Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@07:18:50 GMT

۱۸۰ طرح منظومه روستایی در گچساران در دست اجراست

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۹۶۶۴

۱۸۰ طرح منظومه روستایی در گچساران در دست اجراست

حسین جنتی روز شنبه در حاشیه  برداشت زعفران  در روستای انجیر سیاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  با بیان اینکه طرح منظومه روستایی در محرومیت زدایی روستاها نقش مهمی دارد افزود: در طرح توسعه پایدار منظومه های روستایی، روستاها براساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌ها، به تفکیک منظومه‌هایی را تشکیل داده وهریک به قطب های فرهنگی ، کشاورزی ، صنعتی و اقتصادی تبدیل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد:طرح توسعه منظومه روستایی در ۱۱۷ روستای گچساران در دست اجراست.

جنتی تصریح کرد: برای حمایت از کشت زعفران در گچساران با مزرعه کشت صنعت مادر کشور تفاهم نامه منعقد شده است.

وی اظهار داشت: خرید پیاز زعفران،آموزش و کمک برای بازاریابی از برنامه های حمایتی برای کشت زعفران در این شهرستان بوده است.

جنتی گفت: ۲ هزار۵۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران برای انجام کشت بین کشاورزان و بهره برداران متقاضی در گچساران در مهر امسال توزیع شد.

 وی گفت: ۲۸متقاضی در ۱۴ روستا از جمله روستاهای  انجیرسیاه، دیل، آرو، چهاربیشه علیا و سفلی،مارین، امامزاده جعفر،پشکان،پاکوه،آبریگون و گناوه، آبچیرک، مظفرآباد اسلام آبام آباد زعفران کشت کردند.

جنتی  ابراز کرد: روستای انجیر سیاه به عنوان روستای تک محصولی زعفران انتخاب شد و ۱۴ کشاورز در این منطقه بصورت آزمایشی اقدام به کشت زعفران کردند.

  وی قیمت هر کیلوگرم پیاز زعفران در بازار ۱۲۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که بنیاد مسکن این را به نرخ ۵۵ هزار ریال به بهره برداران عرضه کرد.

جنتی گفت: به دلیل استقبال کشاورزان در سال آینده ۱۰ تن پیازچه زعفران بین کشاورزان این شهرستان توزیع می شود.

وی ابراز کرد:طرح توسعه پایدار منظومه روستایی با مشارکت بنیادمسکن انقلاب اسلامی،جهاد کشاورزی،صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد و سایر دستگاه های متولی اجرا می شود.

جنتی بیان کرد: اجرای طرح توسعه پایدار منظومه روستاهای این شهرستان در سال ۱۳۹۸ شروع شد.

وی افزود: براساس این طرح  ظرفیت های هر منطقه شناسایی و برای تحقق ایجاد اشتغال در روستاهای گچساران تلاش می شود.

کارشناس جهاد کشاورزی گچساران گفت: برداشت زعفران برای نخستین بار در گچساران انجام گرفت.

علی حسن انصاری بیان کرد:در یک هکتار از زمین های زراعی این شهرستان زعفران در قالب طرح منظومه پایدارروستایی کشت شد.

وی تصریح کرد: امکان کشت زعفران در همه روستاهای چهار دهستان این شهرستان وجود دارد.

انصاری اظهار داشت: میزان تولید زعفران در هر یک هکتاربه طور متوسط چهار کیلوگرم است.

وی افزود: میزان تولید زعفران در نخستین سال کشت ۲۰۰ گرم در هکتار است و در سال دوم ۲ کیلوگرم و میانگین برداشت در هر هکتار در ۴.۸ کیلوگرم است.

انصاری عنوان کرد: پیاز زعفران پس از کاشت تا هشت سال قابل برداشت است.

برچسب‌ها زعفران بنیاد مسکن گچساران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زعفران بنیاد مسکن گچساران زعفران بنیاد مسکن گچساران اخبار کنکور منظومه روستایی پیاز زعفران کشت زعفران طرح توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۹۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ماه چند تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود؟

غلامرضا میری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه به دلیل تحریم‌ها و برخی مسائل داخلی صادرات مدیریت نمی‌شود، گفت: ما به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانیم زعفران را از کشور به آمریکا و عربستان صعودی صادر کنیم، در نتیجه زعفران ما از افغانستان، امارات و اسپانیا به کل دنیا صادر می‌شود.

وی افزود: برای صادرات زعفران به چین و هند نیز باید ۳۸ و ۱۴ درصد عوارض پرداخت کنیم که برای صادرکننده پرداخت چنین عوارضی به صرفه نیست و قیمت تمام شده را افزایش می دهد، در نتیجه برخی خریداران ترجیح می‌دهند زعفران را از تاجر افغانستانی یا قاچاقچی خریداری کنند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تصریح کرد: از سال‌های پیش مذاکراتی زیادی در این بخش با سفرا، وزارت امور خارجه، وزارت صمت و جهادکشاورزی داشتیم که این همه محصول از چین وارد می کنیم، در عوض از زعفران ایرانی عوارضی دریافت نشود، ولی این مهم محقق نشد.

میری در ادامه گفت: صادرکننده داخلی وقتی کالایی را صادر می‌کند، چون نه ال سی (اعتبارنامه یا اعتبار اسنادی) دارد و نه پولی دریافت کرده تا زمانی که کالا تماما به دست خریدار نرسد، ریسک عدم برگشت پول را متحمل می‌شود. یعنی اگر کالا به دست خریدار به هر دلیلی نرسد، صادرکننده هم پولی دریافت نمی‌کند.

پرداخت مابه‌التفاوت ۲۳ میلیون تومانی ارز آزاد و نیمایی برای صادرات هر کیلو زعفران

وی با اشاره به اینکه ۲تا ۵ درصد هزینه می‌کنیم تا ارز حاصل از صادرات را باز گردانیم، گفت: مشتریان خارجی ما سامانه نیما را قبول ندارند و بانک مرکزی نیز ارز بازار آزاد را قبول ندارد. در نتیجه صادرکننده زعفران باید برای صادرات هر کیلو زعفران ۲۳ میلیون تومان مابه‌التفات ارز آزاد و نیمایی را بدهد که هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

هرماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود

نایب رئیس شورای ملی زعفران اظهار کرد: وقتی نتوانیم به درستی صادر کنیم، قاچاقچیان بازار را تامین می‌کنند. براساس برآوردهایی که داشتیم هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.

تامین بخشی از نیاز بازارهای جهانی توسط قاچاقچیان

وی با بیان اینکه سال ۱۳۹۹، ۳۲۵تن صادرات زعفران به ۴۷ کشور دنیا داشتیم،‌ گفت: در حال حاضر به ۶۷ کشور دنیا زعفران صادر می‌کنیم و طبیعتا باید بیش از ۴۰۰ تن زعفران صادر شود اما براساس آمارها فقط ۲۰۰ تن زعفران صادر می‌کنیم. تقاضای جهانی نیز کم نشده است. این یعنی بخش از نیاز بازارهای جهانی توسط قاچاقچیان تامین می شود.

۷۹ تن زعفران صادر می کنند، در حالی که ۱۲ تن تولید دارند

میری همچنین اضافه کرد: افغانستان اعلام کرده که  ۷۹ تن زعفران صادر می کند، در حالی که براساس آمارهای اعلامی خودشان تنها ۱۲ تن تولید می کنند. متاسفانه افغانستان ۶۷ تن زعفران را به نام زعفران افغانستان در بازارهای جهانی به مشتریان ما می فروشد.

وی همچنین به افزایش هزینه‌های حمل و نقل نیز اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم یک کیلو زعفران یک گرمی را صادر کنیم چون هزینه‌های حجمی محاسبه می‌شود، هر کیلو ۸ میلیون تومان هزینه به دنبال خواهد داشت. همین است که کشورهای اروپایی بسته‌های ۵۰۰ گرمی زعفران را از ما خریداری می‌کنند و با قیمت‌های ارزانتر به فروش می‌رسانند.

این فعال بخش خصوصی همچنین مدعی شد که از سال 1397 نامه‌های زیادی در خصوص تجارت زعفران و چالش‌های این بخش به نهادهای مربوطه از جمله  ریاست جمهوری، وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و وزارت جهاد زده ولی اهمیتی داده نشده است.

وی در ادامه با بیان اگر مدیریت درستی در صادرات نداشته باشیم، ۷۰۰ هزار خانوار کشاورزی که از این راه امرار معاش می‌کنند، آسیب خواهند دید،‌گفت: این درست نیست زحمت‌هایی که سال‌ها کشیده‌ایم را تقدیم دیگران کنیم.

اجازه دهند ارز را با قیمت توافقی بفروشیم

میری در پایان گفت: اگر مسئله برگشت ارز حاصل از صادرات حل شود و اجازه دهند این ارزها را با قیمت توافقی به فروش برسانیم یا به واردکننده کالاهای لوکس به قیمت توافقی بفروشیم، بسیاری از چالش‌های این بخش حل خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ کیلو گرم زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود
  • ۸۰ واحد بزرگ صنعتی در استان قزوین در دست اجراست
  • هر کیلو زعفران؛ ۱۱۰ میلیون تومان!
  • صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید
  • مقاومت در برابر سرماخوردگی با طلای سرخ
  • هر ماه ۱۰ تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود
  • هر ماه ۱۰ تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود/ صادرات ۲۰۰ تن زعفران به ۶۷ کشور
  • آیا سیاره‌ای کشف نشده در منظومه شمسی ما وجود دارد؟
  • هر ماه چند تن زعفران به خارج قاچاق می‌شود؟
  • تکمیل و تحویل ۲۴۱ هزار و ۵۲۵ واحد روستایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی