Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

تنها پنج ماه فاصله زمانی کافی بود که فاجعه تخریب آلونک آسیه پناهی در کرمانشاه، اینبار عیناً در بندرعباس تکرار شود. در این بین انتشار فیلم خودسوزی مادر و ضجه های دخترک خانه خراب بندرعباسی در شبکه های اجتماعی دل هر انسان آزاده ای را به درد آورد و واکنش های منفی بسیاری را به دنبال داشت.

 

در پی این اتفاق، بسیاری از نهادهای رسمی و گروه های جهادی، ضمن محکومیت این اقدام، نه تنها بابت ساخت خانه برای این زن بندرعباسی که از قضا سرپرست خانوار هم بود، اعلام آمادگی کردند بلکه تسهیلات حمایتی همچون بیمه درمانی و اعطای کمک های مالی بلاعوض را نیز برای این خانواده محروم در نظر گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه اعلام آمادگی ارگان های مسئول و گروه های خودجوش جهادی برای کمک به این خانواده محروم شایسته تقدیر است و نشان از برجستگی حس نوع‎دوستی در ایشان دارد اما سوال مهم در این باره آن است که اگر در لحظه تخریب زاغه این زن بندرعباسی، دوربین موبایل حاضر در محل، آن صحنه های غیرانسانی و زشت را ضبط نمی کرد و ویدیو این اتفاقات در شبکه های اجتماعی وایرال نمی شد، آیا باز هم کسی به داد این زن بی سر پناه و دختر مظلومش می رسید یا همچون هزاران زاغه نشین مشابه و بی‎تریبون، حق‎شان خورده می شد و اَحدی هم از این حق‎خوری مطلع نمی گردید؟!

 

ناگفته پیداست که گسترش روزافزون فضای مجازی باعث شده تا بتوان از طریق ظرفیت بی بدیل شبکه های اجتماعی، دردهای نهفته جامعه را به گوش آحاد ملت رساند و برای حل آن استمداد طلبید اما آیا این موضوع نافی وظایف و رافع مسئولیت دستاندرکاران در حوزه پیشگیری و شناسایی دردمندان جامعه است که بایست با اقدام به موقع، مانع از رخداد فجایعی اینچنینی شوند؟! ساده تر اینکه، متاسفانه شرایط به گونه ای پیش رفته است که مسئولان مربوطه، تنها وقتی وارد گود بازستاندن حق مظلوم از ظالم می شوند که ویدیو یا تصویری از آن واقعه در شبکه های اجتماعی دست به دست بچرخد و پس از جریحه دار شدن احساسات مردم و با فشار افکار عمومی، تازه سوپرمن‎های داستان به فکر عمل به وظایف بدیهی‎شان بیافتند!

 

بر طبق آمارها، بیش از نیم میلیون خانوار زاغه نشین مستقر در چادر، کپر یا آلونک در کشور وجود دارند که باید برای تمام ساکنین محروم آن، پیش از خرابی سرپناه‎شان توسط شهرداری ها، چاره اندیشید تا اگر احیاناً دوربینی در هنگام هجوم مامورین شهری به خانه هایشان در محل حاضر نبود، به فراموشی سپرده نشده و آواره دشت و بیابان نگردند! از این رو، شوآف ساختن سقف بالای سر برای تنها یکی از صدها هزار خانوار زاغه نشین در سراسر کشور، همچون مُسکنی موقت، تنها به درد پُر کردن بیلان های محرومیت زدایی می خورد و معضل را به شکل ریشه ای حل نخواهد نمود!

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: آسیه پناهی کرمانشاه بندرعباس خودسوزی زاغه نشین صراط شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۳۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دنیای کوچک ایتا

عطیه همتی در روزنامه فرهیختگان نوشت: فیلترینگ پیام‌رسان‌های بین‌المللی و شبکه‌های اجتماعی و پراکنده شدن آنها در هرکدام از پیام‌رسان‌های مختلف باعث به وجود آمدن دسته‌بندی‌های مختلفی بین آنها شد که هرکدام را درگیر فضای گلخانه‌ای، ایزوله و گاهی یکدست‌شان کرد و باعث شد دست برخی گروه‌های سیاسی و یا حتی گروه‌های وحدت‌شکن را برای هدایت این گروه‌های از هم جدا‌افتاده حسابی باز کرده و با توجه به تعصبات و تعلقات آنها به موضوعات مختلف افکار آنها را در جهت مطلوب خود هدایت کند.

مسیری که به جای همگرایی اقشار مختلف مردم به یکدیگر آنها را رو به واگرایی برد و حتی در مقابله با یکدیگر قرار داد. مساله‌ای که در دو سه سال اخیر به‌خصوص بعد از التهابات ۱۴۰۱ به خوبی شاهد آن بودیم که اتفاقات کوچه و خیابان هیچ شباهتی به بزرگنمایی‌های داخل شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی نداشت؛ به گونه‌ای که گویی رقابت جانانه‌ای بین گروه‌های خبری فعال در این شبکه‌ها بر سر بزرگنمایی بی‌حد و حصر از واقعیت میدان وجود داشت تا بر شدت التهابات بیفزاید و افکار عمومی را به سمتی سوق دهد که کار را تمام‌شده بدانند و همچنین تمام گفتگو‌های مردمی و تولید محتواهایشان را به این سمت سوق دهد و جرات کلام مخالف با این موضوع را از آنان بگیرد؛ به گونه‌ای که هنوز یادمان نرفته کاربران شبکه‌های اجتماعی اگر از میهمانی‌ها و یا روزمره‌هایشان محتوا تولید می‌کردند، اقدامی در جهت خلاف فضای حاکم بر شبکه انجام داده بودند و با بازخورد‌های شدید‌اللحنی روبه‌رو می‌شدند که اجازه زندگی عادی از مردم را می‌گرفت. اتفاقی که گونه دیگری از آن را در جریان مقابل شاهد هستیم.

 فضای گلخانه‌ای و رادیکال حاکم بر برخی شبکه‌های اجتماعی داخلی متاسفانه در سال‌های اخیر به حدی جدی بوده که آنها را از واقعیت اجتماعی دور کرده‌است و خود‌اکثریت‌پنداری اشتباهی را به آنان داده است. اگر از لفظ گلخانه برای توصیف این وضعیت استفاده می‌شود دقیقا به خاطر اتفاق مشابهی است که در این شبکه‌ها در حال وقوع است. فضایی که باغبانان آن به شما القا می‌کنند که در یک محیط پاک و مطلوب هستید که اتفاقا در اینجا امکان رشد و نمو مناسب دارید. آن وقت از باد و باران‌های ناگهانی و واقعی حاکم در طبیعت دور هستید و در این طبیعت ساختگی، اما زیبا حضور دارید.

 شما خارج از گلخانه با علف‌های هرز روبه‌رو هستید که شما را آلوده می‌کنند و جلوی رشد شما را می‌گیرند و موجب از بین رفتن حیات شما می‌شوند و همه آنچه که بیرون است غلط و اشتباه است و در تلاش است شما را از بین ببرد و نه‌تن‌ها باید از آن بیرون بدتان بیاید، بلکه باید در جهت مقابله با آن نیز اقدام کنید. اتفاقی که این روز‌ها در پیام‌رسان‌هایی، چون ایتا در حال وقوع است، دقیقا مشابه آن چیزی است که بالاتر نوشتیم. رشد در گلخانه‌ای که اجازه ورود و خروج اطلاعات در شبکه را نمی‌دهد و شما را آن‌طور که مقبول خودش است تربیت می‌کند.

چون در صورت فهم واقعیت، شما ممکن است دیگر نظر اولیه خود را نداشته باشید. حال فرقی نمی‌کند شما کاربری معترض در جریان زن زندگی آزادی در ۱۴۰۱ باشید که دارد اخبار التهابات را در اینستاگرام فیلتر‌شده و رهاشده دنبال می‌کند، یا یک اکانت ساده در ایتا داشته باشید که دارد کانال‌های مختلف خبری و تحلیلی را درباره موضوع حذف نام پدر از کارت ملی یا تذکر به قاعده‌مندی در مساله بی‌حجابی می‌خواند و اوضاع را آنقدر اسفناک جلوه می‌دهد که حذف نام پدر را مصداق عادی‌سازی «زنازادگی» تلقی می‌کند. حتی می‌خواهد در اعتراض به این موضوع یک جنبش و اعتراض راه‌اندازی کند.

آنچه این روز‌ها در ایتا به عنوان مدلی از یک پیام‌رسان و یک شبکه ایزوله قابل مشاهده است، تفاوت جدی و معنا‌دار این شبکه با میدان واقعیت است. همان‌طور که این موضوع را با نرم‌افزار ویراستی نیز در مقابله با توییتر -که همان ایکس نامیده می‌شود- داریم. بسیاری از چهره‌های سیاسی تصمیم گرفتند به بهانه عدم حضور در شبکه اجتماعی دشمن در ویراستی حضور پیدا کنند و در خلوتی آنجا اظهارنظرهایشان را به گوش همان مخاطبی برسانند که در فضای ایزوله این شبکه‌ها در حال تربیتش هستند.

 مردم مطلوبی که اطلاعات، محتوا‌ها و هر‌آنچه که به خوردشان داده می‌شود، حساب‌شده است و، چون اکثریت‌پندار شده‌اند از مسئولان و چهره‌ها و نخبگان‌شان چیزی را مطالبه می‌کنند که حتی ربطی به واقعیت موجود ندارد. یک روز در جریان ویروس کرونا، خواهان جمع شدن واکسن‌ها هستند، یک روز خواهان اخراج و مجازات یک چهره سیاسی هستند، یک روز هم درباره کارت ملی و حذف نام پدر ممکن است کفن‌پوش به میدان بیایند و برایشان اهمیتی نداشته باشد که معاون رئیس‌جمهور گفته که حذف این نام به دلیل حفاظت بیشتر برای امنیت حریم شخصی مردم است وگرنه باتوجه به توضیحات مسئولان کشور بارکد درج‌شده در کارت ملی به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد نه تنها نام پدر بلکه بتوانند به تمام مشخصات دارنده کارت دست یافته و این موضوع خلاف آنچه که در این فضای گلخانه‌ای به شکل ویروسی در حال گردش است ربطی به عادی‌سازی «زنازادگی» و از این دست اظهارنظر‌های سخیف ندارد.

دایره انقلابیون در پیام‌رسان ایتا در دو روز گذشته تا حدی تنگ شد که حتی دفتر رهبری نیز در آن جای نگرفت. مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب وقتی از تذکر به برخی مسئولان بابت رفتار‌های بی‌قاعده در حوزه حجاب نوشت، به‌شدت مورد حملات گروه‌های فعال در ایتا قرار گرفت و حتی اخبار جعلی مبنی بر توبیخ فضائلی در این پیام‌رسان دست به دست شد، اما از آنجایی که قرار نیست در این اتاق‌های ایزوله تکذیبیه‌ها نیز دست به دست شوند راه به جایی نبرد.

با وجود آنکه حساب رسمی دفتر رهبر انقلاب با عنوان «رسانه‌نگار» نیز توییت فضائلی را بازنشر کرده بود، ایتایی‌ها و ویراستی‌ها ترجیح‌شان این بود برای توجیه برخی تندروی‌ها هرگونه نسبت ناروایی را به اعضای دفتر بدهند ولی فضای موجود را لایق تذکر ندانند و پنبه را محکم‌تر توی گوش‌شان فرو کنند.

tags # پلتفرم سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • خون مردم و کودکان غزه بر روی دستان مالک واتس‌اپ
  • جنون زباله میلیاردر زاغه‌نشین
  • جنجال هوش مصنوعی در انتخابات هند
  • شبکه سه پس از «هفت سر اژدها» به مخاطبانش «بدل» می‌زند
  • کلاهبرداری میلیاردی رمال در شبکه های اجتماعی
  • روشنایی گردنه زاغه ملایر بطول ۵ کیلومتر آماده بهره برداری
  • روشنایی گردنه زاغه ملایر به طول ۵ کیلومتر آماده بهره برداری است
  • دنیای کوچک ایتا
  • ممنوعیت تیک تاک آزادی بیان مردم آمریکا را نقض می‌کند
  • ورزشکاران جهان در شبکه های اجتماعی؛ 2 اردیبهشت 1403