Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-24@00:36:45 GMT

قیمت دلار و نفت در بودجه ۱۴۰۰ منطقی است

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۲۰۰۸

قیمت دلار و نفت در بودجه ۱۴۰۰ منطقی است

نماینده مجلس دهم گفت: رقم تعیین شده برای دلار و نفت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ منطقی به نظر می‌رسد و راه دیگری هم جز این وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه درباره قیمت ارز و نفت در بودجه اعلام کرد که« نرخ ارز را به گونه‌ای محاسبه کرده‌ایم که بین ۱۱ تا ‌۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت نفت هنوز نهایی نشده، اما برآورد اولیه ما۴۰  دلار است. علاوه بر این، او تاکید کرده که وابستگی بودجه ۱۴۰۰ به نفت کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است.»

براساس گفته نوبخت قیمت ارز در بودجه سال آینده کاهشی پیش‌بینی شده و این موضوع سیگنال مهمی برای روند آتی بازار دلار است. درآمد بودجه ۱۴۰۰ از محل نفت نیز حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان خواهدبود.

غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس دهم تحلیل خود را از قیمت نفت در بودجه سال آینده مطرح کرد: تعیین قیمت نفت پروسه‌ای دارد که باید طی شود. از جمله اینکه توسط صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی مورد کنترل قرار می‌گیرد. از طرف دیگر ایران قیمت هر بشکه نفت را باید نزدیک به کشورهای همسایه که تقریبا همردیف آن قرار دارد، ببندد.

وی درباره واقع‌ بینانه بودن قیمت فوق برای هر بشکه نفت گفت: اکنون قیمت ۳۰ تا ۵۰ دلار بین روسیه، ترکیه، کویت، عربستان، امارات و نفت شل آمریکا متغیر است. از کمیسیون تعیین بودجه درباره قیمت هر دلار بشکه نفت سوال کردم، براساس توضیحات آنان تعیین رقم فوق منطقی به نظر می‌رسد و راه دیگری هم جز این وجود نداشت.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس دهم  اضافه کرد: ایران برای تعیین قیمت هر بشکه نفت باید متناسب با منطقه؛ نه نیاز خود تصمیم بگیرد. شاید اکنون فروش نفت با قیمت ۱۰۰ دلار هم مشکل کشور را برطرف نسازد، ولی قیمت فوق برای هر بشکه نفت واقعی نوشته شده است. 

جعفرزاده در خصوص واقعی بودن نرخ ارز نیز اظهار داشت: دولت اجبار دارد تا در برخی از موارد به سمت حداقل قیمت حرکت کند و درباره مدنظرقرار دادن این قیمت ارز نقدی وارد نیست.  چنانچه قیمت ارز را بیشتر از عدد مورد اشاره مدنظر قرار می‌داد، پالس بدی به بازار وارد می‌کرد، بنابراین اینکه دولت با یک رقمی تلاش می‌کند خود را به حداقل برساند، منطقی است. 

وی در ادامه تاکید کرد: رسانه هم نباید از دولت بخواهد که قیمت بازار را بپذیرد زیرا برای پایین آمدن قیمت ارز باید تلاش صورت گیرد. تقاضای کارشناسان از دولت این است که به سمت ارز نیمایی حرکت کند.

 این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس دهم درباره درآمدهای جایگزین دولت یادآور شد: نفت، مالیات، اوراق مشارکت و درآمدهای اختصاصی چهار منبع درآمد دولت به حساب می‌آید.

جعفرزاده در ادامه تصریح کرد: درباره اوراق مشارکت این اعتقاد وجود دارد از آنجا که نوعی فروش اموال در آینده به حساب می‌آید، باید تلاش شود تا به حداقل ممکن برسد. بر درآمدهای اختصاصی هم زیاد نمی‌توان حساب کرد، درآمد-هزینه محسوب می‌شود و بیشتر به دولت برمی‌گردد. بین این موارد مالیات از اهمیت بیشتری برخوردار است که باید متناسب با تکلیف برنامه ششم بسته شود نه آن چیزی که سازمان مالیاتی مدنظر قرار می‌دهد، زیرا این سازمان مایل نیست هیچ زحمتی به خود دهد، بنابراین در حداقل‌ها خود را بسته است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه درمجلس دهم  نیز درباره کسری بودجه دولت هم بیان کرد: یکی از هدف‌گذاری‌ها، اصلاح ساختار بودجه است. اکنون اصلاح ساختار باید به سمت درآمدها حرکت کند، زیرا مردم دیگر طاقت صرفه‌جویی و کمتر هزینه کردن را ندارند و منظور از اینکه در بالا مطرح کردم مالیات باید به سمت برنامه ششم برود، همین بود.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: نفت و گاز بودجه نفت عضو کمیسیون برنامه برنامه و بودجه بشکه نفت قیمت ارز مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای رئیسی! قرار نبود مشکل بورس و دلار یک هفته ای حل شود؟/مقاومت در برابر تغییر وزرای اقتصادی دولت به قیمت بدترشدن معیشت مردم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه شرق در گزارشی نوشت؛

در شرایطی که دولت سیزدهم بدون ارائه اطلاعات و جزئیات قابل استناد معتقد است عملکرد مثبتی در اقتصاد داشته اما منتقدان خواستار ترمیم و اصلاح تیم اقتصادی دولت هستند زیرا معتقدند بهبود اقتصادی شاخص‌هایی دارد که قابل لمس و رؤیت توسط مردم است و با وعده و وعید گره‌ای باز نمی‌شود.

وضعیت نابسامان این روزهای اقتصاد کشور حتی آیت‌الله‌العظمی جوادی‌آملی را هم به انتقاد وا داشته است.

او اولین منتقد ملبس به لباس روحانیت در مقام آیت‌اللهی نیست و چندی پیش هم آیت‌الله نوری‌همدانی با انتقاد از سختی معیشت مردم، گرانی مسکن و پایین‌بودن ارزش پول ملی گفته بود: «باید خدمت‌رسانی و اقدامات در این زمینه در زندگی و سفره مردم نمایان باشد. متأسفانه گرانی مسکن و بالابودن اجاره‌بها یکی از دغدغه‌های مردم شده است. باید متولیان مسکن هر چه سریع‌تر تصمیم و تمهیدات لازم برای رفع مشکلات مسکن و مسائل پیرامون آن داشته باشند.»

در آخرین روز سال ۱۴۰۲ هم آیت‌الله علوی‌بروجردی در انتقاد از وضعیت اقتصادی مردم گفت: «وضع مردم خیلی بد است. کاری بکنید. مردم دیگر نمی‌توانند این وضعیت را تحمل کنند. باید چند فرد متخصص و کار درست بیاورید. تورم زندگی مردم را از بین برده است. چه بخواهیم، چه نخواهیم، مردم این وضعیت را از ما آخوندها می‌بینند.»

در کنار جامعه روحانی و چهره‌های برجسته این طیف، انتقادات کارشناسان و نمایندگان مجلس هم ادامه دارد اما هیچ یک از این انتقادات تاکنون راه به جایی نبرده‌اند. اصرار رئیسی برای حفظ تیم اقتصادی که نتیجه عملکردش کاهش روزافزون ارزش پول ملی و سخت‌شدن معیشت مردم و به رؤیا پیوستن نه فقط خانه‌دارشدن که حتی اجاره‌نشینی در کلان‌شهرها از جمله تهران بوده، ادامه دارد و هفته گذشته گزینه استیضاح خاندوزی از روی میز بهارستان‌نشینان برای چندمین بار کنار گذاشته شد تا آخرین امیدها برای اصلاح کابینه به بن‌بست برسد.

حتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با ادعای بهبود اوضاع اقتصادی اظهار کرد: «اتفاقات خوبی در اقتصاد رقم خورده و رشد اقتصادی افزایش یافته است. کاهش بی‌کاری را داشتیم، کنترل و کاهش حجم نقدینگی را تجربه کردیم که همه محصول تلاش‌های تیم اقتصادی دولت است. شاید برخی چندان دوست ندارند این اتفاقات رخ دهد و شایعاتی می‌سازند اما قرار نیست تغییری در تیم اقتصادی دولت ایجاد شود.»

این سخنان در حالی بیان شد که مجلس بعد از تعطیلات نوروز مدعی تلاش برای اصلاح تیم اقتصادی بود و سرلیست تغییر هم، طرح استیضاح خاندوزی بود اما به یکباره مانند دفعات قبل این طرح به حاشیه رفت.
بنابراین دراین روزگار نامساعد اقتصادی که شاهد کوچک‌شدن سفره مردم و زیر خط فقر ماندن بخشی از جامعه و بی‌توجهی دولت به ترمیم معیشت طبقه متوسط و ضعیف جامعه هستیم همچنان خبری از رئیسی و همراهانش که قبل از انتخابات قرار بود یک‌هفته‌ای مشکلات بورس و ارز و... را حل کنند، نیست.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898128

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • شاهین کارکرده ۶۰۰ میلیونی شد + جدول قیمت
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • آقای رئیسی! قرار نبود مشکل بورس و دلار یک هفته ای حل شود؟/مقاومت در برابر تغییر وزرای اقتصادی دولت به قیمت بدترشدن معیشت مردم
  • قیمت دلار؛ محور جلسه امروز دولت و مجلس /قالیباف: از دو قوه باید یک حرف شنیده شود
  • ۱۱ قلم کالا باید به قیمت شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد
  • شاید اگر برگردم به ۱۴۰۰، از رئیسی حمایت نکنم!
  • جهش سنگین قیمت دلار در عمر ۴ چهارساله مجلس یازدهم از نگاه یک نماینده /به ۱۴۰۰ برگردم، شاید از رئیسی حمایت نکنم
  • جهش عجیب قیمت دلار در عمر ۴ چهارساله مجلس یازدهم از نگاه یک نماینده /به ۱۴۰۰ برگردم، شاید از رئیسی حمایت نکنم