Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی در سه ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲.۸ درصد کاهش‌یافته و تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت با وجود رشدهای بخش کشاورزی و صنعت و معدن، به دلیل افت ۱.۶ درصدی بخش خدمات، منفی ۰.۶ درصد ثبت شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بانک مرکزی با انتشار نماگرهای اقتصادی فصل بهار ۹۹ اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی در سه ماه اول امسال به قیمت ثابت سال ۹۵ به رقم ۱۴۶ هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به سه ماه اول سال گذشته ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت در سه‌ماهه اول امسال ۰.۶ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشته است.

بیشترین تأثیر در کاهش رشد تولید ناخالص داخلی را بخش نفت و خدمات داشت؛ به‌طوری‌که بخش نفت ۱۶درصد و بخش خدمات ۱.۶درصد نسبت به سه‌ماهه اول سال قبل افت داشته‌اند. باتوجه‌به سهم بالای خدمات (بیش از ۵۵ درصد) از تولید ناخالص داخلی کاهش ۱.۶درصدی این بخش تأثیر قابل‌توجهی در تولید ناخالص داخلی داشته است.

بخش کشاورزی در بهار امسال ۳.۷درصد و بخش صنایع و معادن ۲.۵ درصد رشد داشته‌اند. در زیرمجموعه گروه صنایع و معادن رشد بخش صنعت و معدن مثبت ۱.۴ درصد و ساختمان مثبت ۳.۹درصد بوده است.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری در سه ماه اول امسال معادل ۶۳۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.

در بخش حساب‌های ملی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به قیمت ثابت در سه ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۶درصد کاهش داشته است. بانک مرکزی در این گزارش رقمی در خصوص تشکیل سرمایه ثابت در بخش خصوصی و دولتی به تفکیک ماشین‌آلات و ساختمان برای بهار امسال منتشر نکرده است.

شاخص کارگاه‌‌های بزرگ صنعتی ۱.۵درصد افزایش یافته است. در این دوره تعداد جواز تأسیس واحدهای صنعتی ۲۴درصد و سرمایه‌گذاری بالقوه در این بخش ۳۴.۲درصد رشد داشته است، اما در بخش صدور پروانه بهره‌برداری از واحدهای صنعتی که شامل واحدهای با ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر است، تعداد پروانه بهره‌برداری ۱۲.۴ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که سرمایه‌گذاری صورت گرفته در همین مدت ۱۵۵.۲ درصد رشد داشته است.

در بخش ساختمان تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در مناطق شهری در بهار امسال ۳۶ هزار و ۳۰۰ فقره بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵درصد کاهش داشته است. این نسبت در شهر تهران ۲۱ درصد افت کرده و در شهرهای بزرگ یک درصد کاهش داشته است.

شاخص بهای خدمات ساختمانی در سه ماه اول امسال نسبت به سه‌ماهه اول سال گذشته ۳۰.۹درصد و شاخص بهای تولیدکننده مصالح ساختمانی ۳۰.۱ درصد رشد داشته است.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی در بهار امسال ۱۸۴ هزار و ۵۰۰ ساختمان پروژه عملیاتی آن آغاز شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۹۲.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

ساختمان‌های نیمه‌تمام ۴۸.۵درصد و ساختمان‌های تکمیل شده ۱۰۲.۹ درصد نسبت به بهار سال قبل افزایش داشته است. در کل مناطق شهری ۶۵۰ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در مراحل مختلف ساخت قرار داشته که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۷۲.۵درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: نسبت به دوره مشابه سال قبل تولید ناخالص داخلی سه ماه اول امسال درصد رشد داشته کاهش داشته بهار امسال بانک مرکزی درصد کاهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۳۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی

به گزارش همشهری، این نهاد بین‌المللی مبنای فقر مطلق را بر پایه درآمد روزانه ۲.۱۵دلار برای هر نفر و البته براساس شاخص برابری قدرت خرید به ‌قیمت ثابت سال۲۰۱۷ تعریف کرده و این رقم حداقل مبلغی است که یک نفر برای تأمین نیازهای ضروری زندگی خود به آن نیاز دارد.

این گزارش می‌افزاید: پیش از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، نسبت جمعیت درگیر فقر مطلق به کل جمعیت کشور ۸ دهم درصد بوده که در سال ۲۰۲۱‌، ۷دهم درصد و در سال ۲۰۲۲هم ۵دهم درصد بهبود یافته است. با این حساب، فقر مطلق در ایران طی ۲سال متوالی کاهشی بوده و نسبت جمعیت دارای فقر مطلق به کل جمعیت طی این مدت مجموعا ۳۷درصد کمتر از سال ۲۰۲۰یعنی سال آخر فعالیت دولت قبل بوده است. نرخ ۵دهم درصدی فقر مطلق در ایران کمترین نرخ ثبت‌شده برای این شاخص طی ۵سال گذشته است.

گفتنی است سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، اسفند سال۱۴۰۰ با بیان اینکه «اگرچه اقدامات و اصلاحات ساختاری و بلندمدت برای رفع فقر و بی‌عدالتی نسبت به رسیدگی به فقرا تقدم دارد، اما نباید باعث غفلت از سرعت رسیدگی به نیازمندان شود» تأکید کرده بود دولت، امکانات کافی برای ریشه‌کن کردن فقر مطلق را دارد و با کار جهادی و برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم‌به نتیجه‌برسیم.‌

کد خبر 846377 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها فقر بانک جهانی اقتصاد

دیگر خبرها

  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • کاهش شمار قربانیان حوادث رانندگی در نوروز امسال
  • کاهش میانگین تورم سالانه به کمتر از ۴۰ درصد/ نرخ تورم برای دهک بدون یارانه نقدی چند درصد است؟
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی
  • سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان زنجان ۲۶.۷ درصد است
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیه
  • کاهش سهم سفر برای اقشار کم درآمد
  • ریزش شدید داوطلبان کنکور؛ سال‌به‌سال خلوت‌تر از پارسال!