملتها میشود تلاشها برای پایان منازعه اوکراین صورت بگیرد.
استمرار گفتوگوهای ایران و عربستان
وی در خصوص سفر اخیر مقام نظامی عربستان به ایران نیز ادامه داد: گفتوگوهای ایران و عربستان به صورت مستمر و خیلی مفید طی یکی دو سال گذشته در جریان بود و سفر مقام ارشد نظامی عربستان هم در این راستا است و امیدواریم زمینه لازم برای تقویت روابط در همه زمینهها را فراهم کند.
بقایی در پایان خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه به این درک رسیدند که آنچه امنیت آنها را تامین میکند افزایش روابط و همکاریهای منطقه است و اطمینان داریم که ادامه توسعه مناسبات با کشورهای منطقه میتواند منجر به ثبات، صلح و امنیت شود.
بقایی در خصوص حمایت آلمان از رژیم صهیونیستی و تصویب طرحی برای مقابله با یهودستیزی در آلمان نیز گفت: سوال شما من را به یاد جمله فلاسفه آلمانی می اندازد که بعضی موارد تاریخ تکرار کمدی است و برخی موارد تکرار تراژدی. الان شاهد تکرار تاریخ به صورت کمدی تراژدی هستیم.
وی ادامهداد: اکنون در میانه یک نسل کشی موجود و جلوی دید همگان قانونی تصویب می شود به بهانه یهودستیزی که عملا مورد سواستفاده قرار خواهد گرفت. من فکر میکنم باید نگاهی به تاریخ انداخت که یهودی ستیزی از کجا شروع شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: واقعا نگاه کشورهای اسلامی به یهودیت چیست؟ ما باور داریم که اعتقاد به سایر ادیان بخشی از باورپذیری است. فکر میکنم کارهایی که اکنون صورت میگیرد که دستاویزی برای هرگونه اعتراض علیه رژیم می شود و باید مراقب باشیم آیندگان به آن افتخار کنند.
واکنش وزارت امور خارجه به تهدید اسرائیل به ترور بشار اسد
بقایی در واکنش به سوالی در خصوص تهدید اسرائیل به ترور بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت: تهدید به ترور مقامات کاملا از لحاظ قانونی و اخلاقی مردود است و نشانه یاغیگری و بی اعتنایی رژیم اشغالگر به قوانین و اصول حقوق بینالملل است و جامعه بین المللی باید در مقابله با این رویکرد خطرناک صدای واحدی داشته باشد.