Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستاها ظرفیت عظیمی برای تولید انواع کالاهای اساسی هستند که همواره توسط دولتها نادیده گرفته شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ این روزها یکی از مهمترین دغدغه جوانان ایرانی اشتغال و کسب درآمد است تا از فشار اقتصادی که بر روی همه خانواده ها تاثیر گذاشته نجات پیدا کنند.

گرچه بهانه تحریم های کشور آمریکا بر روی قیمت برخی از کالا ها تاثیر گذاشته اما عمده مشکلات اقتصادی به گفته کارشناسان درون کشور قابل حل است و نیازی به بیرون ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مثال بارزی که در این زمینه می توان عنوان کرد تولید گوشت قرمز است که به وسیله دامدار در روستاها تولید می شود و به دست دلالان بازار می رسد، این افراد که گوشت را به قیمت پایین از دامدار خریداری کرده به بهانه گران شدن خوراک دام قیمت آن را چند برابر می کنند.

در استان سیستان و بلوچستان عمدتاً دام از سایر نقاط کشور ارزان تر است، دلیل قیمت پایین دام ها ابتدا پرورش آن در مزارع و در نهایت واردات آن از کشوری همچون افغانستان است.

شهرستان هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین مناطق پرورش شترمرغ در این استان به شمار می رود که روزانه چندین تن گوشت به بازار عرضه می کند.

کارآفرینان این شهرستان سال ها قبل و با نامگذاری سال اقتصاد مقاومتی توسط رهبر انقلاب یک کسب و کار تازه ای را بر خلاف فعالیت در مرز آغاز کردند و امروز به برترین کارآفرینان کشور هم تبدیل شده اند.

پرورش شترمرغ گرچه جزو مشاغل تازه تاسیس در سیستان و بلوچستان به شمار می رود اما درآمد حاصل از آن امروز توانسته است بسیاری از خانواده ها را از مهاجرت و فقر نجات دهد.



تامین گوشت مصرفی استان با استفاده از اقتصاد مقاومتی

شیر احمد سارانی یکی از کارآفرینان منطقه سیستان است که بیش از پنج سال در زمینه پرورش شترمرغ فعالیت دارد وی در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: پرورش شترمرغ یکی از مشاغل پر سود برای افراد است، اما همانند همه مشاغل زحمات خود را دارد.

وی افزود: شترمرغ عمدتا پرنده ای حساس است که در دوران پرورش باید مراقبت های خاص خود را داشته باشد.

سارانی بیان کرد: این نوع شغل یکی از مشاغل پر سود به شمار می رود که سرمایه مزرعه دار را پس از پرورش و فروش به دو برابر تبدیل می سازد.

وی ادامه داد: هر شتر مرغ چند برابر خود سود آور است و می تواند یک مزرعه دار را ظرف مدت محدودی به سود کلانی برساند.

 

 

دولت ظرفیت روستاها را نادیده گرفته است

سجاد عارف نژاد کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ما در این خصوص گفت: این صاحبان کسب و کار های کوچک در جامعه هستند که در آینده به تولیدکنندگانی در سطح کلان تبدیل می شوند.

وی افزود: بسیاری از گرانی های اخیر در جامعه به واسطه نام تحریم ها رخ داده است و عملا خود تحریم ها تاثیر آنچنانی بر روی قیمت اجناس نباید می گذاشت.

عارف نژاد با بیان اینکه دولت ظرفیت عظیم روستاها را نادیده می گیرد اظهار کرد: ایران یک کشور چهار فصل با ظرفیت های عظیم است که بدون وابستگی به سایر کشورها می تواند از پس تولید کالاهای اساسی خود بر آید.

وی ادامه داد: اگر دولت برای تولید گوشت بر روی مزرعه داران روستایی سرمایه گذاری می کرد، در یک برهه زمانی نیازی به وارد کردن گوشت یخ زده برزیلی هم نداشتیم.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: فشار های آمریکا بر کشور باعث شده است تا پدیده ای جدیدی بنام کاسبان تحریم بوجود آید تا مردم بیشترین هزینه را در این بین متحمل شوند.



حاشیه نشینی ثمره غافل شدن از روستاها

حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: مرکز پرورش شترمرغ واقع در چاه نیمه سیستان به تنهایی می تواند ظرفیت این را داشته باشد که علاوه بر تامین گوشت استان درصدی از گوشت کشور را هم تولید کند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۶۸ اجرای طرح پایلوت پرورش شترمرغ در چاه نیمه کلید خورد و به صورت ضربتی جوجه شترمرغ خارج از کشور وارد کردیم تا درصدی از گوشت کشور را تامین کنیم.

وی ادامه داد: در حالی که می توان روستاها را به مرکز پرورش دام تبدیل کرد مهاجرت آنها به شهرها پدیده حاشیه نشینی را رقم زده است.

دهمرده بیان کرد: در آمارهای سال ۹۶ اعلام شده است که فقط در چهار شهر سیستان و بلوچستان ۱ میلیون حاشیه نشین سکونت دارند که این امر به یکی از مهمترین نواقص استان بدل شده است.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید گفت که از روستاها غافل شده ایم در حالی که تمام امکانات رفاهی در شهرها وجود دارد همین امر باعث شده است تا روستائیان به شهرها هجوم بیاورند.

وی خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان رکوردار حاشیه نشینی در کشور است در حالی که می توان از ظرفیت روستاها در اقتصاد مقاومتی و تولید نیازهای کشور استفاده کرد.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان پرورش شترمرغ بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو

به گزارش قدس آنلاین، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ حدود سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز (سوم اردیبهشت ۱۴۰۳) نیز بیش از سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است. 

کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • ساخت و ساز ویلایی از طریق مشارکت‌های مردمی رشد پیدا کرد
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو و شیر خشک یک درصد شد
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید
  • خسارت میلیاردی به راه‌های جنوب سیستان و بلوچستان
  • افزایش۱۴ درصدی تولید گوشت‌مرغ در خراسان رضوی
  • تولید گوشت‌مرغ در خراسان رضوی ۱۴ درصد افزایش یافت