Web Analytics Made Easy - Statcounter

عاشوری از آغاز اجرای نخستین مرحله گمانه‌زنی عمارت مریضخانه بلدیه رشت (ساختمان فرهنگ و هنر) به منظور تکمیل مطالعات مرمت این بنای میراثی خبرداد.

«متین عاشوری» امروز(سه‌شنبه، ۴ آذر) در حاشیه آغاز نخستین مرحله گمانه‌زنی عمارت مریضخانه بلدیه رشت (ساختمان فرهنگ و هنر) به منظور تکمیل مطالعات مرمت این بنای میراثی به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: نخستین گمانه‌‌زنی در  بخشهایی از ساختمان فرهنگ و هنر شهرداری رشت، با حضور نماینده‌ای از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و کارشناس بازآفرینی سازمان عمران و همچنین نماینده مشاور طرح مرمت این بنای میراثی آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون بازآفرینی سازمان عمران شهرداری رشت با بیان اینکه این گمانه‌زنی برای تکمیل مطالعات مرمت ساختمان فرهنگ و هنر است، افزود: هدف از این گمانه‌زنی نمونه‌برداری از خاک و بررسی لایه‌های زیرین بنایی است که در سال 1308 به‌عنوان مریضخانه بلدیه توسط شهرداری رشت ساخته شده بود.     وی با اشاره به مطالعات مرمتی این بنا توسط یک شرکت مشاوره که گرید مرمتی ابنیه‌های تاریخی را دارد، ابراز کرد: گمانه‌زنی‌ها همچنین در بخش‌هایی از دیوار و سقف نیز صورت می‌گیرد تا بررسی شود چه آسیب‌ها و عوارضی به ساختمان وارد شده تا بر اساس نتایج آزمایش، برای استحکام‌بخشی و مرمت بنا تصمیم‌گیری اصولی شود.     عاشوری تصریح کرد: با این گمانه‌زنی، لایه‌های زیرین خاک و مرمت‌های پیشین هم احصا می‌شود که ممکن است در دوره‌های پیشین پوشیده شده باشد.     وی با اشاره به مرمت قبلی این ساختمان اظهار کرد: در زلزله تابستان ۱۳۶۹، بخش‌هایی از این عمارت از جمله بالکن و طبقه سوم آسیب جدی دید و در آن مقطع شهرداری رشت یکبار این عمارت را مرمت کرد.     گفتنی است، سال ۱۳۰۸ خورشیدی  کلنگ احداث مریضخانه بلدیه به همت شهرداری رشت  به زمین زده شد. این عمارت با معماری نئوکلاسیک روسی، توسط «موسیو دیمیتری» احداث شد. عمارت مریضخانه بلدیه رشت به شماره ۳۴۹۷و در تاریخ ۱۳۷۹/۱۲/۲۵در فهرست آثار ملی ثبت شد. ساختمان مذکور، مدتی به‌عنوان استانداری گیلان و درحال حاضر به‌عنوان ساختمان اداری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت کاربری دارد.   پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: مرمت بنای تاریخی شهرداری رشت ساختمان فرهنگ و هنر مطالعات مرمت شهرداری رشت بلدیه رشت گمانه زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۶۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود

به گزارش خبرآنلاین، این کمیته همچنین اعلام کرد: خانه منسوب به فخرالدوله یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که در قالب پرونده «مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد» به شماره ۸۰۰۸ به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و در حقیقت این بنا متعلق به «منشور الملک» است و به غلط این بنا را به «فخرالدوله» نسبت می‌دهند.

ایسنا در خبری نوشت:کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران این توضیح را اضافه کرد که عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد. این بنا تا پیش از آن، محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود. سوم شهریور سال ۱۴۰۲ نیز با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، یک شهید گمنام پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و به استناد گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، وحیدرضا انارکی، شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای درخور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

این کمیته یادآور شد: پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، شهرداری منطقه ۱۲ بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای نامتناسب با این عمارت تاریخی روی مقبره این شهید والامقام ایجاد کرد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسئولان ایجاد کرد و در همان زمان مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان نیز در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ با برخی رسانه‌ها اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم‌نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد غیردولتی و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، دستور حذف این سازه و توقف ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای خانه منسوب به فخرالدوله دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899170

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • بازدید مدیرعامل سازمان عمرانی شهرداری تهران از سه پروژه
  • بلدیه تهران بعد از ۵۰ سال بازآفرینی شد
  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال
  • احیای ساختمان قدیمی شهرداری تهران تا شهریور امسال | تغییرات جدید در ورودی بازار بزرگ تهران
  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال + تصاویر
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار