Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جوان تلاشگر و موفق در شهرستان دیواندره استان کردستان با ورود به عرصه زنبورداری و ایجاد یک کسب و کار محلی سالانه ۲ تن عسل تولید می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، استان کردستان در غرب کشور با داشتن باغ های میوه، اراضی زراعی و مراتع مرغوب با گل و گیاه های وحشی شرایط مساعدی برای فعالیت زنبورداری دارد، مجموعه عواملی که سبب شده این استان به صورت بالقوه یکی از قطب های تولید عسل در کشور باشد اما متأسفانه از این ظرفیت عظیم آن چنان که باید و شاید استفاده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به تولید داخلی و بر اساس توانمندی های محلی یک از مهم ترین مسائل در تحقق اقتصاد مقاومتی است که باید ظرفیت های هر بخش به خوبی معرفی شود و راه های رسیدن به تولید و استفاده از این ظرفیت ها برای جوانان جویای کار به خوبی تبیین شود.

پرورش زنبورعسل از جمله حوزه های کاری است که می تواند به خوداشتغالی و اقتصاد مقاومتی کمک ویژه ای داشته باشد  چرا که امروز با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب تنها راه رفع مشکلات اقتصادی کشور، تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی است.

موفقیت مرد و زن نمی شناسد. وقتی پشتکار باشد و تکیه بر توان داخلی، آن وقت است که می توان اقتصاد مقاومتی را به مرحله اجرا رساند.

نمونه آن هم  یکی از کارآفرینان بسیجی شهرستان دیواندره است که فعل خواستن را صرف کرده و با اعتقاد به اصل «ما می توانیم» این روزها یک زنبوردار نمونه در استان کردستان است.  

وی می گوید به دنبال اشتغال زایی است. حرف هایش قابل تامل است، شاید تلنگری برای مسئولان که به ایجاد اشتغال با اقتصاد مقاومتی اعتقادی ندارند و  دست روی دست گذاشته اند تا آمار بیکاری بالا و بالاتر برود، در این زمینه با وی به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید.

  لطفاً خودتان را معرفی کنید ؟

سید کاظم عباسی متولد 1360 صادره و ساکن روستای کانی چایی از توابع شهرستان دیواندره می باشم, دارای مدرک لیسانس در رشته پرورش و نگهداری زنبور عسل و مشغول به حرفه زنبورداری می باشم.

   بفرمایید که چطور شد که به فکر زنبورداری افتادید؟

در زمان تحصیل در مقطع دبیرستان انگیزه ایجاد شغل را داشتم و با توجه به حس کنجکاوی و مراجعه به یک زنبورستان در سطح شهرستان باعث ایجاد جرقه در ذهن و موجب به فکر رفتن جهت اشتغال به حرفه زنبورداری شدم. بعد از مشورت با خانواده علی الرغم مخالف با اصرار موفق به خرید پنج کلنی زنبور عسل  شده و آغاز به کار نمودم.

   چه موانع و مشکلاتی در سد راه این شغل وجود دارد ؟

موانع و مشکلات برای هر کار و شغلی هست این حرفه هم از این امر مستثنی نیست کمبود نقدینگی جهت توسعه طرح مهمترین مشکل کار بنده بوده ازجمله مشکلات دیگر می توان به محل اسکان زنبورستان بوده که کشاورزان و باغداران به دلیل عدم اطلاعات کافی از فواید زنبورعسل در زمان اسکان و مستقر شدن مشکلاتی را به وجود می آورد و مانع کار می شوند و...

   میزان درآمد شما از پرورش زنبور عسل چطور است ؟

با توجه به تحصیل و تخصص در حرفه خودم تا حد امکان بصورت علمی و بهداشتی مشغول بکار هستم. فروش محصولات تولیدی در بازار به صورت فردی اقدام می کنم در این امر نیز با توجه به عدم تمایز عسل های طبیعی با سایر عسل های تقلبی در بازار در زمان فروش مشکلاتی ایجاد می شود.میزان درآمد بستگی به تعداد کلنی ها ی موجود در زنبورستان را دارد به ازای هر کلنی می توان گفت مبلغ یک میلیون تومان درآمد ناخالص عسل در نظر گرفت.

    آیا اداره و یا سازمانی در کارآفرینی شما نقشی داشته اند ؟

در سال 95جهت گسترش و توسعه حرفه ام متقاضی دریافت تسهیلات از بسیج سازندگی شدم و با درخواست اینجانب موافقت شد و بالاخره توانستم مبلغ صدو هشتاد میلیون ریال تسهیلات با سود 16% دریافت کردم و در زمینه شغلم سرمایه گذاری کردم و در این شرایط سخت و عدم پرداخت تسهیلات از طریق سایر ارگانها ی بسیج سازندگی توانسته با پرداخت تسهیلات گوشه ای از مشکلات بیکاران را حل نماید.

   میزان برداشت عسل از هر کلنی چقدر است ؟

الان دارای صد کلنی زنبورعسل هستم ومیزان برداشت بستگی به یک شرایط خاص دارد درسالهای گذشته میانگین برداشت عسل به ازای هرکلنی بالای ده کیلوگرم بود ولی متاسفانه در سه سال اخیر زیر پنج کیلوگرم به ازای هرکلنی است.  محصول خود را در بازار به صورت فردی به فروش میرسانم .

   دلیل کاهش تولیدات شما به چه صورت بوده است ؟

نوسانات دما در طول فصول سال ، وجود ریزگردها در استان،  افزایش امراض و آفات زنبور عسل استفاده بی رویه از سموم حشره کش و  تخریب مراتع  از دلایل این کاهش بوده است.

    اهداف شما برای توسعه ی پروزش زنبور عسل در آینده چیست؟

اگر شرایط مساعد باشد در سال آینده در بحث تولید دیگر محصولات جانبی زنبورعسل از جمله برداشت ژل رویال - بره موم  و گرده و پرورش ملکه  می خواهم اهدافم را برنامه ریزی کنم .

   سخن آخر شما...؟

 شکست در کار تلخ نیست بلکه تجربه ای است در این مسیر پر فراز لذا هیچ وقت برای شروع کاری ترس نداشته باشید چون حتی اگر چندین بار هم شکست بخورید اما باور و ایمان قلبی به خداوند و تلاش و همت در وجود انسان باشد مطمناً روزی به پیروزی دست خواهد یافت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی زنبور عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۸۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسه یکتا مهمترین راهکار برای مقابله با عوامل اقتصاد پنهان

          به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی روز پنجشنبه گفت: به طور حتم فضای کسب و کار کشور از حذف مقررات زائد تاثیرات مثبتی به خود خواهد دید.   امیررضا رجبی افزود: فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کار تا ۲۵ اردیبهشت امسال فرصت دارند تا مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا یا مجوز الکترونیکی تبدیل کنند، آن دسته از فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کار که تا تاریخ مذکور نسبت به اخذ شناسه یکتا اقدام نکرده باشند از دریافت خدمات دولتی محروم می شوند.   مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: الزام قانونی برای تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا در راستای تسهیل فضای کسب و کار با هدف ایجاد فرصت های سرمایه گذاری بیشتر و امکان فرصت های جدید است.   طبق بررسی های انجام شده از مجموع ۲۳۰ هزار پروانه صنفی در استان خراسان رضوی تاکنون تعداد ۲۸ هزار پروانه معادل ۱۲ درصد شناسه یکتا دریافت کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • شناسه یکتا مهمترین راهکار برای مقابله با عوامل اقتصاد پنهان
  • همایش جوانی جمعیت در سی سخت
  • تبدیل ۴۶۳ فقره شناسه قدیم به شناسه جدید طی یک روز در گلستان
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • تقدیر وزیر اقتصاد از لرستان به دلیل پیشتازی در حذف مجوز‌های کاغذی
  • نیروی جوان به عنوان یک قوه پیشران ظرفیت‌های کشور را شکوفا می کند
  • بازیگر سینما و تلویزیون: دولت به اقتصاد خانواده‌ها توجه بیشتری کند