Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی گفت: سه طرفِ نشستی تل‌آویو از حیث قانونی و حقوقی جایگاهی در سرزمین‌های خود ندارند و اساساً نمی‌توان این نشست و تشکیل دهندگان آن را دارای وجاهت حقیقی دانست.

«صباح زنگنه» نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی با اشاره به برگزاری نشست سه‌جانبه مقام‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و بحرین در تل‌آویو در گفت‌وگویی  اظهار کرد: از چند روز گذشته اخباری در مورد برگزاری نشست سه‌جانبه در تل‌آ‌ویو با حضور وزیر خارجه بحرین، وزیر خارجه ایالات متحده و همچنین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی منتشر شده بود که واکنش‌های زیادی اعم از اعتراض فلسطینی‌ها و سایر شهروندان کشورهای عربی را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر ترتیب این نشست در پایتخت رژیم صهیونیستی برگزار شد و به نظرم باید آن را یک «دورهمی سیاسی» در وقت اضافه دانست. این نشست در حالی برگزار می‌شود که نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا علیه ترامپ رقم خورد و او از حیث روانی و روحی کاملاً به هم ریخته است. از سوی دیگر، شاهد آن هستیم که چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به مفاسد اداری و اقتصادی نتانیاهو در تل‌آویو به زودی برگزار خواهد شد و به موازات آن بسیاری از محافل سیاسی اسرائیل اعلام کردند که احتمال برگزاری دور چهارم انتخابات کنست بسیار قوی است.

وی ادامه داد: اگر این چند مؤلفه را در مورد واشنگتن و تل‌آ‌ویو کنار یکدیگر قرار دهیم، به خوبی می‌فهمیم که برگزاری این نشست نه تنها برای ترامپ، بلکه به احتمال زیاد برای نتانیاهو هم در واپسین لحظات حضورشان در اریکه قدرت است. در بحرین هم اوضاع کاملاً مشخص است؛ این کشور به نوعی دنباله‌روی سیاست‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی است و اساساً تمام اقدام‌هایی که در این کشور صورت می‌گیرد، به صورت یک‌طرفه و بدون دخیل کردن نظرات مردم در این کشور انجام می‌شود که در مساله عادی‌سازی هم اینگونه بوده است. بر این اساس معتقدم سه طرفِ این نشست از حیث قانونی و حقوقی جایگاهی در سرزمین‌های خود ندارند و اساساً نمی‌توان این نشست و حاضران آ‌ن را دارای وجاهت حقیقی دانست. لذا به نظرم این نشست بیشتر به یک وقت‌گذرانی سیاسی شبیه است تا یک جلسه سیاسی رسمی.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: این جلسات قبل از واگذاری قدرت در واشنگتن و تل‌آویو برگزار شده و این در حالی است که تغییر قدرت در ایالات متحده که قرار است در جریان آن، رهبری به «جو بایدن» محول شود هم هیچ جذابیتی برای شهروندان منطقه نداشته است و اساساً این موضوع چندان جلب توجه نکرده است. به همین دلیل نشست سه‌جانبه مذکور را می‌توان حداقلِ اقدام از سوی یک مرده متحرک مانند ترامپ دانست؛ اما مسأله دیگر این است که در این نشست وزیر گردشگری بحرین هم به همراه رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور در تل‌آ‌ویو حضور خواهد داشت و در مورد مسائلی از جمله برقراری پروازهای مستقیم تجاری و توریستی میان منامه و تل‌آ‌ویو گفت‌وگو کرده‌اند و بخشی دیگر از این رایزنی‌ها بدون تردید اقتصادی خواهد بود. اینکه چرا اسرائیل نه تنها در مورد بحرین بلکه در قبال امارات و سودان هم به دنبال برقراری پروازهای مستقیم است به نوعی جنبه اقتصادی و امنیتی دارد.

زنگنه افزود: صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که عملیاتی و اجرایی‌ شدن این خط پروازی در هر جای جهان، آورده‌های اقتصادی زیادی برای تل‌آویو دارد؛ چراکه مسیرهای جدید باعث صرفه‌جویی‌های اقتصادی در بحث پروازها می‌شود و از منظر امنیتی هم این پروازها یک مسیر جدید در نزدیکی ایران به حساب می‌آیند. به همین ترتیب اسرائیلی‌ها می‌توانند از این مسائل برای کارکردهای جاسوسی از حریم‌های هوایی بحرین علیه کشورهای منطقه استفاده کنند و به نوعی این مسیرهای پروازی امکانات و ظرفیت‌های محیطی اسرائیل در منطقه را با محورهای اقتصادی و امنیتی افزایش می‌دهد که می‌تواند به دست برتر این رژیم در منطقه تبدیل شود. این توافق‌‌ها را باید برای هر طرف بسیار مهم دانست؛ چراکه عبداللطیف الزیانی (وزیر خارجه بحرین) در کنفرانس خبری مشترک با همتایان اسرائیلی و آمریکایی خود صراحتاً این دیدارها را امیدوارکننده و مثمر ثمر خواند که به نظر می‌رسد توافق‌های پشت پرده در این بین وجود دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع دیگر که در جلسه مذکور مورد اشاره قرار گرفت، مسأله افتتاح سفارت بحرین در قدس اشغالی است که کمی پس از ورودِ وزیر خارجه این کشور به تل‌آویو و دیدارش با گابی اشکنازی (وزیر خارجه اسرائیل) این موضوع به تأیید دو طرف رسید. اینکه آیا منامه اقدام به چنین کاری خواهد کرد یا خیر، مشخص نیست اما اگر شاهد افتتاح سفارت بحرین در سرزمین‌های اشغالی باشیم بدون تردید این اقدام را باید بخشی از نمایشنامه تیم ترامپ و نتانیاهو بدانیم. کما اینکه اسرائیل اخیراً برخی از کشورهای آسیای دور و همچنین آفریقا را مجبور به افتتاح سفارت خود در قدس اشغالی کرده است که تمامی این مؤلفه‌ها صرفاً یک نوع سناریو از سمت نتانیاهو برای گذار از مشکلات فعلی به حساب می‌آید. او بیشتر نگران سقوط خود از نخست‌وزیری و ورودش به محاکمه و دادگاه‌هایی است که حیثیت سیاسی او و حزب لیکود را مورد هدف قرار می‌دهد و به نظرم حالا پمپئو به عنوان یک یهودی و دست راست ترامپ، در دقایق نهایی دولت جمهوری‌خواهان به کمک وی آمده است.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نشست سه جانبه وزیر خارجه تل آ ویو تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

به گزارش قدس خراسان، احمد وحیدی در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور  اظهار کرد: همه گام های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم نواز داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملا تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی  متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده ‌ایم و تحسین جهانیان و ملت های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

وی گفت: ما در حوزه های سیاسی دفاعی،امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وحیدی تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه  ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وزیر کشور ادامه داد: لذا جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند لذا باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وزیر کشور با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه ، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه های خود را  در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند.برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید شهرک های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد.رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • نشست اضطراری در تل آویو درباره احتمال بازداشت نتانیاهو
  • نشست اضطراری در تل‌آویو درباره احتمال بازداشت نتانیاهو
  • نشست اضطراری در تل‌آویو درباره احتمال صدورحکم بازداشت ازسوی لاهه!
  • نشست اضطراری در تل‌آویو دربار احتمال صدور حکم بازداشت ازسوی لاهه!
  • اجرای ۷۰۰ برنامه توسط سپاه روح الله
  • معاون امنیتی وزیر کشور: طرح نور با قوت و تدبیر به کار خود ادامه خواهد داد
  • به زودی شاهد موج استعفای مقامات سیاسی و نظامی اسراییل خواهیم بود