Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش تابناک اقتصادی؛ چند روز پیش معاونت بازرسی و نظارت سازمان صمت استان تهران از تخلف مرغداران خبر داد؛ بنابراین گزارش «بیش از ۹۰ درصد نهاده‌های دامی در مرغداری‌های استان تهران، برای توزیع در شبکه‌های رسمی تبدیل به مرغ نشده است.» در حالی‌که بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، در ماه‌های مرداد و شهریور ۵۲ واحد تولیدکننده مرغ بر مبنای میزان نهاده‌های دامی دریافتی باید ۲۳۱۷ تن مرغ تحویل شبکه توزیع کشور می‌دادند، اما این امر محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  سود بیشتر
حبیب اسدالله‌نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفتگو با «ایران»، تأیید کرد که تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند مرغ را در بازار آزاد بفروشند تا اینکه آن را وارد شبکه توزیع رسمی کنند، چون اختلاف قیمت بازار آزاد تا تحویل به شبکه توزیع دولتی حدود ۴ هزار تومان است.
بازرسی‌ای که سازمان صمت استان تهران از ۵۲ مرغداری در این استان انجام داده نشان می‌دهد از این تعداد مرغداری ۴۵ واحد متخلف هستند و براساس میزان نهاده‌های دامی که تحویل گرفته‌اند، مرغ تحویل شبکه توزیع نداده‌اند.   البته معاونت بازرسی و نظارت سازمان صمت استان تهران اعلام کرده که «واحد‌های مرغداری متخلف که نهاده‌های دامی را تبدیل به مرغ نکرده و به شبکه توزیع تحویل نداده‌اند، حدود ۲۴ میلیارد تومان جریمه شده و پرونده آن‌ها به سازمان تعزیرات ارجاع شده است.»   ضوابط قانونی
اما رقمی که سازمان بازرسی اعلام کرده، نشان می‌دهد «بیش از ۹۰ درصد نهاده‌های دامی در مرغداری‌های استان تهران، برای توزیع در شبکه‌های رسمی تبدیل به مرغ نشده است.» درحالی‌که بر اساس ضوابط قانونی هر مرغداری موظف است طی بازه زمانی ۳۰ تا ۳۵ روزه بر اساس میزان نهاده‌های دامی که دریافت کرده است میزان مشخصی مرغ تولید کرده و به شبکه توزیع تحویل دهد.
تولیدکنندگان از ابتدای سال از تأمین نشدن نهاده‌های مورد نیازشان با ارز دولتی گله دارند و به این موضوع اشاره می‌کنند که تخلف گسترده در توزیع خوراک دام با ارز دولتی شکل گرفته و واردکنندگان با اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته‌اند، اما نهاده را در بازار با قیمت ارز آزاد می‌فروشند. اما گزارش بازرسی سازمان صمت استان تهران نشان می‌دهد علاوه بر تخلف واردکنندگان، تولیدکنندگان هم به‌دنبال سودجویی بیشتر هستند و به مقداری که خوراک دام با ارز دولتی می‌گیرند حاضر نیستند مرغ را با قیمت تنظیم بازار بفروشند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در خصوص تخلف مرغداران، می‌گوید: بازار توزیع نهاده‌های دامی در دست سودجویان است و دولت نهاده‌های موردنیاز تولیدکنندگان را به‌طور کامل تأمین نمی‌کند. مرغداران می‌دانند که عدم امکان تأمین نهاده و از طرفی اصرار ستاد تنظیم بازار به اجرای قیمت مصوب باعث ضرر و زیان آن‌ها خواهد شد، بنابراین میل و رغبت آن‌ها به تحویل مرغ به شبکه توزیع کاهش یافته است.
به‌گفته اسدالله‌نژاد، از ابتدای سال تا یک ماه قبل، فقط ۳۵ تا ۴۰ درصد نهاده مورد درخواست تولیدکنندگان را دولت تأمین می‌کرد، اما در یک ماه اخیر این عدد به حدود ۵۵ درصد افزایش یافته است. به هر حال تولیدکنندگان مابقی نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد تأمین می‌کنند بنابراین مرغ را هم به قیمت آزاد می‌فروشند.
او تأکید کرد: هزینه تولید بالا رفته و علت اصلی تخلف در بازار، چندنرخی بودن قیمت مرغ و قیمت نهاده است. دولت باید ابتدا از انحراف در توزیع نهاده با ارز ۴۲۰۰ تومانی جلوگیری کند و سپس تخلف مرغدار‌های بررسی شود.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی، مشکل دیگر مرغداران را تأمین نهاده دولتی با تأخیر عنوان کرد و گفت: معمولاً نهاده ۲۵ روز دیرتر به دست مرغدار می‌رسد و در این مدت او مجبور است خوراک را از بازار آزاد بخرد.
به‌گفته اسدالله‌نژاد، قیمت مصوب مرغ ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است، اما مرغ در بازار برای تولیدکنندگان کیلویی حدود ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان است بنابراین، اختلاف قیمتی باعث می‌شود مرغداران برای کسب سود بیشتر و کاهش ضرر، مرغ را در شبکه توزیع عرضه نکنند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گفت: اگر نهاده دولتی به‌صورت کامل در اختیار مرغداران قرار گیرد فساد در این بازار کمتر می‌شود.
غلامحسین جافر، رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی نیز در پاسخ به این سؤال ما که چرا مرغداران، برابر نهاده دولتی که دریافت می‌کنند، مرغ را به شبکه توزیع تحویل نمی‌هند، مقصر را نه مرغداران بلکه افزایش هزینه‌های تولید دانست. او گفت: علاوه بر نهاده، قیمت واکسن هم افزایش یافته، اما مسئولان ستاد تنظیم بازار در تعیین قیمت به این موارد توجه نمی‌کنند. در حالی‌که همین چند روز گذشته ستاد به‌صورت رسمی نرخ نهاده را هم افزایش داد.
بر اساس مصوبه کارگروه ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مصوب دولتی نهاده‌های دامی از مبدأ بنادر ایران افزایش یافت. به این ترتیب، ذرت دامی هر کیلو ۱۷۰۰ تومان، جو دامی هر کیلو ۱۷۰۰ تومان، کنجاله سویا هر کیلو ۳۲۲۰ تومان و دانه سویا هر کیلو ۳۱۰۰ تومان تأمین می‌شود.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی همچنین میزان عرضه و تقاضا را عامل تعیین کننده دیگری در افزایش قیمت مرغ عنوان کرد و گفت: در ابتدای سال به علت شیوع کرونا و کاهش تقاضا، مرغ ۳ تا ۴ هزار تومان کمتر از هزینه تولید فروخته می‌شد، اما در حال حاضر به علت کاهش جوجه‌ریزی کاهش تولید رخ داده و قیمت مرغ هم افزایش دارد. جلوگیری از تخلف محمدرضا طلایی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، در گفتگو با «ایران» از اجرای برنامه‌ای برای جلوگیری از تخلفات در بازار مرغ خبر داد.
طلایی افزود: یک هفته است که سامانه بازارگاه که سامانه ثبت‌نام برای دریافت نهاده دولتی است به سامانه اطلاعات کشتارگاه‌ها متصل شده است. بر این اساس، اگر تولیدکننده‌ای نهاده دولتی دریافت کند، اما مرغ تولیدی را تحویل شبکه توزیع دولتی ندهد دیگر سهمیه نهاده دولتی را دریافت نمی‌کند. به گفته طلایی، مرغداران ۳۰ تا ۳۵ روز بعد از دریافت نهاده، باید مرغ تولیدی را وارد شبکه توزیع کنند و امتناع از آن تخلف است. البته او هم به این موضوع اشاره کرده که در مواقعی نهاده دیرتر از زمان مقرر به دست مرغدار می‌رسد. یعنی مرغ تولید شده و وارد بازار شده و بعد مرغدار نهاده را تحویل می‌گیرد و وقتی نهاده را می‌گیرد که مرغی برای تحویل وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، اما گفت که از یک ماه پیش تأمین و توزیع نهاده منظم‌تر شده ۳ هفته است که سیستم بازارگاه از تأمین نهاده خالی نشده و روزانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزارتن نهاده در بازارگاه توزیع می‌شود؛ بنابراین فعلاً مشکلی در تأمین نهاده نداریم و امیدواریم با توزیع دقیق نهاده، تخلف مرغداران هم کمتر باشد.
طلایی همچنین با اشاره به آمار معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: هر ماه باید ۱۱۰ میلیون جوجه‌ریزی داشته باشیم، اما این رقم در مهرماه ۹۰ میلیون بود که ۲۰ میلیون کاهش داشت. در آبان‌ماه، اما جوجه‌ریزی دوباره به عدد ۱۱۰ میلیون رسید و امیدواریم کمبودی در تولید مرغ نداشته باشیم. به‌گفته متولیان تولید و تأمین مرغ، به‌دلیل کاهش جوجه‌ریزی در مهرماه، افزایش قیمت مرغ در بازار اتفاق افتاده و در حال حاضر مرغ در بازار کیلویی ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد. /روزنامه ایران

منبع: تابناک

کلیدواژه: هفته بسیج رضا ملک زاده محدودیت های کرونایی جوجه نهاده های دامی ستاد تنظیم بازار مرغداران هفته بسیج رضا ملک زاده محدودیت های کرونایی سازمان صمت استان تهران نهاده های دامی مرغداران گوشتی شبکه توزیع مرغ در بازار نهاده دولتی تنظیم بازار تأمین نهاده هزار تومان بازار آزاد جوجه ریزی مرغ تولید قیمت مرغ بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷.۵میلیارد دلاری که بازار را تنظیم نکرد

  وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردبه همه نهاده‌های محصولات پروتئینی وبه همه واردکنندگان،ارز۲۸هزارو۵۰۰ تومانی تخصیص داده شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. در همین خصوص علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال با بحرانی در زمینه تامین نهاده روبه‌رو نیستیم و نهاده‌ها به‌موقع تامین خواهد شد که در این صورت تولیدکننده هم اطمینان خاطر خواهد داشت اما بد نیست بدانیم سالانه ۲۲ میلیون تن نهاده دامی مورد نیاز واحدهای مرغداری و دامداری کشور است که از این میزان شش میلیون تن آن در کشور تولید شده و ۱۶ میلیون تن آن نیز وارداتی بوده است.
   
بازار مرغ تنظیم شد
بر اساس آمار‌های مرکز آمار ایران از تورم «گوشت قرمز و گوشت ماکیان»، میانگین تورم ماهانه این گروه در سال ۱۴۰۲، معادل ۳.۵درصد بود.به بیان دیگر، قیمت گوشت قرمزوگوشت مرغ هر ماه به‌طور میانگین ۳.۵درصد افزایش یافته است. بررسی روند این تورم در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد فقط در یک ماه از سال کاهش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ در کشور اتفاق افتاده است. طبق آمار‌ها صرفا در بهمن‌ماه تورم این گروه منفی شده که به سطح منفی ۰.۷درصد رسیده است. بیشترین تورم ماهانه در این گروه در مردادماه سال گذشته بوده که سطح ۷.۸درصدی را به خود دیده و کمترین تورم ماهانه مثبت این گروه در اسفندماه رخ داده که تورم ماهانه به ۰.۷درصد رسیده است.طی سال گذشته نزدیک به ۱۷میلیون تن یا به عبارت دیگر ۷۷درصد از نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور وارد شد و پنج میلیون تن دیگر این محصولات نیز از طریق تولید داخلی تامین شد؛ به‌طوری که همین امر نیز اثر خود را در بازار گذاشته و تولید محصولاتی همچون مرغ، تخم‌مرغ، گوشت قرمز و لبنیات که بیشترین تاثیر را از تامین نهاده دامی در بازار می‌پذیرند، افزایش یافته که این امر ثبات نسبی را برای این بازارها به ارمغان آورده است. در حال حاضر کشورمان به‌دلیل خشکسالی و آب‌بر بودن نهاده‌های دامی تنها پنج میلیون تن از این محصولات را تولید می‌کند. کارشناسان معتقدند با اجرای طرح الگوی کشت درکشورمان،خصوصا در سطح دیمزارها میزان تولید جو با افزایش قابل توجهی روبه‌رو شود و از طرف دیگر اراضی آبی نیز صرف تولید محصولات آبی همچون ذرت وسویا شود تا از این طریق کشورمان بتواند از میزان وابستگی خود به این نهاده‌های دامی بکاهد.
   
واردات ۱۶.۸میلیون تنی نهاده‌های دامی به کشور
بر اساس آمارهای گمرک در سال گذشته ۱۶میلیون و۷۶۷هزار تن نهاده دامی به ارزش هفت میلیارد و ۵۱۸میلیون دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی درسال۱۴۰۱ درمجموع ۱۴میلیون و ۳۴۵ هزار تن از این کالاهای اساسی به ارزش هفت میلیارد و ۸۹ میلیون دلار وارد کشور شده بود.بنابراین می‌توان گفت واردات انواع نهاده‌های دامی طی این مدت به لحاظ وزنی با رشدی ۱۷درصدی و به لحاظ ارزشی با رشدی ۶درصدی روبه‌رو بوده است.در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین نهاده‌های دامی مورد نیاز اکثر دامداران ذرت است؛ به همین دلیل در سال گذشته ۱۰ میلیون و ۱۹۱ هزار تن ذرت دامی به ارزش سه میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار وارد کشورمان شد که نسبت به سال۱۴۰۱به لحاظ وزنی رشدی ۲۶درصدی و به لحاظ ارزشی رشدی ۱۶درصدی را تجربه کرد.طی این مدت اتریش، ارمنستان، اسپانیا، اسلواکی، افغانستان، امارات به‌عنوان واسطه، انگلستان، اوکراین، ایتالیا، آلمان، برزیل، تایوان، ترکیه، چین، روآندا، رومانی، سنگاپور، سوازیلند، سوئیس، عمان، روسیه، قبرس، قزاقستان، کانادا، مناطق ویژه، هلند و هنگ‌کنگ ۲۷ مبدأ واردات ذرت دامی به ایران بوده‌اند.از طرف دیگر در این بازه زمانی دو میلیون و ۱۸۲ هزار تن جو به ارزش ۷۴۷ میلیون دلار وارد کشورمان شده که واردات این محصول نسبت به سال۱۴۰۱ به لحاظ وزنی با افت ۸درصدی و به لحاظ ارزشی با افت ۲۵درصدی روبه‌رو بوده که عمده‌ترین دلیل این امر به افزایش تولید داخلی جو برمی‌گردد.طی این مدت اتریش، ازبکستان، اسلواکی، افغانستان، امارات، انگلیس، آلمان، برزیل، تایوان، ترکیه، چین، سنگاپور، سوازیلند، سوئیس، عمان، روسیه، قبرس، قزاقستان، قرقیزستان، کانادا، هلند و هنگ‌کنگ ۲۲ مبدأ واردات جو به ایران بوده‌اند.همچنین در سال گذشته دو میلیون و ۷۱۳ هزار دانه سویا به ارزش یک میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار وارد کشورمان شده که طی این مدت امارات، انگلستان، ترکیه، سوئیس، عمان و هلند پنج مبدأ واردات دانه سویا به کشورمان بوده‌اند.از طرف دیگر می‌توان گفت واردات دانه سویا نسبت به سال۱۴۰۱ به لحاظ وزنی با رشدی ۷درصدی ولی به لحاظ ارزشی با کاهشی ۲درصدی روبه‌رو شده که نشان‌دهنده این است که واردات دانه سویا با قیمت ارزان‌تری از کشورهای همسایه خصوصا روسیه صورت گرفته است.از طرف دیگر یک میلیون و۶۸۱هزار تن کنجاله سویا به ارزش یک میلیارد و۶۲ میلیون دلار وارد کشورمان شده که امارات، انگلستان، ترکیه، چین، سوئیس، روسیه، کانادا، هلند و هندوستان۹مبدأ واردات کنجاله سویا به ایران بوده‌اند. به‌دلیل اهمیت وافر این محصول برای مرغداری‌ها واردات آن به لحاظ وزنی با رشدی ۲۵درصدی و به لحاظ ارزشی با رشد ۲۴درصدی روبه‌رو بوده است.

مشکل واردات نهاده و گوشت حل شد
علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزارت جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار درباره واردات کالاهای اساسی گفت: از سال گذشته به‌ویژه از نیمه دوم سال با هماهنگی بانک مرکزی شرایط تأمین ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی به‌شکلی تأمین شد که دیگر با بحران مواجه نبودیم. قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در گذشته دامدار برای تأمین نهاده مورد نیاز خود باید پول خود را پیش‌پرداخت می‌کرد تا تعدادی واردکننده خاص نهاده، اقدام به واردات می‌کردند اما اکنون با تأمین کامل نهاده‌ها، تولیدکنندگان نگرانی بابت تولید خود ندارند. وی تصریح کرد: ارز مورد نیاز واردات در سه‌ ماه اول تأمین شده است و دولت در حال برنامه‌ریزی برای تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی در سه ماهه دوم سال است.  پیمان‌پاک گفت: با توجه به تأمین مناسب نهاده‌های دامی در حوزه تولید مرغ و تخم‌مرغ و شیر وضعیت تولید، مناسب و تولید مازاد داریم که به تنظیم بازار کمک می‌کند اما با توجه به این‌که دوره تولید دام زمان‌بر است، آن نیز به‌زودی به ثبات می‌رسد. سال ۱۴۰۲ از بابت تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی سال بسیار خوبی بود و به‌شکل مرتب و مناسبی انجام می‌شد اما همواره تأخیری در پرداخت ارز کالاهای اساسی وارداتی وجود دارد.  وی اضافه کرد: در برخی از کالاها در حال حرکت به این سمت هستیم که ارز آنها به‌موقع تأمین شود و در برخی‌ کالاها، تأمین ارز با فاصله انجام می‌شود. در سال جاری نیز روند تأمین ارز به‌طور مستمر و با هماهنگی بانک مرکزی در حال جریان است و تأمین می‌شود.وی با بیان این‌که بودجه ارز واردات گوشت قرمز اختصاص داده شده است، بیان کرد: تا پایان سال ارز مورد نیاز گوشت قرمز تأمین شده است و تمام کمبود تولید گوشت قرمز از محل واردات جبران می‌شود. در سال گذشته ۱۰۰ هزار تن گوشت منجمد و ۳۰ هزار تن گوشت گرم به کشور وارد شده بود اما برای سال جاری میزان واردات گوشت منجمد ۱۴۰ هزار تن افزایش می‌یابد اما میزان واردات گوشت گرم ثابت است. عمده گوشت وارداتی، گوشت گوساله است به‌طوری که ۸۰ درصد گوشت گوساله و ۲۰ درصد گوشت گوسفندی است.

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۳ اردیبهشت ماه
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است؟
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟
  • کشف توزیع غیر مجاز یک هزار تن گندم یارانه‌ای در خوی
  • ۷.۵میلیارد دلاری که بازار را تنظیم نکرد
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲ اردیبهشت ماه