Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@19:50:18 GMT

سود دعوای یارانه‌ای دولت و مجلس در جیب مردم

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۵۳۵۹۹

سود دعوای یارانه‌ای دولت و مجلس در جیب مردم

بعداز جدّیت مجلس برطرح حمایت معیشتی دولت هم دست‌به‌کار شد و گامی برای معاش مردم برداشت، آنهم در حالی که به‌اذعان طرفداران دولت رسما برخی از آقایان در دولت کار رازمین گذاشته و انتظار پایان دولت هستند.

به گزارش مشرق، طرح حمایت معیشتی مجلس شورای اسلامی از ۶۰ میلیون ایرانی که به مسئله‌ای مناقشه‌برانگیز میان دولت و مجلس تبدیل شده است، در روزهای اخیر مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت و با این حساب دولت راهی جز اجرای آن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس طرح مجلس که اتفاقاً خیلی خوشایند دولت نیست،‌ قرار است طی ۶ ماه به ۴۰ میلیون نفر ماهانه ۶۰هزار تومان و به ۲۰ میلیون نفر ماهانه ۱۲۰هزار تومان پرداخت شود؛ دولت برای پرداخت یارانه معیشتی که مصوبه مجلس و تأییدیه شورای نگهبان را دارد باید ۳۰هزار میلیارد تومان بپردازد.

طرح معیشتی مجلس که با مخالفت‌های جدی دولتی‌ها همراه شده و نقدهای قابل تأملی از سوی جهانگیری و نوبخت نیز به آن وارد آمده است، موجب شد شاهد تکاپویی در دولت در اوج مناقشه سیاسی با مجلس باشیم و براساس آن گامی برای معیشت مردم هرچند با تأخیر برداشته شد.

دولت درحالی که به‌شدت مخالف طرح حمایتی مجلس به‌بهانه فقدان منابع بود، از طرحی رونمایی کرد که براساس آن طی چهار ماه به ۳۰ میلیون ایرانی هر ماه ۱۰۰هزار تومان پرداخت خواهد کرد، برای این طرح نیز دولت به ۱۲هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد، بنابراین با احتساب یارانه حمایتی مجلس و یارانه ۱۰۰هزارتومانی دولت، جمعاً دولت به ۴۲هزار میلیارد تومان منابع برای پرداخت یارانه حمایتی کنار یارانه نقدی نیاز دارد.

پُشت اینکه چه شد دولت یک‌باره و بعد از طرح حمایتی مجلس، به‌فکر پرداخت یارانه حمایتی به مردم افتاد، هرچه باشد، نیکوست چرا که برای یک بار هم شده در دعواهای سیاسی مردم منفعت بردند.

در سال‌های اخیر به‌لطف سیاست‌های اقتصادی دولت و البته تحریم‌ها مردم متحمل فشارهای سنگین اقتصادی شده‌اند که به‌دنبال آن قدرت خریدشان به‌شدت کاسته شده است و چاره‌ای جز تحمل این شرایط که قطعاً ریشه آن در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی دولت است، ندارند.

بعد از گذشت ۷.۵ سال از دولت روحانی، مردمی که روزی با امید رفع گرانی‌ها و آغاز گشایش‌های اقتصادی به دولت تدبیر دلخوش کرده بودند با شرایطی روبه‌رو شده‌اند که دیگر با قیمت‌های نجومی طلا و ارز و خودرو و مسکن شوکه نمی‌شوند بلکه با دلسردی از دولت، چشم امیدشان به مجلس است که شاید بتواند با تصویب قوانین حمایتی گامی در جهت تقویت معاش خانوارها بردارد.

دلار ۳۰هزارتومانی، سکه ۱۵میلیونی، پراید ۱۰۰میلیونی، گوشت چندصدهزارتومانی، مرغ ۲۷هزارتومانی، گران‌فروشی روغن و... کلیدواژه‌هایی است که در مکالمات مردم در ماه‌های اخیر همواره وجود داشته است؛ درد همه مردم خصوصاً در چند ماه گذشته نگرانی از آینده و گرانی‌های مجدد قیمت کالاهای اساسی و... بوده است.

با آغاز دور جدید مجلس شورای اسلامی، مهمترین خواسته مردم از مجلس، تصویب قوانینی برای کاهش فشار اقتصادی و الزام دولت به انجام اقدامات حمایتی از اقشار ضعیف بوده است؛ در همین ارتباط هم طرح حمایت معیشتی در مجلس به تصویب رسید که مورد نقدهای سیاسی دولت و طرفدارانش قرار گرفت.

این درحالی است که با توجه به تورم شدید و وضعیت نامطلوب اقتصادی، احتمالاً کسی نباید در این مسئله شک داشته باشد که اصل حمایت از دهک‌های پایین و افرادی که از این تورم شدید دچار خسارت بالا شدند، امری واجب و بسیار ضروری است.

دعواهای سیاسی دولت و مجلس در سنوات قبل هم وجود داشته است ولی با آغاز دور جدید مجلس شورای اسلامی، حال‌وهوای دولتی‌ها تغییر کرده است و بعضاً با نگاه کاملاً سیاسی، با طرح‌های کارشناسی‌شده مجلسی‌ها مخالفت جدی می‌کنند و آن را تورم‌زا و غیرکارشناسی می‌دانند.

این بار هم همان ماجرا برای طرح معیشتی مردم تکرار شد؛ دولت ابتدا مخالفت جدی داشت و مدعی بود که منبعی برای تأمین این طرح ندارد و مجلس باید منابع را نیز برای طرح‌های حمایتی خود اعلام کند اما با جدیت مجلس برای اجرایی شدن این طرح و اوج‌گیری دعواهای سیاسی دولتی‌ها، ظاهراً‌ دولت هم بالاخره دست به کار شد و گامی برای معاش مردم برداشت، آن هم در حالی که به‌اذعان طرفداران دولت رسماً‌ برخی از آقایان در دولت کار را زمین گذاشته و در انتظار پایان دولت بودند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ یارانه جهانگیری مجلس شورای اسلامی دولت روحانی یارانه نقدی قالیباف سیاسی دولت طرح حمایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۳۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد. 

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

 قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. 

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است. 

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است. 

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. 

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی