Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

تلاش‌های متعددی در جهان به طور همزمان برای ساخت واکسن کرونا در حال انجام است و در حالی که هیچ یک واکسن‌های ساخته شده تا به حال مرحله آزمایش بالینی را به اتمام نرسانده‌اند، خبر کشف واکسن در شرکت فایزر و پس از آن شرکت مدرنا و نیز دانشگاه آکسفورد با کارآیی بالا در کمتر از یک هفته، بمب خبری روزهای اخیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش و پس از اعلام اخبار واکسن این مراکز علمی و صنعتی، خبر ساخت واکسن کووید۱۹ در برخی کشورهای دیگر جهان نیز منتشر شد و مسئولان برخی کشورها نیز وعده ساخت واکسن در آینده نزدیک را دادند. به طوری که آنتونی فاوچی، از اعضای ارشد تیم مقابله با کووید-۱۹ در آمریکا گفت: «هرگز تولید یک واکسن در چنين مدت كوتاهی اين قدر پيشرفت نداشته است.»

آمریکا (و آلمان)

شرکت آمریکایی فایزر با مشارکت داروسازی بایون‌تک آلمان نخستین شرکت‌های داروسازی در جهان بودند که روز دوشنبه ۹ نوامبر (۱۹ آبان) از پیشرفت‌ چشمگیر و کارآیی بیش از ۹۰ درصدی پروژه مشترک تولید واکسن کرونای خود خبر دادند.

فایزر اندکی پس از آن، میزان کارآیی واکسن خود را ۹۵ درصد اعلام کرد و گفت که به تازگی برای تولید آن درخواست مجوز داده است. این شرکت گفته است اگر مجوز سریع‌تر صادر شود، امیدوار است واکسن‌های خود را تا پایان ماه دسامبر راهی بازار کند.

آمریکا و اتحادیه اروپا از قصد خود برای پیش‌خرید این واکسن خبر داده‌اند و کمیسیون اروپا گفته است که ۳۰۰ میلیون دُز آن را می‌خرد.

شرکت آمریکایی مدرنا نیز تنها چند روز پس از فایزر اعلام کرد به واکسن کووید۱۹ با کارآیی ۹۴.۵ درصد دست یافته است.

هر دو واکسن‌های آمریکایی از مسیر استفاده از یک فناوری جدید به نام «آران‌ای پیام‌رسان» ساخته شده‌اند و احتمال دارد ایالات متحده آمریکا تا پایان سال جاری میلادی به ۶۰ میلیون دُز از آنها دست یابد.

بریتانیا

دو هفته پس از اعلام اولیه ساخت واکسن کرونا در آمریکا، دانشگاه آکسفورد در بریتانیا نیز اعلام کرد به واکسن کووید۱۹ با کارآیی تا ۹۰ درصد دست یافته است. پژوهشگران دانشگاه آکسفورد می گویند تا کنون در میان افرادی که این واکسن روی آنها آزمایش شده، هیچ مورد ابتلای شدید یا الزام به بستری شدن در بیمارستان دیده نشده است.

امتیاز واکسن تولید دانشگاه آکسفورد به واکسن‌های دیگر آن است که نگهداری آن ساده‌تر بوده و به راحتی قابل حمل به همه نقاط دنیاست. سازندگان این واکسن بریتانیایی که در لابراتوار چند ملیتی آسترازنکا تولید ساخته شده، امید دارند که نخستین دُزهای محصول خود را تا پیش از فرا رسیدن سال نو میلادی به افراد تزریق کنند.

چین

شرکت داروسازی سینوفارم چین روز جمعه اعلام کرد دو واکسن آزمایشی خود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ را تاکنون به طور اضطراری به نزدیک به یک میلیون نفر تزریق کرده، اما نزد هیچ یک از آنها عوارض مهم ناشی از این تزریق را مشاهده نکرده است.

با این حال این شرکت دولتی تاکنون داده‌های آزمایش بالینی از میزان کارآآیی این دو واکسن را منتشر نکرده است.

برزیل تا کنون نخستین محموله واکسن چینی را وارد کرده است.

روسیه

روسیه در روز بیستم نوامبر (۳۰ آبان) از آغاز تولید انبوه دومین واکسن کرونا به نام «اپی واک کرونا» در این کشور خبر داد. مقام‌های مسکو پیش از این نیز ساخت واکسن اول کرونا به نام «اسپوتنیک» را اعلام کرده و گفته بودند که تزریق این واکسن در سال آینده میلادی آغاز می‌شود. روسیه می‌گوید دانشمندان این کشور سومین واکسن کرونا را هم که نیاز به تزریق ندارد و استنشاقی است به تازگی تولید کرده‌اند.

ایران

ایران می‌گوید با اعلام تأثیر بالای واکسن کووید۱۹ لابراتوار فایزر آمریکا، امیدواری بیشتری برای ساخت واکسن این بیماری یافته و نخستین واکسن ساخت داخل را تا تایستان ۱۴۰۰ راهی بازار می‌کند.

کیهان آزادمنش، مدیر تحقیقات ویروس‌شناسی انستیتو پاستور ایران روز دوشنبه ۳ آذر گفت: «در ایران نیز تا کنون محققان همپای سایر دانشمندان جهان موفقیت‌هایی برای دستیابی به واکسن کرونا کسب کرده‌اند.»

وی به نقل از دبیر کمیته علمی ستاد ملی کرونا اعلام کرد که ایران «اوایل یا اواخر تابستان آینده» به دستاورد تهیه واکسن کرونا می‌رسد.

دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز گفت: «چند واکسن ایرانی کرونا مرحله (آزمایش) حیوانی را با موفقیت گذرانده‌اند. (...) ما می‌توانیم این واکسن را در سطح وسیع تولید کنیم (...) و به هیچ کشوری نیازمند نیستیم.»

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن کرونا کووید۱۹ دانشگاه آکسفورد واکسن کووید۱۹ واکسن کرونا ساخت واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج امیدوارکننده آزمایش مقدماتی یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی

به گزارش همشهری آنلاین کلامیدیا شایع‌ترین عفونت آمیزشی در جهان است و تا به حال واکسن برای آن در اختیار نبوده است.

کلامیدیا شایع‌ترین علت ناباروری در زنان است. این باکتری باعث ایجاد بیماری التهابی لگن می‌شود که به ایجاد بافت جوشگاهی می‌انجامد و در صورت درمان نشدن بارداری را برای زنان سخت‌تر می‌کند. این باکتری همچنین می‌تواند باعث عفونت چشمی شود.

پژوهشگران انگلیسی و دانمارکی در یک کارآزمایی بالینی مقدماتی این واکسن دریافتند که این واکسن بی‌خطر است و در افراد پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند.

در این بررسی در «موسسه ملی پژوهش بهداشتی» در لندن که یافته‌های در ژورنال «لنست بیماری‌های عفونی» منتشر شده است، بیش از ۱۵۰ نفر در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان به دو دسته مساوی شامل مردان و زنان سالم با میانگین سنی ۲۶ سال تقسیم شدند. هیچ‌کدام از آنان دچار عفونت کلامیدیا نبودند.

پژوهشگران مقدارهای متفاوت واکسن را در این افراد آزمایش کردند. یک گروه واکسن واقعی و گروه دیگر واکسن‌نما (واکسن دروغین یا پلاسبو) را در سه روز متوالی در طول یک دوره تقریباً ۴ ماهه دریافت کردند.

کارشناسان می‌گویند گرچه این واکسن توانسته است پاسخ ایمنی در افراد ایجاد کند، اما هنوز آزمایش‌های بیشتری برای ثابت شدن کارآیی آن لازم است. آیا این واکسن مانع از عفونت کلامیدیا می‌شود یا در صورت عفونت با این باکتری علائم آن را کاهش می‌دهد؟

پژوهشگران اکنون در حال به راه انداختن یک کارآزمایی بالینی «مرحله دوم» بزرگ‌تر هستند تا کارآیی این واکسن را ارزیابی کنند.

این پژوهشگران می‌گویند امیدواری‌شان این است که این واکسن روزی بتواند هم از عفونت‌های دستگاه تناسلی و هم از عفونت‌های چشمی پیشگیری کند.

شرکت‌کنندگان در این بررسی علاوه یک تزریق واکسن در بازو واکسن را به صورت قطره چشمی هم دریافت کردند.

پژوهشگران می‌گویند اینکه واکسن به صورت قطره چشمی توانسته است در چشم افراد پاسخ ایمنی ایجاد کند، غافلگیر شدند.

کارشناسان می‌گویند واکسنی برای کلامیدیا به عنوان یکی از شایع‌ترین عفونت‌های آمیزشی بسیار مورد نیاز است.

یک عفونت شایع دیگر منتقل‌شونده از راه جنسی ویروس پاپیلومای انسانی، عامل زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم است، گرچه عفونت با این ویروس اغلب بدون علامت است.

خوشبختانه برای پیشگیری از این عفونت واکسنی موجود است که با تزریق در سنین نوجوانی می‌تواند مانع از عفونت با انواعی از این ویروس شود که سرطان دهانه رحم ایجاد می‌کنند.

کد خبر 844040 برچسب‌ها خبر مهم بیماری - عفونت واکسن سلامت جنسی بهداشت جنسی

دیگر خبرها

  • ساخت ربات‌های صنعتی هوشمند برای خطوط تولیدی
  • پیشتازی نفت و گاز مارون در دستاوردهای فنی بار اول
  • مسلمانان در صورت یک‌دلی و یک‌صدایی به تمام حقوق پایمال‌شده خود می‌رسند
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ساخت دومین پالایشگاه تولید پلاسما با ظرفیت ۴۰۰ هزار لیتر
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • نقش موثر شرکت سایپاگام به عنوان کانون تولید قطعات الکترونیکی گروه سایپا/ افزایش ظرفیت تولید سایپاگام از اواسط اردیبهشت ماه
  • تجهیز کارگاه ساخت و تولید دانشگاه آزاد خوی به ماشین‌آلات پیشرفته
  • بومی سازی دستگاه تمام خودکار تعمیر و باز سازی نمایشگر تلفن همراه
  • نتایج امیدوارکننده آزمایش مقدماتی یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی