Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-18@00:06:16 GMT

کتابخانه مرکزی زنجان در انتظار تصمیم کبری!

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۸۱۹۵

کتابخانه مرکزی زنجان در انتظار تصمیم کبری!

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، تصمیم کبری نام داستانی است که مدت زیادی در کتاب فارسی دوم دبستان وجود داشت، در واقع عنوان این داستان به عنوان یک اصطلاح نمادین در بین دانش‌آموزان آن دوره برای اشاره به «گرفتن یک تصمیم مهم» به کار می‌رفت.

خلاصه داستان از این قرار بود که کبری کتابش را گم کرده و مدتی هم به دنبال آن بود، پس از مدتی به یاد می‌آورد که کتاب را زیر درختی در حیاط جا گذاشته است، اما وقتی به حیاط می‌رود تا کتاب را بیاورد متوجه شد که کتاب باران زده و کثیف شده و پس تصمیم مهمی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان کتابخانه مرکزی زنجان و تیرآهن‌های باران خورده آن هم بی‌شباهت با داستان کبری نیست، چرا که بیش از 11 سال است که آغاز شده و هر سال زیر باران از بین می‌رود.

با وجود گذشت سال‌های سال از آغاز ساخت این کتابخانه، پیشرفت فیزیکی آن فقط 25 درصد است و گویی مسؤولان زنجان نیز همچون «کبری» کتابخانه مرکزی را فراموش کرده‌اند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان با اشاره به پیگیری به عمل آمده برای تکمیل این پروژه قدیمی بیان کرد: کلنگ‌زنی این کتابخانه از سال 1388 آغاز شده و تا سال 1390 نیز در حال ساخت بود، اما پس از آن پروژه متوقف شد.

امیرعلی نیک‌بخش با اشاره به اینکه پس از 10 سال از آغاز ساخت کتابخانه مرکزی زنجان پیشرفت فیزیکی آن 25 درصد است، اضافه کرد: در حال رایزنی با شهرداری برای ادامه کار ساخت این پروژه هستیم.

نیک‌بخش با اشاره به برخی از امکانات کتابخانه عمومی زنجان گفت: ساخت کتابخانه‌ مرکزی زنجان به‌عنوان نماد فرهنگی شهر و با هدف ایجاد مرکزی که مرجع و تغذیه‌کننده تمام کتابخانه‌های استان محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: این کتابخانه قرار است در زمینی به مساحت 10 هزار و 572 متر مربع و با زیربنای 18 هزار و 850 متر مربع در محل مجتمع نگین زنجان در 6 طبقه ساخته خواهد شد.

وی همچنین از در دست احداث بودن 5 باب کتابخانه عمومی نیز خبر داد و تصریح کرد: این کتابخانه‌ها نیز در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید.
نیک‌بخش همچنین با اشاره به شاخص‌های کتابخوانی استان گفت: در 6 ماهه نخست امسال تعداد کتابخانه‌های استان زنجان به 98 باب رسیده است که شامل 78 باب کتابخانه نهادی و 20 باب کتابخانه مشارکتی است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان با اشاره به اینکه زیربنای کتابخانه‌های استان در مدت زمان اعلام شده به 30 هزار و 504 متر مربع رسیده است، گفت: تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه‌ها نیز به یک میلیون و 362 هزار و 613 جلد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 8.5 درصد از جمعیت استان زنجان عضو کتابخانه‌های عمومی استان زنجان هستند، تصریح کرد: این جمعیت بیش از 80 هزار نفر را شامل می‌شود.
نیک‌بخش با اشاره به کاهش اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان زنجان خاطرنشان کرد: به دلیل گرانی کتاب و تغییر سمت و سوی کمک‌های مردمی به رزمایش کمک مومنانه، این کاهش اتفاق افتاده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان نیز در این باره گفت: زمین این کتابخانه دولتی  است و پیش بینی اعتبار ۲۰ میلیارد تومان برای احداث آن شده بود که به دلیل کمبود اعتبار ساخت آن متوقف شد.

مسعود بیات منش با بیان اینکه برخی پروژه‌های نیمه تمام قابلیت درآمدزایی دارند، گفت: در حال حاضر مطالعات کتابخانه انجام شده و دنبال سرمایه گذار هستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان برآورد پیشرفت فیزیکی کتابخانه مرکزی را در حدود 22 درصد اعلام کرد و افزود: میزان اعتبار هزینه شده برای این پروژه حدود 4 میلیارد تومان است و برای تکمیل این پروژه با قیمت‌های کنونی حداقل 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به اینکه برای پیشرفت سریع‌تر پروژه نسبت به انجام فراخوان برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه اقدام شده است، گفت: با وجود اعلام دو بار فراخوان، استقبالی از این موضوع نشده است، هرچند که به‌لحاظ قوانین مطروح در ماده 27 واگذاری این پروژه چندان کار درستی نیست.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان تصریح کرد: شاید یکی از اقداماتی که در قالب آن بتوان از ظرفیت بخش خصوصی در ساخت و تکمیل این کتابخانه استفاده کرد، استفاده به‌صورت مشارکتی باشد که دراین زمینه نیز باید دنبال سرمایه‌گذار باشیم.

استاندار زنجان نیز با اشاره به تعریف 40 پروژه مهم برای تکمیل گفت: برای تکمیل کتابخانه مرکزی زنجان نیز لازم است یک طرح قابل انجام و مطابق با واقعیت‌ها تدوین شود.

فتح‌الله حقیقی اضافه کرد: دستگاه‎های متولی باید هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف این پروژه اقدام کنند، چراکه این، یکی از نیازهای اساسی استان است.

حقیقی با بیان اینکه جز نیم درصد درآمد شهرداری‌ها، اعتبارات دیگری برای کتابخانه‌های عمومی استان محقق نشده است، افزود: بایستی برای وصول اعتبارات کتابخانه ها عمومی استان تلاش شود.

گفتنی است، کتابخانه عمومی زنجان دارای فضاهایی نظیر موتورخانه و پارکینگ، کلاس و کارگاه‌های آموزشی، مخزن و انبار، کارگاه مرمت و آماده‌سازی کتاب در زیرزمین است.
در طبقه همکف این کتابخانه نیز محل سفارش کتاب، امانت کتاب، مخزن، قرائت‌خانه عمومی، قرائت‌خانه نوجوانان و کودکان و سال اجتماعات و در طبقه اول آن هم قسمت نابینایان شامل نمایشگاه و کتابخانه سمعی بصری، قرائت‌خانه عمومی و آرشیو کارشناسان در نظر گرفته شده است.

برای طبقه سوم کتابخانه نیز مکان قرائت‌خانه دیجیتالی و عمومی در طبقه دوم و قرائت‌خانه اسناد و نشریات در طبقه سوم جای‌گذاری می‌شود.

انتهای پیام/73005/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان کتاب کتابخانه کتابخانه های عمومی فتح الله حقیقی کتابخانه های عمومی استان زنجان کتابخانه مرکزی زنجان کتابخانه ها خانه عمومی قرائت خانه برای تکمیل زنجان نیز نیک بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۸۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «تاریخ طب در ایران پس از اسلام» نوشته محمود نجم آبادی به عنوان یازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» روز یکشنبه ۲ اردیبهشت در کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام» نوشته محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» نوشته علامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مساله حجاب» نوشته شهیدمرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور ، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات سیدعلی خامنه ای،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد، «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی در سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده‌اند.

جلسه بررسی کتاب «تاریخ طب در ایران پس از اسلام» با سخنرانی محمد حسین عزیزی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و محمد صدر عضو هیات علمی دایرة‌المعارف اسلامی همراه است و امین متولیان استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هم دبیری این نشست را به عهده خواهد داشت.

این‌نشست یکشنبه ۲ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در کتابخانه ملی برگزار و به‌صورت زنده از صفحه آپارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به نشانی aparat.com/nlai_ir پخش می‌شود.

کد خبر 6079830 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • بازگشت چند کتاب کمیاب به کتابخانه تربیت تبریز
  • اهدای کتابخانه شخصی به کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • اهدای ۵۰۰ جلد کتاب با‌ارزش به کتابخانه‌های عمومی بوشهر
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود
  • فعالیت ۷۹ کتابخانه عمومی در استان بوشهر
  • سرپرست اداره امور کتابخانه های عمومی گیلان منصوب شد
  • مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان منصوب شد
  • مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب «فتح خون» برگزار می شود
  • امانت ۶ هزار کتاب در ماه در کتابخانه مرکزی میبد