Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله محسن مجتهد شبستری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک میلاد با سعادت پیشوای یازدهم شیعیان امام حسن عسکری (ع)، اظهار داشت: امام عسکری، یازدهمین پیشوای شیعیان و سیزدهمین حجت الهی، در سال ۲۳۲ ه_ق چشم به جهان گشودند؛ پدر گرامی شأن امام دهم حضرت هادی (ع) و مادر ارجمندشان بانوی پارسا و شایسته محدثه نام داشت، البته برخی از ایشان با نام سوسن یاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به دوران امامت امام یازدهم اشاره و عنوان کرد: امام حسن عسکری (ع) در سخت‌ترین دوران امامت و زعامت شیعیان را بر عهده گرفتند و بیشتر عمر مبارک خویش را در حبس، تبعید و محاصره سپری کردند.

وی درباره چگونگی برخورد خلفای عباسی و دشمنان با امام حسن عسکری (ع)، گفت: خلفای عباسی برای ضربه زدن به حضرت و به شهادت رساندن ایشان از هیچ اقدامی فروگذار نبودند؛ برخی بزرگان نقل کرده‌اند که روزی امام یازدهم را در مقابل درندگان انداختند تا آسیب ببینند اما امام در همان حال به نماز ایستادند و درندگان گرد حضرت جمع شده و آرام نشستند.

آیت الله مجتهد شبستری ادامه داد: همچنین نقل شده خلیفه عباسی اسب یا استری چموش داشت که هیچ کسی نتوانسته بود آن را رام کند و سوارش شود، یک روز از امام حسن عسکری (ع) خواست تا سوار آن اسب وحشی شود قصدش این بود که حیوان امام را به زمین بکوبد و یا با لگد به ایشان ضربه بزند امیدوار بود امام با این حادثه کشته و یا زخمی شود؛ امام حسن عسکری (ع) جلو رفتند، دستی به سر اسب کشیدند و در حالی که بر پیشانی اسب عرق شرم جاری بود بر اسب سوار شدند و به طرف خلیفه حرکت کردند و فرمودند این اسب که بسیار آرام و نجیب است؛ خلیفه نیز مجبور شد اسب را به حضرت هدیه دهد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر امام یازدهم، ابراز کرد: با وجود اینکه خلفای عباسی از هر گونه اعمال فشار و محدودیت نسبت به امامان دریغ نمی‌کردند و این فشارها در عصر امام حسن عسکری (ع) به اوج خود رسید اما حضرت با وجود همه این فشارها و کنترل‌های بی وقفه حکومت عباسی یک سلسله فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و علمی در جهت حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضد اسلامی انجام دادند که بسیار حائز اهمیت بود.

وی افزود: از جمله اقدامات عمیق ایشان می‌توان به کوشش‌های علمی در دفاع از آئین اسلام و رد اشکال‌ها و شبهات مخالفان و نیز تبیین اندیشه صحیح اسلام، ایجاد شبکه ارتباطی شیعیان مناطق مختلف از طریق تعیین نمایندگان و اعزام پیک‌ها و ارسال پیام، فعالیت‌های سری سیاسی به رغم تمامی کنترل‌ها و مراقبت‌های حکومت عباسی، حمایت و پشتیبانی مالی از شیعیان به ویژه یاران خاص خود، تقویت و توجیه سیاسی رجال و عناصر مهم شیعه در برابر مشکلات، استفاده گسترده از آگاهی غیبی برای جلب منکران امامت و دلگرمی شیعیان و آخر آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت فرزند گرامی شأن امام زمان (عج) اشاره کرد.

آیت الله مجتهد شبستری در خصوص کوشش‌های علمی حضرت، گفت: گرچه امام حسن عسکری (ع) به حکم شرایط نامساعد و محدودیت‌های بسیار شدیدی که حکومت عباسی برقرار کرده بود موفق به گسترش دانش دامنه دار خود در سطح کل جامعه نشدند اما در عین حال با همان فشار و خفقان شاگردانی تربیت کردند که هر کدام به سهم خود در نشر و گسترش معارف اسلام و رفع شبهات دشمنان نقش مؤثری ایفا کردند؛ شیخ طوسی تعداد شاگردان حضرت را متجاوز از صد نفر ثبت کرده است که در میان آنان چهره‌های روشن، شخصیت‌های برجسته و مردان وارسته‌ای چون احمد بن اسحاق اشعری قمی، ابوهاشم داود بن قاسم جعفری و … وجود دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت را یکی از مهمترین مأموریت‌های حضرت برشمرد و عنوان کرد: از آنجا که غایب شدن امام و رهبر هر جمعی یک حادثه غیر طبیعی و نامانوس است و باور کردن آن و نیز تحمل مشکلات ناشی از آن برای نوع مردم دشوار می‌باشد امام حسن عسکری (ع) نیز همانند سایر اولیای الهی شیعیان را برای دوران غیبت آماده می‌کردند البته این معنا در عصر امام یازدهم جلوه بیشتری یافت به حدی که حضرت فرزند خویش را به بعضی از یاران خاص و بسیار نزدیک نشان می‌دادند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: روایت است امام حسن عسکری (ع) خطاب به احمد بن اسحاق می‌فرمایند: ای احمد بن اسحاق خدای تعالی از زمان آدم زمین را خالی از حجت نگذاشته است و تا روز قیامت نیز خالی از حجت نخواهد گذاشت، به واسطه اوست که بلا را از اهل زمین دفع می‌کند و به خاطر اوست که باران می‌فرستد و برکات زمین را بیرون می‌آورد، فرزند من همنام و هم‏کنیه رسول خدا (ص) است، کسی است که زمین را پر از عدل و داد می‌کند همچنان که پر از ظلم و جور شده باشد. ای احمد بن اسحاق! مثل او در این امت مثل خضر و ذو القرنین است، او غیبتی طولانی خواهد داشت که هیچ کس در آن نجات نمی‌یابد مگر کسی که خدای تعالی او را در اعتقاد به امامت ثابت بدارد و در دعای به تعجیل فرج موفق سازد.

کد خبر 5079156

منبع: مهر

کلیدواژه: امام حسن عسکری ع دوران غیبت حرم حضرت عبدالعظیم سازمان اوقاف و امور خیریه سازمان تبلیغات اسلامی ویروس کرونا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی قرآن سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران مهدویت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رادیو قرآن امام حسن عسکری ع ناصر رفیعی امام حسن عسکری احمد بن اسحاق امام یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۲۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) تشریح شد

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) گفت: آئین گرامیداشت وفات حضرت عبدالعظیم (ع) امسال با شعار "جهاد و هجرت" با ۲۷ عنوان در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، حجت الاسلام محسن عرفاتی صبح امروز در نشست خبری اعلام برنامه‌های گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) در جمع خبرنگاران گفت: آئین گرامیداشت وفات حضرت عبدالعظیم (ع) امسال با شعار "جهاد و هجرت" برگزار می‌شود.

وی افزود: حضرت عبدالعظیم (ع) از امامزادگان واجب التعظیم است که ویژگی‌های منحصر به فردی از جمله جهاد و هجرت دارد و در دوران زندگی مورد تعرض، بدبینی، ظلم و جور حکام عباسی بودند که امام هادی (ع) به ایشان دستور هجرت دادند.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در ادامه با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بودند، گفت: حضرت عبدالعظیم (ع) 120 روایت را از ائمه اطهار به ویژه از امام رضا (ع)، امام جواد (ع) و امام هادی (ع) نقل کردند.

حجت‌الاسلام عرفاتی تصریح کرد: در حوزه جهاد عملی و علمی و نیز جهاد نظری و تبیین سرآمد بودند و به همین جهت حضرت هادی (ع) به ایشان فرمودند که این مقام ولایت و اجتهاد پس از هجرت، جهاد و مجاهدت‌ها بر سینه ایشان نقش بست.

وی ادامه داد: تحقیق و پژوهش‌های خوبی در حوزه معرفت شناختی حضرت عبدالعظیم (ع) انجام شده که در کتابخانه آستان مقدس موجود است، لذا می‌توان گفت که قاب علمی، جهاد و شهادت ایشان شاخص است که تلاش می‌کنیم با کمک رسانه‌ها در حوزه انتقال مفاهیم اهل بیت (ع) گام برداریم.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) ابراز داشت: به مناسبت رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) در هفته پیش رو برنامه‌هایی به مناسبت وفات حضرت عبدالعظیم (ع) در حوزه تبیین شخصیت ایشان اجرایی می‌شود.

وی از شبانه روزی بودن حرم از شنبه تا پنجشنبه خبر داد و تأکید کرد: آغاز برنامه‌ها از دوشنبه شب بعد از نماز مغرب و عشا با جلسات معارف صحیفه سجادیه است که این برنامه‌های ثابت با مباحث معرفتی و شناخت حضرت بدالعظیم (ع) همراه خواهد شد.

حجت الاسلام عرفاتی با اشاره به برگزاری 27 عنوان برنامه در این ایام ادامه داد: درس اخلاق آیت الله منفرد از علمای شهرستان ری و از شاگردان آیت الله بهجت با موضوع مقام علم و توحید حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار می‌شود و همچنین ائمه جماعت در آستان مقدس در فواصل نمازهای یومیه سخنرانی‌های کوتاهی خواهند داشت که به موضوع تبیین شخصیت حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره خواهد داشت. 

وی با اشاره به حضور خدام فرهنگی و قرآنی آستان حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: هدف‌گذاری ما انتقال مفاهیم دینی به نسل جدید و جوان است لذا همت ما بر این است که ارتباطی با دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش داشته باشیم و سفیران خدمت به این مراکز اعزام می‌شوند.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) گفت: حضور دسته عزاداری خادمان آستان مقدس که هرساله از میدان شهرری به سمت حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار می‌شود و مردم می‌توانند کنار خدام آستان مقدس حضور داشته باشند و در ادامه آن رأس ساعت 6 آئین تعویض پرچم با قرائت زیارت نامه برگزار می‌شود.

حجت الاسلام عرفاتی افزود: چراغ‌گردانی نوجوانان و فرزندان خادمان و برگزاری برنامه هیئت کودکان حسینی از برنامه‌ای جدید برای این ایام است.

پارکینگ طبقاتی حرم عبدالعظیم(ع) سریع‌تر به بهره‌برداری برسد

وی تأکید کرد: شام رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) در شبستان امام خمینی (ره) با تجمع و عزاداری هیئات مذهبی شهرستان ری با سخنرانی و مرثیه سرایی با حضور دسته عزاداری هیئت ثارالله برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در پایان خاطرنشان کرد: به منظور پاسداشت و گرامیداشت شهدای امنیت فراجا ویژه برنامه آئینی پاسداشت شهدای فراجا در مصلای امام علی (ع) برگزار و با حضور سردار رادان همراه خواهد بود.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید محصولات زراعی دیم در لرستان
  • پوستر | رابطه با اسرائیل حرام است
  • بیش از هفت هزار قطعه زمین در روستاهای مهاباد آماده تحویل به متقاضیان مسکن
  • جلد سیزدهم کتاب «اعلام الهدایه» به زبان اردو ترجمه و منتشر شد
  • بیانیه مجمع نمایندگان گیلان به مناسبت روز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
  • برنامه‌های رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) تشریح شد