Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در عراق گفت:ترامپ در این روز‌های پایانی به دنبال فضاسازی رسانه‌ای است؛ اخبار تهدیدات منطقه‌ای را در رسانه‌های مختلف در بازه‌ای پخش و پمپاژ می‌کند و در بازه‌ای دیگر تکذیب می‌کند که یک جنگ روانی تمام عیار را مدیریت کند.  

حسن دانایی فرد، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تحولات اخیر منطقه با محوریت آمریکا، تغییر وزیر دفاع ترامپ در روز‌های پایانی دولت و شایعاتی مبنی بر اقدامات جنگجویانه آمریکا در منطقه گفت: بیش از دو دهه است که آمریکایی‌ها استراتژی بلاتکلیفی را دنبال می‌کنند به ویژه در دوران ترامپ سعی کردند با برخی کار‌ها از جمله ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و خلق حوادثی چنین تلخ و گزنده در حقیقت خود را از این سرگردانی نجات دهند و لذا برآیند همه این رفتار‌ها حکایت از آن دارد که در منطقه استراتژی مدونی توسط آمریکایی‌ها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به احتمال خروج نیرو‌های آمریکایی از منطقه هم زمان با تغییر وزیر دفاع آمریکا گفت: ترامپ همواره لفاظی می‌کند زمانی هم خبری مخابره کرد مبنی براینکه  به دنبال خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه است، اما بعد از چند هفته حرف خود را پس گرفت.
*ترامپ در روزهای پایانی به دنبال یک جنگ روانی تمام عیار است
دانایی فرد تصریح کرد: ترامپ در این دوره گذار علاوه بر سرگردانی کل سیستم آمریکا دچار یک سرگردانی مضاعف شده و به اعتقاد من همه این حرف و حدیث‌ها و شایعات مبنی بر حمله نظامی علیه ایران یا ترور مقامات حزب الله جنبه عملیاتی و اجرایی نخواهد داشت و به لحاظ جمع بندی‌های کلان استراتژی آمریکا دست به این کار‌های نسنجیده نخواهد زد، اما اساساً ترامپ در این روز‌های پایانی به دنبال فضاسازی رسانه‌ای است؛ این اخبار را در رسانه‌های مختلف در بازه‌ای پخش و پمپاژ می‌کند و در بازه‌ای دیگر تکذیب می‌کند که یک جنگ روانی تمام عیار را مدیریت کند. 

سفیر سابق ایران در عراق ادامه داد: برای حمله نظامی و یا اقداماتی از این دست آمریکا شرایطی بهتر از این روز‌های خود را در اختیار داشت، در شرایط فعلی جامعه آمریکا دچار دو قطبی شدید شده، وضعیت وخیم اقتصادی شیوع افسارگسیخته کرونا و مسائلی از این دست اجازه چنین اقداماتی را به آمریکا نخواهد داد، از طرف دیگر در داخل ایالات متحده نیز رهبران و نخبگان آمریکایی چنین استراتژی را از ترامپ نمی‌پذیرند و با او همراهی نخواهند کرد.
*تحرکات نظامی ترامپ علیه ایران یا لبنان استراتزی مورد علاقه کشورهای مرتجع منطقه
وی با تاکید بر اینکه این جنگ روانی بیشتر برای ترامپ جنبه استفاده داخلی داشته یادآور شد: گذشته از این استراتژی برای متحدین آمریکا در حوزه خلیج فارس نیز کاربرد دارد.

دانایی فرد درباره برنامه آمریکا برای خروج نیرو‌های نظامی خود از خاورمیانه و غرب آسیا گفت: در روز‌های پایانی دولت ترامپ با توجه به اینکه شعار او در زمان انتخابات خاتمه دادن به جنگ‌های بیهوده بوده است ممکن است بخشی از نیرو‌های خود را از منطقه خارج کند، اما اساساً زمان باقیمانده زمانی نیست که بتواند این تصمیمات را به طور کامل اجرایی و عملیاتی کند.
*خروج نظامیان امریکایی از منطقه حداقل سه ماهی زمان نیاز دارد/ بلوف سیاسی آقای رئیس جمهور   سفیر سابق ایران در عراق خاطرنشان کرد: اگر امروز ترامپ دستور خروج نیرو‌های آمریکایی را از منطقه صادر کند به لحاظ فنی و اجرایی حداقل سه ماهی نیاز است تا این اتفاق عملیاتی شود با این حساب به نظر می‌رسد تحرکات اخیر ترامپ بیشتر جنبه روانی هم در منظر دموکرات‌ها و هم در منظر سایر بازیگران در عرصه بین المللی داشته باشد.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانایی فر عراق خروج نیروهای امریکا از منطقه حمله نظامی پنتاگون سفیر سابق ایران در عراق یک جنگ روانی تمام عیار روز های پایانی خروج نیرو بازه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۸۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند