Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- سی نفر از پیشکسوتان و هنرمندان عرصه موسیقی با انتشار نامه‌ای از وزیر ارشاد خواستند زادروز فارابی به عنوان روز ملی موسیقی در تقویم درج شود.

همزمان با فرا رسیدن چهارم آذرماه (زادروز فارابی) سی نفر از هنرمندان عرصه موسیقی با انتشار نامه‌ای به سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) از او خواستند این روز را در تقویم کشور به عنوان روز ملی موسیقی انتخاب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح نامه‌ی این هنرمندان به وزیر ارشاد به شرح ذیل است:

«ریاست محترم شورای فرهنگ عمومی کشور

جناب آقای سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی

با سلام

همان‌طور که آگاهی دارید موسیقی ایران به درازنای تاریخ این سرزمین پیشینه دارد و در قوانین ایران و جهان این هنر به عنوان یک میراث ناملموس شناخته می‌شود. 

با توجه به غنای موسیقی ایران و نقش پر رنگ موسیقی‌دانان کهن این مرز و بوم در پاسداشت دانش و هنر نیاکان و تاثیرگذاری آنان بر موسیقی سایر کشورهای پیرامون و همچنین موسیقی جهان، شایسته است یک روز از سال به نام یکی از مفاخر کهن موسیقی این سرزمین در گاه‌شمار رسمی کشور به ثبت برسد. 

موسیقی‌دانانی که در تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین به تنهایی در برابر موج ناملایمات ایستادگی کرده٬ فرهنگ و هنر خنیاگری ایران را از خطر تخریب و نابودی، رهایی بخشیدند. 

از این روی ما امضاکنندگان این نامه درخواست می‌کنیم که روز «چهارم آذر» که بنا بر مستندات تاریخی‌زادروز «فارابی» موسیقی‌دان بزرگ ایرانی و صاحب کتاب «موسیقی کبیر» می‌باشد، در تقویم کشور به نام «روز موسیقی» درج گردد. 

به گفته کارشناسان تاریخ موسیقی، «فارابی» بزرگترین موسیقی‌دان ایرانی پس از اسلام است و اثر وی به نام «موسیقی کبیر» بزرگترین اثری است که درباره‌ی موسیقی چه عملی و چه نظری و فلسفه موسیقی و چگونگی پیدایی آن و نیز صوت و آهنگ و شعر و وزن، همچنین پرده‌بندی و ساخت ساز و اختراع‌سازی بنام شاهرود (که گستره آوای آن با پیانوی امروزی اروپا برابری داشت)، نوشته شده که در این یادداشت نمی‌توان به شرح همه نکات ارزشمند این کتاب که راهگشای بسیاری از موسیقیدانان ایران و جهان بوده و همچنین جنبه‌های مختلف هنر این موسیقیدان برجسته پرداخت. 

امید است با ثبت «روز موسیقی» به نام «فارابی»، ضمن گرامیداشت هنر موسیقی و قدردانی از این موسیقی‌دان بزرگ و زنده نگاه داشتن یاد او نزد ایرانیان، بتوان مقدمه‌ای را فراهم آورد تا هیچ کشوری نتواند با استفاده از اسناد جعلی به مفاخر ایران دست‌اندازی کرده٬ آنان را به نام میراث خود به ثبت جهانی برساند. این کار میسر نگردد مگر با کوشش و تلاش مسئولان. امیدواریم این مهم که چندین سال است از سوی دوستداران فرهنگ وهنر ایران مطرح شده است، هرچه زودتر انجام پذیرد و شاهد ثبت روز موسیقی به نام «فارابی» در سالنامه رسمی کشور باشیم. 

توفیق‌تان روز افزون»

اسامی امضا کنندگان این درخواست به شرح زیر است:

۱- اردشیر کامکار ۲-بهمن رجبی (تنبک نواز) ۳-بیژن کامکار ۴-شهرام ناظری ۵-داریوش طلایی ۶-مجید کیانی ۷-عبدالوهاب شهیدی ۸-جلیل عندلیبی ۹-محمد علی کیانی نژاد ۱۰-هوشنگ جاوید ۱۱-هادی منتظری ۱۲-رامبد صدیف ۱۳-حسین پرنیا ۱۴- مجید انتظامی۱۵-کیوان ساکت، ۱۶-محمود فرهمند ۱۷-ساسان فاطمی ۱۸ -سوسن اصلانی ۱۹ -نجمه تجدد ۲۰- -ملیحه سعیدی ۲۱-مسعود حبیبی ۲۲-صابر نظرگاهی۲۳-شروین مهاجر ۲۴-سامان احتشامی ۲۵ -جمشید عزیر خانی ۲۶–فاضل جمشیدی ۲۷- -بهنام وادانی ۲۸-عبدالرسول کارگشا ۲۹- مرتضی صنایعی۳۰- علیرضا جواهری.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۴۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، جشنواره «مروارید اقیانوس» یادمان استاد شاه‌میرزا مرادی و استاد رحم‌خدا نوری‌شاد امروز سوم اردیبهشت ماه در روستای بیشه لرستان برگزارشد.

سُرنا نمادی از فرهنگ و هنر غنی مردمان دیار لرستان است و این جشنواره با هدف توجه هر چه بیشتر به موسیقی محلی استان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در این مراسم با اشاره به پیشینه موسیقی و سرنانوازی در لرستان گفت: اولین اثری که در موسیقی لرستان ثبت شد، مقام‌های سازی بود و این نشان دهنده پیشینه و جایگاه موسیقی لرستان است.

وی افزود: اولین تصویر از سرنانوازی لرستان مربوط به سال ۱۹۶۱ میلادی است که فیلم آن پنج سال پیش یمدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در پاسخ به اینکه چرا روستای بیشه برای جشنواره سرنانوازی انتخاب شده است، گفت: بر اساس مستندات سرزمین سیلاخور و دورود محل رشد بزرگان موسیقی همچون زنده یاد شاه میرزا مرادی و علی اکبر شکارچی است.

حسن‌پور بیان کرد: از طرفی پرونده ثبت جهانی روستای بیشه تا کمتر از دو هفته دیگر به سازمان جهانی جهانگردی ارسال می‌شود و اینکه در یک استان دو اثر شانس طبیعی و تاریخی را با هم برای ثبت جهانی کسب کنند یک اقدام و اتفاق بی سابقه بوده است.

وی با اشاره به اینکه زنده یاد شاه میرزا مرادی یک وجهه معنوی و یک گنجینه ارزشمند است، گفت: اما یادگار مادی استاد شاه میرزا مرادی سرنای ایشان است که تحویل شاه رضا مرادی است، این سرنا متعلق به فرهنگ لرستان و جایگاه آن در موزه مردم شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم آباد است.

دوسالانه سرنانوازی از سری برنامه‌های طرح شهید آوینی است که امروز با اجرای برنامه‌های متنوع از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و با همکاری انجمن موسیقی استان، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و حضور اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان برگزارشد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • واکنش ایران به درخواست آرژانتین از سایر کشورها برای بازداشت وزیر کشور
  • درخواست این کشور از پاکستان و سریلانکا برای بازداشت وزیر کشور ایران!
  • درخواست آرژانتین از پاکستان و سریلانکا : احمد وحیدی وزیر ایران را بازداشت کنید
  • درخواست آرژانتین از پاکستان: وزیر کشور ایران را بازداشت کنید!
  • درخواست آرژانتین علیه وزیر کشور ایران بعد از سفر خارجی
  • مریوان، قلمرو حکمرانی وانتی‌ها
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است
  • راز و رمزهای موسیقی سنتی خراسان: پیوندی فرامرزی از اعماق تاریخ