Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-16@17:43:06 GMT

بهترین روش برای آب بندی خودرو چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۰۴۳۷

بهترین روش برای آب بندی خودرو چیست؟

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که به علت افزایش دقت در ساخت موتور خودرو‌های جدید دیگر نیازی به آب بندی وجود ندارد و فقط خودرو‌های قدیمی به آب بندی نیاز داشته اند، اما باید توجه داشت که آب بندی صحیح موتور موجب دوام آن در دراز مدت می‌شود و در هزار کیلومتر اول بسیار حیاتی است.

در این بخش از دانستنی های خودرو شما را با طریقه صحیح آب بندی خودرو آشنا می‌کنیم پس اگر به تازگی خودرو خریده اید با ما همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه خودروی صفر را آب بندی کنیم؟

بیشتر افرادی که به تازگی ماشین خریده اند می‌دانند که آب بندی صحیح خودرو برای دوام بیشتر ماشین و سلامت موتور و صرفه جویی در هزینه‌ها ضروری است، اما این افراد شاید ندانند که آداب آب بندی خودرو‌های قدیمی، مانند تنظیم کاربراتور و سیستم جرقه، فیلرگیری و… در خودرو‌های امروزی دیگر انجام نمی‌شود و با آب بندی صحیح خودرو‌های امروزی آشنا نباشند.

در بسیاری از خودرو‌های باکیفیت امروزی احتمال بروز عیب و ایراد یا نشتی در کارکرد‌های زیر ۲۰ هزار کیلومتر بسیار پایین است. در ادامه نکاتی درباره آب بندی صحیح خودرو ارائه می‌کنیم که ممکن است تمام یا بخشی از این نکات بسته به نوع خودروی شما، توسط بخش خدمات پس از فروش شرکت فروشنده انجام شود.

آب بندی خودرو چه لزومی دارد؟

روش آب بندی خودرو: بررسی همه چیز قبل از روشن کردن موتور

پیش از استارت زدن خودرو کاپوت را باز کنید تا مطمئن شوید همه متعلقات موتور سر جای خود است هر چند چندین مرحله کنترل کیفی برای خودرو‌های امروزی در نظر گرفته می‌شود. با بالا زدن کاپوت سلامت وایرها، شل بودن سیم یا یک پیچ و سالم بودن کابل‌های سرباتری را بررسی نمایید.

نکات کلیدی درباره آب بندی خودرو؛ چک نمودن مایعات خودرو

قبل از روشن کردن ماشین روغن موتور و آب رادیاتور خودرو را چک کنید و اگر سطح آن‌ها از مقدار مجاز پایین‌تر است روغن موتور را به کمک مکانیک سیار خالی کنید و دوباره روغن موتور در آن بریزید، زیرا اگر چند روغن موتور باهم ترکیب شوند، موتور رسوب می‌گیرد.

برای اینکه مقدار مجاز روغن موتور را بدانید حتما به دفترچه مراجعه نمایید. اگر آب رادیاتور اندازه مجاز نبود آب لوله کشی را در رادیاتور نریزید و حتما از مایع مخصوص استفاده کنید، زیرا برخی از موتورخودرو‌های جدید نیازمند ضدیخ نسبتا بالایی در آب هستند. اگر چراغ هشدار بنزین روشن نیست و مایع هیدرولیک و ترمز به مقدار مناسب وجود دارد؛ خودرو را روشن کنید.

بعد از اینکه ۱۰۰۰ کیلومتر را با خودرو پیمودید روغن موتور را در نمایندگی‌های مجاز تعویض نمایید و از روغن توصیه شده توسط سازنده و فیلتر‌های مرغوب استفاده کنید، زیرا اگر روغن و فیلتر غیرمرغوب باشند عمر موتور کاهش پیدا می‌کند.

به طور منظم مایعات خودرو را چک کنید چر اکه ممکن است در ۱۰۰۰ کیلومتر اول آب رادیاتور کم شود و خودرو نشتی مایعات داشته باشد. اگر پس از استارت زدن و گذشت مدتی از کارکردن موتور، چراغ هشداری در صفحه پشت آمپر مانند چراغ چک موتور روشن بود، در اولین فرصت به نمایندگی مجاز مراجعه نمایید.

آب بندی خودرویی که به تازگی خریده شده

در صورتی که قصد انتخاب روغن معدنی دارید و می‌خواهید روغن سنتتیک را انتخاب کنید بهتر است تا پیش از ۶۵۰۰ کیلومتر اول برای آب بندی موتوراز روغن معدنی معمولی استفاده نمایید، زیرا اگر از روغن معمولی استفاده نکنید، موتور دچار افت کمپرس می‌شود و رینگ پیستون‌ها به خوبی دیواره سیلندر را آب بندی نمی‌کنند.

تعویض روغن موتور در فواصل زمانی کوتاه

روغن و فیلتر را در موتور‌های نو که در حال آب بندی هستند، زودتر تعویض کنید. برای زمان بندی تعویض‌های روغن و فیلتر به توصیه کارخانه سازنده عمل کنید و یک برنامه دقیق و مناسب برای تعویض روغن و فیلتر را طبق صلاحدید خودتان انتخاب کنید.

مثلا طی ۵۰ کیلومتر اول، شدت براده برداری قطعات موتور روی یکدیگر بسیار بالاست بنابراین می‌توانید روغن را به ترتیب پس از ۸۰ کیلومتر، ۵۰۰ کیلومتر و ۲۰۰۰ کیلومتر تعویض کنید. شما ممکن است هنگام تعویض روغن براده‌های فلز را با چشم مشاهده کنید، اما اگر در تعویض روغن سوم، نیز براده‌های آهن را مشاهده نمودید، ممکن است در موتور مشکلی وجود داشته باشد.

بهترین روش برای آب بندی خودرو

در ۳۲۰ کیلومتر اول باید دور موتور و میزان فشار وارد بر موتور در رانندگی متغیر باشد. برای رانندگی به صورت مداوم نباید فشار بالایی بر ماشین وارد کنید و باید با دور پایین رانندگی کنید. همچنین برای رانندگی ۳۲۰ کیلومتر اول بهتر است خودرو خالی باشد.

زمانی که خودرو درحال حرکت است، بر پدال گاز فشار آورده و دور موتور را از دور ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ بالا ببرید تا رینگ پیستون آب بندی شوند، اما بعد از آن، باید کمی استراحت به موتور با دور پایین بدهید.

توضیحات کامل درباره آب بندی خودرو صفر

در صورتی که خودرو دنده‌ای است، پس از پیمودن ۱۰۰ کیلومتر، پدال گاز را تا نصف فشار دهید در حالی که خودرو در یکی از دنده‌ها درگیر است و دور موتور را به ۴۰۰۰ دور در دقیقه رسانده و بدون اینکه دنده را خلاص کنید پدال گاز را رها کرده و اجازه دهید خودرو آزادانه حرکت کند تا سرعت آن به ۳۰ کیلومتر در ساعت کاهش یابد.

این کار را باید ۵ تا ۶ بار انجام داد. پدال گاز را چند بار تا انتها فشار دهید و دور موتور را به ۴۵۰۰ دور در دقیقه برسانید و مانند حالت قبل اجازه دهید سرعت خودرو با قل خوردن تا ۳۰ کیلومتر در ساعت کاهش یابد.

تا ۸۰۰ کیلومتر بعدی دور موتور را زیر ۴۵۰۰ دور در دقیقه نگه دارید و مدت زمان کارکردن موتور در دور آرام یا آیدل را به حداقل برسانید و نگذارید که خودرو درجا کار کند. در ۸۰۰ کیلومتر اول، از رانندگی در ترافیک سنگین خودداری کنید.

آب بندی خودروی صفر دنده‌ای و اتوماتیک

سیستم ترمز خودرو‌های صفر مانند لنت‌ها و دیسک‌ها آب بندی لازم ندارند، زیرا لایه محافظ نازکی بر روی سطوح آن‌ها قرار گرفته که هنگام پیمودن چند کیلومتر اولیه از بین می‌رود و ترمز‌ها حالت طبیعی به خود می‌گیرند. با ترمز‌های ناگهانی و شدید در سرعت‌های بالا تا ۱۰۰۰ کیلومتر اول، به سیستم ترمز آسیب نزنید و به آن فشار وارد نکنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دانستنی های خودرو روغن موتور دانستنی های خودرو آب بندی خودرو پارسی خبر سبک زندگی روغن موتور آب بندی خودرو روغن و فیلتر دور موتور آب بندی صحیح کیلومتر اول تعویض روغن روغن موتور پدال گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۰۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین پیش‌بینی انیشتین هم ساخته شد: موتور هسته‌ای برای خودرو

 بیش از ۶۰ سال است که بشر با فناوری «گداخت هسته‌ای» به شکل بمب‌های هیدروژنی آشنا شده است؛ اما تازه طی چند سال اخیر است که دست‌یابی به فناوری صلح‌آمیز و اقتصادی گداخت هسته‌ای، در افق دید پژوهشگران پدیدار شده. در فناوری گداخت هسته‌ای، هسته‌های سبک ماده (مانند هیدروژن) به هم جوش می‌خورند و ضمن تشکیل هسته‌های سنگین‌تر (مانند هلیوم)، انرژی عظیمی را آزاد می‌کنند. این همان فرآیندی است که در دل خورشید و دیگر ستارگان اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرآنلاین، گداخت هسته‌ای برخلاف فناوری شکافت هسته‌ای که امروزه در نیروگاه‌های هسته‌ای برای تولید برق استفاده می‌شود، منبع پاک و تقریباً پایان‌ناپذیر انرژی را در اختیار ما قرار می‌دهد. این در حالی است که فناوری شکافت هسته‌ای آلایندگی‌های خطرناک و قابل‌توجهی دارد و با الگوهای زیست‌محیطی و انرژی‌های تجدیدپذیر، سازگار نیست.

سال ۱۹۲۹ (۱۳۰۸ شمسی) بود که «آلبرت اینشتین»، فیزیکدان معروف آلمانی-آمریکایی در مورد امکان ساخت یک «موتور پروتونی» مبتنی بر همجوشی هسته‌ای نظریه‌پردازی کرد؛ موتوری که می‌توانست فضاپیما را با سرعتی نزدیک به سرعت نور به پیش براند. ایده اینشتین آن بود که از دمای بالای همجوشی هسته‌ای برای پرتاب کردن جریانی از پروتون‌ها و ایجاد نیروی پیشرانش استفاده کنیم.

تلاش‌های قبلی برای ساخت موتور همجوشی هسته‌ای به دلیل محدودیت‌های فناوری شکست خورده بود؛ بااین‌حال در دهه‌های اخیر، فناوری در بخش‌های مختلف شاهد چنان پیشرفت‌های عظیمی بوده که امروزه تلاش برای ساخت این موتور انقلابی را امکان‌پذیر می‌سازد.

یکی از اصلی‌ترین پیشرفت‌ها، توسعه مواد جدیدی است که دمای فوق‌العاده بالای درون راکتور همجوشی هسته‌ای را تحمل می‌کنند. امروزه آلیاژهای ویژه و سرامیک‌های پیشرفته‌ای برای در بر گرفتن پلاسمای فوق‌داغ لازم برای همجوشی ساخته شده‌اند.

عامل کلیدی دیگر، پیشرفت فیزیک‌دانان در درک فیزیک پلاسما و همجوشی هسته‌ای است. اکنون دانشمندان از مدل‌های محاسباتی بسیار دقیق‌تری برای شبیه‌سازی و کنترل واکنش‌های همجوشی بهره می‌برند که ظرفیت بیشتری را برای تثبیت و حفظ واکنش‌های لازم در اختیارشان قرار می‌دهد.

علاوه بر این، تکنیک‌های جدیدی برای مهار پلاسمای داغ با میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی به دست آمده‌اند. یکی از بزرگ‌ترین موانع توسعه فناوری همجوشی (گداخت هسته‌ای)، تماس پلاسمای داغ با دیواره رآکتور است که باعث خنک شدن پلاسما و توقف واکنش می‌شود؛ اما آهنرباهای ابررسانای جدید می‌توانند با ترکیب میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، مانع این پدیده شوند.

استارتاپ RocketStar که سال ۲۰۲۱ تأسیس شد، در حال توسعه موتور پیشرانشی بر پایه همجوشی هسته‌ای است. هدف آن، ساخت موشکی انقلابی است که از همجوشی هسته‌های هیدروژن برای تولید تکانه‌های ویژه بسیار بالا استفاده می‌کند.

طراحی راکت‌ستار بر اساس همجوشی پروتون‌ها (هسته هیدروژن) با استفاده از میدان مغناطیسی قیفی‌شکل است. پروتون‌ها به انتهای پهن قیف تزریق می‌شوند و حین نزدیک شدن به انتهای باریک قیف، فشرده می‌شوند تا به دما و چگالی بسیار بالایی برسند.

در این شرایط، همجوشی هسته‌ای اتفاق می‌افتد و مقادیر زیادی انرژی آزاد می‌شود که با سرعت بالا به جت پلاسما تبدیل می‌شود. با خروج جت پرانرژی پلاسما از انتهای موتور، موتور و دیگر سازه‌های متصل به آن در جهت مخالف به پیش رانده می‌شود.

مزیت این روش، آن است که سوخت همجوشی (هیدروژن) را می‌توان از آب سنگین تأمین کرد که ذخایر آن در آب‌های اقیانوس، عملاً پایان‌ناپذیر است و حتی در آینده نه‌چندان نزدیک می‌توان از آن در وسایل نقلیه نیز استفاده کرد.

موتور پروتونی نشان می‌دهد که با فناوری نوین می‌توان به حمل‌ونقل پایدار، سبز و فاقد آلودگی دست یافت؛ هرچند که فناوری‌های دیگری مانند پیل سوختی هم می‌توانند در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خودروهای چینی باکیفیت و چشم‌نوازی که به ایران نمی‌آیند /عکس
  • زورگیری به‌خاطر هیجان و عشق به موتورسواری
  • آخرین پیش‌بینی اینشتین هم ساخته شد: موتور هسته‌ای خودرو!
  • جایگزینی تاکسی‌های فرسوده تهران با تاکسی‌های برقی کرمان موتور
  • آخرین پیش‌بینی انیشتین هم ساخته شد: موتور هسته‌ای برای خودرو
  • راهنمای خرید موتور گیرلس / معرفی برندهای برتر
  • (ویدئو) این خودرو، جنگنده F ۳۵ را شکست می‌دهد؟!
  • تیگو ۷ پرو پلاگین هیبرید؛ پادشاه سبز شهر و جنگل
  • بهترین راه برای از بین بردن کپک ها | چرا نباید از سفید کننده برای پاک کردن کپک استفاده کرد؟
  • ۵ مورد از قدرتمندترین موتورهای خودرو که تا به امروز تولید شده‌اند(+عکس)