Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، مرحله دوم هجدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات  ساعت ۱۰ صبح امروز براساس تبصره ۱ ماده ۳۳ آیین‌نامه اجرایی قانون مطبوعات آغاز و تا ساعت ۱۶ امروز سه شنبه، چهارم آذرماه ۹۹ ادامه دارد.

تعداد چهار هزارو ۴۴ نفر از مدیران مسئول رسانه‌ها که صلاحیت‌شان برای شرکت در انتخابات بر اساس تبصره ۴ ماده ۳۳ آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات احراز و نام آن‌ها در فهرست اعلام شده در سامانه جامع رسانه‌های کشور قرار دارد، می‌توانند در انتخاب نماینده خود در هیات نظارت بر مطبوعات سهیم باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه این مرحله از انتخابات نیز همانند مرحله نخست، بلافاصله پس از پایان مهلت قانونی و تایید کمیته ناظر، اعلام می‌شود.

حضور نمایندگان مرکز «ماهر» وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و پلیس «فتا» در ستاد انتخابات برای افزایش ضریب امنیت انتخابات، ازجمله تمهیدات امنیتی هجدهمین دوره  این انتخابات است.

مرحله نخست هجدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات ۲۰ آبان‌ماه ۹۹ از ساعت ۱۰ صبح آغاز و با تایید کمیته ناظر بر انتخابات، پس از تمدید نیم ساعته در ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه به پایان رسید.

حدنصاب مشارکت بالای ۵۰ درصدی با مشارکت دوهزارو۲۶۱ نفر از مدیران مسئول واجد شرایط، در مرحله نخست بدست آمد اما با توجه به صراحت آیین نامه اجرایی انتخابات، منتخب مدیران مسئول نیز بایستی اکثریت مطلق آرا را کسب نماید که این حدنصاب، با اندکی فاصله به دست نیامد.

جدول تفکیکی مدیران مسئول واجد شرایط در انتخابات بر اساس دوره انتشار رسانه همراه با جزئیات آنها هم اکنون در نشانی e-rasaneh.ir/election/ قابل مشاهده است.

هیات نظارت بر مطبوعات در یک نگاه

هیات نظارت بر مطبوعات در کشور براساس ماده ۱۰ و ۱۱ قانون مطبوعات شکل گرفته است، این هیات یک نهاد فراقوه‌ای است که در ترکیب آن، نمایندگانی از سه قوه نیز حضور دارند و نقش مهمی در نظارت بر رسانه دارد چرا که در همان ابتدا، رسانه با مجوز و تائید صلاحیت هیات نظارت فعالیت خود را آغاز می‌کند.

با توجه به اینکه رسانه با مجوز و تائید صلاحیت هیات نظارت بر مطبوعات حیات خود را آغاز می‌کند تمامی رسانه ها اعم از مکتوب، برخط،‌ پایگاه‌های خبری و... در طول فعالیت خود در مورد بقای شرایط تبصره ماده (۱۱) و عدم تحقق یکی از موارد مندرج در مواد (۶) و (۷) تحت نظارت قرار دارند و این هیات در صورت لزوم می تواند رسانه ها را از ادامه کار خود منع کند.

دبیرخانه هیأت نظارت با امکانات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می‌شود و زیرنظر آن هیأت انجام وظیفه می‌کند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ریاست هیأت نظارت بر مطبوعات را بر عهده دارد و پاسخگوی عملکرد هیأت مذکور در مجلس و ‌دیگر مراجع ذی صلاح است.

‌براساس ماده ۱۱ این قانون مطبوعات، رسیدگی به درخواست صدور پروانه و تشخیص صلاحیت متقاضی و مدیر مسئول به عهده هیأت نظارت بر مطبوعات است.

طبق ماده ۱۰ قانون مطبوعات، اعضای هیأت نظارت بر مطبوعات عبارتند از یک قاضی به انتخاب رئیس قوه قضائیه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام‌الاختیار وی، یک نماینده مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس، یک استاد دانشگاه به انتخاب وزیر فرهنگ و آموزش عالی، یک مدیر مسئول مطبوعات به انتخاب آنان، یک استاد حوزه علمیه به انتخاب شورای عالی حوزه علمیه قم و یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب آن شورا.

تعیین نماینده رسانه ها در هیات نظارت برمطبوعات

انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات، هر دو سال یکبار به منظور انتخاب نماینده مدیران مسئول رسانه های کشور در هیات نظارت بر مطبوعات برگزار و نماینده منتخب رسانه ها با رای مستقیم خود آنها تعیین می شود.

نماینده مدیران مسئول رسانه ها در هیات نظارت بر مطبوعات با رای مستقیم اهالی رسانه و مدیران مسئول تعیین و پس از برگزاری انتخابات تعیین می شود.

تاکنون هفده دوره انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات برگزار شده است که در آخرین دوره و در آذر ماه ۹۷، حسین انتظامی همزمان با برگزاری دور دوم هفدهمین انتخابات نماینده مدیران مسئول رسانه ها در هیات نظارت بر مطبوعات، با کسب ۹۵۹ رأی به عنوان نماینده منتخب مدیران مسئول در این هیات انتخاب و معرفی شد. او که ۱۶ سال این سمت را بر عهده داشته است، با انتشار یادداشتی، از اعتماد مدیران رسانه‌ها در طی هشت دوره نمایندگی آنها، قدردانی و از این سمت خداحافظی کرد.

حال امروز (۲۰ آبان ماه ۹۹) هجدهمین دوره انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات با حضور بیش از۳ هزار مدیرمسئول واجد شرایط رای دهی به صورت الکترونیک برگزار شد.

با توجه به حد نصاب نرسیدن این دوره ،انتخابات به مرحله دوم یعنی دو هفته دیگر موکول شد.

وظیفه نماینده مدیران رسانه ها در هیات نظارت

فردی که از میان نامزدها پس از دو مرحله برگزاری انتخابات برگزیده می شود در واقع نماینده تمامی رسانه ها در هیات نظارت بر مطبوعات و همچنین خانواده رسانه است.

این نماینده مانند سایر نمایندگان دستگاههای مختلف که پیش تر اشاره شد دارای یک رای در هیات نظارت بر مطبوعات است.

وی با حضور در این هیات علاوه بر نمایندگی کامل رسانه ها ،در امر رای گیری نیز شرکت کرده و همواره مدافع حقوق آنها در هیات نظارت خواهد بود.

صدور مجوز برای رسانه ها در هیات نظارت بر مطبوعات

رسانه های الکترونیک، مکتوب، مجازی و پایگاههای خبری از جمله رسانه هایی هستند که برای آنها مجوز فعالیت صادر می شود.

ارائه مجوز در دولت های یازدهم و دوازدهم روند سریع تری به خود گرفته به طوریکه فاصله زمانی صف انتظار به کمتر از چهارماه کاهش یافته و در برخی از رسانه های درخواست کننده حتی به روز رسانی شده است.

هر ماه با توجه به تشکیل جلسات مستمر هیات نظارت بر مطبوعات با حضور تمامی اعضا و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روند ارائه مجوز فعالیت به رسانه ها سیر صعودی به خود گرفته است.

تمامی مراحل درخواست صدور مجوز، ثبت و تغییر وضعیت رسانه و مطبوعات در راستای سیاست دولت، به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به حضور افراد انجام و پیگیری می شود.

هیات نظارت بر مطبوعات در مجموع طی سال های مهر ۹۳ تاکنون برای بیش از۱۰ هزار رسانه اعم از مکتوب، الکترونیک و پایگاههای خبری و سایت ها مجوز فعالیت صادر کرده است.

جزئیات و شرح کامل رسانه های دارای مجوز در سایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل مشاهده است.

تمامی جلسات هیات نظارت بر مطبوعات با حضور مستمر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه در دولت تدبیر و امید برگزار شده است.

برچسب‌ها دبیرخانه هیأت نظارت بر مطبوعات رسانه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین انتظامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دبیرخانه هیأت نظارت بر مطبوعات رسانه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین انتظامی دبیرخانه هیأت نظارت بر مطبوعات رسانه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین انتظامی اخبار کنکور رسانه ها در هیات نظارت بر مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هیات نظارت بر مطبوعات مدیران مسئول رسانه ها هیأت نظارت بر مطبوعات نماینده مدیران مسئول مدیران مسئول دوره انتخابات قانون مطبوعات هجدهمین دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۸۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردم در اقتصاد مستلزم ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها

در یازدهمین نشست از دوره دهم هیئت نمایندگان اتاق ایران عنوان شد که برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد به ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها نیاز داریم.

به گزارش ایسنا، در اولین نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران در سال ۱۴۰۳ که یازدهمین نشست از دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران است، نمایندگان بخش خصوصی به بحث درباره الزامات تحقق شعار سال و تقویت تولید و تجارت پرداختند.

آرمان خالقی - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - در این جلسه اظهار کرد: برای تحقق عنوان سال و ایجاد جهش در تولید، استفاده از ظرفیت‌های موجود لازم است؛ اما سؤال اینجاست که باید تولیدات بیشتر را در کدام بازار عرضه کنیم، توان خرید مردم در داخل کاهش پیدا کرده است و متناسب با مسائل پیش ‌روی سیاسی، حضور در بازارهای خارجی هم چندان امکان‌پذیر نیست.

او ادامه داد: از سوی دیگر برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد نیز به ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها نیاز داریم. تا زمانی که دولت به این دو اصل باور نداشته باشد و رفتار خود را تغییر ندهد، محیط تولید و کسب‌وکار بهبود نمی‌یابد.

به ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر توجه شود

حمیدرضا صالحی - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - با تأکید بر لزوم توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و ناترازی گاز و برق، گفت: در ۱۵ سال گذشته سرمایه‌گذاری در حوزه برق و گاز انجام‌ نشده و بستری هم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم نشده است. برای همین در تابستان امسال ناترازی بیشتر از قبل خواهد بود.

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، افزود: در شهرک‌های صنعتی هم این ناترازی وجود دارد و صنایع به برق نیاز دارند. این وضعیت در نواحی مختلف ایران دیده می‌شود. مثلاً استان‌های فارس، تهران و یزد بیشترین ناترازی را در شهرک‌های صنعتی دارند.

صالحی ادامه داد: ۸۵۰۰ مگاوات ناترازی برق در کل کشور را داریم که در ۱۰ سال آینده عددها بیشتر خواهد شد. از طرفی هر ساله میزان مصرف برق هم بالاتر می‌رود و اگر فشار افزایی نکنیم وضعیت بدتر هم خواهد بود. یکی از راه‌های کاهش ناترازی توسعه انرژی‌های تجدید پذیر است. در اروپا حتی در منازل از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده می‌کنند. در ایران حداقل این وضعیت را می‌توان در حوزه صنایع بهبود داد.

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: برای اینکه تجدیدپذیرها در حوزه صنایع مورد توجه قرار گیرد انجمن ساتکا سمینارهایی در سراسر کشور برگزار می‌کند. امسال هم این رویه را انجام خواهیم داد. هدف ما این است وضعیت تجدیدپذیرها را با ارائه راه‌حل معرفی کنیم.

به گفته صالحی در دنیا ۸۴ درصد انرژی‌های خورشیدی مورد توجه است. دو میلیون خانه در کشور آلمان مجهز به نیروگاه‌های خورشیدی هستند؛ ولی در ایران عدد پایین است. در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر ۱۴ میلیون امکان اشتغال‌زایی وجود دارد. سهم ظرفیت برق تجدید پذیر در ایران ۱.۳ درصد و سهم انرژی برق تجدید پذیر ۰.۵۵ درصد است. اما ۳۰ درصد از کل برق تولیدشده در جهان در سال ۲۰۲۲ از منابع تجدید پذیر بوده است

او به ظرفیت ماده ۱۲ اشاره کرد و گفت: ما روی ظرفیت ماده ۱۲ تمرکز کرده‌ایم که از محل سوخت صرفه‌جویی شده تأمین سرمایه می‌شود. باید ظرفیت‌های این حوزه را شناخت و بر آن سرمایه‌گذاری کرد.

با رأی هیات نمایندگان، دایره عمل شورای نظارت محدود شد

در ادامه نشست، بهرام شکوری - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - در واکنش به دخالت‌های اخیر شورای عالی نظارت در امور اتاق ایران، گفت: پرداختن شورای عالی به موضوع عضویت تشکل‌ها در هیات نمایندگان در وظایف شورای نظارت نیست. ساماندهی تشکل‌ها از وظایف خود هیات نمایندگان است و طبق قانون اگر اصلاحیه‌ای در کار باشد باید بعد از تصویب در هیئت نمایندگان به شورای نظارت رفته و مورد بررسی قرار گیرد.

محمد دانیالی - دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - نیز با تأکید بر اینکه اتاق ایران باید مستقل بماند و هیات نمایندگان باید به جایگاه سیاست‌گذاری خود بازگردند، افزود: هیات رئیسه تنها باید مجری مصوبات هیات نمایندگان باشد.

حاج کریم - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - تأکید کرد: جایگاه تصویب هر مقرره‌ای در هیات نمایندگان است و هر آنچه در شورای نظارت تصویب می‌شود باید در هیات نمایندگان مصوب شود تا شکل قانونی به خود بگیرد. هیئت رئیسه نیز بدون این تصویب اجازه اجرای آن را ندارد و هر آنچه تا قبل از تصویب هیات نمایندگان، در شورای نظارت تصویب شود به‌منزله پیش‌نویس است و ارزش قانونی ندارد.

علی‌اصغر جمعه‌ای - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - نیز با تأکید بر استقلال اتاق ایران در قانون، بیان کرد: نباید با برخی برداشت‌های ناصواب مشکلاتی ایجاد کرده و رکن ارزشمند بخش خصوصی را تضعیف کنیم. شورای عالی نظارت باید در عملکرد خود بیشتر به قانون توجه کند. این شورا نمی‌تواند مصوبه‌ای را قبل از تصویب هیات نمایندگان، به تصویب برساند. از هیات رئیسه انتظار داریم قاطعانه در قبال این رویه بایستد و از حقوق بخش خصوصی و نهاد ۱۴۰ ساله آن دفاع کند.

مسعود بختیاری - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - با بیان اینکه آنچه توسط شورای عالی نظارت انجام شد پیام منفی به بخش خصوصی است، ادامه داد: در شرایطی که نیازمند همدلی و همراهی همه اجزای بخش خصوصی هستیم، باید از هر چیزی که به شائبه تقابل دولت و بخش خصوصی و نماد آن یعنی اتاق دامن بزند پرهیز شود. از هیات رئیسه انتظار داریم به پشتوانه هیئت نمایندگان از دست‌اندازی و دخالت شورای نظارت بر ارکان و اجزا اتاق و تشکل‌ها جلوگیری کند.

حلوایی   دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - نیز گفت: تشکل‌ها از کاهش وزن و اثر خود در اتاق فکر بخش خصوصی نگران هستند و هیات رئیسه باید در تصمیم‌گیری‌های خود به نظرات هیات نمایندگان و تشکل‌ها توجه کند.

پس از این اظهارات، پیشنهاد یک مصوبه با ۹۴ درصد آرا به تصویب هیات نمایندگان رسید که بر اساس آن شورای عالی نظارت موظف است پیش‌نویس هر نوع مصوبه یا اصلاح آیین‌نامه و مقرره‌ای که در دستور کار آن قرار دارد را ابتدا به هیات رئیسه ارائه کند تا پس‌ از آن در صحن هیات نمایندگان مطرح و تصویب شود و بدون رعایت این تشریفات هیات رئیسه مجاز به شرکت در جلسه شورای نظارت در مورد آن مصوبه یا اصلاح آیین‌نامه، نخواهد بود.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • حضور وزیر ورزش در منزل پیشکسوت رسانه
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما
  • مقاومت مدیران وزارت جهاد برای جلوگیری از تخلف در واردات ذرت
  • اعلام حمایت خانه مطبوعات و اصحاب رسانه همدان از عملیات وعده صادق
  • بررسی پرونده «ایسنا» و «سازندگی» در دادگاه مطبوعات
  • رسیدگی به دو پرونده در اولین جلسه سال جدید دادگاه مطبوعات
  • جاماندگی روزنامه‌ها و خلاء خبری صداوسیما در پاسخ موشکی ایران
  • مشارکت مردم در اقتصاد مستلزم ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها
  • مديران خراسان شمالي الزامات تحقق شعار سال را فرا گرفتند
  • شرایط نامزدی در بیست و یکمین انتخابات نمایندگان مدیران مسئول در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی