Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با تاکید بر ضرورت اعمال فشار پیوسته بر رژیم صهیونیستی برای الحاق فوری و بدون قید و شرط به ان.پی.تی، از چگونگی اجرای پادمان‌ها توسط عربستان سعودی و امارات ابراز نگرانی کرد.

خبرگزاری میزان - کاظم غریب‌آبادی در نشست فصلی شورای حکام آژانس با ارائه سخنرانی در مورد قابلیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی، خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و وضعیت اجرای پادمان‌های هسته‌ای در عربستان سعودی و امارات متحده عربی، مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غریب‌آبادی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه مشروط نمودن الحاق به ان.پی.تی به ایجاد شرایطی خاص، توجیه غیرقابل قبولی برای عدم جهان شمولی معاهده است، گفت: جای تأسف جدی است که رژیم اسرائیل به عنوان تنها غیر طرف معاهده عدم اشاعه در خاورمیانه بوده و به این ترتیب، از جهانی شدن آن جلوگیری می کند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان ضمن گوشزد نمودن این نکته که کسب قابلیت های هسته ای مخفی توسط رژیم اسرائیل، در سایه نادیده گرفتن کامل قوانین و هنجارهای بین المللی، تهدید جدی برای امنیت و ثبات جهان و منطقه است، اظهار داشت: الحاق فوری و بدون قید و شرط رژیم اسرائیل به معاهده ان.پی.تی، به عنوان یک عضو بدون سلاح هسته ای، و قرار دادن تمام مواد، فعالیت ها و تاسیسات هسته ای خود تحت پادمان جامع آژانس، تنها گام برای جبران بحران هسته ای فعلی در منطقه خاورمیانه است.

این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه ظاهرا توسل به عدم عضویت در ان.پی.تی و عدم دارا بودن موافقتنامه جامع پادمان با آژانس، تبدیل به الگوی شناخته شده ای برای شانه خالی کردن از بار اجرای کامل و قابل راستی آزمایی تعهدات شده است، از عدم اجرای موافقتنامه جامع پادمان توسط پادشاهی سعودی و وضعیت امارات متحده عربی در این زمینه ابراز نگرانی نمود.

وی در همین راستا افزود: ریاض با دارا بودن پروتکل مقادیر کوچک، موافقتنامه جامع پادمان را به طور کامل اجرا نمی کند، و امارات متحده عربی نیز هنوز به طور رسمی دارای پروتکل مقادیر کوچک با آژانس است و تا زمانی که آنها این پروتکل را همانطور که دبیرخانه آژانس بارها درخواست کرده است، لغو نکنند، هیچ احساس تکلیفی در قبال اجرای کامل و موثر موافقتنامه جامع پادمان نمی کنند. در مورد عربستان، واقعیت این است که کمترین اختیارات لازم برای آژانس جهت راستی آزمایی فراهم نشده است و در مورد امارات، اگرچه آنها به زعم مقاماتشان موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی را اجراء می کنند، اما همچنان دارای پروتکل مقادیر کوچک هستند و هر وقت که خواستند، می توانند تمامی تعهداتشان را متوقف کنند.

غریب‌آبادی با هشدار در این خصوص که کوتاهی در اجرای پادمان های آژانس آن هم در زمانی که به نظر می رسد توانایی های هسته ای امارات و عربستان سعودی با شتاب به جلو می رود، به آنها اجازه می دهد تا برخی فعالیت‌های هسته‌ای خود را بدون اینکه تحت بازرسی های آژانس قرار بدهند، پنهان کنند، افزود: علیرغم این وضعیت، متاسفانه طرفداران به اصطلاح اصلی عدم اشاعه سکوت انتخاب کرده اند و برخی اعضای آژانس نیز بدون هیچ توافق قبلی برای پذیرش اجرای کامل موافقتنامه پادمان و اجرای هنجارهای عدم اشاعه، با این کشورها در توسعه توانایی هسته ای آنها همکاری می کنند.

نماینده کشورمان نزد آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: جامعه بین‌المللی چاره ای جز اعمال فشار پیوسته بر رژیم اسرائیل برای پیوستن سریع و بی قید و شرط به ان.پی.تی، به عنوان یک طرف غیر دارنده سلاح هسته ای این معاهده، و قرار دادن تمامی فعالیت ها و تأسیسات هسته ای آن تحت پادمان‌های جامع آژانس ندارد،

وی با استقبال از درخواست رسمی اخیر آژانس از کشورهای دارای پروتکل مقادیر کوچک برای لغو آنها اظهار کرد: قویا از امارات متحده عربی و عربستان می خواهیم که بلافاصله پروتکل مقادیر کوچک خود را لغو کرده و به طور کامل، وارد اجرای موافقتنامه جامعه پادمان شوند.

غریب‌آبادی همچنین هرگونه شکست تلاش‌ها در متقاعد کردن عربستان سعودی و امارات به شفافیت در فعالیت‌های خود را تاسف بار خواند و گفت: چرا که این موضوع می‌تواند منجر به تضعیف کل سیستم راستی آزمایی و پادمان آژانس شود.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: توافق برجام به طور موثر و کامل توسط ایران اجرا شد|

انتهای پیام/

برچسب ها: کاظم غریب‌آبادی سازمان ملل

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کاظم غریب آبادی کاظم غریب آبادی سازمان ملل موافقتنامه جامع پادمان عربستان سعودی و امارات امارات متحده عربی اجرای پادمان ها رژیم اسرائیل هسته ای غریب آبادی بین المللی فعالیت ها ان پی تی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۹۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!

عربستان‌سعودی در بحبوحه بالا گرفتن احتمالات در خصوص آب‌رفتن نئوم، به سراغ سرمایه‌گذاران چینی رفته‌است تا توجه آن‌ها را به این پروژه جلب کند.

مسئولان نئوم در هفته گذشته از پکن، شانگ‌های و هنگ‌کنگ بازدید کردند تا توجه سرمایه‌گذاران چینی را به این پروژه جلب کنند. گفتنی است که هنوز هیچ خبری از معاملات انجام شده با چینی‌ها به رسانه‌ها درز نکرده‌است.

این ارتباط با سرمایه‌گذاران از طریق نمایشگاهی صورت گرفت که مسئولان پروژه نئوم برپا کردند. لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه تاکنون بی‌طرفانه بوده‌است. من ممکن است برای تفریح به نئوم بروم، اما هیچگاه این شهر را برای اقامت دائم اتخاب نمی‌کنم.»

مسئولان این نمایشگاه و پروژه ساخت نئوم، توجهی به گزارش‌هایی که مبنی بر آب رفتن نئوم منتشر شده‌است، نشان نداده‌اند. گفتنی است که اوایل ماه جاری، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در این شهر خطی زندگی کنند، کاهش داد. در این گزارش آمده‌است که تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" از ۱.۵ میلیون تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۳۰۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته‌است.

طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت: «هدف جمعیتی ۹ میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد.»

بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، مسئولان پروژه نئوم، به سوالات این خبرگزاری پاسخ نداده‌اند. با اینحال گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی‌های گسترده‌تری برای سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی وجود دارد.

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، شروع به ایجاد نگرانی در دولت عربستان کرده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد، این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگا پروژه‌های ویژن ۲۰۳۰" کرده‌است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه نئوم همچنین قصد دارد برای اولین بار اوراق قرضه منتشر کند. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا ۱.۳ میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اعتبار جذب کند.

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از بحران آب آشامیدنی در افغانستان