Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-19@15:44:12 GMT

پیامد‌های ناگوار چاقی در مبتلایان کرونا

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۵۳۷۴۶

صراط:

دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به وجود معضل پروزنی و فربه‌ای در اغلب کشور‌ها و اغلب زیرگروه‌های جمعیتی، بیان کرد: افزایش وزن صرفا ناشی از مصرف ماده غذایی خاصی نیست، به عنوان مثال اینکه خوردن نان باعث چاقی می‌شود، تصور غلطی است. به عبارت ساده‌تر الگوی غذایی در کشور‌های مختلف متفاوت است و به تبع وضعیت اقتصادی و فرهنگی برخی گروه‌های جمعیتی مصرف مواد غذایی ضروری امکان پذیر نیست و این موضوع می‌تواند مشوقی برای اضافه وزن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایسنا نیستانی با اشاره به تجربیات خود از ارایه خدمت در دوران کرونایی، تصریح کرد: بر اساس مشاهدات وخامت ابتلا و پیامد‌های ناگوار ابتلا در افرادی که وزن بالا دارند وقوع بیشتری دارد. انباشت چربی در بدن با هر توزیعی که باشد، به نوعی التهاب فراگیر یا سیستمیک را ترغیب می‌کند؛ به بیان ساده چربی اضافه در بدن التهاب زاست و ماهیت خیلی از امراض مثل کووید-۱۹ بر اساس آسیب شناسی‌ها، زمینه التهابی دارند.

نیستانی نحوه توزیع چربی را از دیگر نکات مهم دانست و افزود: وقتی بخش اعظمی از چربی اطراف شکم انباشته می‌شود، در تنفس فرد اختلال ایجاد می‌شود. میزان منوکسید کربن خون در افرادی که وزن بالا و شکم بزرگ دارند بالاتر از افراد عادی است و به همین خاطر مقداری خواب الوده هستند که خوب نیست به ویژه برای فردی که عفونت تنفسی هم دارد.عضو هیئت علمی دانشگاه موضوع کارایی دارو‌ها در افراد با وزن بالا نسبت به افراد با وزن معمول را از دیگر مسائل قابل تامل در این بحث اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه بالابودن وزن، به ویژه افزایش توده در محیط دور شکم به هیچ وجه پیامد خوبی برای افراد مبتلا به کرونا به همراه ندارد، گفت: طبیعی است افرادی که خانه نشین هستند، به ویژه افرادی که در دوران پیش از قرنطینه فعال بودند، اوقات فراغت بیشتری دارند و همین فراغت روی اعصاب تاثیرگذار است. این افراد سعی می‌کنند وقت خود را پر کنند و اعصاب خود را التیام دهند، بسیاری مواقع این کار را با سر زدن به یخچال و خوردن مواد غذایی که هیچ ارتباطی هم به وضع گرسنگی آن‌ها ندارد، انجام می‌دهند. این موضوع به روند افزایش وزن کمک می‌کند.

به گفته نیستانی، این موضوع را می‌توان از شرایط وزنی بیمارانی مشاهده کرد که در گذشته هم به ما مراجعه می‌کردند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی، تصریح کرد: نظم در برنامه غذایی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است، وعده‌های غذایی را حذف نکنید، به عنوان مثال اگر هر روز ۶ صبح بیدار می‌شوید، یک روز که ۱۲ ظهر بیدار شدید، به بهانه حذف صبحانه، حجم ناهار را بیشتر نکنید.

نیستانی، ادامه داد: فاصله وعده‌ها نباید خیلی غیرمتعارف باشد و ساعت‌ها را جوری تنظیم کنید که فاصله زیادی نداشته باشند.

وی توصیه کرد: میان وعده‌های سالم یادتان نرود، سلامت از بعد بهداشت مواد غذایی، آلودگی و آلایش و میزان کالری آن‌ها منظور است. در بسیاری از مواقع غذای سالم ضرورتا غذای کم کالری نیست؛ به عنوان مثال مغز دانه‌های خام بدون نمک، اسید چرب خوب، فیبر و ریز مغذی دارد، اما بسیار پرکالری است.به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، هر یک مشت مغز دانه معادل پنج یا شش مشت پلو کالری دارد، پس نباید به علت سلامت این ماده غذایی، بی رویه مصرف شود، در خصوص میوه‌ها هم این موضوع صادق است.

وی در پایان بر لزوم انجام فعالیت‌های بدنی تاکید کرد و گفت: بسیاری از افراد فعالیت بدنی ندارند، ورزش نمی‌کنند و همیشه می‌گویند وقت نداریم، این بهانه پذیرفتنی نیست، به ویژه برای افرادی که اکنون خانه نشین هستند. بسیاری از فعالیت‌های ورزشی به مدد فناوری نوین و اینترنت، مجازی شده است، پس باید از فرصت استفاده کرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: علوم پزشکی شهید بهشتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۳۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: پارسال تعداد بیماران جدید مبتلا به دیابت در خراسان رضوی کمتر از پنج هزار نفر گزارش شده است که این میزان در سال قبل از آن حدود هزار و ۷۹۰ نفر بود.

دکتر زهرا دستجردی افزود: کنترل همه گیری ویروس کرونا و ایجاد فرصت بیشتر مراقبان سلامت برای انجام غربالگری بیماری دیابت، اجرای پویش ملی سلامت در سال ۱۴۰۲ از جمله عوامل افزایش غربالگری و شناسایی بیماران دیابتی است.

وی با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: ۶۶ درصد از مبتلایان به دیابت شناسایی شده در نیشابور زن و بقیه مرد هستند.

وی افزود: در قالب طرح ملی سلامت ( از ۱۵ آبان تا پایان دی ماه ۱۴۰۲) ببش از ۲ هزار و ۵۰ بیمار جدید مبتلا به دیابت در نیشابور شناسایی شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

دستجردی اظهار کرد: همچنین سال گذشته در راستای تشدید خطرسنجی و شناسایی بیشتر بیماران مبتلا به دیابت در رده سنی بالای ۳۰ سال، حدود ۱۱۰ تیم سیار خطرسنجی برای انجام غربالگری دیابت و فشار خون به ادارات و کارخانه های مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اعزام شدند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان «نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه»، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • ورزش می‌تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند‌
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • مبتلایان به دیابت در نیشابور ۳ برابر شد
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند
  • می‌توان با بررسی سطح بینایی، زوال عقل را ۱۲ سال زودتر پیش‌بینی کرد