Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اظهارات «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه درباره اوضاع داخلی کشور الجزائر برای او دردسر ساز شد و با موجی از واکنش‌های منفی و انتقادات احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف در این کشور همراه شد.

ماکرون، هفته پیش طی مصاحبه‌ای «عبدالمجید تبون» همتای الجزائری خود را که پس از ابتلا به ویروس کرونا در آلمان تحت مداوا قرار گرفت، فردی شجاع خواند و وعده داد که تمام تلاش خود را برای کمک به او در «مرحله انتقالی» جاری در الجزائر مبذول خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

وی گفت: من تمام تلاش خود را برای کمک به رئیس جمهور تبون در این مرحله انتقالی خواهم کرد. وی شجاع است. شما نمی‌توانید یک کشور و نهادها و موسسات و ارکان یک حکومت را طی چند ماه تغییر دهید. یک حرکت انتقالی در الجزائر بود و هنوز به شکل دیگری وجود دارد..باید هرکاری انجام شود تا این انتقال موفقیت آمیز باشد. اما در این میان عامل زمان بسیار مهم است.ضمن اینکه برخی امور وجود دارد که در استانداردهای ما نیست و امیدواریم که این امر پیشرفت کند. الجزائر کشور بزرگی است و  اگر الجزایر موفق نشود امکان موفقیت آفریقا فراهم نخواهد شد و ما از سال ۲۰۱۷ درصدد برقراری روابط و شراکت واقعی با آفریقا هستیم.

 

وی همچنین با رد عذرخواهی پاریس از الجزائر به دلیل دوران سیاه استعمار در این کشور، مدعی شد: حل و فصل اختلاف میان فرانسه و الجزایر با مصالحه محقق می‌شود نه عذرخواهی برای جنایت‌های دوره استعمار. 

این اظهارات با موجی از اعتراض و انتقاد از سوی محافل سیاسی اپوزیسیون در الجزائر مواجه شد و برخی رسانه‌ها نیز این سخنان را به منزله دخالت پاریس در امور داخلی یک کشور مستقل دانستند.

«عبدالرزاق مقری» رئیس جنبش «مجتمع السلم» (جامعه صلح)؛ شاخه اخوان المسلمین در الجزایر در واکنش به سخنان ماکرون در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: اگر دولت الجزائر در شرایط بدی نبود که بتواند واکنش نشان دهد، رئیس‌جمهور فرانسه جر‌أت نداشت از حمایت از رئیس‌جمهور الجزائر در امور سیاسی داخلی این کشور سخن بگوید. این رئیس‌جمهور دارای ذهنیت استعماری خامی است و به همین دلیل الجزائر را ناتوان در اداره امور خود می‌بیند که باید از آن حمایت شود.

 

وی در ادامه این سوال را طرح کرد: زمانی که [ماکرون] از حمایت از رئیس‌جمهور الجزائر سخن می‌گوید، از او علیه چه کسی حمایت می‌کند؟ آیا از او علیه مردمش که قانون اساسی را رد می‌کنند، حمایت می‌کند یا علیه کسانی که به صورت قانونی و در سطح طبقه سیاسی با او مخالفت می‌کنند؟ آیا او اطلاعاتی درباره تحولات داخل کشور الجزائر دارد که مردم این کشور نمی‌دانند. یا اینکه مقصود او تحولات‌منطقه‌ای و بین‌المللی است که وی در آن به رئیس‌جمهور الجزائر نیاز دارد؟ علیه چه کسی از او حمایت می‌کند و این دخالت چه فایده‌ای برای او دارد؟

 

مقری افزود: ماکرون از کدام انتقال قدرت در الجزائر حمایت می‌کند؟ آیا این انتقال را کشورهای آفریقایی و مردم آن انجام می‌دهند؟ از چه زمانی فرانسه حامی الجزائر شده است؟ این رئیس‌جمهور [فرانسه] ما را دست‌کم گرفته و از مرز مقدسات ما عبور کرده است. زمانی که وی به رئیس‌جمهور الجزائر با اعلام حمایتش توهین می‌کند در واقع به همه ما الجزائری‌ها اهانت می‌کند.

به نوشته «العربی الجدید»، «کریم طابو» رئیس حزب در حال تاسیس «الاتحاد الدیمقراطی» و یکی از شخصیت‌های برجسته جنبش مردمی الجزایر، در پیامی به رئیس‌جمهور فرانسه به اظهارات او اعتراض کرد و گفت که این اظهارات دخالت در مناقشات داخلی الجزائر است و در درگیری‌های پنهان آن به طور مستقیم تاثیر می‌گذارد و همان‌طور که مردم می‌گویند نه تنها موجب جلوگیری پرسه تحول دموکراتیک می‌شود که نسل‌های آینده این کشور را به خطر می‌اندازد.

وی با انتقاد از سخنان ماکرون درباره مرحله انتقالی در الجزائر گفت که آنچه که رئیس‌جمهور فرانسه آن را روند انتقالی می‌داند در واقع تنها یک اقدام ضد انقلابی برای ممانعت از الجزائری‌ها برای دستیابی به حق خود در تصمیم ‌گیری درباره انتخاب‌هایشان است. 

وی خطاب به ماکرون گفت: از سوی دیگر، حمایت ظاهری تو از نظام الجزائر بیانگر سوء نیت تو و نفاق سیاسی تو است. حمایت تو از آنچه که آن را روند انتقالی می‌خوانی، یک تمسخر غیرقابل تحمل است.

«عبدالقادر بن قرینه» نامزد سابق ریاست‌جمهوری الجزائر نیز از اظهارات ماکرون ابراز نارضایتی کرد و طی بیانیه‌ای گفت: الجزائر امروز نیز همچنان در حال مبارزه با جاه‌طلبی‌های استعمارگر و اشتیاق او  به گذشته سیاهی که به خون فرزندان ما در شمال، شرق، غرب و جنوب کشورمان آغشته شد، است. استعمارگری که با همان ذهنیت وابستگی و تحت قیمومیت گرفتن الجزائر از طریق تلاش‌های از سر ناامیدی به دخالت در امور داخلی این کشور به دنبال اجرای شیوه همیشگی خود در تحمیل نظرات و بیان مواضعش درباره گزینه‌های حاکمیتی الجزائر است.

«منظمه المجاهدین» نیز به این سخنان ماکرون واکنش نشان داد و اعلام کرد که وی امروز نیز با منطق«کُلُنی» با مستعمره‌های پیشین فرانسه برخورد می‌کند گویی که هنوز نیز آنها تحت استعمار فرانسه‌اند.

«محند اوعمر» دبیرکل این سازمان گفت: الجزائر پس از جنبش ۲۲ فوریه ۲۰۱۹، دیگر الجزائر جدیدی است و چنین رفتارهایی را نخواهد پذیرفت. اظهاراتی از این دست که می‌گوید الجزائر در مرحله انتقالی قرار دارد نوعی دورویی و نفاق سیاسی است.

به نوشته «العربی الجدید»، «حسن بلعباس» رئیس حزب«التجمع من أجل الثقافه والدیمقراطیه» الجزایر نیز گفت که سخنان اخیر ماکرون در خصوص الجزائر تنها مداخله در امور داخلی این کشور نیست بلکه  بیانگر این است که فرانسه نقشه راه الجزایر را اداره می‌کند.

 

وی خطاب به ماکرون از وی خواست که دخالت در امور ملی الجزائر را متوقف کند و افزود: دخالت‌های مکرر و رسمی فرانسه در امور حاکمیتی کشورهای آفریقایی، مشکل‌ساز است. فرانسه پس از دوران استعمار بخشی از مشکل ما است و علاوه بر آن بخشی از گذشته دردناک الجزائر و کشورهای آفریقایی است. الجزائر و آفریقا نمی‌توانند تا ابد در وضعیت تبعیت و در خدمت منافع استعماری جدید باشند.

علاوه بر شخصیت‌های سیاسی الجزائر، برخی رسانه‌های این کشور نیز به انتقاد از اظهارات اخیر رئیس‌جمهور فرانسه پرداختند. به عنوان مثال، روزنامه «الشروق» نوشت، با انتقاد از دخالت‌های مجدد پاریس در امور الجزائر نوشت که ماکرون شخصی است که به وعده  خود وفا نکرده است. وی به الجزایری‌ها وعده داده بود که فرانسه از ارتکاب جنایت‌های علیه بشریت در دوره استعمار عذرخواهی خواهد کرد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: الجزائر امانوئل ماکرون رئیس جمهور الجزائر رئیس جمهور فرانسه مرحله انتقالی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۶۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود

بهادری جهرمی گفت: این دولت در طول دوره گذشته تعامل خوبی با مجلس یازدهم داشت، همین مسیر تعاملی دولت با مجلس دوازدهم نیز ادامه خواهد یافت.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه طی سخنانی ضمن گرامیداشت شکست تاریخی حمله نظامی آمریکا به طبس و قدردانی از مردم سمنان برای استقبال پرشور از رییس‌جمهور و هیات دولت در سفر استانی اخیر اعضای کابینه، بیان کرد: اعضای دولت به صورت شبانه‌روزی برای حل مشکلات و توسعه کشور می‌کوشند.

وی افزود: رییس‌جمهور هم‌اکنون در سفر به پاکستان هستند و سعی می‌شود برای تحقق شعار سال از تمامی ظرفیت‌های داخلی و خارجی استفاده شود. ایشان فردا به سریلانکا خواهند رفت و توافقات دوجانبه وجود خواهد داشت و یک پروژه افتتاح خواهد شد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: هم‌چنین هفته گذشته سومین جلسه معاون اول رئیس جمهور با فعالان بخش خصوصی برگزار شد و این جلسات با توجه به شعار سال و لزوم دخیل کردن مردم و بخش خصوصی در اقتصاد برگزار و دنبال می‌شود.

بهادری‌جهرمی در پاسخ به سوالی پیرامون سفر فردای رییس‌جمهور به سریلانکا گفت: سفر رییس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا با محوریت توسعه روابط است و با توجه به اقدامات تروریستی و اقدامات خرابکارانه در منطقه، توسعه و تقویت همکاری‌های دو کشور نیز دنبال می‌شود و در زمینه تبادلات اقتصادی اهمیت دارد. حجم تجارت خارجی دو کشور افزایش یافته و صادرات ما به پاکستان هم افزایش داشته است. پاکستان در سال گذشته ششمین مقصد صادراتی برای ما بوده و میزان صادرات از ۱.۵ میلیارد دلار به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است. در این سفر هدف‌گذاری شده که حجم تجاری تبادلات به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی اضافه کرد: در سفر رییس‌جمهور به کشور سریلانکا، یک پروژه و طرح انتقال آب، سدسازی و نیروگاه با حجم گسترده و توان فنی گسترده توسط نخبگان ایرانی اجرا شده که فردا با حضور رییس‌جمهور افتتاح خواهد شد. ارزش این پروژه حدود ۵۰۰ میلیون دلار بوده که توسط دولت سریلانکا تامین شده و کار اجرا توسط نخبگان ایرانی انجام شده است.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • آمریکا در سیاست‌های مداخله جویانه بازنگری کند
  • کنعانی: آمریکا در سیاست‌های مداخله جویانه بازنگری کند
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • تماس تلفنی ماکرون و نتانیاهو درباره وضعیت منطقه
  • رایزنی تلفنی «ماکرون» و «السیسی» درباره تحولات منطقه
  • رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیم
  • ورود رئیس‌جمهور به پاکستان
  • اخبار سفر رئیس‌جمهور به پاکستان / رئیسی: سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به میزان سطح روابط سیاسی نیست
  • رئیس‌جمهور: همه بخش‌های حاکمیتی ملزم به اجرای قانون عفاف و حجاب هستند
  • حماس اخباری از انتقال دفتر سیاسی خود از دوحه را تکذیب کرد