Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@11:43:50 GMT

ماهواره اقیانوس‌شناسی سنتینل۶ به فضا پرتاب شد

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۵۸۴۰۸

ماهواره اقیانوس‌شناسی سنتینل۶ به فضا پرتاب شد

به گزارش پایگاه اینترنتی ناسا، شرکت فضایی اسپیس ایکس پس از انجام دومین ماموریت سرنشین دار خود برای ناسا، تمرکز خود را به صورت موقتی متوجه پرتاب هایی در ساحل غربی آمریکا کرده است.

این شرکت فضایی روز شنبه ۲۱ نوامبر ساعت ۹:۱۷ دقیقه صبح به وقت استاندارد اقیانوس آرام و یا ساعت ۱۷:۱۷ دقیقه بعد از ظهر به وقت محلی، ماهواره اقیانوس شناسی «سنتینل-۶ مایکل فریلیک» را سوار بر موشک «فالکون ۹» خود از پایگاه نیروی هوایی «وندنبرگ» در کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماهواره با همکاری ناسا، اداره ملی اقیانوس شناسی و جوی آمریکا، سازمان فضایی اروپا و شرکای مختلف ساخته شده است.

از ماهواره‌ سنتینل-۶ برای پیش ‌بینی موج دریا که برای دریانوردی بسیار ضروری است، پیش ‌بینی توفان ‌های گرمسیری و تخلیه‌ سریع مناطق در صورت بروز بلایای طبیعی اقیانوسی استفاده خواهد شد. پس از دوره‌ راه‌اندازی یک ساله، داده ‌های خام این ماهواره توسط سازمان فضایی اروپا (ESA) به صورت عمومی از طریق اینترنت در دسترس قرار می ‌گیرد.

به گفته‌ «کارن سن ژرمن» اندازه‌گیری ‌های ماهواره سنتینل-۶ می ‌تواند نشان دهد که چه میزان از افزایش سطح دریا ناشی از ذوب شدن یخ‌ هاست و چه میزان از گسترش اقیانوس ‌ها به دلیل گرم شدن کلی آنها حاصل می ‌شود.

دوقلوی این ماهواره با نام Sentinel-۶B هم در سال ۲۰۲۵ (۱۴۰۴ خورشیدی) به آن می ‌پیوندد و این زوج با هم وظیفه دارند تا دانسته‌های بشر را از اندازه‌گیری‌ های سطح دریا، که سابقه‌ای تقریبا ۳۰ ساله دارد گسترش دهند. ابزارهای موجود در این ماهواره ‌ها همچنین داده‌های جوی را فراهم می ‌کنند که پیش ‌بینی ‌های هواشناسی، مدل های آب‌ و هوایی و ردیابی توفان ‌ها را بهبود می‌ بخشد.

ماموریت رصد زمین «سنتینل-۶»به نام مدیر پیشین بخش علوم زمین ناسا «مایکل فریلیک» نام گذاری شده است. 

برچسب‌ها طوفان ماهواره ناسا اسپیس ایکس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طوفان ماهواره ناسا اسپیس ایکس طوفان ماهواره ناسا اسپیس ایکس اخبار کنکور سنتینل ۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۸۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه فضانورد چینی به مدار زمین می‌روند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، آژانس فضایی سرنشین دار چین اعلام کرد، سفینه فضایی خدمه شنژو۱۸ روز چهارشنبه به سکوی پرتاب مرکز پدتاب ماهواره جیوکوان در شمال غربی چین منتقل شده و بواسطه موشک لانچ مارچ این عملیات اجرا می‌شود.

موشک و سفینه فضایی از کارخانه آزمایش مونتاژ آن از یک مسیر یک و نیم کیلومتری گذر و به محل پرتاب منتقل شدند. موشک به همراه فضاپیما به صورت عمودی برای آزمایش قبل پرتاب بررسی شد تا مشکلات احتمالی قبل از پرتاب برطرف شود و زمان انتظار برای اجرای مأموریت کاهش یابد.

بر اساس گزارش این آژانس، امکانات و تجهیزات موجود در سایت پرتاب در شرایط خوبی قرار دارند و بررسی‌های مختلف عملکرد قبل از پرتاب مجدد صورت می‌گیرد.

آژانس فضایی سرنشین‌دار چین گفته است: سفینه فضایی به زودی و در زمان مناسب پرتاب می‌شود و اکنون چین آماده پرتاب فضانوردان مأموریت شنژو۱۸ است.

به گفته این سازمان، عملیات پیش‌رو پروژه فضانوردی بزرگی است که نشان دهنده پیشرفت چین در حوزه فضاپیما‌ها و فضانوردی است. تیم شنژو۱۸ شامل سه فضانورد حرفه‌ای است که طی یک مأموریت شش ماهه به ایستگاه فضایی این کشور سفر سفر می‌کنند.

این ایستگاه فضایی در اوایل سال ۲۰۲۱ پرتاب شده و تا کنون میزبان چندین مأموریت فضایی بوده است.

مأموریت شنزو۱۸ نشان دهنده توانایی‌های پیشرفته چین در فضانوردی و فضاپیما‌های ساخته شده در داخل کشور است. این مأموریت جدید همچنین نشانگر تمامیت چین در تلاش برای توسعه فناوری‌های فضایی و ارتقای نفوذ فضایی کشور است.

با اجرای این عملیات چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در صنعت فضایی جای می‌گیرد و نشان می‌دهد که توانایی برنامه‌های پیشرفته فضایی را دارد. این مأموریت همچنین بیانگر آن است که چین به سرعت در جهت توسعه فضانوردی و فضاپیما‌های پیشرفته قدم بر می‌دارد و در آینده نیز نقش مهمی در اکتشافات فضایی خواهد داشت.

هدف اصلی این مأموریت، تعمیر و نگهداری آرایه خورشیدی ماژول هسته «تیانه» (ایستگاه مداری چین) است. پنل‌های خورشیدی بزرگ این آرایه در معرض برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها قرار دارند و به همین دلیل نیاز به تعمیر و بازسازی آن به منظور پیشبرد مأموریت‌ها و اهداف فضایی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران در جمع قدرت‌های فضایی؛ پرتاب موفق ثریا، مهدا و پارس
  • ناوگروه‌های ایران در کدام دریا‌ها هستند؟
  • ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد
  • بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!
  • چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی‌اش می‌فرستد
  • چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی‌اش می فرستد
  • سه فضانورد چینی به مدار زمین می‌روند
  • برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی
  • ناسا برخورد زباله‌های ایستگاه فضایی با خانه مردی در فلوریدا را تایید کرد
  • سقوط یک شی عجیب از فضا بر روی خانه‌ای در آمریکا