Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسی که این مطلب را که قرآن «تِبْیان كُلِّ شَیْ‌ءٍ» است دنبال کند، عجایب و غرایب می‌بیند. ولی ما می‌ترسیم که اگر تفأل به قرآن بزنیم بلایی بر سرمان بیاید! - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، بسیاری از افراد مؤمن زمانی که در میان دوراهی‌ها قرار می‌گیرند و قدرت انتخاب و تشخیص خوب از بد را ندارند، به سراغ قرآن کریم یا تسبیح رفته و اقدام به استخاره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استخاره یا طلب خیر کردن و جست‌وجوی خیر در میان آیات قرآن کریم، آدابی دارد که اگر درست و خالصانه و با توجه به حضرت حق انجام شود، پاسخ جوینده را خواهد داد. این نکته، مطلبی است که با مرور درس‌ها و نکات علمای دینی می‌توان به آن رسید.

خبرگزاری تسنیم برای آشنایی بیشتر مردم با استخاره و جایگاه آن، به مرور بخش‌هایی از سخنان گهربار آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت رحمه‌الله پرداخته است. این سخنان گزیده‌ای است از مطالبی که به همت حجت‌الاسلام محمدحسین رخشاد در کتاب در محضر آیت‌الله العظمی بهجت درج شده است.

 

شگفتی‌های قرآن

در روایت پیرامون اوصاف قرآن آمده است: «لاَ تَفْنَی عَجَائِبُهُ؛ شگفتی‌های آن پایان‌ناپذیر است.» (ارشاد القلوب، جلد اول، صفحه 8) همچنین در آیه شریفه می‌فرماید: « وَ نَزَّلْنا عَلَیْكَ الْكِتابَ تِبْیاناً لِكُلِّ شَیْ‌ءٍ؛ قرآن را بر تو فرو فرستادیم تا بیانگر هر چیز باشد.» (سوره نحل، آیه 89)

بعد از این تعبیر دیگر چیست؟! کسی که این مطلب را که قرآن «تِبْیان كُلِّ شَیْ‌ءٍ» است دنبال کند، عجایب و غرایب می‌بیند. ولی متأسفانه ما ضعیفیم و می‌ترسیم که اگر تفأل به قرآن بزنیم بلایی بر سرمان بیاید! نمی‌دانیم که اگر آن بلا نمی‌آمد، بلاهای دیگر بدتر از آن بر سرمان می‌آمد.

شما استخاره نکنید!

آقای بروجردی قدس سره به کسبه و تجار می‌فرمود: در مورد تجارت استخاره نکنید؛ زیرا اگر زیان دیدید خیال می‌کنید استخاره شما را ورشکست کرده است!

این گونه افراد نمی‌دانند که اگر استخاره نمی‌کردند و اقدام نمی‌کردند، چه می‌شد و به چه هلاکت (مالی یا جانی) بدتر از آنچه پیش آمده، مبتلا می‌شدند.

تأثیر عظیم زیارت عاشورا در بیان آیت‌الله بهجت/ رمز زیارت امام حسین (ع) در حل مشکلات چیست؟

 

عجایب و غرایب در استخاره

در تفأل به قرآن عجایب و غرایب دیده شده است. آقایی می‌گفت: با قرآن برای مطلبی استخاره کردم، درست اسم همان مطلب درآمد!

این قرآن است که این وضعیت را دارد و این غیب‌گویی، خاصیت قرآن است. ولی مردم آن را از استخاره کننده می‌دانند که چقدر فلانی آدم خوبی است و از غیب خبر می‌دهد. اگر این گونه است، پس چرا همین آدم بدون قرآن نمی‌تواند از غیب خبر بدهد؟

به آقای شیخ (متأسفانه نام این بزرگوار به یاد نمانده) که استخاره می‌کرد و پاسخ استخاره را می‌داد، گفتند: مگر غیب می‌دانی؟ گفت: مگر نمی‌بینید از روی قرآن می‌گویم؟!

با استخاره انگشتری را پیدا کرد!

مرحوم شریعتمدار رشتی انگشتر فیروزه‌ای را که در آن زمان سی تومان ارزش داشت، بین مسجد سهله و کوفه که دو سه کیلومتر از هم فاصله دارند گم کرد. برای پیدا شدن آن استخاره کرد و با استخاره به انگشتر خود رسید. ابتدا میان کوفه و سهله را دو قسمت کرد و استخاره کرد که در کدام قسمت جست و جو کند. آن قسمت را نیز به دو قسمت و با استخاره مشخص کرد که در کدام قسمت تفحص نماید. و به همین صورت تا این که به انگشتر رسید.

استخاره حضرت آیت‌الله بهجت با تسبیح

بنده هم هر وقت برای خود استخاره می‌گیرم با تسبیح استخاره می‌کنم،(نحوه استخاره معظم له فرستادن سه صلوات و گرفتن یک قبضه از تسبیح و جدا کردن دو تا دو تا از دانه‌های آن. در نهایت اگر یکی باقی ماند، خوب و اگر دو تا ماند بد است.) و برای ترک هم معمولٌ به است، و اگر میانه باشد( یعنی فعل و ترک هر دو خوب باشد.) انجام نمی‌دهم، مگر این که فعل آن خوب، و ترکش بد باشد.

عجب از آنان که با تسبیح استخاره می‌کنند و مطلب را می‌گویند

آقای خمینی رحمه‌الله می‌فرمود: آن‌هایی که با قرآن استخاره می‌کنند و مطلبی می‌گویند، درست؛ عجب از کسانی که با تسبیح استخاره می‌کنند و مطلب را می‌گویند!

بله اتفاق افتاده که کسانی با استخاره با تسبیح مطلب را گفته‌اند.

می‌خواهی حج بروی، ان‌شاءالله خوب است

دیده شده که با قرآن برای قضیه‌ای استخاره کرده‌اند، عین همان قضیه و حتی نام آن را در آیه دیده‌اند. این قضیه معروف است که ظاهراً مرحوم حاج آقا حسین قمی نزد استادش با تسبیح استخاره کرد، و ایشان فرمود: می‌خواهی حج بروی، ان‌شاءالله خوب است. با این حال، بعضی کورباطن‌ها به اصل استخاره چه با قرآن یا با تسبیح معتقد نیستند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اهل بیت علیهم السلام قرآن و عترت قرآن کریم تفسیر قرآن اهل بیت علیهم السلام قرآن و عترت قرآن کریم تفسیر قرآن تسبیح استخاره استخاره می کنند آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۵۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰۴ هزار میلیاردی سال گذشته محقق شد | تحقق بودجه با اتکا به ۴ محور

به گزارش همشهری آنلاین؛ مولد سازی املاک یکی از مهم ترین تحولاتی است که در این دوره مدیریت شهری پیگیری می شود. لطف الله فروزنده با بیان این مطلب گفت: «در سال ۱۴۰۱ رقم بودجه به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسید که نزدیک ۱۴۰ در صد رشد بودجه داشتیم و سال گذشته هم تا پایان دی ماه بودجه (حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان) محقق شد و برای اولین بار متمم ۳۵ هزار میلیاردی را به شورا ارائه دادیم.»

با متمم ارائه شده در نهایت سقف بودجه ۱۴۰۲ شهر تهران به ۱۰۴ هزار میلیارد تومان رسید که فروزنده در خصوص تحقق آن تاکید کرد: «افزایش بودجه در ۴ محور درآمدی از جمله عوارض ساختمان، توسعه و رونق پروانه ساختمان ، ارزش افزوده، در آمدهای پایدار، عوارض نوسازی و مولد سازی، بوده است. همچنین یکی از تحولاتی که در این دوره مدیریت شهری پیگیری می شود، بحث مولد سازی املاک و تسویه با دستگاه های مختلف است که توانستیم بخش قابل توجهی از بدهی ها را تسویه کنیم.»

او در ادامه گفت: «کار جدی با بانک ها صورت گرفت و بستری فراهم شد تا به شهرداری تسهیلات ارائه دهند. البته شهرداری از دولت و دستگاه های دولتی هم مطالباتی دارد که مشخص شده است که با حمایت رئیس جمهور و هیات دولت سال جاری وصول خواهند شد.»

کد خبر 840997 برچسب‌ها بودجه 1402 شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • شب قدر آمده تا قدر دل خویش بدانی
  • چرا شب قدر از هزار ماه با ارزش‌تر است / چه کار کنیم حقیقت لَیلَةُ ٱلقَدرِ را درک کنیم؟
  • پیامبر (ص) الگوی انسان قرآنی است + فیلم
  • ایران اسلامی امام حسنی و اهل بیتی است
  • بودجه ۱۰۴ هزار میلیاردی سال گذشته محقق شد | تحقق بودجه با اتکا به ۴ محور
  • ببینید| سخنان کاظم صدیقی درباره ملاقات آقای بهجت با حضرت عیسی در مشهد
  • خروج رکود بازار مسکن تنها با اتکا به توان مردم در ساخت‌وساز امکان‌پذیر است
  • توسعه فعالیت‌ های قرآنی نیازمند تخصیص بودجه
  • توسعه فعالیت‌های قرآنی نیازمند تخصیص بودجه
  • اختلافات را با اتکا به قرآن کریم می توان تبدیل به ائتلاف کرد