Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@21:19:11 GMT

نقش مجلس در افزایش مشارکت انتخاباتی

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۳۰۶۴

نقش مجلس در افزایش مشارکت انتخاباتی

هر چند که به باور من مجلس به آن معنا نمی‌تواند نقش چندانی در افزایش مشارکت مردم در انتخابات داشته باشد، اما در مجموع برخی اقدامات افراط گرایانه و احساسی که تا کنون شاهدش بوده‌ایم، به نوعی باعث نگرانی بیشتر مردم می‌شود و از سویی باعث افزایش سطح مشارکت مردم به دلیل نگرانی از تفکرات تند و احساسی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین از این منظر عملکرد نمایندگان مجلس می‌تواند در میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر گذار باشد. نفقه شان زن مهمه...تمکن مالی مهم نیست...این خانم در تمکین من نبوده من پرداخت میکنه  نفقه 

حال اما به نظر نمی‌رسد که مولفه‌های دیگر آن‌هم در شرایط کنونی و با توجه به واقعیات جامعه از سوی مجلس بتواند در افزایش مشارکت مردم در انتخابات تاثیر گذار باشد.

البته یک سری اقداماتی هم از طرف مجلس دارد صورت می‌گیرد که می‌تواند در میزان مشارکت نقش داشته باشند. مانند طرحی که برای انتخابات ریاست جمهوری در نظر دارند اما نکته حائز اهمیت آن است که اگر این طرح تبدیل به قانون شود، می‌تواند تاثیرات منفی را در جهت کاهش مشارکت مردم داشته باشد نه در جهت افزایش مشارکت. اگر چه فعلا یک سری اصلاحاتی در این طرح صورت گرفته و یک سری از شروط حذف شده‌اند اما اگر شرایط محدود کننده‌ای که در این طرح مورد توجه است به تصویب برسد، قطعا در کاهش مشارکت مردم تاثیرش را می‌گذارد.

 بی شک هر چه شرایط محدودتری در نظر گرفته شود که با چارچوب‌های دموکراتیک سازگاری نداشته باشد، نا امیدی و بی‌انگیزگی مردم را برای تغییر سرنوشت سیاسی کشور به دنبال دارد. در مجموع باید گفت که تصویب این طرح باعث کاهش مشارکت می‌شود.

از سوی دیگر اگر بحث تندروی‌ها در آستانه انتخابات افزایش پیدا کند، یقینا تاثیرات خاص خود را به شکل مثبت و منفی بر روی میزان مشارکت می‌گذارد. بدان معنا که تندروی‌های افراطی و حرکات احساسی باعث افزایش میزان مشارکت مردم آن هم به دلیل نگرانی از آینده، می‌شود. با این تفاسیر اقدامات مجلسی‌ها می‌تواند بر سطح مشارکت انتخابات تاثیر گذار باشد.

*نماینده سابق مجلس و عضو حزب اعتمادملی

2727

کد خبر 1457727

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس یازدهم رقابت انتخاباتی افزایش مشارکت میزان مشارکت مشارکت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شادی پریدر از سرپرستی فدراسیون شطرنج استعفا داد

به گزارش خبرنگار مهر، شادی پریدر که از ۲۷ آذر با حکم کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب شد روز سه شنبه با حضور در وزارت ورزش از سمت خود کناره گیری کرد.

این استعفا در راستای آغاز پروسه انتخاباتی فدراسیون شطرنج و به منظور تصمیم شادی پریدر برای ورود به انتخابات اتخاذ شد.

سرپرست فدراسیون شطرنج در حالی مترصد ورود به انتخابات این فدراسیون است که حمایت اعضای مجمع انتخاباتی را هم پشت سر خود می بیند. خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده که بیش از ۴۰ نفر از اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج از جمعیت روسای هیات ها، ورزشکاران، داوران، مربیان، ملی پوشان و ... خواستار تصدی این فدراسیون توسط یکی از اهالی شطرنج مانند شادی پریدر هستند.

به همین منظور پریدر که برای دوره پیشین مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج نیز نام نویسی کرده بود تصمیم به حضور در این دوره انتخابات گرفته است. این در حالی است که وزیر ورزش در بخشی از حکم صادره برای وی به عنوان سرپرست بر عدم ورود به انتخابات تاکید و یادآور شده بود که «انتظار می‌رود ضمن رعایت اصل بی‌طرفی، عدالت‌محوری و عدم حضور در فرآیند انتخابات به عنوان داوطلب، علاوه بر انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع انتخاباتی رییس و سایر اعضای هیات رییسه فدراسیون اقدام نمایید.»

با این اوصاف شادی پریدر روز سه شنبه استعفای خود را تقدیر کیومرث هاشمی کرد اما وی هنوز واکنشی نسبت به این استعفا نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، نام نویسی از کاندیداهای فدراسیون شطرنج از ۱۵ فرودین آغاز شده و روز چهاشنبه ۲۹ فروردین به پایان می رسد. طبق اطلاعات دریافتی خبرنگار مهر، تا به امروز به جز کمال جوانمرد دبیرکل پیشین کمیته ملی پارالمپیک و سرپرست فعلی فدراسیون سه گانه، هیچ فردی دیگری برای ورود به انتخابات شطرنج اقدام نکرده است.

فدراسیون شطرنج از خرداد سال گذشته و به دنبال استعفای حسن تامینی وارد پروسه انتخابات شد. ابتدا شهرام عظیمی به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد و در ادامه هم این مسئولیت به شادی پریدر سپرده شد.

پریدر در زمان ریاست حسن تامینی به عنوان نایب رییس بانوان با این فدراسیون همکاری داشت.

کد خبر 6079847 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • آغاز بزرگترین رویداد انتخاباتی در جهان
  • آغاز انتخابات پارلمانی هند/ طولانی‌ترین انتخابات در جهان!
  • شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند
  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • هر جایی که مردم حاضر شدند نگرانی‌ها برطرف شد
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • استعفای «پریدر» از سرپرستی شطرنج
  • شادی پریدر از سرپرستی فدراسیون شطرنج استعفا داد