Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@06:27:26 GMT

ریل توسعه از بازار سرمایه می گذرد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۵۴۰۳

ریل توسعه از بازار سرمایه می گذرد

گزارش های شش ماهه شرکت ها در بیشتر موارد رشدهای خوبی را نشان می دهد که ناشی از عوامل مختلفی است.

گزارش های شش ماهه شرکت ها در بیشتر موارد رشدهای خوبی را نشان می دهد که ناشی از عوامل مختلفی است.

به گزارش برنا به نقل از سنا؛ همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب بالا اظهار داشت: نخست بحث تورم در اقتصاد کشور است که رقمهای متفاوتی از آن گزارش شده است؛  در همین حال نرخ ارز نیمایی نیز با جهش زیادی از مرز ۲۶هزار تومان گذشت، ضمن اینکه با خروج رقبای خارجی از بازار ایران،  سهم بازار شرکتهای ایرانی افزایش یافته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارابی به برخی  نشانه ها و رویدادها در خصوص بهبود بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: از سرگیری عرضه های اولیه، یک عامل بهبود دهنده برای بازار است که می تواند شوک مثبتی برای آشتی دوباره حقیقی ها و بازار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در همین حال قیمتها در بازار جهانی نیز پس از نوسان شدید به دلیل کرونا در آخر دوره شش ماه، کمی  بهتر شد اما پتانسیل این تحول یعنی بهبود قیمت کامودیتی ها در بازار جهانی قطعا در ۹ماهه و ۱۲ماهه ، بیشتر خود را نشان خواهد داد.

دارابی در عین حال با بیان اینکه بورس تهران همواره جزو بورسهای مواد خام محور است، گفت: بورس تهران ساختاری شبیه به بورس های استرالیا،  برزیل، روسیه و قزاقستان دارد که شاکله آنها را شرکتهای تولید کننده مواد خام تشکیل می دهد ؛ به ین خاطر،  همواره حساسیت بازار به قیمتهای جهانی مواد خام به ویژه نفت خام بالاست.  از این نظر با بهبود وضعیت بازار جهانی یا افزایش نرخ برابری ارزها، این شرکتها مورد اقبال قرار می گیرند.

 به گفته دارابی،  با انتخاب حزب دموکرات نیز برداشتها در مورد بهبود وضعیت اقتصادی جهان و کاهش جنگهای تجاری تقویت شده که برای کامودیتی های غیر از نفت مثبت است.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: نفت هم البته شرایط پیچیده ای دارد که باید منتظر ماند و دید تقابل دیدگاههای سبزگرایانه دموکراتها و تلاش عربستان و روسیه برای حفظ تعادل و تعامل با ابزار انرژی  به کجا می انجامد.

*سه گانه پتروشیمی ،معدنی و فلزی در صدر بازار

وی خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم که فعلا نفت حداقل در سطوح ۴۰دلار باقی بماند ، رشد بقیه کامودیتی ها کمک می کند تا گروه های سه گانه پتروشیمی ،معدنی و فلزی در کنار هلدینگ ها و سرمایه گذاری های وابسته همچنان در صدر بازار قرار گیرد.

دارابی اظهار داشت: در همین حال ما رویکرد مثبتی هم به رشد اقتصادی کشور در سایه کاهش تحریم ها و همچنین بازگشت کشور به دوران برجام و کم شدن شدت تحریمها در ۱۲تا ۲۴ماه آینده داریم که این مساله هم می تواند برای هلدینگ های چند رشته ای ما خبر خوبی باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با بیان اینکه  بازار سرمایه به دو دسته سیاست برای رشد نیاز دارد ، گفت: بخش اول به  سیاست های کلان از جمله همین کاهش نرخ سود بانکی که خیلی مهم است، برمی گردد. در کنار آن حذف نرخ گذاری دستوری محصولات تولیدی شرکتهای بورسی است.

به گفته دارابی، برخی شرکت ها هم اکنون در بازار سرمایه با مشکلاتی مواجه هستند. برای مثال، خودروسازها،  صنایع غذایی و لبنی و ...به دلیل نرخ گذاری ها، دچارمشکلاتی هستند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت:  مساله دیگری که باید حل شود موضوع شرکتهای  پالایشی و ارتباط آنها با دولت است که این هم یک معضل همیشگی بوده و یک بار نیز به افت شدید بازار در انتهای سال ۹۳منجر شد. 

به گفته دارابی، نبود رگولاتوری ، یک مشکل بزرگ در این بخش است تا روابط میان دولت و بخش خصوصی و عمومی را تنظیم کند. در کنار مسایل اقتصاد کلان، لازم است درون بازار هم برنامه هایی به اجرا گذاشته شود.

دارابی با اشاره به اینکه هنوز گام های زیادی تا وضعیت مطلوب و بازگشت اعتماد به بازار باقی مانده است، گفت:یادمان نرود که ۳ماه پیش بازار با چه فشاری مواجه بود و الان این فشار کمتر شده است. پس زمان برای توسعه بازار بدهی،صدور مجوزهای نهادهای از جمله کارگزاران ،سبدگردان ها و صندوق های جدید باید غنیمت شمرده شود . اینها مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد .

این کارشناس بازار سرمایه ابراز داشت: در حال حاضر باید نرخ بهره به زیر متوسط درصد سود شرکتهای تولیدی کشور باز گردد؛ نرخی که البته مالیات و هزینه های دیگر هم در آن لحاظ شود .

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: اگر نرخ بهره به حدود ۸تا ۱۰درصد برسد و در کنار آن بازارهای مخرب از جمله ارز ،طلا و زمین کنترل شود ، می توان به راه افتادن اقتصاد کشور امید داشت؛ امری که می تواند شغل و رفاه اقتصادی با خود همراه داشته باشد و ریل این رشد و ثروتمند شدن مردم ایران، از بستر تولید در فضای بازار سرمایه می گذرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پتروشیمی بورس بازار سرمایه کارشناس بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران

محسن قمصری کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ممکن است اوپک ظرفیت تولید خود را افزایش دهد تا بازار نفت آرام شود و قیمت کاهش یابد گفت: تلاش بر این است که اوپک ظرفیت فروش خود را افزایش دهد و در حد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد و قابل انجام است.

به گفته این کارشناس انرژی نظر بر همین است که به صورت محدود عرضه را افزایش دهند و بازار را کنترل کنند و مشتریان نفت به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا نکند و هماهنگی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت اتفاق نیفتد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

کد خبر 6084417 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می‌گذرد؟
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • استمرار روند رشد اقتصادی/ وزارت نفت پرچم سرمایه‌گذاری خارجی را هم بالا برد
  • توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران