Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-03-29@02:19:42 GMT

جزییات رقم صادرات ایران به شرق اروپا

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۰۲۲۶

جزییات رقم صادرات ایران به شرق اروپا

سازمان توسعه تجارت در جدیدترین گزارش خود، جزییاتی از تجارت ایران با کشورهای شرق اروپا و آسیای میانه را منتشر کرده است.

به گزارش ایمنا، بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی این سازمان، ایران در شش ماهه نخست سال جاری، حدوداً ۱۳.۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته که از این عدد تنها ۶۹۲ میلیون دلار به کشورهای مشترک‌المنافع در آسیای میانه و شرق اروپا اختصاص داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان توسعه تجارت در گزارش تازه خود، وضعیت تجارت با ۱۲ کشور حاضر در این منطقه را بررسی کرده و بر این اساس، صادرات ایران به ترتیب به کشورهای بلاروس، اوکراین، قزاقستان، روسیه، تاجیکستان و مولداوی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و به کشورهای گرجستان، ترکمنستان، ارمنستان، ازبکستان، قرقیزستان و آذربایجان با کاهش روبرو بوده است.

این آمار در حالی به دست آمده که ایران از آبان ماه سال گذشته به عضویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آمد و به دنبال آن، تجارت به تعدادی از کشورهای حاضر در این منطقه با تعرفه ترجیحی و تخفیفات گمرکی همراه است. با این وجود سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که شیوع ویروس کرونا و سختگیری‌های شدید بهداشتی و مسدود شدن مرزها در برخی کشورها و اختلافات مرزی کشورهای آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ و تحریم‌های آمریکا عوامل اصلی تأثیرگذار در کاهش میزان صادرات کشور در این منطقه بوده و البته این امید وجود دارد تا با بهبود اوضاع در سال آینده، بار دیگر روند صادراتی کشور در این حوزه جغرافیایی رونق بگیرد.

این سازمان آمار واردات ایران از کشورهای این منطقه را نیز منتشر کرده و بر این اساس در ۶ ماه نخست سال جاری حدود ۸۱۱ میلیون دلار برآورد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد کاهش داشته است و تنها واردات از روسیه و اکراین به دلیل وارد کردن اقلام اساسی کشاورزی اندکی افزایش داشته است.

بررسی وضعیت صادرات ایران در هفت ماهه ابتدایی امسال نشان می‌دهد که تحت تأثیر شیوع کرونا، اعداد به ثبت رسیده کاهشی ۳۰ درصدی را نشان می‌دهند. با این وجود گزارش‌هایی که از شهریور و مهر ماه سال جاری منتشر شده، نشان از بهبود نسبی وضعیت صادرات و رشد قابل توجه فعالیت‌ها حکایت می‌کند و این امید را به وجود آورده که حتی با وجود شیوع کرونا، امکان نزدیک شدن به آمارهای تجاری سال گذشته وجود داشته باشد.

ایران در سال ۹۸ و با وجود تحریم‌های آمریکا، توانست بیش از ۴۳ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی را به ثبت برساند.

منبع: ایسنا

کد خبر 457232

منبع: ایمنا

کلیدواژه: صادرات صادرات ایران ارزش صادرات ایران شرق اروپا توسعه صادرات شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۰۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تناقض آشکار ترکیه در ادامه تجارت با رژیم اسراییل

برخی از رسانه‌های آنکارا با انتشار اسناد رسمی، نشان داده‌اند که حتی باروت مورد نیاز ارتش رژیم صهیونیستی نیز، از سوی ترکیه تامین شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها در ترکیه و در آستانه برگزاری انتخابات شهرداری‌ها، خبرنگاران و کارشناسان سیاسی و اقتصادی، وزیر بازرگانی دولت اردوغان را به گوشه رینگ انداخته‌اند.

آنان از عمر پولاد می‌خواهند به روشنی اعلام کند که چرا با وجود تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و اعتراضات ظاهری دولت اردوغان، هنوز هم کشتی‌های باری، کالاهای صادراتی را از بنادر ترکیه به سوی سرزمین‌های اشغالی می‌برند و این رابطه تجاری متوقف نمی‌شود.

اما وزیر توضیحات واضحی ندارد و به دنبال راه گریز از سوالات است.

برخی از سیاستمداران مخالف اردوغان، رئیس جمهور را به اتخاذ موضاع دورویانه در قبال اسراییل متهم کرده و از او خواسته‌اند که به طور آشکار دستور دهد هیچ کالایی به اسراییل صادر نشود. 

بسیاری از سران حزب عدالت و توسعه به دنبال آن بودند که صادرات کالا از ترکیه به اسراییل را به بخش خصوصی ربط دهند و ادعا کنند که بازرگانان کمالیست مخالف اردوغان به اسراییل کالا می‌فروشند.

اما اسناد و اطلاعات روزنامه اسلامگرای ملی گازته، نشان داد که تمام تجار و صادرکنندگانی که کالا به اسراییل فروخته‌اند، عضو انجمن بازرگانان آناتولی موسوم به «موسیاد» هستند. موسیاد، یک گروه تجاری از ثروتمندان اسلامگرای دوست اردوغان است که علیه گروه بازرگانی غربگرای توسیاد، تاسیس شده است.

در شرایطی که تداوم صادرات کالا از ترکیه به اسراییل، موجب انتقاد از دولت اردوغان و حزب حاکم شده، عمر چلیک سخنگوی حزب عدالت و توسعه و از معتمدین اردوغان، موضوع عجیبی را مطرح کرده است.

او مدعی شده که دستگاه دیپلماسی ترکیه، نقش بارزی در تصویب قطعنامه شورای امنیت برای اعمال آتش بس در غزه ایفا کرده و دولت ترکیه نشان داده که همواره در کنار مظلومان فلسطین ایستاده است.

ترکیه، حتی باروت اسراییل را تامین می‌کند

طی سه روز گذشته، روزنامه قرار چاپ آنکارا، هر روز، عکس و تیتر صفحه نخست را به موضوع تجارت با اسراییل ربط داده است.

در تیتر سمت راست روزنامه قرار آمده است «حتی باروت نیز از ترکیه به اسراییل صادر می‌شود».

این روزنامه، اطلاعات رسمی وزارت بازرگانی را منتشر کرده که نشان دهنده صادرات باروت و سلاح به اسراییل است. در تیتر سمت راست نیز چنین تیتری جای گرفته «حتی نتوانستیم مانند اروپا عمل کنیم».

در توضیح این تیتر نیز آمده است: کشورهای اروپایی ایتالیا، هلند و اسپانیا، صادرات تسلیحاتی به اسراییل را متوقف کرده‌اند و کانادا نیز چنین تصمیمی اتخاذ کرده اما ترکیه هنوز هم به اسراییل باروت، سیم خاردار و فولاد مورد نیاز تولید بمب را صادر می‌کند. 


عثمان نوری کاباک تپه، از مقامات حزب عدالت و توسعه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «برخی عکس‌ها و اطلاعات جعلی و مونتاژ شده، این ادعا را مطرح کرده که به اسراییل کالا می‌فرستیم».

اما مجری برنامه، خونسردانه اسناد و اطلاعاتی را به مهمان برنامه نشان داد که همه آنها مهر «مرکز ملی آمار ترکیه» را داشتند و صحت صادرات کالا به اسراییل را اثبات می‌کرد.

اما مهمان در کمال بیشرمی اعلام کرد که این مهرها در فضای مجازی تولید شده و نمی‌تواند بیانگر واقعیت باشد. اما در برنامه‌ای دیگر، خبرنگاران همین مساله را با عمر پولاد وزیر بازرگانی مطرح کرده و او را به گوشه رینگ انداختند.

پاسخ او نیز چنین بود: «ظاهراً محموله‌هایی فرستاده‌ایم. اما باروت نبوده است. تصور می‌کنم گازهای مخصوص فندک و برخی ملزومات مرتبط با شکار بوده است».

عمر پولاد وزیر بازرگانی ترکیه در خصوص تجارت با اسرائیل خاطرنشان کرد که از 7 اکتبر، تجارت متقابل ما با اسراییل بیش از 50 درصد کاهش یافته است.

اما داده‌های رسمی مرکز ملی آمار نشان داده که اتفاقاً نه کاهشی در کار است نه وقفه. در سه ماه نخست سال 2024 میلادی و بر اساس داده‌های TÜİK مقدار 1.1 میلیارد دلار صادرات از ترکیه به اسراییل صورت گرفته است. با نگاهی به کل سال، ترکیه در سال 2023 مبلغ 5.43 میلیارد دلار به اسراییل صادر کرد. 


کار به جایی رسید که نهاد ریاست جمهوری ترکیه نیز برای تکذیب صادرات وارد میدان شد و صادرات باروت را به عنوان صادرات قطعات یدکی و لوازم جانبی تفنگ ساچمه‌ای، تجهیزات ماهیگیری، محصولات آتش‌نشانی، کبریت، آلیاژهای پیروفوریک، مواد قابل اشتعال و سوخت ژل و سیال فندک اعلام کرد.

مخالفین چه می‌گویند؟

واقعیت این است که دسته کمی از مخالفین اردوغان، در مورد روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، اظهارنظر می‌کنند. چرا؟ به این دلیل که احزاب لیبرال، سوسیال دموکرات، ملی گرا و حتی برخی از جریانات ملی گرا، به شکل جدی علیه اسراییل موضع نمی‌گیرند.

این احزاب، غالباً به آمریکا و اروپا نزدیک هستند و بر اساس رویکرد غربگرایانه خود، از کنار جنایات اسراییل نیز می‌گذرند. اما در طیف گسترده مخالفین اردوغان، دو حزب بیش از سایرین علیه اسراییل حرف می‌زنند: حزب آینده به رهبری احمد داود اوغلو و حزب سعادت به رهبری تمل کاراملا اوغلو.

حزب سعادت، بارها اعلام کرده که نجم الدین اربکان، نخست وزیر فقید اسلامگرای ترکیه که اردوغان، گل و دیگر سران حزب حاکم، همگی از زیر شنل او بیرون آمده‌اند، همواره علیه اسراییل ایستاده اما شاگردانش در حزب عدالت و توسعه این سنت را کنار نهاده و با صهیونیست‌ها دست دوستی داده‌اند. 


در پایان باید گفت، روابط گسترده ترکیه و رژیم صهیونیستی در چندین حوزه سیاسی، امنیتی و تجاری، هنوز هم به عنوان یکی از چالش‌های مهم این کشور در جهان اسلام و منطقه مطرح است. چرا که حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان، همواره مدعی شده که بر اساس سنت سیاسی دفاع از مبارزین مسلمان، در کنار فلسطینیان است و علیه اسراییل موضع‌گیری می‌کند.

اما در عمل، بیشترین انرژی تیم دیپلمات‌های اطراف اردوغان در چند سال گذشته، صرف آن شده که روابط آنکارا و رژیم صهیونیستی عادی شود و به منافع مالی این رابطه تجاری، لطمه‌ای وارد نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت گمرکات خوزستان در تعطیلات نوروز
  • تناقض آشکار ترکیه در ادامه تجارت با رژیم اسراییل
  • ماکرون پیمان مرکوسور را رد کرد
  • فعالیت تجاری گمرکات خوزستان در ایام نوروز
  • ۱۰۷ درصد برنامه صادرات ۱۴۰۲ در کردستان محقق شد
  • واردکنندگان خودرو، برنامه واردات را اعلام کنند
  • جزییات واگذاری استقلال و پرسپولیس به دو بانک
  • جزییات واگذاری استقلال و پرسپولیس به دو بانک آبی و قرمز!
  • مکاتبه معاون وزیر صمت با واردکنندگان خودرو: برنامه واردات را اعلام کنید
  • مکاتبه ضیغمی با واردکنندگان خودرو: برنامه واردات را اعلام کنید