Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح محدودیت‌های کرونایی خرید‌های آنلاین را افزایش داده است، اما کسب و کار‌های اینترنتی هنوز نتوانسته‌اند مجوز لازم برای ارائه خدمات پس از ساعت ۲۱ را کسب کنند.

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: به صورت طبیعی در هر کشوری وقتی محدودیت‌های کرونا افزایش پیدا می‌کند، تمایل مردم به خرید آنلاین کالا‌های مورد نیازشان بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهر‌های مختلف ایران هم هر چند این مسئله دیده می‌شود و آمار‌ها مشابه است، اما کسب و کار‌های اینترنتی هنوز نتوانسته‌اند مجوز لازم برای ارائه خدمات پس از ساعت ۲۱ را کسب کنند و عملا افزایش تقاضا و کاهش زمان تحویل کالا برای آن‌ها تبدیل به یک بحران شده است.

با پیگیری‌های وزارت ارتباطات، هر چند ستاد کرونا مشاغل مرتبط با خدمات اینترنتی را جزو مشاغل ضروری گروه یک شناخته است، اما هنوز استارتاپ‌های مختلف این حوزه برای رفت و آمد و تامین کالا‌های خود دچار مشکل هستند.

رضا الفت‌نسب، سخنگوی اتحادیه کسب و کار‌های مجازی ضمن تایید این مسئله به همشهری می‌گوید: بر اساس توافق صورت گرفته فهرست پلاک‌های اعلام شده کسب و کار‌های آنلاین را ارسال کرده‌ایم، اما تا این لحظه هنوز مجوز رفت و آمد برای آن‌ها صادر نشده و برای بسیاری از پرسنل کسب و کار‌های آنلاین پیامک جریمه رفته است.

وزیر ارتباطات پیش از این اعلام کرده بود که وزارت کشور با صدور مجوز تردد برای کسب و کار‌های اینترنتی موافقت کرده است. در این میان کسب و کار‌های اینترنتی در حوزه خدمات طی روز‌های اخیر مجبور به نامه‌نگاری با ارگان‌ها و نهاد‌های مختلف برای پاسخگویی به افزایش حجم نیاز شهروندان بوده‌اند.

در آخرین پاسخ‌ها گفته شده است که فرمانداری و وزارت کشور باید فهرست پلاک‌ها را برای مستثنی شدن یا به اصطلاح فنی وایت لیست ارسال کنند که تا لحظه تنظیم خبر این مسئله اتفاق نیفتاده است.

امیر حسن موسوی، مدیر روابط عمومی دیجی کالا، صادر نشدن مجوز برای تردد نیرو‌های ضروری و همچنین وسایل نقلیه این پلتفرم اینترنتی را تائید کرده و می‌گوید: گروهی از پرسنل این شرکت شب گذشته پیامک جریمه، دریافت کرده‌اند.

او می‌گوید: بله متاسفانه ما این مشکل راداریم و شب گذشته هم تعدادی از وسایل حمل و نقل ما برای رساندن کالا به شهروندان جریمه شدند. در جلسه‌ای که هفته گذشته در وزارت ارتباطات برگزار شد قرار بر این شد که با هماهنگی صورت گرفته با وزارت کشور پلتفرم‌های خدماتی آنلاین از محدودیت تردد مستثنی شوند. با وجود ارسال پلاک‌ها، اما هنوز اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.

ما حتی برای رفت و آمد پرسنل خودمان به مرکز پردازش دانش که ۲۴ ساعته فعال است هم برای فرمانداری شهر قدس نامه ارسال کردیم که این نامه را نپذیرفتند و گفتند ابلاغیه‌ای در این خصوص ندارند.

این مشکلات برای کسب و کار‌های آنلاین در حالی ادامه دارد که سخنگوی اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی تاکید دارد که در شرایط فعلی باید تلاش شود با هماهنگی‌های لازم، مشکلات دیگر کسب و کار‌ها از جمله مسئله موجودی کالا حل شود و مردم تشویق به خرید آنلاین برای شکستن زنجیره شیوع کرونا شوند.

جریمه بشوند، اصلاح می‌کنیم

این در حالی است که با وجود مشکلات مشاغل مختلف به تازگی حجت‌الله غلامی، سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان در گفتگو با ایرنا گفته است: تخلف ثبت شده رانندگان دارای مجوز تردد در زمان محدودیت کرونا توسط دوربین‌های ثبت تخلفات، پس از پایان اجرای طرح اعمال محدودیت اصلاح می‌شود.

وی با اشاره به پیامک ارسالی به افرادی که تردد آن‌ها مجاز به حساب می‌آید اعلام کرده، پس از ١۵ روز از پایان اجرای طرح با اعلام اسامی رانندگان دارای مجوز تردد به پلیس راهور، تخلف آن‌ها اصلاح و مجاز می‌شود.

به گفته موسوی، اما علاوه بر تردد، مشکل بزرگ دیگر پلتفرم‌های فروش آنلاین کالا را دسترسی نداشتن فروشندگان فعال در مارکت پلیس به انبار‌های خود دانست. به گفته او، انتظار کسب و کار‌های اینترنتی که میزان سفارش‌هایشان در این روز‌ها بسیار بیشتر شده این بود که مانند رستوران‌ها و مراکز دیگری که می‌توانند به صورت بیرون‌بر کار کنند امکان دسترسی فروشنده‌های این پلتفرم‌ها هم به انبارهایشان برای تامین کالا تامین می‌شد.

موسوی می‌گوید: ما حدود ۶هزار نیرو داریم که ۲ هزار نفر آن‌ها در شیفت شب کار می‌کنند و این مسئله و ناهماهنگی در این رابطه مشکلات بسیاری را برای ما به وجود آورده است. در چین هم در زمان قرنطینه مسئله تامین نیاز‌های مردم را با حمایت از پلتفرم‌های آنلاین حل کردند و به آن‌ها کمک کردند تا بتوانند خدمات بهتری ارائه کنند.

افزایش فروش آنلاین در سه روز گذشته

به گفته مقام‌های دیجی‌کالا در همین روز‌های اخیر و در ۳-۲ روز شروع طرح حدود ۳۰ درصد سفارش‌های آنلاین این پلتفرم افزایش داشته است.

به گفته او، بیشترین افزایش تقاضا مربوط به کالا‌های تند مصرف یا سوپرمارکتی بوده است که نشان می‌دهد بسیاری از مردم به جای خروج از خانه تقاضا دارند مایحتاج ضروری و روزانه خود را به صورت آنلاین تهیه کنند.

به گفته موسوی، زمانبندی سفارش‌ها هم تغییر کرده و اگر پیش از آغاز محدودیت‌ها سفارش‌ها از ساعت ۹-۸ صبح زیاد می‌شد، اکنون این روند افزایشی بین ساعت‌های ۱۱ تا ۱۲ ظهر دیده می‌شود.

مقام‌های این پلتفرم می‌گویند: بر اساس تجربه پیش از این با شروع محدودیت‌ها خود را برای ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش سفارش آماده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: تردد با پلاک غیر بومی در شهر‌های قرمز ممنوع!

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شو

برچسب ها: محدودیت های کرونایی کسب و کار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی کسب و کار کسب و کار های اینترنتی کسب و کار های آنلاین محدودیت های کرونا کسب و کار ها محدودیت ها پلتفرم ها سفارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۴۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ معادله نامتوازن برای رانندگان کامیون؛ افزایش 300 درصدی هزینه ها و عدم افزایش کرایه ها

تین نیوز

رانندگان کامیون معتقدند مستنداتی وجود دارد که نشان می دهد هزینه های مرتبط با تعمیر، نگهداری،  بارگیری، تخلیه کالا و ... برای فعالان این بخش بین 100 تا 300 درصد  افزایش داشته  است اما با این وجود کرایه های حمل کالا هیچ تغییر نکرده که این امر به یکی از مهمترین مشکلات رانندگان و کامیونداران تبدیل شده است.

به گزارش تین نیوز، خداداد بکرانی فعال صنفی بخش حمل و نقل جاده ای کالا در این مورد گفت: تعمیر و نگهداری ناوگان جزو نیازهای اولیه رانندگان و کامیونداران است و بی توجهی به افزایش این هزینه ها، سهم زیادی در میزان نارضایتی آنان به عنوان سرمایه گذار اصلی در این حوزه  دارد.

وی افزود: در کنار هزینه های تعمیرات و نگهداری ناوگان، هزینه های کاذب و سرباری نیز به رانندگان کامیون تحمیل می شود که از جمله آن توقف های اجباری، کمیسیون و کارمزد نامتعارف برخی شرکت ها و موسسات حمل و نقل، مشارکت های مالی رانندگان بین شرکت حمل و نقل وصاحب کالا از جمله پرداخت سهم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، عوارض جابجایی که صاحب کالا از طریق راننده پرداخت می کند، انعام بارگیری و تخلیه، هزینه های خدمات هوشمند راننده و ناوگان، کارت سلامت راننده، گواهی عدم اعتیاد و هزینه های خدمات نوبت دهی و پارکینگ  پایانه ها و ... است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان کامیون فلاورجان عنوان کرد: روند تورمی مبتلا در هزینه های  حمل و نقل که بر اساس نرخ ارز و دلار محاسبه می شود و بی انضباطی ها در اجرای قوانین و مقررات حمل و نقلی و پرداخت درآمدی که به ریال  و با تاخیر به دست سرمایه گذاران حمل و نقل یعنی رانندگان و کامیونداران  می رسد، موجب شده که فعالیت ناوگان عمومی حمل و نقل جاده ای کالا، بر مداری نامتوازن قرار گیرد.

بکرانی ادامه داد: با وجود اینکه سازمان  راهداری وحمل ون قل جاده ای متولی اجرای مصوبه ۲۰۹ شورای عالی هماهنگی ترابری مبنی بر تعیین نرخ شاخص کرایه حمل بر اساس شاخص تن بر کیلومتر است، ولی عملا پالس مثبت و مناسبی از عملکرد این نهاد دولتی به عنوان متولی اصلی و حافظ منافع رانندگان و کامیونداران  به رانندگان کامیون ارسال نمی شود.

وی گفت: در نتیجه این پرسش مطرح می شود  که مشکل اصلی در عدم توازن بین هزینه های تعمیر و نگهداری  و درآمد ناوگان عمومی در حمل ونقل جاده ای چیست ؟ چرا نرخ کرایه های حمل پاسخ گوی هزینه های تحمیلی بر ناوگان نیست؟! آیا سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای توان شناسایی و آنالیز قیمت هزینه ها و درآمد ناوگان عمومی را ندارد؟! آیا تشکل های صنفی حمل و نقلی به عنوان مدافع منافع صنف از کشف  و ارسال  آنالیز قیمت هزینه ها ی تحمیلی  ناوگان کوتاهی می کنند ؟ و از همه مهمتر چرا با وجود حمایت های دولت در تخصیص برخی اقلام مصرفی ناوگان همچون لاستیک و روغن موتور امکان خرید توام با آرامش و احساس رضایت برای رانندگان و کامیونداران و سرمایه گذاران این حوزه فراهم نمی شود ؟

بکرانی تاکید کرد: در پاسخ به این سوالات باید گفت روند مدیریت بر نرخ گذاری و تعیین نرخ شاخص کرایه حمل بر اساس تن کیلومتر با هماهنگی وزارتخانه راه و شهرسازی در این یکی دوسال در اختیار ستاد تنظیم بازار کشور نهاده شده که این نهاد نظارتی مدیریت و نظارت بر نیازهای اولیه ناوگان از جمله لوازم و قطعات و مایحتاج صنعتی ناوگان جهت  تعمیر ونگهداری را نیز بر عهده دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان کامیون فلاورجان بیان کرد: در شرایط فعلی  دستگاه های اجرایی باید به صورت هماهنگ و هم راستا با هم عمل کنند و ستاد تنظیم بازار به عنوان هماهنگ کننده نقش آفرینی کند ولی متاسفانه اهمال در نظارت بر قیمت هزینه های مصرفی ناوگان عمومی، موجب عدم توازن بین درآمد و هزینه های ناوگان عمومی حمل و نقل جاده ای کالا شده است.

این فعال صنفی  تاکید کرد: بنابراین می توان گفت در تعیین نرخ شاخص حمل کالا، هزینه های ثابت و متغیر و نرخ نوسان بازار و تورم اثر مستقیم دارد، به نحوی که بروزرسانی سالیانه و دوره ای و یک ساله پاسخگوی هزینه ها جهت تعمیر نگهداری ناوگان نیست.

بکرانی گفت: لذا با توجه به اینکه ستاد تنظیم بازار با نظارت دستگاه های اجرایی به اجبار مسئولیت تعیین نرخ شاخص کرایه حمل بر اساس تن کیلومتر را بر عهده گرفته است، مسئولیت نظارت بر هزینه های تحمیلی بر ناوگان جهت رفع نیازهای اولیه و تعمیر نگهداری و لوازم و قطعات مصرفی ناوگان عمومی را نیز می بایستی برعهده بگیرد و راهکاری برای رفع عدم توازن بین درآمد ناوگان و هزینه های سربار و تحمیلی بر آن ، در ستاد تنظیم بازار اندیشیده شود.   

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چالش‌های تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • چرا حقوق و مالیات‌ها متناسب نیست؟
  • چرا حقوق و مالیات‌ها در کشور متناسب نیست؟
  • تأکید رئیس جمهور بر مبارزه با قاچاق و رونق تولید
  • افزایش حداکثر ۴۵ درصدی نرخ تاکسی در تهران/ شهروندان آنلاین پرداخت کنند
  • جلسه آنلاین رئیس فدراسیون والیبال با کوبایی‌ها
  • ◄ معادله نامتوازن برای رانندگان کامیون؛ افزایش 300 درصدی هزینه ها و عدم افزایش کرایه ها
  • تامین به موقع و درست ارز توسط بانک مرکزی
  • افزایش کلاهبرداری مالی و برداشت از حساب شهروندان مهرانی
  • افزایش ۱۸۴ درصدی عبور کالا از پایانه مرزی آستارا در سال ۱۴۰۲