Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-19@21:20:29 GMT

خروج زودهنگام از افغانستان، بهای سنگینی دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۱۶۸۴

دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز سه‌شنبه هشدار داد که این سازمان نظامی ممکن است بابت خروج زودهنگام از افغانستان، بهای سنگینی دهد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ینس استولتنبرگ این اعلام خطر را پس از آن صادر کرد که مقام آمریکایی گفتند دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد شمار قابل توجهی از نظامیان کشورش را در هفته‌های پیشرو از افغانستان خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استولتنبرگ گفت: ما با تصمیم سختی روبه رو هستیم. ما تقریبا ۲۰ سال در افغانستان بوده ایم و هیچ یک از متحدان ناتو خواستار ماندن بیش از زمان مورد نیاز در این کشور نیستند.

وی افزود:، اما در عین حال، بهای ترک زودهنگام این کشور و یا به نحوی هماهنگ نشده ممکن است زیاد باشد.

دبیرکل ناتو تاکید کرد افغانستان با خطر تبدیل شدن دوباره به صحنه فعالیت تروریست‌های بین المللی برای طراحی و سازماندهی حملات به کشور‌های ما مواجه است و داعش ممکن است خلیفه تروریستی از دست رفته اش در عراق و سوریه را در افغانستان بنا کند.

تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از آمریکا تنها چند روز پس از انتصاب مقام‌های وفادار به دونالد ترامپ در مناصب مهم پنتاگون اتخاذ شد. این مقام‌ها در استیصال ترامپ از ادامه حضور نیرو‌های آمریکایی در مناطق جنگ زده سهیم هستند.

طبق برنامه پیش بینی شده، ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در افغانستان نیمه دوم ژانویه ۲۰۲۱ (اواخر دی ماه ۹۹) این کشور را ترک می‌کنند.

براساس اعلام مقام‌های آمریکایی، به فرماندهان ارتش در مورد خروج برنامه ریزی شده از افغانستان اطلاع داده شده و کار روی یک فرمان اجرایی ادامه دارد، اما این فرمان هنوز به فرماندهان ارجاع داده نشده است.

ناتو در سال ۲۰۰۳ مسئولیت امنیت بین المللی در افغانستان را برعهده گرفت، دو سال پس از آنکه این ائتلاف تحت رهبری آمریکا، طالبان را به دلیل پناه دادن به اسامه بن لادن سرکرده سابق القاعده از قدرت ساقط کرد.

ناتو در سال ۲۰۱۴، آموزش و اقدامات مشورتی به نیرو‌های امنیتی افغانستان را آغاز کرد، اما به تدریج نیروهایش را از این کشور خارج کرد. ناتو برای عملیات در افغانستان، به شدت به نیرو‌های مسلح آمریکا متکی است.

انتظار می‌رود که ترامپ پیش از خروج از کاخ سفید در ماه ژانویه (بهمن)، دستور عقب نشینی همه نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و عراق را صادر کند.

آمریکا فوریه سال جاری میلادی (اسفند ۹۸) توافقی را با طالبان امضا کرد که براساس آن تا ماه می‌سال ۲۰۲۱ نیرو‌های خارجی از افغانستان خارج می‌شوند.

رئیس جمهوری آمریکا که بازگشت نیرو‌های نظامی این کشور به کشورشان جزو وعده‌های مهم انتخاباتی او بود، پیشتر گفته بود تا نوامبر سال جاری میلادی (آبان) شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به ۴ تا ۵ هزار نیرو کاهش می‌یابد. برچسب ها: ناتو ، افغانستان ، طالبان

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: ناتو افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۱۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل اسلواکی برای مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو

نخست‌وزیر اسلواکی علاوه بر اینکه وعده داد تا مانع عضویت اوکراین در ناتو شود، گفت ورود این کشور به این ائتلاف صرفا «خطر جنگ جهانی را افزایش خواهد داد.»

به گزارش مشرق، ورود هر کشور جدیدی به ناتو مستلزم این است که تمامی ۳۲ عضو کنونی آن به اجماع برسند. «رابرت فیتسو» نخست‌وزیر اسلواکی در این خصوص می‌گوید که اگر اوکراین برای عضویت به ناتو دعوت شود، پارلمان اسلواکی چنین چیزی را نخواهد پذیرفت.

طبق گزارش راشا تودی، نخست‌وزیر اسلواکی خاطرنشان کرد: «اسلواکی می‌خواهد اوکراین موضعی خنثی و بی‌طرف داشته باشد. اگر این کشور عضو ناتو شود، منافع ما به خطر خواهد افتاد و این موضوع اساس یک جنگ جهانی بزرگ است.»

او بیان اینکه تسلیم هیچگونه فشار خارجی نخواهد شد، تصریح کرد: «به شرکای ما در خارج یاد داده شده است که هر چیزی از اسلواکی درخواست کنند، به طور خودکار به آن خواهند رسید. اما ما کشوری مستقل و دارای اعتماد به‌نفس هستیم.»

اسلواکی هم‌چنین در کنار مجارستان، کشور همسایه‌اش بارها هشدار داده‌اند که اتحادیه اروپا نباید وارد درگیری روسیه و اوکراین شود و آنها صرفا بر یک راه‌حل دیپلماتیک اصرار می‌ورزند.

رابرت فیتسو پس از آنکه در اکتبر ۲۰۲۳ نخست‌وزیر شد، رویکرد دولت سابق کشورش مبنی بر ارسال تسلیحات به کی‌یف را تغییر داد. او هم‌چنین با اعزام نیروهای ناتو به اوکراین شدیدا مخالف است.

اوکراین در تاریخ سپتامبر ۲۰۲۲ رسما درخواست عضویت در ناتو را مطرح کرد. گرچه «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در ماه جاری میلادی تاکید کرد که «اوکراین در آینده عضو ناتو خواهد شد» اما تاکنون زمان مشخصی برای عضویت این کشور اروپایی جنگ‌زده در این ائتلاف نظامی تحت رهبری ایالات متحده ارائه نشده است.

روسیه هم بارها صراحتا اعلام کرده گسترش ناتو به سمت شرق را به عنوان «تهدید امنیت ملی» تلقی می‌کند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • سپاه و ارتش، دو بال مقتدر کشور
  • سپاه و ارتش، بازوان اقتدار کشور
  • انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد
  • خروج نیرو‌های سپاه از سوریه؟
  • عملیات وعده صادق آمریکا را آچمز کرد؛ پایان افسانه گنبد آهنین اسرائیل
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی+ فیلم/پیش بینی رسانه آمریکایی از نزدیک بودن شکست اوکراین در برابر روسیه
  • ادعای رسانه آمریکایی: روسیه قصد دارد آمریکا را ضعیف کند
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • دلیل اسلواکی برای مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو
  • قهرمانی مقتدرانه و زودهنگام تیم نفت تهران در لیگ برتر شطرنج آقایان کشور