Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-16@05:18:20 GMT

واکسن کرونا و بهبود اقتصادجهان

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۱۱۰۶

واکسن کرونا و بهبود اقتصادجهان

ساعت 24 - اعلام خبر کارآیی واکسن کرونای ساخت دانشگاه آکسفورد که سومین مورد پس از انتشار خبر کارآمدی واکسن‌ شرکت‌های داروسازی فایزر و مُدرنا در کمتر از یک هفته گذشته به شمار می‌رود، قیمت جهانی نفت را به بالاترین حد در ۸.۵ ماه گذشته رسانده و بورس‌های جهان را سبز پوش کرده است؛ اما آیا ایجاد امکان پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ می‌تواند موجب بهبود سریع اقتصاد جهانی شود؟

قیمت جهانی نفت پایه برنت طی یک هفته گذشته از ۴۳ دلار تا ۴۶ دلار در جریان معاملات روز دوشنبه صعود کرده و اوج قیمتی بی‌سابقه‌ای را طی ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ ماه گذشته رقم زده است. همزمان با امیدواری حاکم بر بازار نفت، شاخص قیمت سهام ۵۰ شرکت برتر فعال در ۱۱ کشور عضو منطقه یورو به بالاترین حد از هفته پایانی فوریه گذشته تا کنون رسیده است.علایمی که نشان از رفع سریع رکود حاصل از شیوع ویروس کرونا در بازارهای مالی دارد. اما اکسل وبر، مدیرعامل بانک سرمایه‌گذاری یوبی‌اس(UBS) معتقد است که بازگشت به سطح تولید ناخالص داخلی قبل از وقوع بحران کرونا حداقل یک سال طول می‌کشد. آقای وبر همچنین تصریح می‌کند که رسیدن نرخ بیکاری و رشد اقتصادی به سطح پیش از شیوع بیماری کووید-۱۹ به یک تا دو سال زمان نیاز دارد.واقعیت این است که بخشی از کسب و کارهایی که به دلیل شیوع ویروس کرونا ورشکست شده‌اند، دیگر توان فعالیت دوباره را ندارند و سرمایه‌گذاری‌ها تازه برای راه اندازی کسب و کارهای جدید زمان‌بر خواهد بود.

موسسه سرمایه‌گذاری بلک راک(BlackRock) نیز برآورد کرده که با تولید و توزیع واکسن کرونا سطح خسارت وارد شده به اقتصاد جهانی به کمتر از حد بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ برسد. بر پایه گزارش این نهاد مالی، واکسن کرونا رونق اقتصادی سال ۲۰۲۱ را شتاب خواهد بخشید.با این حال، آنکتاد(کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) در تازه‌ترین گزارش خود در مورد چشم‌انداز اقتصادی جهانی تاکید کرده که با وجود کشف واکسن کرونا، تبعات فقر و نابرابری حاصل از شیوع جهانی ویروس کرونا تا مدت‌ها بر دوش اقتصاد جهانی سنگینی خواهد کرد.بر پایه گزارش آنکتاد، فقر جهانی برای نخستین بار از زمان وقوع بحران مالی ۱۹۹۸ در جنوب شرق آسیا روند صعودی به خود گرفته است و در حالی که در قالب یک روند نزولی نرخ آن در سال ۲۰۱۸ به ۸.۶ درصد رسیده بود، طی سال جاری به ۸.۸ افزایش یافته و در سال ۲۰۲۱ نیز این روند صعودی ادامه خواهد یافت.آنکتاد همچنین به ضربه ویروس کرونا به بخش گردشگری و کسب و کارهای کوچک و متوسط به ویژه در کشورهای فقیر و در حال توسعه اشاره کرده و آن را موجب گسترش فقر و بیکاری و افزایش دوباره بیکاری نسبت به مردان دانسته است. مطابق این گزارش، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و دشوارتر شدن دسترسی فقرا به آموزش، تاثیر منفی قابل توجهی را بر ظرفیت‌های تولیدی کشورهای مختلف جهان در سال‌های آینده خواهد داشت.

این گزارش حاکی از آن است که متوسط سرانه هزینه محرک‌های اقتصادی دولت‌ها در کشورهای توسعه یافته و در حال گذار از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تا کنون هزار و ۳۶۵ دلار بوده؛ در حالی که این رقم در کشورهای در حال توسعه ۷۶ دلار و در کشورهای فقیر ۱۸ دلار بوده است.آنکتاد بر همین اساس، پیش‌بینی کرده که تفاوت توان دولت‌ها و کشورها در اعمال حمایت اقتصادی و اجتماعی از مردم و به ویژه اقشار آسیب پذیر موجب خواهد شد تا حتی پس از توزیع جهانی واکسن کرونا نیز شرایط اقتصادی کشورها با سرعت‌هایی متفاوت رو به بهبود برود و رفع تبعات ناشی از همه‌گیری کرونا نیز به همین نسبت طول بکشد.

یورونیوز

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۱۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضی نائیجی در گفت و گو با قدس: شفافیت شرکت‌های دولتی به عنوان مهم‌ترین بخش اقتصادی در دست دولت، به پایان رسید

در گذشته عملکرد شرکت‌ها در یک تاریکخانه صورت می‌گرفت و ارزیابی از عملکرد مدیران آنها به نمایش گذاشته نمی‌شد در نتیجه‌، مدیران انگیزه کمتری برای افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد خود داشتند. افشای صورت‌های مالی محرکی برای تحریک بهبود عملکرد مدیران تلقی می‌شود، مدیری که بداند نتیجه عملکرد آن در اختیار عموم جامعه قرار خواهدگرفت‌، از منابع برای بهره‌وری بیشتر استفاده خواهد کرد.

برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ آقای مرتضی نائیجی رئیس گروه دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد رفتیم و نظرات ایشان را در این زمینه جویا شدیم که در ادامه آن را میخوانیم.

مرتضی نائیجی ابتدا انتشار عمومی صورتهای مالی شرکت‌های دولتی و همچنین شفافیت عملکرد آنهارا در بهبود اقتصاد کشور مؤثر دانست و افزود: صورت‌های مالی پس از انتشار مورد بررسی و تجزیه و تحلیل صاحب نظران‌، تحلیل گران‌، علاقه‌مندان به مباحث اقتصادی و کارشناسان خبره اقتصادی در روزنامه ها و رسانه های مستقل و غیر دولتی قرار خواهند گرفت و نظرات‌، پیشنهادات و احیانا انتقادات آنها در سایت ها، روزنامه ها  و رسانه‌های اقتصادی منعکس خواهدشد. از طرفی دستگاههای اجرایی می‌توانند درمقابل نقدهای سازنده و پیشنهادهای مفید برای انجام اصلاحات‌، تغییرات لازم از جمله تغییر مدیران اقدام کنند و با انتخاب مدیران کارآمدتر و تواناتر، افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد شرکتهای دولتی را رقم بزنند.

رئیس گروه دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد به تشریح صورت‌های مالی پرداخت و گفت‌: صورت‌های مالی‌، وضعیت مالی شرکت در یک مقطع زمانی معین‌، عملکرد مالی آن را در یک دوره مالی و نتیجه عملکرد مدیران نسبت به منابع در اختیار آنان را نشان می‌دهد.

نائیجی ادامه داد: اطلاعات صورت‌های مالی را می‌توان به منظور ارزیابی عملکرد گذشته و پیش بینی آینده مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. همچنین از صورت‌های مالی‌، اطلاعات لازم درخصوص مالیات‌، سود سهام دولت و میزان دستیابی به اهداف تعیین شده برای شرکت قابل استخراج است.

آقای نائیجی شفافیت در عملکرد و انتشار صورت‌های مالی را ضرورتی برای تمامی شرکت‌ها دانست و افزود: شرکت‌های دولتی عمدتا بنابر برخی ضرورت‌های اقتصادی‌، مصلحت‌های سیاسی‌، فرهنگی و یا ناتوانی و عدم تمایل بخش خصوصی برای انجام برخی فعالیت‌ها، ایجاد می شوند.
شاید بتوان این شرکت‌ها را بر مبنای برخی شاخص‌ها مانند میزان سوددهی یا درآمدها و یا دارایی های آنها به گروه هایی تقسیم بندی نمود اما به نظر می‌رسد تقسیم بندی آنها از نظر سطح اهمیت‌، موضوعیت ندارد. بنابراین نمی توان گفت که انتشار صورت‌های مالی و شفافیت عملکرد برخی شرکت‌ها، از برخی دیگر مهم تر است.

رئیس گروه دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد از تاثیر انتشار عمومی صورت‌های مالی و شفافیت عملکرد آنها در بهبود اقتصاد کشور، اینگونه می‌گوید: انجام این امر، دسترسی سریع تر کارشناسان‌، دستگاههای اجرایی و حتی نمایندگان مجلس به اطلاعات مزبور را فراهم نموده و مهم تر از آن این اطلاعات در اختیار کارشناسان‌، منتقدین و رسانه ها قرار خواهد گرفت و آنان به عنوان چشم و زبان مردم عمل کرده و ضمن بررسی و رصد اطلاعات مذکور نظرات مردم را منعکس و درخواست های آنان را مطالبه خواهند نمود.

آقای نائیجی انتشار صورت‌های مالی را برای عموم مردم قابل استفاده طلقی نکرد و افزود: انتشار صورت‌های مالی شرکت‌ها، عملکرد آنها را مقابل دیدگان عموم مردم قرار خواهد داد اما افراد جامعه و عموم مردم‌، همانند شرکت‌های خصوصی‌، سهام شرکت‌های دولتی را درتملک خود ندارند که درصورت نارضایتی از عملکرد یک شرکت‌، ابزار لازم برای ارائه عکس‌العمل مناسب از سوی خود را در اختیار داشته باشند؛ لذا انگیزه کافی برای رصد و نظارت بر عملکرد شرکت‌های مذکور را ندارند.

نائیجی رئیس گروه دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد در پایان خاطرنشان کرد: بهبود اقتصاد کشور و کاهش ناکارآمدی و فساد از محل شفافیت در عملکرد و انتشار عمومی صورت‌های مالی درصورتی امکان پذیر است که بستر لازم فراهم باشد یعنی دستگاههای دولتی نقد پذیر بوده و آمادگی لازم برای ایجاد تغییرات را داشته باشند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ظرفیت گردشگری برای بهبود وضعیت اقتصادی روستانشینان مورد استفاده قرار گیرد
  • این بیماری هنوز دنیا را تهدید می‌کند؟
  • آبله یک تهید برای جهان؟
  • آیا آبله هنوز برای دنیا یک تهدید محسوب می‌شود؟
  • مرتضی نائیجی در گفت و گو با قدس: شفافیت شرکت‌های دولتی به عنوان مهم‌ترین بخش اقتصادی در دست دولت، به پایان رسید
  • آمار جهانی کرونا؛ هنگ کنگ رکورددار فوتی‌های روزانه
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز شنبه ۲۵ فروردین؛ ۵۷ فوتی و ۳ هزار ابتلای جدید
  • کشور در محاصره ۳ ویروس و مسئولان در بیخیالی | در هفته چند نفر می‌میرند؟
  • ایران در محاصره ۳ ویروس است!