Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-20@03:17:46 GMT

ابر بود، باد بود، آن مردان در باران آمدند

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۴۵۱۲

ابر بود، باد بود، آن مردان در باران آمدند

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس؛ حنان سالمی: همه چیز از یک تماس تلفنی شروع شد، خانم معلمی که با هئیت روضة الزهرا تماس گرفت و نشان پدر و مادری با ۶ فرزند دانش‌آموز ابتدایی را داد که نداشتن تلفن همراه با تمام قدرت بر آینده تحصیلی بچه‌هایشان چنگ انداخته و سردرگمشان کرده بود.

موضوع را با جهادی‌های گروه در میان گذاشتم و تصمیم گرفتیم تا برای بررسی وضعیت زندگی این خانواده، حضوری به دیدنشان برویم اما وقتی به محل زندگیشان رسیدیم، سَم محرومیت آنقدر در رگ‌های زندگیشان جاری شده بود که فقط توانستیم بهت‌زده به شرایط طاقت‌فرسای دست‌وپنجه نرم‌کردنشان با مشکلات خیره شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از سختی زندگیشان همین‌قدر بگویم که خانه‌ای بود با ۶ بچه قد و نیم قد که اجاق گازی برای پیچیدن عطر غذا و یخچالی برای خوردن آب خنک نداشتند.

آستین بالا زدیم

آستین‌ها را بالا زدیم، همه‌ گوشه و کنار این خانه از کاستی، لنگ میزد اما باید به قدر وسعمان تلاش می‌کردیم، روز اول که برگشتیم توانستیم اجاق گاز را تهیه کنیم، وقتی اجاق را تقدیم خانم خانه کردیم نمی‌دانید چه شوقی در وجود بچه‌ها پوست ترکاند، شاید خیلی وقت بود که از صورت مادر لبخند نچیده بودند.

عجیب‌تر اینکه با وجود اصرار ما آن‌ها به شدت از گفتن دردهایشان پرهیز می‌کردند، پدر میگفت: همین که گوشی تلفنی برای بچه‌هایم جور کردید تا از درسشان عقب نمانند یک دنیا برایمان ارزش دارد و دست‌بوستان هستم که یک پدر را از شرمندگی درآوردید، اما خدا مرا بکشد اگر راضی شوم به اینکه بار زندگی‌ام بر دوش شما جوانمردان بیفتد.

همه با سرهای به زیر به حرف‌های پدر رنجور گوش میکردند اما این‌ها جملاتی نبود که گوش جهادی‌ها به آن بدهکار باشد، من را، طوری که آن خانواده دزفولی متوجه نشوند یک گوشه کشیدند که حاج‌آقا، این بندگان خدا اگر صورتشان را با سیلی سرخ نگه داشته‌اند از عزت نفس و روح بزرگشان است اما شما بیا و بگو اگر ما این خانواده را آن هم در این شرایط به حال خودشان رها کنیم آنوقت جواب وجدانمان را چه بدهیم؟

یخچال

یکی از برادران جهادی همانطور که با دست روی پیشانی‌اش میکوبید آرام آرام به هق‌هق افتاد، نزدیک رفتم و دستی به شانه‌اش زدم و او انگار دنبال بهانه باشد بغضش را ترکاند:

تمام ذوق بچه‌ها خصوصا وقتی هم در سن رشد باشند این است که بعد از بازی یا به یخچال سرک بکشند یا به دیگ غذای روی گاز ناخنک بزنند اما این شش طفل معصوم از همین هم محروم‌اند.

میدانستم که حال اعضای گروه خوش نیست، خواستم فضا را عوض کنم، دست‌هایم را به نشان خداحافظی بالا آوردم و اشاره دادم سوار ماشین شوند، پشت فرمان که نشستم همانطور که آیینه جلو را تنظیم میکردم با خنده صدایم را پیچاندم که: اگر قرار است برای هر کار جهادی حال و روزتان مثل لشکر شکست‌خورده باشد، لطف کنید و از فردا خدمت نرسید!

بالاخره سد سکوتشان شکست: یخچال حاج‌آقا، یعنی جور می‌شود؟

_حال شما جور باشد، یخچال هم انشالله جور می‌شود.

شب عجیب

به خانه این خانواده رفته بودیم، حتی ساعتی هم مهمانشان بودیم اما سروصدای شادی بچه‌ها از گوشی همراه و بعد از آن درگیری نصب اجاق گاز حواسمان را از دیدن آوار خانه‌ی کپری پرت کرد تا اینکه یخچال آماده و جهادی‌ها برای جابه‌جایی‌اش یا علی گفتند.

همین چند روز پیش بود، باران شدیدی می‌بارید و هرچه اصرار کردم که تحویل یخچال را به یک وقت دیگر موکول کنیم قبول نکردند، نمیدانم، شاید هم خواست خدا بود که در چنین شرایطی دل به جاده‌ روستا بزنیم تا وسیله خدا برای نجات بندگانش شویم، شب عجیبی بود.

گلوله‌ی باران

آسمان، رگبار گلوله‌های باران را بر سقف ماشین گرفته بود، دست‌انداز‌های جاده هم سنگ تمام گذاشته بود که آن شب را به مقصد نرسیم اما خدا، کن فیکون‌اش را خیلی زودتر از به پا خواستن ما بر مسیر پاشیده بود.

به خانه که رسیدیم، باران بیشتر شدت گرفته بود اما صدای استغاثه مادر به گوشمان رسید، آن لحظه را فراموش نمی‌کنم، جهادی‌ها خودشان را از ماشین پرت کردند و به سوی در دویدند، سقف کپری ریخته و خانه و متعلقاتش را آب برده بود.

بچه‌ها پشت ستون‌ها پناه گرفته بودند و پدر و مادر با دست‌هایی که از افسوس بر هم میکوبیدند به بر آب رفتن رویاهایشان خیره شده بودند، شرایط خیلی سختی بود.

مستاجر خرابه

همین خانه‌ی کپری ویرانه هم از خودشان نبود و تا دو ماه دیگر قرارداد اجاره‌نشینی‌شان تمام میشد، پرس‌وجو کردیم تا شاید زمینی داشته باشند اما آن را هم نداشتند، باران بیرحمانه این نقطه‌ی کور را نشانه رفته بود، چاره‌ای نداشتیم، آن لحظه به چیزی جز نجات این خانواده و سرپناهی گرم فکر نمیکردیم.

وسایلشان را با سرعت تمام بار زدیم و در میان نگاه‌های مضطرب از آینده‌ی نامعلومشان اشاره دادیم که سوار شوند، آنقدر ترسیده بودند که حتی جرات سوال را نداشتند اما کمی که از آن خرابه‌ی تاریک دور شدیم و بخاری ماشین گرمایش را به تنشان نشاند، خون در رگ‌های صورت بچه‌ها دوید.

اینکه چه و چطور شد که آن شب این خانواده‌ی روستایی دزفولی از بی‌پناهی به سرپناهی رسیدند بماند که همه خواست خدا و ما وسیله‌اش بودیم اما پایان خوش روایت، بوی غذای گرم و لبخندهای کودکانه‌ای است که در خانه جدیدشان می‌پیچد، براستی که اگر خدا خیری را برای بنده‌اش بخواهد، هیچ قدرتی را یارای بازگرداندنش نیست، حتی یک شب سرد و تاریک و بارانی.

جوانمردان

آنچه خواندید، روایت شب ۳۰‌ام آبان توسط محمد آیت، مسوول گروه جهادی هیئت روضة الزهرا دزفول بود، شبی که رگبار باران نشان راه جوانمردانی شد که به شوق بخشیدن یخچال رفته بودند اما دلیل نجات جان یک خانواده هشت نفره شدند.

جوانان جهادی‌ای که هیئت‌شان از سال ۹۳ آغاز به کار کرد اما زلزله کرمانشاه نقطه عطفی برای آن‌ها شد تا دل را به میدان کار جهادی بسپارند و امتداد مردانگی آن‌ها از چادر زلزله‌زدگان کرمانشاه به سیل‌زدگان خوزستان و دلاوری در جنگ کرونا برسد.

توزیع بسته‌های معیشتی، ارائه خدمات پزشکی، تولید روزانه چهار هزار ماسک، احداث منزل برای خانواده‌هایی که بعضا تا ۱۲ سال روی پیاده‌رو زندگی میکردند و خیابان‌گرد بودند و اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه و وام‌های بلاعوض به آسیب‌دیدگان کرونا تنها بخشی از انبوه دلاوری این جهادگران عرصه غیرت است، مردان رشیدی که مرور شیرین کتاب فارسی دهه هفتاد شدند:

ابر بود
باد بود
باران بود
آن مردان آمدند
آن مردان در باران آمدند

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا کمک مومنانه جهادی ها جوانان طلبه دزفول خوزستان کمک معیشتی غیرت جهادی ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۴۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزار و ۲۶۴ نوعروس خراسان جنوبی راهی خانه بخت شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا حسینی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران از اهدای هزار و ۲۶۴ سری جهیزیه به نوعروسان خراسان جنوبی خبر داد.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: این سری جهیزیه شامل یخچال، تلویزیون، اجاق گاز، لباسشوئی و جاروبرقی بوده و ارزش ریالی هر سری جهیزیه با قیمت کارخانه بیش از ۳۲۰ میلیون ریال است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته‌امداد استان با بیان اینکه ازدواج به عنوان محبوب‌ترین بنا و اقدام در دین اسلام است و به دنبال خود نوعی مصونیت از گناه و آلودگی روح را به همراه خواهد داشت افزود: کمک هزینه ازدواج به شکل نقدی به نوعروسان مساعدت می‌شود.

حسینی ادامه داد: در کمک هزینه ازدواج که به شکل کالا اهدا می‌شود سعی شده کالاهای اساسی سبد جهیزیه تهیه شود که به علت خرید بدون واسطه از مراکز تولید، این کالاها با قیمت مناسب تهیه و اهدا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اهداف این نهاد را در زمینه ترویج ازدواج و گسترش فرهنگ اصیل اسلامی در بر پایه ازدواج‌های آسان، کم هزینه و پایدار و تسهیل و ترویج ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار دانست، تصریح کرد: ارزش ریالی کل جهیزیه توزیع شده بیش ۳۹۸ میلیارد ریال است.

معاون کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به طرح‌های مختلف کمیته امداد امام خمینی (ره) در زمینه توانمندسازی مددجویان گفت: این نهاد با اجرای طرح‌های مختلف زمینه کمک رسانی هر چه بهتر خیران و نیکوکاران به خانواده‌های نیازمند را فراهم کرده است که امیدواریم با همکاری و مشارکت حامیان در امر ازدواج، بتوانیم چنین فضایی را برای خانواده‌های تحت حمایت توسعه و فراهم کنیم.

کد خبر 6080573

دیگر خبرها

  • نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان‌غربی درگذشت روحانی جهادی را تسلیت گفتند
  • بیمه زنان خانه‌دار برای نخستین بار در دولت سیزدهم عملیاتی شد
  • وضعیت خانه های گران قیمت دبی بعد از باران‌های سیل‌آسا + فیلم
  • ۷ افسانه و سبدی از «خیال‏‏‌پردازی‏‏‌ها» در بازار اجاره مسکن
  • حکم مرگ برای مادر و ۲ فرزندش در محکمه خانوادگی
  • هزار و ۲۶۴ نوعروس خراسان‌جنوبی راهی خانه‌بخت شدند
  • ۹۷ نوعروس مددجو در ساوه راهی خانه بخت شدند
  • هزار و ۲۶۴ نوعروس خراسان جنوبی راهی خانه بخت شدند
  • ناگفته‌های همسر ناصر عبداللهی از مرگ او پس از ۱۸ سال
  • ناگفته های همسر ناصر عبداللهی از مرگ او پس از ۱۸ سال