Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-19@10:33:10 GMT

تعادل در بازار سکه

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۲۶۷۷

تعادل در بازار سکه

رویداد۲۴   چهل روز قبل، حباب سکه در بازار به بالای دو میلیون تومان رسیده بود؛ یعنی قیمت بازاری سکه در مقطعی حدود ۱۵ درصد بالاتر از ارزش ذاتی قرار داشت. با این حال، پس از انتخابات آمریکا، به مرور حباب سکه در معرض تخلیه قرار گرفت؛ در ۱۰ روز گذشته، فلز گرانبهای داخلی هرگز بالای سطح ۶۰۰ هزار تومانی حباب نداشته است و در مقاطعی حتی اختلاف ارزش ذاتی سکه با قیمت بازار به محدوده ۳۰۰ هزار تومانی هم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به عبارت دیگر، کف و سقف حباب سکه در دامنه ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی قرار گرفته است.

آخرین بار سکه در اواخر تابستان زیر ۳۰۰ هزار تومان حباب داشت و در پاییز در بسیاری از روز‌ها حباب بالای یک میلیون تومان بوده است. با توجه به کاهش حباب سکه می‌توان گفت، روند معاملات این بازار در حال حرکت به مسیر طبیعی خود است و در صورتی که اتفاق عجیبی در بازار ارز و اونس طلا رخ ندهد، حباب سکه حتی می‌تواند افت بیشتری را هم تجربه کند.بیشتر بخوانید: کاهش۳۰۰ هزار تومانی قیمت سکهدیروز در بازار طلا، قیمت دچار ریزش دیگری شد و حتی به زیر هزار و ۸۴۰ دلار رفت. عاملی که می‌تواند سکه را در روز سه‌شنبه تحت‌فشار بیشتری قرار دهد.

در کنار کاهش حباب سکه، نوسانات در این بازار هم به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. دیگر خبری از جا‌به‌جایی‌های میلیونی یا حتی بالای ۵۰۰ هزار تومان نیست. دیروز نیز سکه جا‌به‌جایی قیمتی زیادی نداشت و در نهایت با ۵۰ هزار تومان کاهش به بهای ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید. حجم معاملات هم گفته می‌شد بسیار محدود بود و کمتر کسی تمایلی به خرید و فروش داشت. بازار تقریبا تعطیل شده بود و بیشتر افرادی که قصد خرید و فروش داشتند، از فضای مجازی برای انجام معامله خود استفاده می‌کردند. برخی حتی حاضر بودند سکه خود را در کانال ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هم عرضه کنند. با وجود افت قیمت سکه و کاهش حباب آن، این فلز گرانبها در برابر نزول به مرز ۱۰ میلیونی مقاومت زیادی از خود نشان داده و حتی در روز‌های گذشته ارزش ذاتی این فلز گرانبها هم در کمترین حالت به ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. به‌نظر می‌رسد سکه برای اینکه به کانال ۱۱ میلیون تومانی برود، نیاز دارد که ارزش دلار در بازار داخلی حداقل به زیر ۲۵ هزار تومان برود. برخی حتی عنوان می‌کنند با اونس طلای هزار و ۸۶۰ دلاری، قیمت ارز در بازار داخلی باید به زیر ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان برود که سکه هم تا کانال ۱۰ میلیون تومان افت کند. حرکت معکوس در بازار ارز دیروز قیمت دلار روند کاهشی خاصی نداشت و سعی می‌کرد خود را به کانال ۲۶ هزار تومانی نزدیک کند. روز دوشنبه، دلار حدود ساعت ۳ بعدازظهر در بازار آزاد با قیمت ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش می‌رفت که ۳۰۰ تومان بالاتر از روز دوم هفته بود. به گفته فعالان، معامله‌گران در بازار تلاش زیادی کردند که سطح ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای دلار حفظ کنند. گفته می‌شود دلار تا زمانی که زیر سطح ۲۶ هزار تومانی قرار دارد، در معرض نزول بیشتر است، ولی درصورتی که سطح ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی را از دست بدهد، حتی می‌تواند با سرعت بیشتری نزولی شود و به سوی ابتدای کانال ۲۴ هزار تومانی حرکت کند. بازارساز هم به‌نظر می‌رسید دیروز بیشتر تمایل داشت که قیمت را در همان کانال ۲۵ هزار تومان نگه دارد و اجازه بازگشت به بالای ۲۶ هزار تومان را ندهد. حدود ساعت ۳ بعدازظهر صرافی‌های بانکی نرخ فروش دلار را ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان درج کرده بودند که فاصله ۳۰۰ تومانی با قیمت بازار داشت.

به گفته فعالان، معامله‌گران غیررسمی از انتشار خبر‌های منفی برای مقابله با افت قیمت دلار استفاده می‌کردند؛ عده‌ای حمله یمن به عربستان را برجسته و گروهی سعی می‌کردند روی احتمال حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران مانور دهند. با این حال، بازار هر دو خبر را چندان جدی نگرفت و واکنش زیادی نشان نداد. این مساله نشان می‌داد که شاید اخبار هم دیگر مانند گذشته بر انتظارات افراد اثر ندارد. معامله‌گران به‌نظر می‌رسید در انتظار خروج ترامپ از کاخ سفید و آمدن بایدن هستند و تا آن زمان تا اتفاق خاصی رخ ندهد، به راحتی موقعیت خرید درازمدت نخواهند گرفت. در این میان، عده‌ای باور دارند، معامله‌گران افزایشی روی افزایش تقاضا در آستانه ماه ژانویه حساب کرده‌اند. به طور سنتی در آستانه سال نوی میلادی تقاضا برای دلار توسط شرکت‌های تجاری و افراد عادی بالا می‌رود. با این حال، به‌نظر می‌رسد با توجه به شیوع ویروس کرونا این بار خبری از سفر‌های افراد عادی نباشد و حداقل از این ناحیه به بازار فشار زیادی وارد نشود. گروهی از افزایشی‌ها هم اعتقاد دارند که قیمت دلار به ارزش بنیادی خود نزدیک شده و در صورتی که نقدینگی با همین سطح از سرعت به رشد خود ادامه دهد، دلار را هم با خود به سوی سطوح بالاتر خواهد برد. امید بازیگران کاهشی البته به کاهش تحریم‌ها و آغاز دوباره فروش نفت در شرایط عادی است. آن‌ها اعتقاد دارند، جنس شوک دلار در سال ۹۹ از سمت عرضه ارز و تضعیف آن بوده و در صورتی که صادرات نفت و دسترسی به درآمد‌های نفتی آسان‌تر شود، قیمت دلار حتی به سوی سطوح پایین‌تر هم حرکت خواهد کرد. ضربه سوم به طلا توسط واکسن روز گذشته افزایش قیمت دلار تا حدی کمک کرد که سکه افت زیادتری را تجربه کند. با این حال، در بازار‌های جهانی اونس طلا در معرض نزول قرار گرفت و همین موضوع قیمت سکه را هم تا حدی تحت فشار قرار داد. به‌نظر می‌رسد افت اونس طلا تا ساعت ۴ بعدازظهر بیشتر ناشی از خبر‌ها در مورد یک واکسن جدید برای کرونا بود.

شرکت داروسازی آسترازنکا نیز به جمع شرکت‌هایی پیوست که خبر از موفقیت آزمایش‌های واکسن کرونای خود داد. این شرکت بریتانیایی بعد از دو شرکت فایزر و مدرنا، سومین شرکت داروسازی است که خبر از موفقیت‌آمیز بودن ۹۰ درصدی واکسن کرونا می‌دهد تا امید‌ها به کنترل این ویروس در سطح جهان افزایش پیدا کند. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد انتشار این خبر برای دارایی‌های بدون ریسک مانند طلا، سبب کاهش ارزش آن‌ها شد. طلا که در دوهفته اخیر به دلیل انتشار اخبار امیدوارکننده از دو واکسن کرونا بیش از ۴ درصد از ارزش خود را از دست داده بود، روز اول هفته جاری را نیز با خبر انتشار سومین واکسن باز هم نزولی آغاز کرد و ۳/ ۰ درصد افت قیمت به زیر مرز ۱۸۷۰ دلاری رسید. همچنین این خبر اشتهای ریسک سرمایه‌گذاران را در بازار‌ها افزایش داد و بازار‌های سهام نیز صعودی شدند. شاخص STOXX ۶۰۰ که سه هفته متوالی با بازدهی مثبت را پشت سر گذاشته است، روز دوشنبه هم در فضای مساعد اخبار امیدوارکننده، به صعود خود ادامه داد. این شاخص که نمایانگر سهام ۶۰۰ شرکت در ۱۹ کشور اروپایی است در سه هفته گذشته و تحت‌تاثیر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و اخبار مربوط به واکسن بیش از ۱۳ درصد رشد داشته است. طلا که در ابتدای روز کاری در واکنش به واکسن جدید کرونا کاهشی شده بود، با باز شدن بازار‌های آمریکا دچار ریزش بیشتری شد و ساعت ۷ بعدازظهر حتی زیر هزار و ۱۸۴۰ دلار معامله شد. به گفته فعالان، بهبود بخش خدماتی و تولیدی ایالات‌متحده در ارزیابی مقدماتی ماه نوامبر هم در افت قیمت طلا اثر داشت. بازیابی وضعیت اقتصادی با سرعت بیشتر از سیگنال‌های این آمار بود که طلابازان را فروشنده‌تر کرد. شاخص بخش تولیدی مدیران خرید ایالات‌متحده در ارزیابی مقدماتی ماه نوامبر به عدد ۷/ ۵۶ رسید، انتظارات برای این شاخص در حدود عدد ۵۳ بود. منبع: دنیای اقتصاد لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قیمت سکه بازار سکه بورس هزار و ۵۰۰ تومان میلیون تومان هزار تومانی معامله گران هزار تومان ۱۱ میلیون قیمت دلار ۲۵ هزار حباب سکه بازار ها افت قیمت اونس طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۲۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش در بازار طلا و ارز | خبری از رشد قیمت نیست

به گزارش همشهری آنلاین، از ۱۳فروردین که کنسولگری ایران در دمشق مورد تهاجم رژیم صهیونیستی قرار گرفت، سطح تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه افزایش یافت و این موضوع به دستاویزی برای ایجاد هیجان در بازار تبدیل شد و برخی دلالان و ذی‌نفعان بازار بدون دلیل اقتصادی بر طبل رشد قیمت طلا و ارز کوبیدند. این در حالی است که به زعم کارشناسان، هیچ دلیل اقتصادی برای رشد قیمت طلا و ارز وجود ندارد. در چنین شرایطی از روز یکشنبه و پس از پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی شایعات در بازار افزایش یافت و همین عامل منجر شد که در همان ابتدا ناگهان قیمت ارز با رشد مواجه شود. ایجاد فضای خبری از سوی برخی گروه‌ها در شبکه‌های اجتماعی به حدی بود که قیمت تتر که ارز دیجیتال و معادل یک دلار آمریکا است، در همان ساعات ابتدایی پاسخ نظامی ایران به اسرائیل با شیب صعودی در صرافی‌های ایرانی از مرز ۷۲هزار و ۵۰۰تومان عبور کرد، اما زمان زیادی نگذشت که هیجان‌ بازار فروکش کرد و قیمت آن به سرعت شیب نزولی یافت، به‌طوری که ظرف ۲روزگذشته قیمتش تا سطح ۶۶هزار تومان عقب‌نشینی کرد و خریدارانی که تتر را در ارقام بالا خریده بودند نقره‌داغ شدند و متوجه شدند که چه اشتباهی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

بانک مرکزی از نوسانات شدید و مقطعی ارز جلوگیری می کند؛ هشدار درباره دلارهای تقلبی در بازار | توصیه جدی به خریداران دلار

همین رویه در بازار واقعی یا نقدی دلار هم تکرار شد و ظرف چند روز گذشته قیمت هر دلار آمریکا نه فقط رشدی نداشت، بلکه با نزول هم مواجه شد، به‌طوری که در مبادلات دیروز قیمت هر دلار آمریکا تا سطح ۶۴هزار تومان عقب‌نشینی کرد. همگام با نزول قیمت دلار، قیمت طلا و سکه هم عقب‌نشینی کردند و قیمت هر سکه طرح جدید دیروز به محدوده ۴۴میلیون تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸عیار که در بازار حتی تا ۴میلیون تومان هم مبادله شده بود، به ۳.۷میلیون تومان رسید. در چنین شرایطی شواهد میدانی نشان می‌دهد که بازار طلاو ارز شرایط باثباتی را سپری می‌کنند و آرامش در بازار حکم‌فرماست.

جلیل جلالی‌فر، کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی، درخصوص نوسانات ارزی ناشی از رویدادهای منطقه‌ای می‌گوید: در ماه‌های گذشته بارها شاهد آن بودیم که با هر اتفاق و درگیری در منطقه، قیمت ارز هم دچار نوسان می‌شد. این بار هم با توجه به پاسخ ایران به حملات رژیم صهیونسیتی برای مدت کوتاهی قیمت دلار کمی افزایش داشت، اما دوباره کاهشی شد. در واقع می‌توان گفت نوسانات اخیر نرخ ارز با واقعیت‌های اقتصاد همخوانی ندارد و دلیل اصلی آن هیجانات ناشی از رخدادهای سیاسی داخلی و بین‌المللی است که با آرام شدن فضا بازار به تعادل رسید، چون دلیلی برای نوسان وجود ندارد.

کد خبر 845022 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رمزارز ارز - بازار داخلی ارز دیجیتال قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار چهارشنبه ۲۹ فروردین
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت طلا به ۲۳۸۳ دلار رسید
  • آرامش در بازار طلا و ارز | خبری از رشد قیمت نیست
  • ادامه کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی | قیمت هر دلار چند شد؟
  • قیمت دلار بازار غیررسمی در سراشیبی
  • دلار بازار غیر رسمی در سراشیبی