Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری «الخلیج الجدید» امروز (یکشنبه) مصادف با ۲۲ نوامبر گزارشی را به مناسبت پنجاه و چهارمین سالگرد صدور قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۷ منتشر کرده که در آن اقدامات صهیونیست‌ها را کاملا برخلاف و ناقض مفاد این قطعنامه توصیف کرده است.

به گزارش برنا، این پایگاه خبری در این گزارش با بررسی عملکرد رژیم اسراییل در اجرای این قطعنامه نوشت: ماهها پس از پایان جنگ شش روزه میان اعراب و اسراییل در سال ۱۹۶۷ که رژیم صهیونیستی علیه مصر، سوریه و اردن به راه انداخته بود، سازمان ملل با قطعنامه ۲۴۲ خواستار آتش‌بس و عقب‌نشینی نیروهای این رژیم از کرانه باختری، نوار غزه، صحرای سینا و بلندی‌های جولان سوریه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعراب این جنگ را "عقب‌نشینی" نامیدند ، در حالی که صهیونیستها به دلیل غرور از شکست دادن اعراب در کوتاه مدت، آن را "جنگ شش روزه" نامیدند.

این گزارش با اشاره به مفاد قطعنامه ۲۴۲ افزود: در حال حاضر این قطعنامه شاهد تغیرات عمده‌ای است که در خاورمیانه بوجود آمده، به طوریکه در سال ۲۰۲۰ برخلاف قطعنامه‌های بین‌المللی تلاش اسرائیلی-آمریکایی برای حذف آرمان فلسطین به اوج خود رسید.

این در حالی است که در بند دوم قطعنامه صادره از سوی شورای امنیت سازمان ملل در ۵۴ سال پیش، با تاکید بر اصول صلح عادلانه و پایدار در خاورمیانه، این شورا نگرانی مستمر خود در مورد وضعیت خطرناک خاورمیانه را اعلام و بر عدم پذیرش مناطق تصرف شده به واسطه جنگ و بر ضرورت تلاش برای برقراری صلح دائمی که در آن هر کشور در منطقه بتواند در امنیت زندگی کند، تاکید کرده بود.

شورای امنیت در این قطعنامه تصریح کرد که تحقق اصول منشور مستلزم برقراری صلح عادلانه و پایدار در خاورمیانه و استفاده از دو اصل است:

الف - خروج نیروهای مسلح اسراییل از سرزمین‌های اشغال شده در درگیری‌های اخیر.

ب - پایان دادن به همه ادعاها در مورد جنگ و احترام و به رسمیت شناختن حاکمیت و تمامیت ارضی و استقلال سیاسی هر یک از کشورهای منطقه و حق زندگی در مرزهای امن و شناخته شده در صلح و آرامش بدون هیچ‌گونه اعمال تهدید و زور.

در این قطعنامه همچنین بر لزوم اجرای این موارد تاکید شد:

الف – تضمین آزادی کشتیرانی در آبراه‌های بین‌المللی منطقه.

ب – دستیابی به حل و فصل عادلانه مشکل پناهندگان.

ج - حصول اطمینان از مصونیت منطقه‌ای و استقلال سیاسی برای هر کشور از طریق اقداماتی چون ایجاد مناطق غیرنظامی.

ایالات متحده اوایل سالجاری میلادی طرح موسوم به "معامله قرن" را پیشنهاد داد که بر اساس آن رژیم صهیونیستی در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌ شده به سرزمینهای اشغالی، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند.

در دوره ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا که از اوایل سال ۲۰۱۷ آغاز شد، سرعت اسکان صهیونیستها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین شتاب گرفت، در حالی که واشنگتن در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۹ اعلام کرد که دیگر شهرک‌سازی را "غیرقانونی" نمی‌داند.

ناظران بین‌المللی معقدند که رژیم صهیونیستی سعی دارد تا با حمایت آمریکا پرونده پناهندگان فلسطینی را که اجداد آنها در سال ۱۹۴۸ از سرزمینهای خود آواره شدند، از طریق خلل در کار آژانس امداد و کار سازمان ملل و توقیف منابع مالی آنان، نادیده بگیرد.

از طرف دیگر عادی‌سازی رابطه بین رژیم صهیونیستی و چند کشور عربی در نیمه دوم سال جاری میلادی بدون در نظر گرفتن عدم تعهد این رژیم به قطعنامه ۲۴۲ مبنی بر عقب‌نشینی صهیونیستها از سرزمین‌های اشغالی و به دور از ابتکارات صلح عرب در سال ۲۰۰۲ اعلام شد.

نقاب اسرائیلی

به گزارش الخلیج الجدید، «مصطفی ابراهیم» نویسنده و تحلیلگر سیاسی در عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به قطعنامه ۲۴۲ سازمان ملل گفت: آنچه در سرزمینهای اشغالی فلسطین یا در چارچوب سیاسی اعراب و اسرائیل اتفاق می‌افتد ، تصمیمات بین‌المللی را نقض می‌کند.

وی افزود: عادی‌سازی رابطه اعراب با اسرائیل مغایر با قطعنامه‌های بین‌المللی مربوط به مسئله فلسطین و طرح صلح عربی است.

ابراهیم معتقد است که سیاست عادی‌سازی روابط اعراب با اسرائیل بدون توجه به مسئله فلسطین با نقض اصل راه حل دو کشور (مبتنی بر استقرار دولت فلسطین در مرزهای قبل از جنگ ۱۹۶۷) تنها خدمت به صهیونیستها است.

این پایگاه خبری نوشت: از آوریل ۲۰۱۴ ، به دلیل امتناع رژیم صهیونیستی از آزادی بازداشت شدگان فلسطینی و توقف شهرک‌سازی و پذیرش مرزهای قبل از جنگ ژوئن ۱۹۶۷، راه حل دو کشور بر مبنای مذاکرات صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها متوقف شده است.

اولین مذاکرات مستقیم بین سازمان آزادیبخش فلسطین و اسرائیل در کنفرانس صلح مادرید در سال ۱۹۹۱ و تحت حمایت آمریکا آغاز شد و تلاش شد تا بر اساس اصل "زمین برای صلح" و قطعنامه‌های شورای امنیت (۲۴۲) و (۳۳۸) صلح دائمی بین کشورهای عربی و اسرائیل برقرار شود.

در سپتامبر ۱۹۹۳ ، «اسحاق رابین» نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی و «یاسر عرفات» رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین، بیانیه «اسلو» مبنی بر پیش‌بینی تشکیل دولت خودگردان فلسطین را در واشنگتن امضا کردند که منجر به شکل‌گیری تشکیلات خودگردان فلسطین شد.

الخلیج الجدید نوشت: این توافق‌نامه که در آن زمان با عنوان  "اصول دستیابی به صلح" شناخته می‌شد، خروج تدریجی اسرائیل از کرانه باختری و نوار غزه را در بر داشت که به طور کامل محقق نشد.

انحلال آرمان فلسطین

این پایگاه خبری افزود که در همین راستا ابراهیم گفت که تحولات سیاسی در پرونده فلسطین، از جمله "معامله قرن و سیاست عادی‌سازی" ، به طور طبیعی نقض آشکار قطعنامه ۲۴۲ و تمام تصمیمات بین‌المللی مربوط به این قطعنامه است.

وی افزود که اسرائیل قوانین بین‌المللی و تصمیمات صادره از سوی نهاد سازمان ملل و حقوق فلسطینی‌ها را انکار می‌کند.

بر این اساس «محمد ابوهاشم» پژوهشگر حقوقی مرکز حقوق بشر فلسطین گفت: قطعنامه (۲۴۲) به عنوان مدرکی از حق فلسطین تلقی می‌شود که اسرائیل در تلاش برای از بین بردن آن است.

وی افزود: این قطعنامه اکنون تنها جنبه نمادین دارد و به عنوان یک شاهد تاریخی، صهیونیستها تلاش می‌کنند آن را محو کنند.

ابوهاشم این قطعنامه را شاهدی بر تجاوزگری‌های اسراییل و نقض کامل قوانین بین‌المللی برشمرد. وی معتقد است که این قطعنامه به فلسطینیان کمک می‌کند تا از موضع خود در مقابل افکار عمومی جهان حمایت و همبستگی سایر ملت‌ها دفاع کنند و موقعیت خود را برابر سیاست‌های اسرائیل تقویت کنند.

قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت از قطعنامه‌هایی است که در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۷ (میلادی) ( ۱ آذر ۱۳۴۶ (خورشیدی) به اتفاق آراء تصویب شد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷ خواستار آتش‌بس بین اعراب و اسرائیل شده بود. اما با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه از اسرائیل درخواست عقب‌نشینی از سرزمینهای فلسطینی نکرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی پایگاه خبری شورای امنیت بین المللی سازمان ملل عقب نشینی عادی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در شست خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص موضوع و واکنش جمهوری اسلامی ایران به استفاده رژیم صهیونیستی از فضای کشورهای همسایه و منطقه برای اقدام علیه منافع جمهوری اسلامی ایران از جمله در حملات اخیر علیه کنسولگیری کشورمان با ادعای حمله به اصفهان، همچنین همکاری برخی کشورها در رهگیری موشکها و پهپادهای بکار گرفته شده در عملیات وعده صادق با تأکید بر اینکه اتفاقی که رخ  داد از نظر ما یک حرکت ایذایی ناچیز بوده و هیچ ارزش عملیاتی و نظامی نداشت، گفت: رژیم غاصب صهیونیستی هم اساساً مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفت و شاید آنقدر بی‌ارزش بود که آنها نخواهند روی آن کار تبلیغاتی کنند.

وی افزود: اتفاق خاصی هم همانطور که وزیر خارجه در مصاحبه‌ها گفتند رخ نداده و ریز پرنده‌هایی در این واقعه بکار گرفته شده بودند که در سایه هوشیاری سامانه‌های دفاع هوایی مورد هدف قرار گرفتند و عملاً دشمن نتوانست از این اقدام چیزی بدست آورد.

کنعانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایراندر مورد امنیت ملی و منافع شهروندان و نیروهای خود همانطور که مقتدارنه عمل کرد و نشان داد ملاحظه هیچ طرف و دشمنی را نخواهد کرد و در تداوم حفاظت از امنیت ملی نیز از همه قدرت خود قاطعانه و مبتنی بر مقررات بین‌المللی استفاده خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: همانطور که دولت آمریکا هم اعلام کرد در کنار رژیم بود تا مانع اقدام بازدارنده و مشروع ایران در سرزمین های اشغالی شود، بیش از ۲۰ کشور تلاش کردند در حوزه اطلاعاتی و دفاعی و بازدارندگی با کمک به رژیم صهیونیستی مانع اقدام عملیاتی مشروع ایران بشوند، اما آنچه در عمل اثبات شد لین بود که یدالله فوق ایدیهم و ایران مقتدارنه به آنچه هدفگذاری کرده بود دست پیدا کرد و این موضوع مورد اعتراف کارشناسان قرار گرفت و رژیم صهیونیستی پاسخ لازم را دریافت کرد.

وی تصریح کرد: ایران برای هر مرحله و اتفاقی(در آینده نیز) هدفگذاری لازم را انجام داده و متناسب با آن اقدام خواهد کرد.

پاداش 26 میلیاردی به نسل‌کشی نتانیاهو بازی با آبروی مردم آمریکا

کنعانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین درباره مصوبه کنگره آمریکا برای کمک مالی چند ده میلیارد دلاری به صهیونیستی برای تدوام جنگ هم اظهار داشت: کاملا روشن ایت اینکه دولت آمریکا از ابتدای بحران غزه بخشی از بحران رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین بود و اگر حمایت های نامحدود و بدون قید و شرط آمریکا نبود این رژیم امکان تداوم حتی یک روز  جنگ علیه مرده غزه و کرانه غربی را نداشت. مصوبات جدید و ماهه تاسف آمریکا در ارائه کمک‌های هنگفت مالی و نظامی به رژیم صویونیستی چیزی جز پاداش دادن به یک رژیم جنایت کار که هفت ماه است مرتکب نسل کشی و جنایت جنگی در فلسطین می شود نیست و جهان نسبت به این واقعه قضاوت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه این ارسال پول‌ها هیچ کمکی به اسرائیل نخواهد کرد و دولت آمریکا اعتبار ملت خود را در کنار رژیم غاصبی قرار داده که تا امروز هیچ پیروزی جز ۳۴ هزار کشته و ۱۰۰ هزار مجروح در این جنگ بر جای نگذاشته، پرسید؟ آیا ملت آمریکا می پذیرد دولت آنها ینگونه اعتبار و آبروی آنها را شرط بندی کند.

رایزنی های ضد تحریمی در نیویورک

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتایج آنچه رایزنی های وزیر خارجه در نیویورک برای رفع تحریم‌ها عنوان شده هم با بیان اینکه ایران برای تامین حقوق ملت به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه طرف‌های خاص از جمله آمریکا از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده است گفت:‌ آن کسانی که زیر میز دیپلماسی زدند دولت آمریکا بود و دولت‌های اروپایی نتوانستند خلأ دولت آمریکا را جبران کنند لذا دیتگاه دیپلماسی در مسیر  احقاق حقوق ملت اولا از طریق بی اثر کردن تحریم ها به توصیه رهبری و لغو این محدویت ها در وحله دوم  به وظیفه خود عمل کرده و می‌کند.

واکنش تهران وه حضور نیروهای خارجی در قفقاز

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص تحولات امنیتی در  منطقه قفقاز جنوبی و حضور نیروهای بیگانه در این منطقه هم با تأکید بر اینکه امنیت این حوزه برای امنیت در کل منطقه اثرگذار است و هرگونه بی ثباتی و ناامنی در این منطقه بر کلیت امنیت در منطقه اثر خواهد گذاشت، گفت: همواره گفته‌ایم حضور نظامی خارجی در منطقه کمکی به ثبات و امنیت و تامین منافع ملت‌های منطقه نخواهد کرد. هر رویکردی که ناظر بر تقویت نظامی گری در قفقاز جنوبی باشد باعث پیچیده‌تر شدن شرایط امنیتی در منطقه و آسیب زدن به روند صلح سازی در منطقه خواهد بود و چنین چیزی را ایران نمی‌پذیرد.

کنعانی افزود: کشورهای منطقه مایل به شکل گیری سازوکارهایی نیستند که به پیچیدگی شرایط در منطقه کمک کند.

ایرلاین‌های ایذانی هیچ فعالیت نظامی ندارند

این دیپلمات ارشد درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر فعالیت غیرصلح‌آمیز و پشتیبانی نظامی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در مسیر روسیه و منطقه غرب آسیا نیز تصریح کرد: چنین چیزی را قطعا تایید نمی‌کنم. ما ملتزم به قوانین و مقررات و سازوکارهای بین‌المللی هستیم و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و سایر خطوط هوایی مدنی ایران در چارچوب قوانین و مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی صرفا در راستای انتقال مسافران و محموله‌های تجاری در مسیرهای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و تحت قوانین حاکمیتی اتحادیه اروپا و دیگر سازوکارهای شناخته شده بین‌المللی فعالیت می‌کنند.

کنعانی گفت: در هیچ کدام از مسیرهای ادعایی که در رسانه‌ها پرداخته می‌شود از جمله در رسانه‌هایی که دارای سابقه ضدیت و جوسازی علیه ایران هستند،چنین فعالیت‌هایی صورت نمی‌گیرد و ایران ملتزم به قوانین و مقررات بین‌المللی در حوزه هوانوردی است و اینگونه ادعاها را رد می‌کنیم.

تحریم جدید از سوی اروپا شرم آور است

وی در مورد تحریم احتمالی اروپا علیه ایران هم با تأکید بر اینکه اروپایی‌ها  اگر چنین اقداماتی را انجام دهند پاداش به یک رژیم متجاوز است و اقدام غیرقانونی علیه دولتی است که صرفا در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی برای ایجاد بازدارندگی در مقابل یک رژیم متجاوز و ناقض مقرارت بین‌المللی عمل کرده است، گفت: جای تاسف است اتحادیه اروپا علیه رژیمی که هفت ماه مرتکب جنایت جنگی شده و بیش از 34 هزار شهروند فلسطینی را قتل عام کرده و مراکز بیمارستانی را مورد حمله جنایتکارانه قرار داده و بیماران و مجروحان و کادر درمانی را در محوطه بیمارستان اعدام و از محوطه بیمارستان به عنوان قبرستان‌های دفن دسته جمعی استفاده کرده و طبل رسوایی آن نواخته شده است، اقدامی را در دیوان بین‌المللی دادگستری صورت نمی‌دهد.

وی گفت: اما صحبت از اقدام تحریمی علیه دولتی می‌کنند که جز در چارچوب قوانین بین‌المللی اقدام نکرده است و اگر چنین اقدامی را انجام دهند غیرقانونی و در تاریخ اتحادیه اروپا به عنوان اقدام شرم آور محسوب می‌شود و اگر کشوری خود را پایبند به رعایت این تحریم‌ها کند، در تاریخ یک شرمندگی را برای خود به ثبت خواهد رساند .

این خبر تکمیل می شود...

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان توقف فوری جنگ علیه غزه شد
  • سازمان همکاری اسلامی تداوم حملات اسرائیل را جنایت علیه بشریت خواند
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • واکنش حماس به تصویب کمک‌های جدید آمریکا برای صهیونیست‌ها
  • واکنش آرمین به وتوی عضویت فلسطین: شرم آور است
  • اسرائیل برای فلسطینی‌ها حق حیات قائل نیست
  • آرمین: شرم آور است
  • محسن آرمین: وتوى قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل شرم آور بود/ اسرائیل برای فلسطینی ها حق حیات قائل نیست
  • جنایات اسرائیل اعتبار قوانین بین‌المللی را نابود می‌کند
  • واکنش عراق به اقدام تخریبی اسرائیل در اصفهان