Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علیرضا محمدی»، سازنده مستند جدید «فرشتگان شهید» که به تازگی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید شده و قرار است از شبکه های سیما پخش شود، در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت: مجموعه مستند فرشتگان شهید یک مجموعه ای است که شامل حال همه شهدای مدافع سلامت می شود.

وی در ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که ما همیشه پیرامون تولید اثر در زمینه شهدای جنگ تحمیلی، مدافعان حرم و شهدای سایر مقاطع داشتیم این بوده که همیشه یک تعدادی شهید به عنوان سرآمد از کسانی که مسئولیتی داشتند، فرمانده بودند یا شاخصه علمی و اجرایی خاصی داشتند، انتخاب و پیرامون این افراد کار می شد، مثلا فیلم و کتاب تولید می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدی در این باره توضیح داد: ویژگی مجموعه مستند فرشتگان شهید نسبت به سایر کارهای مشابه تولیدی، دربرداشتن تمام شهدای مدافع سلامت است. ما اصرار داریم به آن عزیزی که نظافت چی بیمارستان بوده یا دربان است، بپردازیم و اتفاقا اینها در اولویت ما هم هستند وگرنه شهدای شاخص را بالاخره هم مطبوعات و هم رسانه ها به آنها می پردازند. پزشکی که فوق تخصص داشته، خمیرمایه پردازش رسانه ای دارد و همه به او توجه می کنند، اما کسی که سواد سوم راهنمایی دارد و مثلا بیست سال خدمت کرده و از یک خانواده فقیر است، برای ما برجسته تر است، ضمن اینکه همه پزشکان برای ما عزیز هستند و ما به همه آنها هم پرداختیم.

کارگردان مستند «جهل مرکب» با اشاره به اینکه ویژگی دوم ساختار موشن گرافیک کار است، توضیح داد: کار ما اینطور نبوده که مثلا یک دوربین بگذاریم و از خانواده و دوستان شهدا فقط فیلم بگیریم، چنین شمایلی نداریم بلکه یک نریشن فاخر ادبی دلنواز کار کردیم که البته خودم نریشن را نوشتم این تعاریف را بنا به گفته دوستان مطرح می کنم.

این مستندساز اظهار داشت: ساختار شخصیت این شهدا از نظر انتخاب مسیر شهادت با تمام شهدا و مقاطع تاریخی ما متفاوت است ، الان شما در نظر بگیرید که به ما مردم ایران هشدار می دهند که از حضور در تجمعات برای احتمال گرفتن ویروس پرهیز کنیم درحالیکه مدافعان سلامت احتمال درگیری بیشتری با ویروس و بیماری و در نهایت هم شهادتشان وجود دارد. در واقع نقطه دراماتیک مجموعه فرشتگان شهید همین انتخاب است وقتی که پای جان وسط می آید، ما شاید تا سر کوچه هم نرویم که دچار خطر بشویم.

وی در این باره افزود: پزشکی که فوق تخصص دارد به راحتی می تواند به محل کارش این روزها نرود، اما پزشکانی در همین ایام داشتیم حتی با وجود بیماری قند مزمن و دو بار کرونا گرفتن باز هم به محل کار رفتند و شهید شدند. آقای دکتر یحیوی همان شهیدی که سرش را روی دیوار گذاشته و خوابیده که برای بجنورد است و عکسش در فضای مجازی پخش شد، او فوق تخصص خون داشته و می توانسته حتی پایش را در بخش کرونا نگذارد اما او می گوید که اول متخصص داخلی است و بعد متخصص خون و انکولوژی است و برای کمک به بخش کرونا رفت.

یا خانم شیرین روحانی راد همان کسی که عکسش با سرم پخش شده که پشت میزش مشغول به کار در پاکدشت ورامین است، همان ابتدای کرونا از خانواده اش خداحافظی می کند و می گوید من رفتم که عید نوروز بیایم، یعنی او در بیمارستان شهدای پاکدشت می ماند که وقتی خودش حال بد پیدا می کند، آمبولانس او را به بیمارستان مسیح دانشوری می برد و بعد که به خانواده اش خبر می دهند، خانواده او تعجب می کنند که او در بیمارستان دانشوری چه می کند؟ یک اتفاقات دراماتیک در این مسائل است که به لطف خدا تا به حال به لحاظ مستندسازی هم خوب در آمده است.

 

وی با بیان اینکه نزدیک به سه ماه است که کار شروع شده و بیست قسمت آماده و صداگذاری شده است، گفت: کار خیلی سنگینی است اما این حجم زیاد اصلا باعث خستگی ما نشده و از کیفیت کم نکرده است. کار در مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زیرنظر آقای دکتر جهانپور در حال تولید است و هر یک از برنامه ها هفت تا ده دقیقه در ارتباط با یک شهید خواهد بود. متأسفانه ما تا به حال حدود 170 شهید مدافع سلامت داشیم و تعدادشان هم رو به افزایش است با اینکه تمایل داشتیم مستند قسمت هایش کم باشد، اما اینطور نشد. پخش کار از یک هفته تا ده روز آینده شروع خواهد شد.

محمدی اظهار داشت: به لحاظ ساختار هم بعد از اینکه زندگی هر شهید را در هر مقام و جایگاه بررسی کردیم ، بستر خوبی برای این شد تا به مردم یادآوری کنیم موارد بهداشتی را رعایت کنند، در نقطه فرود دراماتیک مستندها هم بعد از گذشت چند دقیقه این نتیجه گیری را به عمل می آوریم که مردم حال ما باید چه کار کنیم آیا این راه باید ادامه پیدا کند؟ در خلال متن هم به مبحث تحریم اشاره می کنیم که چقدر تحریم ها کار را تشدید کرده و این محتواها همه در قالب متن ادبی، موشن گرافی و نریشن است.

کارگردان مستند «جغد جنگ» درباره پخش این مستند از شبکه های سیما گفت: در این رابطه دکتر دارابی معاونت امور استان ها برای پخش در همه شبکه های استانی و دکتر شاه آبادی معاونت سیما برای پخش کار در همه شبکه ها از مستند موافقت کردند.

 

محمدی درباره همکاری محمدرضا علیمرادی در قالب نریشن گویی در این مستند گفت: معمولا در کارهای من صدای محمدرضا علیمردانی هست، او هم علی رغم همه گرفتاری ها و سریال، باز هم انصافا هر زمان که خواستم کارهایش را جابه جا کرد و سر کار ما حاضر شد، معمولا هم ساعت های آخر شب می آید و تا بامداد نریشن می گوییم، چون کار سخت است و متن دیر پیش می رود اما تلاش  کردیم بهترین قاب را برای کار آماده کنیم تا مردم زیبا ببینند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مستند فرشتگان مدافعان سلامت سریال فرشتگان شهید شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۲۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

استاد حوزه علمیه قم، گفت: کمترین بها و اهمیت به بزرگداشت حمزه سیدالشهدا داده می‌شود و صدا و سیما و سایر رسانه‌ها در این زمینه بی‌تفاوت عمل می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی شامگاه چهارشنبه در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا (ع) در مرکز تحقیقاتی آیت‌الله موسوی اردبیلی در اردبیل، اظهار داشت: مظلومیت حمزه سیدالشهدا (ع) تا حدی است که کمترین بزرگداشت و مراسمی در 15 شوال در کشور برگزار می‌شود، در حالی که سایر مناسبت‌های کم اهمیت بزرگ جلوه داده شده و یا نسبت به آن تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌شود.

وی به برگزاری همایشی در قم با محوریت حمزه سیدالشهدا (ع) به صورت بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در سایه این همایش هشت جلد کتاب منتشر شد و ما توانستیم ابعاد مختلفی از زندگی حمزه سیدالشهدا (ع) عموی پیامبر (ص) را تبیین و تشریح کنیم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: همه این آثار در سال 1400 به چاپ رسید و قرار است همایش دوم شخصیت مظلوم تاریخ جعفربن‌ابیطالب در 17 آبان‌ماه سال‌جاری در قم برگزار شود.

رفیعی، افزود: تلاش خواهیم کرد برای این شخصیت عظیم تاریخی نیز 10 جلد کتاب آماده کنیم تا ابعاد شخصیتی جعفربن‌ابیطالب نیز تبیین و تشریح شود.

وی خاطرنشان کرد: از دیدگاه قرآن کریم، کلام پیامبر (ص)، ائمه اطهار و زندگینامه خود حمزه سیدالشهدا (ع) را مورد بررسی و تحقیق قرار می‌دهیم تا درس‌های آموزنده از زندگی عموی پیامبر و مجاهدت او در سخت‌ترین شرایط تبیین شود.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: در جنگ احد به‌رغم فداکاری‌ها و مجاهدت حمزه (ع) شاهد شکست و به شهادت رسیدن حمزه سیدالشهدا (ع) بودیم که به دنبال اشتباهات محاسباتی در این جنگ امت اسلامی شکست خوردند.

رفیعی بیان کرد: بیش از 30 آیه قرآن به ویژه آیات انتهایی سوره آل عمران در مورد مجاهدت این شخصیت برجسته است که در ذیل این آیات به جایگاه حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) تاکید شده است.

وی یادآور شد: از بین 9 عموی پیامبر (ص)، 2 عمو شامل ابوطالب و حمزه بیشترین مجاهدت را در دوران نبوت پیامبر (ص) انجام دادند که حمزه (ع) به صورت آشکار و صریح از پیامبر دفاع کرده و توانست نام خود را در کنار علی (ع) و جعفر پرآوازه کند.

استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: پیامبر (ص) نیز از حمزه به عنوان شیر خدا و یار همراه خود یاد کرده و از محبوب‌ترین اسامی ذکر کرده که محبان او در برابر دوزخ و آتش جهنم در امان خواهند بود.

رفیعی از حمزه به عنوان محبوب‌ترین عموی پیامبر یاد کرد و گفت: حتی حضرت علی (ع) بارها از شخصیت بی‌نظیر حمزه یاد کرده و در نامه 28 نهج‌البلاغه خطاب به معاویه از حمزه عموی پیامبر (ص) با افتخار یاد می‌کند.

وی به کلام سایر انبیا و اولیای الهی در مورد منزلت و جایگاه حمزه سیدالشهدا (ع) اشاره کرد و افزود: در اکثر این روایات و احادیث عموی پیامبر با 2 ویژگی خیرخواهی و رسیدگی به فقرا یاد شده و او به تنهایی در کنار پیامبر در مدینه قرار گرفت و بزرگترین حامی و مدافع آن حضرت در دوران مجاهدت و سلحشوری‌ها بوده است.

این خطیب خاطرنشان کرد: هر چند حضرت حمزه (ع) در اوج مظلومیت است، اما آنهایی که عمل به اخلاص کرده و بیشتر از کمیت به کیفیت عمل بها می‌دهند، همواره دارای ارج و قرب هستند و قطعا رنگ خدایی دادن به کارها انسان را از هوای نفس و شیطانی بر حذر می‌کند.

رفیعی با انتقاد از صدا و سیما و رسانه‌‌ها در کم‌رنگ جلوه دادن بزرگداشت حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) در روز 15 شوال در کشور، اضافه کرد: تاریخ مسلم شهادت حضرت حمزه 15 شوال است و باید این شخصیت بی‌نظیر بیش از گذشته تبیین و جایگاه او مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش تسنیم، در این مراسم مداحی شده و شرکت‌کنندگان یاد و خاطره عموی پیامبر، حمزه سیدالشهدا (ع) را گرامی داشتند.

انتهای پیام/131/

دیگر خبرها

  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • «کُر کوهستان» روی آنتن شبکه دو می‌رود/ روزهای نفسگیر در چهارمحال
  • «کُر کوهستان » روی آنتن شبکه دو می‌رود
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • «کُر کوهستان» روی آنتن شبکه دو می‌رود/ روز‌های نفسگیر در چهارمحال و بختیاری
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • صحبت‌های پدر سردار شهید خرازی درباره سرلشکر شهید زاهدی + فیلم
  • مستند ستاره دنباله دار؛ روایت حضور جهادگران اصفهانی در بزنوید لرستان +فیلم
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران