Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری و مراسم رونمایی از سومین جشنواره ملی لباس کودک و نوجوان، امروز دوشنبه سوم آذر ماه به صورت مجازی با حضور سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و غزاله بهمنی دبیر سومین جشنواره ملی لباس کودک و نوجوان برگزار شد.

در این مراسم ابتدا سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ضمن اظهار امیدواری نسبت به اینکه برگزاری جشنواره لباس کودک و نوجوان موجب کشف استعدادهای نو در عرصه طراحی لباس کودک و نوجوان و برقراری ارتباط قوی بین طراحان و تولید کنندگان این حوزه شود، گفت: تلاش داریم به سمت طراحی‌هایی با استانداردهای جهانی حرکت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر برندهای خارجی در حوزه لباس کودک و نوجوان در کشور حضور ندارند، نقطه عطف جشنواره حضور طراحان داخلی در عرصه طراحی لباس کودک خواهد بود. در این دوره از جشنواره بر استفاده طراحان از المان‌های اساطیری تأکید می‌شود به ویژه اینکه زمان برگزاری جشنواره با اولین سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نیز مصادف شده از طراحان دعوت می‌کنیم با هنر خود از این اسطوره بی‌بدیل کشورمان نیز در طراحی‌های خود استفاده کنند تا نسل کودک و نوجوان بیش از پیش با این اسطوره کشورمان آشنا شوند.

نوجوانان با افتخار لباس‌های ایرانی اسلامی را انتخاب کنند و بپوشند

شفاپور تأکید بیشتر جشنواره را بر طراحی لباس نوجوان اعلام کرد و گفت: باید لباس‌هایی با طراحی مناسب تولید شود به نحوی که نوجوانان با افتخار لباس‌های ایرانی اسلامی را انتخاب کنند و بپوشند.

وی توجه به عنصر خلاقیت، توجه به فرهنگ عمومی لباس کودک و نوجوان در جامعه، توجه به سبک‌های نوین طراحی لباس در جهان، توجه به جنس پارچه متناسب با کودک و نوجوان، توجه به روانشناسی رنگ و روانشناسی کودک و نوجوان را از محورهای مهم داوری این دوره از جشنواره ملی کودک و نوجوان اعلام کرد.

در ادامه این نشست، غزاله بهمنی دبیر سومین جشنواره ملی لباس کودک و نوجوان ایجاد فضای مناسب برای کشف استعدادها و ترغیب طراحان به طراحی ویژه لباس کودک و نوجوان، فراهم کردن زمینه تعامل گسترده طراحان و تولید کنندگان عرصه لباس کودک و نوجوان و بررسی علمی عوامل مؤثر بر پوشش نوجوانان و دلایل گرایش نوجوانان به طرح‌ها خاص را از اهداف و محورهای این دوره از جشنواره برشمرد و گفت: دو دانشگاه در عرصه مباحث علمی این جشنواره به ما کمک می‌کنند و امیدواریم با برگزاری این جشنواره پایه‌های علمی طراحی لباس کودک و نوجوان در کشور پایه‌گذاری شود.

وی استفاده از المان‌های ایرانی اسلامی به شکل مدرن را در طراحی لباس به نحوی که مورد پذیرش و علاقه این گروه سنی قرار گیرد را از دیگر اهداف جشنواره عنوان کرد و گفت: نوجوانان جهان‌بینی و علایق خود را از طریق لباس نشان می‌دهند به همین دلیل باید در طراحی لباس به روانشناسی خاص این گروه سنی توجه کرد. اگر طراحان ما بدانند چه گردش مالی عظیمی در عرصه لباس نوجوانان وجود دارد حتماً به این عرصه ورود می‌کنند.

مد آهسته ( slow fashion) محور جشنواره سوم

بهمنی توجه به مد آهسته (slow fashion) را از دیگر محورهای این جشنواره برشمرد و گفت: مد آهسته در مقابل مد سریع (fast fashion) قرار دارد. در مد آهسته به این سوال توجه می‌شود که چه کسی لباس مرا طراحی کرده است؟ و تلاش می‌شود تمامی مراحل طراحی تا تولید لباس بر اساس رعایت حقوق انسان، حیوان و محیط زیست صورت گرفته به مبانی اخلاقی تولید لباس از جمله رعایت حقوق کارگران، صدمه وارد نکردن به محیط زیست و … توجه شود. این مبحث در دین ما نیز به عنوان رعایت حقوق کارگران مورد توجه بوده است.

وی محور دیگر سومین جشنواره ملی لباس کودک و نوجوان را توجه به بخش نساجی عنوان و اظهار کرد: ما صنعت نساجی خوبی در کشور داریم که باید به آن توجه کرد و طراحان ما باید به این درک برسند که با هر پارچه‌ای نمی‌توان برای کودک و نوجوان لباس طراحی کرد و یا وقتی می‌خواهند از یک اکسسوار در لباس کودک استفاده کنند باید حتماً بررسی کنند که اکسسوار مورد استفاده به کودک صدمه نزند.

دبیر سومین جشنواره ملی لباس کودک به این مسئله نیز اشاره کرد که اکنون نوجوانان به سمت استفاده از لباس‌های تیره رفته‌اند و گفت: این مسئله باید بررسی شود و ما باید لباس‌های پیشنهادی بهتری بتوانیم به نوجوانان ارائه کنیم.

وی اضافه کرد: توجه به مد آهسته (slow fashion) در لباس نوجوانان به این معنی است که تلاش داریم مصرف‌گرایی را در نوجوانان کاهش دهیم تا مد پایدار در جهان ایجاد شود.

طراحی کفش و کیف ارگونومیک

بهمنی در خصوص بخش کفش و کیف کودکان و نوجوانان نیز گفت: برای اولین بار به طراحی کفش و کیف ارگونومیک برای این گروه‌های سنی به نحوی که استفاده از آنها به جسم بچه‌ها صدمه وارد نکند توجه شده است. همراهی دو دانشگاه در بخش علمی و ارسال مقاله‌ها به بخش تولید نیز از دیگر برنامه‌های ما است. همچنین پیگیری خواهیم کرد برگزیدگان جشنواره با تولیدکنندگان مرتبط و به سمت تولید طرح‌های ارائه شده حرکت کنند.

وی در بخش پایانی سخنان خود موضوع و محور اصلی جشنواره را استفاده صحیح از تمامی المان‌های ایرانی اسلامی بدون هیچگونه محدودیتی عنوان کرد و گفت: فراخوان جشنواره فردا اعلام می‌شود و ۲۰ دی ماه نیز برندگان اعلام خواهند شد. در داوری آثار نیز از نوجوانان بهره خواهیم گرفت. همچنین جشنواره به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

در پایان این مراسم نیز از پوستر سومین جشنواره ملی لباس کودک و نوجوان رونمایی شد. در تشریح این پوستر اعلام شد که: استفاده از رنگ گرم در تقابل با هوای سرد زمستان مورد توجه بوده و شاخه زیتون به عنوان نماد رشد و المانی دینی در آن با فونت کلمات مورد توجه نوجوانان به کار رفته است.

کد خبر 5078721 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع فرهنگی مد و لباس جشنواره مد و لباس معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی ترجمه ویروس کرونا رایزنی فرهنگی فلسفه هفته کتاب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تجدید چاپ کتابخانه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه صنعت نشر انقلاب اسلامی ایران ادبیات جهان ایرانی اسلامی طراحی لباس کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۶۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ کودک سنندجی در حمایت از کودکان غزه گرد هم می‌آیند

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان گفت: یک هزار کودک سنندجی، شانزدهم فروردین به یاد کودکان مظلوم غزه در همایشی با عنوان «پیک عبادت» به همراه خانواده‌هایشان گرد هم می‌آیند تا در ماه مبارک رمضان با رنج کودکان فلسطینی همدردی و از آنها حمایت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان، حمیدرضا گوهری اظهار کرد: دختران و پسران کردستانی با لباس محلی در این همایش گردهم می‌آیند تا اعلام کنند فرزندان امام شافعی (ره) در کردستان در بهار قرآن به یاد کودکان و نوجوانان غزه زادگاه امام شافعی (ره) هستند.

وی افزود: مجری برنامه خاله شادونه (ملیکا زارعی) است و علاوه بر برنامه‌های فرهنگی و مذهبی، اهدای کتاب و برنامه‌های ویژه افطاری و افطار همزمان یک هزار کودک حاضر در همایش برگزار شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان ادامه داد: این همایش توسط کانون پرورش فکری استان و با همکاری دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه استانداری، شهرداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، صدا و سیما، شرکت برق، تربیت‌بدنی و هلال احمر ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه بعدازظهر، روز پنجشنبه، شانزدهم فروردین در محل سالن آزادی سنندج برگزار می‌شود.

گوهری خاطرنشان کرد: این همایش هم‌زمان از صداوسیمای مرکز کردستان پخش خواهد شد و برنامه‌ریزی شده است که کودکان و خانواده‌های آنها با اتوبوس‌های شهرداری از ایستگاه‌های مشخص شده به محل برگزاری همایش منتقل شوند.

کد خبر 739961

دیگر خبرها

  • ۱۰۰۰ کودک سنندجی در حمایت از کودکان غزه گرد هم می‌آیند
  • آثار برگزیده جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی منتشر می شوند
  • جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان در یک قدمی اجرا
  • فعالیت شهربازی کرمان با تجهیزات جدید
  • المان های نوروزی متناسب با بهار قرآن و طبیعت طراحی شده است
  • وقتی نخود آش اضافه بیاد؛ طراحی لباس با نخود توسط هوش مصنوعی!
  • برگزاری جشنواره المان های نوری در مشهد+ تصاویر
  • وقتی نخود آش اضافه بیاد؛ طراحی لباس با نخود! (عکس)
  • طراحی لباس با الهام از نودل برنج (عکس)
  • مفاهیم عالی انسانی در قالب هنر تاثیرگذار است