Web Analytics Made Easy - Statcounter

فراز رابعی گفت: برای جبران کسری منابع آب، آبگیری سدهای خوزستان آغاز و خروجی سدها کاهش یافته است، بنابراین رهاسازی آب بر اساس دبی ایمن پایین دست خواهد بود.

رابعی اضافه کرد: موج اول بارندگی، برای روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، و موج دوم حدود ۶ روز آینده اتفاق می‌افتد که همه حوضه‌های آبریز خوزستان اعم از بالادست کرخه، دز، کارون و مارون را دربرمی‌گیرد؛ کانون بارش بیشتر بین حوضه سدهای کارون ۳ و ۴ و شاخه بختیاری است که بر اساس پیش‌بینی‌ها ممکن است تا بیش از ۱۰۰ میلیمتر باران نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه خروجی سدهای خوزستان تغییری نسبت به برنامه ندارد،افزود: بر این اساس خروجی سدهای دز و کرخه ۷۰ مترمکعب برثانیه، خروجی سد گتوند ۲۰۰ مترمکعب برثانیه و خروجی سد مارون کمتر از ۲۰ مترمکعب برثانیه تنظیم شده است.

رابعی بیان کرد: در سال آبی جاری، ورودی به سدهای خوزستان به طور متوسط ۲۶ درصد کمتر از نرمال بوده بنابراین بیشتر از اینکه نگران وقوع سیلاب باشیم، نگران خشکسالی در ماه‌های آینده هستیم.

وی درباره احتمال وقوع سیلاب در زمستان آینده، گفت: بر اساس پیش بینی هواشناسی بارندگی در ماه‌های آذر و دی کمتر از نرمال و در ماه بهمن در حد نرمال است، بنابراین با توجه به خطای بالای پیش بینی طولانی مدت هواشناسی، هم اکنون نگران وقوع سیلاب در بهمن ماه نیستیم.

معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین درباره نیازهای آب کشاورزی، گفت: نیاز کشت تابستانه در خوزستان به طور کامل تا آبان تامین شده، و هم اکنون بخش زراعت نیاز به آب ندارد و بیشتر نیازها بر کشت‌های دایم و شرب و صنعت متمرکز است.

به گفته وی حتی در حوضه رودخانه مارون که با تنش آبی روبه‌رو بود، با رهاسازی آب به صورت موجی و بیش از برنامه، آبگیری تا انتهای حوضه در شادگان میسر شد.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای تامین آب کشت پاییزه انجام شده و در صورتی که آوردها مطابق پیش بینی باشد، مشکلی نخواهیم داشت.

رابعی در ادامه با تاکید بر رعایت احتیاط لازم از سوی مردم و ساکنان اطراف رودخانه‌ها، بیان کرد: برنامه‌ای برای افزایش خروجی آب سدها نداریم اما احتمال دارد در بارندگی‌های پیش‌رو حوضه میانی (بالادست سد کارون ۳) فعال شود بنابراین ضروری است که مردم تا ۱۰ روز آینده، از رودخانه‌ها فاصله گرفته و به رودخانه‌ها نزدیک نشوند.

اداره کل هواشناسی خوزستان نسبت به ورود سامانه بارشی از اواسط روز جمعه ۳۰ آبان تا اواخر روز یکشنبه ۲ آذر با رگبار باران همراه با رعد وبرق، احتمال ریزش تگرگ، برف در ارتفاعات و وزش باد متوسط تا شدید و تندباد لحظه‌ای در بیشتر مناطق استان، طغیان رودخانه‌های فصلی و شدت  گرفتن بارش‌ها و ایجاد سیلاب در مناطق کوهستانی هشدار داده است.

۴۶

کد خبر 1458121

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سدهای خوزستان رودخانه ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۷۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامداران از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند

محمود زین الدینی گفت: کلیه دامداران، مرغداران، زنبورداران و پرورش‌دهندگان آبزیان باید با رعایت الزامات بهداشتی ـ قرنطینه‌ای و فراهم کردن تمهیدات لازم در زمان وقوع بارندگی و احتمال وقوع سیلاب، آمادگی لازم برای پیشگیری و کاهش خسارات و آسیب‌های احتمالی ناشی از آن را مد نظر قرار دهند.

وی با بیان اینکه دامداران پناهگاه مسقف را به منظور دور نگه‌داشتن دام‌ها از کوران باد و بستر با ضخامت مناسب، خشک و عایق را برای بالا بردن درجه حرارت بدن دام‌ها ایجاد کنند، بیان کرد: دامداران مراقب باشند با توجه به بارندگی، سرما و مرطوب شدن بستر نگهداری دام‌ها، برخی از بیماری‌ها مانند پنومونی، گندیدگی سم، و بیماری‌های انگلی شیوع پیدا می‌کند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان افزود: با توجه به هشدار سطح قرمز از سوی هواشناسی در اواخر هفته جاری و نوع بارش‌های فصل بهار و با توجه به احتمال جاری شدن روان آب‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها در برخی مناطق شهرستان به کلیه واحد‌های پرورش دام و طیور و ... در این خصوص هشدار دادیم.

وی عنوان کرد: در صورت بروز هر گونه بیماری در گله‌های طیور پرورشی و دامداری ها، اعلام تلفات احتمالی و خودداری از رهاسازی تلفات دام و طیور در محیط از دیگر اقدامات مهم برای کاستن از مخاطرات احتمالی است که با اطلاع رسانی به موقع می‌توان از گسترش احتمالی بیماری‌ها جلوگیری کرد.

زین الدینی گفت: پس از فروکش کردن بارندگی یا سیل احتمالی، سم‌پاشی جایگاه نگهداری و بدن دام‌ها ضرورت دارد؛ چرا که این امر نقش بسزایی در کنترل بیماری‌های انگلی و عفونت‌های باکتریایی واگیردار دامی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای کاهش خسارت‌های سیلاب
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر سبب سیلاب‌ در هرمزگان و سیستان وبلوچستان شد
  • توصیه به پرهیز از توقف در بستر رودخانه زاینده رود
  • دامداران از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند
  • بارش های اخیر مشکل آب سیستان و بلوچستان را مرتفع کرد
  • افزایش خروجی سد و رهاسازی آب در بستر زاینده رود/ از توقف در بستر رودخانه خودداری کنید
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است
  • خروجی سد زاینده رود با هدف بازگشایی رودخانه افزایش یافت
  • اقدامات پیشگیرانه سیل در شهرستان‌های خاتم و مروست