Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عربستان خود را هم وزن ایران نمی بیند گفت: از یک سو رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات خود و آمریکا برای فروش تسلیحاتی و کاهش هزینه ها و از سوی دیگر عربستان از ترس باخت بازی منطقه ای به ایران به این دیدارها و رایزنی ها نیاز دارند.

«جلیل رحیمی جهان آبادی»، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به سفر نیانیاهو به عربستان سعودی و دیدار با بن سلمان گفت: روند سازش رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی با تشویق آمریکا با دو هدف در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هدف اول از این اقدام فروش تسلیحات نظامی به کشورهای عربی است ادامه داد: آمریکا در درون کشور خود با لابی قدرتمند صهیونیست ها مواجه است و این لابی اجازه فروش تسلیحات به کشورهای عربی مثل عربستان، امارات و کویت و امثال آن را که کشورهای عربی با توان مالی بالا هستند را برای تامین امنیت اسرائیل نمی دهد، در حالی که فروش تسلیحات به کشورهای عربی می تواند برای آمریکا سود سرشاری داشته باشد.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز با بیان اینکه آمریکا تصور می کند حضورش در خاورمیانه با توجه به قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه، کم هزینه نیست تصریح کرد: حضور آمریکا در منطقه و درگیری دائم با نیروهای نیابتی هزینه بالایی را به این کشور تحمیل می کند در حالی که آمریکا قصد دارد منطقه را به ثبات و نظم مبتنی بر منافع رژیم صهیونیستی رسانده و منطقه را ترک کند.

رحیمی جهان آبادی با اشاره به اینکه آمریکا برای ترک منطقه و تنها گذاشتن رژیم صهیونیستی در خاورمیانه ترس و نگرانی دارد عنوان کرد: این ترس باعث شده که دولتمردان آمریکا در پی واسطه گری برای دوستی رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سفر نتانیاهو به عربستان نیز در همین راستا صورت گرفته است تاکید کرد: عربستان در حال حاضر با مشکلاتی در عادی سازی روابط مواجه است از یک سو به عنوان میزبان اماکن مقدسه اسلامی است و می ترسد که با این عادی سازی به افکار عمومی جهان اسلام آسیب زده و جایگاه این کشور را متزلزل کند از سوی دیگر در داخل جامعه عربستان آمادگی لازم برای چنین بازگشایی وجود ندارد و ممکن است جریان مخالف بن سلمان از این برقراری رابطه به عنوان یک ابزار استفاده کرده و در شرایطی که انتقال قدرت در آینده ای نزدیک در عربستان انجام خواهد شد را دچار گسست کنند.

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه عربستان با احتیاط در حال مذاکره با رژیم صهیونیستی است اگرچه قبلا علاقه‌مند به اتحاد با اسرائیل است خاطرنشان کرد: عربستان علاقه‌مند است که در منطقه توازن قدرتی را علیه ایران به نفع خود و رژیم صهیونیستی رقم بزند.

وی با اشاره به اینکه عربستان خود را هم وزن ایران نمی بیند از همین رو به دنبال مذاکره با رژیم صهیونیستی است خاطرنشان کرد: از یک سو رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات خود و آمریکا برای فروش تسلیحاتی و کاهش هزینه ها و از سوی دیگر عربستان از ترس باخت بازی منطقه ای به ایران به این دیدارها و رایزنی ها نیاز دارند. در واقع دیدار نتانیاهو با بن سلمان تامین کننده منافع آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان است.

 

انتهای پیام/ک

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی کشورهای عربی بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض تکرار حماقت نتانیاهو

هرچند در روز‌های گذشته برخی از مقام‌های اسرائیلی و یا رسانه‌های نزدیک به آن‌ها مدعی شده‌اند که حمله ایران را پاسخ خواهند داد و فضای رسانه‌ای ایجاد شده در اواخر روز دوشنبه نیز بر قطعیت واکنش رژیم اسرائیل به حمله ایران دلالت داشت؛ اما بعد از ساعاتی خبر‌ها و موضع‌گیری‌های منتشر شده بیانگر آن بود که رژیم صهیونیستی از این واکنش منصرف شده است.

محبوبه نیاورانی در «صبح نو» نوشت: همچنان‌که شرکت هواپیمایی قطر از آغاز دوباره پرواز‌های برنامه‌ریزی شده خود به ایران خبر داد و وزارت خارجه هلند هم غروب دوشنبه اعلام کرد که پس از دو روز تعطیلی، سفارت خود در تهران را روز سه‌شنبه بازگشایی خواهد کرد. در نقشه هوایی آسمان غرب آسیا نیز نقطه‌ای کلیر نبود. روز گذشته نیز شبکه ان‌بی‌سی خبر داد که انتظار آمریکا از پاسخ اسرائیل، حمله‌ای محدود در خارج از ایران است.

امروز همه جا صحبت از بزرگی و بی‌نقص بودن عملیات «وعده صادق» ایران است. عملیاتی که قدرت برتر نظامی ایران را نمایان کرد و هشداری برای دشمنان و همچنین اطمینان خاطری برای دوستان بود. عملیاتی که موازنه در منطقه غرب آسیا را بر هم زد و ایران را برای سالیان سال نسبت به حمله و چشم‌داشت دشمنان به خاک کشور بیمه کرد.

با وجود همه تلاش‌های مقامات و دستگاه‌های نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی برای پنهان‌کاری در رابطه با آسیب‌های وارده، کارشناسان و تحلیلگران صهیونیستی این عملیات را جدیدترین شکست اسرائیل در امتداد شکست ترمیم‌ناپذیر عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۱۳ قلمداد می‌کنند.

شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گفت که حداقل ۹ موشک ایران با شکستن پدافند هوایی اسرائیل به دو پایگاه هوایی اسرائیل ضربه زدند و ۵ موشک بالستیک ایران به پایگاه هوایی نواتیم برخورد کرده‌اند. هرچند که کشورمان در این عملیات به دنبال اهداف نظامی و تخریب نبود و تنها می‌خواست قدرت خود را به رخ حریف بکشاند تا نسبت به توانایی ایران دچار خطای محاسباتی نشود. امروز کشور‌های غربی پیام حمله ایران را درک کرده‌اند و می‌دانند دیگر نمی‌شود با ایران بازی و آن را امتحان کرد.

آن‌ها دریافته‌اند هرگونه اشتباه راهبردی نسبت به ایران نتیجه‌اش خاورمیانه جدید خواهد بود؛ از این رو در پشت پرده درصدد جلوگیری از ماجراجویی رژیم اسرائیل هستند که تاکنون نیز این رایزنی‌ها جواب داده است. یک مقام ارشد آمریکایی به آکسیوس گفته که ارزیابی واشنگتن این است که ایران به هر گونه حمله قابل توجه و آشکار اسرائیل در خاک ایران با حملات موشکی و پهپادی جدیدی پاسخ خواهد داد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم در جمع گروهی از سران یهودی گفت: «تشدید بیشتر تنش با ایران در راستای منافع ایالات متحده یا اسرائیل نیست. همچنین رهبران منطقه‌ای و متحدان و شرکای تل‌آویو هم خواستار خویشتن‌داری رژیم صهیونیستی شده‌اند.».

اما غیر از فشار‌های افکارعمومی، آیا اسرائیل نیز قادر به پاسخگویی و حمله به خاک ایران است؟

رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران نیازمند سرزمین‌های واسط است تا به حریم هوایی ایران برسند. ایران نیز کشور‌های منطقه را برای هرگونه همکاری با رژیم اسرائیل برای حمله به ایران تهدید کرده است.

کشور‌های منطقه هم پیام تهدید ایران را دریافت کرده‌اند و بعید است با رژیم اسرائیل برای این حمله همکاری داشته باشند. هرچند اردن در رهگیری پهپاد‌های ایران به رژیم صهیونیستی کمک کرد؛ اما کمک به رژیم اسرائیل برای دفاع تا همراهی با رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران متفاوت است و اگر کشوری اجازه دهد از خاکش به ایران حمله شود، جمهوری اسلامی در این مورد با هیچ‌کس شوخی ندارد و اجازه نمی‌دهد چنین امری در منطقه مرسوم شود.

همچنین جنگنده‌های اسرائیلی برای برگشت نیاز به سوختگیری دارند که باید در پایگاه‌ها و یا ناو‌های آمریکایی، این سوخت‌گیری انجام شود که قبلا ایران هشدار‌های لازم را در این زمینه به آمریکا داده است و آمریکا هم در موضع‌گیری علنی گفته است اسرائیل را در حمله به ایران همراهی نخواهد کرد.

البته این عدم همراهی نه برای حمایت از ایران، بلکه به دلیل بازدارندگی بود که عملیات «وعده صادق» ایجاد کرده است. در عملیات شب شنبه از توان رزمی متحدان ایران در منطقه به کمترین میزان استفاده شد؛ لذا اگر رژیم اسرائیل بخواهد پاسخی شدید به حمله آن شب بدهد، آن‌گاه باید منتظر تهاجمی همه‌جانبه از سوی ایران و متحدانش باشد که در این صورت احتمالا شاهد بروز یک جنگ کلاسیک در جنوب لبنان میان حزب‌الله و رژیم اسرائیل و بارش موشک و پهپاد از ایران، عراق و یمن به سوی سرزمین‌های اشغالی خواهیم بود و از دل این حوادث، خاورمیانه جدیدی متولد می‌شود که با آن خاورمیانه بزرگی که آمریکا به دنبال آن بود ۱۸۰ درجه تفاوت خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: در صورتی‌ که رژیم اسرائیل مجدداً اقدامی علیه منافع ایران انجام بدهد، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود؛ این پیام به روشنی به آمریکا و سایر طرف ها منتقل شده/ ریزپرنده‌های ساقط‌ شده {در اصفهان} هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته
  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • امیرعبداللهیان: در صورت تکرار ماجراجویی رژیم اسرائیل، اقدام حداکثری پشیمان‌ کننده انجام خواهیم داد/ در شرایطی که آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل، خود را در کنار جنگ این رژیم قرار بدهد هیچ تعارفی نخواهیم داشت و منافع آمریکا نیز نمی‌تواند مصون بماند
  • وزیر امور خارجه در نشست شورای امنیت: رژیم صهیونیستی از تکرار ماجراجویی نظامی علیه منافع ایران دست بردارد
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • حمایتی که برای اسرائیلی‌ها هم قفل بود/ وقتی اردن برای دفاع از صهیونیست‌ها مردم خود را به خطر می‌اندازد!
  • عوارض تکرار حماقت نتانیاهو
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه