Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها شاهد افزایش قیمت مرغ و رسیدن آن به قیمت های لاکچری هستیم. این شرایط در حالی رخ می دهد که مسئولین وعده کاهش قیمت مرغ را در مرداد ماه سال جاری داده بودند.

به گزارش تابناک اقتصادی، در 21 مرداد ماه سال جاری کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی طی مصاحبه ای درباره قیمت مرغ، گفت: جو به میزان کافی در کشور موجود است و با همت بانک مرکزی، وزارت صمت در حال تدارک برای واردات کنجاله و دانه سویا است که امیدواریم با این تدابیر قیمت مرغ کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر صورت این وعده ها در حالی بود که سایت تابناک اقتصادی در گفتگو با نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در اواخر شهریورماه این هشدار را داده بود که در صورت تامین نشدن نهاده برای مرغداران ممکن است که یک جهش قیمت وحشتناک را در قیمت مرغ در پاییز سال جاری شاهد باشیم. به هر صورت هر آنچه بود امروز شاهد رسیدن قیمت مرغ حتی به 40 هزار تومان هستیم و این جای نگرانی است. خبرنگار تابناک اقتصادی در گفتگو با حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور به بررسی آخرین وضعیت گوشت مرغ در کشور پرداخته است و از چرایی این لاکچری شدن قیمت مرغ پرسیده است.

حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغدارای، علیرغم همه تاکیدات، هشدارها که مرغداران داشتند، به صورت کامل تامین نشد. وی ادامه داد: در کنار این مسئله، دستگاه دولتی قیمتی را برای گوشت مرغ مصوب کرد که این قیمت در صورت عدم تامین کامل نهاده ها منطقی نبود. به همین خاطر، این ترس در مرغداران وجود داشت که جوجه ریزی را انجام بدهند و با شرایط موجود قیمت تمام شده بالاتر از قیمت دستوری باشد و گرفتار تعزیرات شوند. روی همین قضیه، میل و رغبت مرغداران برای جوجه ریز کم شد و این مسئله هم اکنون بر روی بازار تاثیر گذاشته است. این فعال صنعت مرغدارای با اشاره به کاهش عرضه مرغ اظهار داشت: هم اکنون قیمت مرغ ده نرخی شده است!

اسدالله نژاد گفت: مرغداران ما هرگز تعیین کننده قیمت مرغ نبودند. اواخر سال گذشته تا اوایل سال جاری مرغداران در هر مرغ ضرر 4 الی 5 هزار تومانی داشتند و این موضوع موجب شد تا مرغداران بیش از 1400 میلیارد تومان ضرر کنند. وی در پاسخ به این پرسش که پس چه کسانی قیمت مرغ را تعیین می کنند؟ پاسخ داد: این دفترداران و واسطه ها هستند که با توجه به شرایط بازار قیمت مرغ را تعیین می کنند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور با اشاره به قیمت کنونی مرغ، گفت: این قیمت هم اکنون بالاتر از قیمت تمام شده می باشد اما نکته جالب تر این است که بین قیمت مرغ زنده و قیمت مرغ گرم که به دست مصرف کننده می رسد یک حباب بسیار بزرگی وجود دارد.

وی افزود: اگر اکنون قیمت مرغ زنده را فرضا درب مرغداری به کشتارگاه 22 هزار تومان بفروشند این مرغ نباید با قیمت  بیش از 32 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد اما هم اکنون عملاً ملاحظه می گردد که بعضا قیمت تا 40 هزار تومان هم رسیده است! 

این فعال صنعت مرغدارای افزود: حتی در مرغ زنده نیز قیمت بالاتر از قیمت تمام شده می باشد. وی گفت: دلیل هم این است که اگر 50 درصد نهاده های مورد نیاز هم به نرخ مصوب تامین و باقی نهاده ها از بازار آزاد خریداری شود، قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده باید 18500 تا 19000 تومان باشد.

وی ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که مرغدار نیمی از مرغ های خود را به نرخ مصوب 14000 تومانی می فروشد. بنابراین اگر این قیمت تمام شده ای که باید 19000 تومان باشد به 22000 تومان می رسد، چندان شکافی در آن دیده نمی شود. اما اگر مرغ 22000 تومانی به قیمت 40000 تومان به دست مصرف کننده می رسد، این یک شکاف و انحراف بسیار بزرگ است.

اسدالله نژاد درباره وضعیت نهاده ها هم گفت: به نسبت ماه گذشته سطح سهمیه تخصیصی افزایش یافته است. به این معنا که مرغداران هم اکنون 65 تا 75 درصد ذرت و 45 درصد سویا را تامین می کنند. منتهی مسئله ای که وجود دارد این است که تامین و بارگیری با تاخیر فراوان صورت می گیرد و عملاً مرغدار 30 تا 35 روز مجبور است تا دان مورد نیاز واحد خود را از بازار آزاد تهیه کند و گاها ممکن است نهاده ها زمانی به دست مرغدار برسد که مرغی نداشته باشد! بنابراین تامین حدود 50 درصد نهاده ها انجام می شود اما با تاخیر صورت می گیرد. وی افزود: بنابراین اولاً تامین 100 درصدی صورت نمی گیرد و ثانیاً همان 50 درصدی هم که تامین می شود با تاخیر است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور با تکذیب فروش نهاده های دولتی در بازار آزاد توسط مرغداران گفت: سازوکاری که برای تامین نهاده در نظر گرفته شده به صورتی است که اصلا امکان انجام چنین کاری وجود ندارد. هم اکنون سامانه دامپزشکی، جوجه ریزی، کشتارگاه و سماصط (مدیریت اطلاعات صنعت طیور) به یکدیگر متصل می باشد و امکان انجام چنین کاری وجود ندارد. یعنی تا زمانی که سامانه سماصط مجوز صادر نکند، تا مرغدار مرغ خود را در سامانه انجمن جوجه یک روزه خرید نکند، تا دامپزشکی برگه قرنطینه را تایید نکند، از طریق سامانه بازارگاه هیچ سهمیه ای تخصیص داده نمی شود.

اسدالله نژاد در مورد درخواست های مرغداران از نهادها، گفت: در ابتدا باید عرض کنم که سازمان جهاد کشاورزی در این قضیه مرغداران قصورات کمی داشته و می توان گفت تلاش خود را انجام داده است. به عبارت بهتر دیگر وظایف جهاد کشاورزی ایجاب نمی کرده است که از این بیشتر تلاش کند.

به عنوان نمونه تخصیص ارز دیگر از عهده وزارت جهاد کشاورزی خارج بوده است یا اینکه مسئول ترخیص کالا از گمرکات نیست. هم اکنون چیزی در حدود 2 میلیون و 500 هزار تن نهاده در بنادر دپو شده است. یا اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئول تنظیم بازار نیست. تنظیم بازار در اختیار وزارت صمت می باشد. مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی از سامانه بازارگاه شروع می شود و ورودی نهاده به سامانه بازارگاه هم جوابگوی نیاز بازار نیست. وی افزود: در مجموع انصاف نیست که تمامی قصورات در این زمینه را به گردن جهاد کشاورزی انداخت.

وی در مورد پیشنهادات برای متعادل شدن وضعیت قیمت مرغ گفت: دو راهکار بیشتر وجود ندارد. اول این است که دولت نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغدارای را تماما با ارز 4200 تومانی تامین کند که تجربه چند ماه گذشته بیانگر آن است که دولت توان انجام این کار را ندارد. بزرگترین مشکل و انحراف در نهاده ها از ترخیص نهاده تا ورود به سامانه بازارگاه است که باید توسط دولت علت این موضوع بررسی شود. باید دولت بررسی کند که این نهاده هایی که در بازار سیاه توزیع و فروخته می شود، از کجا آمده است.

راهکار دوم این است که دولت سیاست آزادسازی نهاده های دامی و قیمت مرغ را در پیش بگیرد و به دهک های پایین جامعه به صورت مستقیم یارانه پرداخت کند. قطعا اگر این کار صورت بگیرد، قیمت مرغ همین حدودی خواهد بود که ما هم اکنون در بازار شاهد آن هستیم.

اسدالله نژاد اظهار داشت: اگر نهاده ها به صورت کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی 20 هزار و 400 تومان توزیع خواهد شد. البته این اتفاق با توجه به روند و فرآیند تولید به گونه ای نیست که ظرف ده روز انجام شود بلکه باید یک فرصت یک ماهه تا 45 روز داده شود.

وی با اشاره به اینکه مرغداران هم راضی به این قیمت های لاکچری نیستند، افزود: مرغداران به حداقل ها راضی هستند. حتی در این مدت متحمل زیان های سنگینی هم شده اند اما مرغداران فارغ از این مسائل باز هم به حداقل ها راضی هستند چرا که این ضررها به هر حال به شرایط کشور و حضور در یک جنگ اقتصادی باز می گردد و می گشت.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در مورد وضعیت جوجه ریزی در حال حاضر گفت: جوجه ریزی هم اکنون بین 100 تا 105 میلیون قطعه می باشد و با توجه به اینکه سرانه مصرف هم به دلایل معیشتی کاهش پیدا کرده است، پیش بینی این است که همین میزان جوجه ریزی نیاز بازار را تامین خواهد کرد. البته جوجه ریزی با توجه به تغییراتی که در سامانه بازارگاه ایجاد شده است، افزایش یافته و از همین جهت است که می گویم احتمالاً مشکل فعلی مرغ حل خواهد شد.

وی افزود: سه مسئله موجب ایجاد شرایط کنونی شده است. اول اینکه جوجه ریزی کاهش یافته است.

دوم اینکه با توجه به نیاز بازار، مرغدار مجبور به تخلیه سریع سالن ها شده است و این موضوع موجب شده هم سن و هم متوسط وزنی مرغ های کشتار کاهش یابد.

سوم اینکه مردم با دیدن افزایش قیمت یک محصول، میل به خریدشان افزایش می یابد و به نوعی احتکار خانگی رخ می دهد. اسدالله نژاد در مورد قیمت واقعی مرغ گفت: الان قیمت تمام شده برای مرغدار 18500 تا 19000 تومان می باشد و قیمت فروش باید بین 27000 تا 28000 تومان باشد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنگیز جلیلوند ولی الله فلاحی محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو مرغ قیمت مصوب قیمت مرغ افزایش قیمت واردات کنجاله چنگیز جلیلوند ولی الله فلاحی محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو سامانه بازارگاه تابناک اقتصادی قیمت تمام شده اسدالله نژاد جهاد کشاورزی قیمت مرغ هزار تومان جوجه ریزی مورد نیاز نهاده ها هم اکنون مرغ زنده سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۸۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجمه «آموزه‌های استفان کاوی» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آموزه‌های استفان کاوی» به‌تازگی با ترجمه فرشید عبدی با ارایه قواعدی در حوزه کسب و کار و نقش‌های مدیریتی توسط انتشارات پویش مدام منتشر و راهی بازار نشر شده است.

این کتاب مجموعه‌ای از تعالیم و خلاصه هفت کتاب مشهور نویسنده توسعه فردی در دو بخش آموزه‌های دکتر کاوی و خلاصه هفت کتاب است.

اصل پاسخگویی، اصل توازن، اصل انتخاب، اصل تأثیرگذاری، اصل شجاعت، اصل اثربخشی، اصل همدلی، اصل درستکاری (راستی و درستی)، اصل رهبری، اصل یادگیری، اصل عشق، اصل توانایی‌های بالقوه، اصل انضباط شخصی، اصل هم‌افزایی، اصل اعتماد، اصل حقیقت، اصل چشم‌انداز، اصل برد - برد، جملات قصار مورد علاقه دکتر استفان کاوی از مطالب منتشره بخش اول این کتاب به شمار می‌رود.

همچنین مطالب بخش دوم شامل هفت عادت مردمان مؤثر، هفت عادت خانواده‌های بسیار مؤثر، عادت هشتم: از اثربخشی تا عظمت، اولویت دادن به اولویت‌ها، راه حل سوم: حل دشوارترین مشکلات زندگی، رهبری مبتنی بر اصول و سرعت اعتماد است.

استان ریچاردز کاوی یک نویسنده بسیار مشهور آمریکایی در حوزه توسعه فردی و سازمانی است. استعداد، هوشت و تلاش او موجب شد به عنوان یک تاجر موفق، مربی و سخنران تأثیرگذار در بین عموم شناخته شود. او به خاطر نوشتن یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های مدیریتی قرن بیستم با عنوان «هفت عادت مردمان مؤثر» مشهور شده است.

کاوری در ۲۴ اکتبر ۱۹۳۲ متولد شد و در سالت لیک سیتی ایالت یوتا بزرگ شد. والدینش استفان گلن کاوی و ایرن لوییز ریچاردز بودند. اجداد وی در برخی از تحولات اجتماعی مهم نقش داشتند. کاوی در جوانی به ورزش علاقمند بود، اما در همان جوانی دچار یک مصدومیت شد تا مسیر زندگی‌اش تغییر یافته و به فعالیت‌های علمی رو آورد. او مشتاقانه در فعالیت‌های مدرسه مشارکت می‌کرد و زودتر از زمان معمول از دبیرستان فارغ‌التحصیل شد. سپس در دانشگاه یوتا ادامه تحصیل داد و مدرک کارشناسی خود را در رشته مدیریت بازرگانی از این دانشگاه دریافت کرد...

در بخشی از این کتاب آمده است؛

هر زمان که به اهداف خود نرسیم، از ضربه‌ای که به حساب درستکاری خود وارد کردیم، رنج می‌بریم. اعتماد به نفس خود را در ایجاد و حفظ تعهدات خود و دیگران از دست می‌دهیم. در این صورت، زمانی که برای واکنش به چالش‌های مهم زندگی خود، نیاز به قدرت تشخیص باطنی داریم، دیگر چیزی برای ترسیم شخصیت باطنی خود نداریم. تحقق یک هدف در یک حوزه زندگی، می‌تواند به معنی تأثیر منفی بر سایر حوزه‌های زندگی ما باشد. مردی که بر افزایش ثروت خود تمرکز داشت، این کار را به قیمت عدم صرف وقت با همسر و خانواده خود انجام می‌داد.

این‌کتاب با ۳۰۴ صفحه و قیمت ۳۱۵ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6081963 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • طرح جدید اتاق اصناف / منتظر این بازرسان باشید
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • ترجمه «آموزه‌های استفان کاوی» منتشر شد
  • طرح الگو کشت به طور جدی دنبال شود/ نگاه دولت به کشاورز ویژه باشد
  • بازار برنج؛ از چالش تخصیص تا افزایش قیمت داخلی
  • آغاز خرید تضمینی مرغ از امروز در استان
  • زیان ۱۶ هزار میلیارد تومانی شرکت پشتیبانی امور دام
  • خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جدید
  • نهاده مدت دار در اختیار دامداران و مرغداران قرار می‌گیرد
  • بهترین کود برای افزایش بار خیار