Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سریال تنش‌های آبی در بسیاری از شهرها و روستاهای خوزستان در حالی هر ساله تکرار می‌شود که گاه تیتر اول رسانه‌های کشور هستند.

ساکنان مناطق مختلف استان خوزستان سالهاست با معضل بی‌آبی، شوری آب، فرسودگی خطوط انتقال، شکستگی لوله و... دست و پنجه نرم می‌کنند و اگر چه طرح‌های خوبی از جمله الغدیر اجرا شده اما کماکان تا رفع کامل مشکلات راه زیادی باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فروردین سال 96، دولت پنج طرح مهم و زیربنایی را با اعتبار 230 هزار میلیارد ریال برای خوزستان تصویب کرد که اجرای پروژه آبرسانی شمال شرق خوزستان از جمله این طرح‌ها بود.

 سرمایه‌گذاران خارجی

این پروژه به دلیل حجم اعتبارات بسیاری بالایی که برای  اجرا نیاز داشت مجوز فایناس خارجی گرفت و برای اولین بار در سال 96 کنسرسیوم نروژی برنده مناقصه شد و مکاتبات و معرفی نامه‌های مورد نیاز به ارگانهای مربوطه صادر شد.

اما با عدم اقدام به‌موقع مسوولان وزارت نیرو، اجرای پروژه طولانی شد تا جایی که عملاً سرمایه گذار نروژی از پاسخگویی صرف نظر کرد.

پس از آن در تیرماه 97 قرارداد اجرای پروژه آبرسانی به مناطق شمال شرق خوزستان از طریق کنسرسیوم میان شرکت‌های ایرانی و چینی در استانداری خوزستان امضا شد، اما طولی نکشید که طرف چینی به دلیل تحریم‌‌ها به تعهدات خود عمل نکرده و پس از چند ماه پروژه را رها کرد.

وزارت نیرو مجدداً مناقصه خارجی این پروژه را در خرداد ماه سال جاری برگزار کرد که با وجود پنج مرتبه تمدید مناقصه برنده‌ای نداشته است.

 

تحریم مانع جذب سرمایه‌گذار شده است

صابر علیدادی معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: عملیات اجرایی پروژه آبرسانی شمال شرق خوزستان را متناسب با بودجه‌ای که به ما داده شد قسمتی از کار را از رامهرمز و قسمت دیگر را از ایذه آغاز کردیم.

وی افزود: بخش ایذه که قرار است از سد کارون سه آغاز بشود به دلیل اینکه بودجه آن بالا است فعلاً دولت نتوانسته بودجه آن را تامین کند، از طرفی مناقصه که برگزار می‌کنیم دولت با توجه به محدودیتهایی که دارد مجوز ساروین گارانتی را برای فایناس خارجی صادر کرد اما به دلیل تحریم‌ها هیچ شرکت خارجی تا کنون شرایط برنده شدن در مناقصه را نداشت.

معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان گفت: خط انتقال آب از رامهرمز به ایذه را به طول 22 کیلومتر و خط انتقال آب از سه راهی کارخانه سیمان به کلگه و از کلگه  تا باغملک حدود 42 کیلومتر را تمام کردیم.

علیدادی با اشاره به 35 درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه، بیان کرد: اکنون خط انتقال آب از کلگه به سمت ایذه در حال حرکت است که در کل پروژه‌‌ای که از کارون سه به ایذه انجام می‌شود به سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه دو هفته دیگه قرار است مناقصه مجدد برگزار و برنده مشخص شود، عنوان کرد: برگزاری مناقصه‌ سه هزار 500 میلیارد تومانی و مجوزهایی که نیاز دارد کار بسیار سنگینی است.

علیدادی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا پیشرفت پروژه از سرمایه‌گذار داخلی استفاده نمی‌شود، بیان کرد: از همان ابتدا سازمان برنامه و بودجه  و بانک مرکزی معتقد بودند سرمایه گذار داخلی برای این حجم از اعتبارات پروژه نداریم به همین دلیل مجوز فایناس خارجی را دادند.

تامین آب ۶۸۹ روستای شمال شرق خوزستان

اجرای پروژه آبرسانی به شمال شرق خوزستان، آب شرب بالغ بر 730 هزار نفر و آب مورد نیاز  18 هزار هکتار کشاورزی را تامین می‌کند.

حدود چهار سال از مصوبه دولت مبنی بر اجرای طرح آبرسانی شمال شرق خوزستان می‌گذرد اما وزارت نیرو تا کنون موفق به جذب سرمایه‌گذار نشده است، البته به ‌نظر می‌رسد شرایطی که برای فایناس خارجی در مناقصه مطرح شده یکی از عوامل تاخیر در جذب سرمایه‌گذار است.

 

اگر چه در فصل تابستان خوزستان تنش‌های آبی را در حوزه‌های مختلف خود را بیش از بیش تجربه می‌کند اما اکنون شهری مانند رامهرمز دارای مشکلات کیفی شدید آب بوده و به‌گونه ای که سختی آب بسیار بالاتر از حد مجاز است و در تابستان علاوه بر کمبود آب مشکلات کیفی فراوانی را دارد.

در شهر ایذه علاوه بر چاههای حفر شده ، مشکلات کمبود آب بسیار شدید است و در برخی نقاط شهر آب به صورت جیره‌بندی به مشترکین تحویل داده می‌شود.

در شرایط بحران کرونا که رعایت مسائل بهداشتی ضرورت بیشتری دارد، کمبود آب شرایط سختی را به وجود آورده است و سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که چرا مناقصه به سرمایه گذاری خارجی محدود شده و از منابع داخلی (استفاده از ماده 56) استفاده نمی‌شود.

 به گزارش خبرگزاری فارس، پروژه آبرسانی به شمال شرق خوزستان از دریاچه سد کارون سه در بالادست شهر ایذه، با احداث آبگیر و احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 11.1 مترمکعب در ثانیه و نیز احداث سه تونل به قطر 3.7 متر درمجموع به طول پنج هزار و 700 متر و ساخت یک باب تصفیه خانه، نیاز آب شرب 689 روستای در شرق و شمال شرق خوزستان را برای مدت 30 سال تامین خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت نیرو خوزستان طرح آبرسانی به شمال شرق معاون ابرسانی مناقصه شمال شرق خوزستان پروژه آبرسانی فایناس خارجی اجرای پروژه سرمایه گذار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح و بهسازی حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی لرستان

یاسر اکبریان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های فنی و مهندسی مجموعه همکاران ستادی و امور، طرح و پروژه‌های مهمی در استان در حال انجام است که تلاش می‌کنیم براساس زمان‌بندی‌های انجام‌شده امسال بخش قابل توجهی از این پروژه‌ها را به سرانجام برسانیم.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ پروژه در بخش‌های آب و فاضلاب با همراهی پیمانکاران و مشاوران شرکت در حال انجام است که بخش زیادی از این پروژه‌ها در مراحل نهایی است. می‌توان به طرح جهاد آبرسانی در استان اشاره که با مشارکت و پای کار بودن مجموعه بسیج سازندگی سپاه استان به‌عنوان نماینده قرارگاه امام حسن (ع) حال انجام است. تاکنون آبرسانی به حدود ۷۰ روستای محروم استان به پایان رسیده است. در ۲۰ روستا آیین افتتاحیه برگزار شده است و در بقیه روستا‌ها ماه‌های آینده انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آبفای لرستان بیان کرد: در بخش اصلاح و بهسازی، سال گذشته حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط استان انجام شده است که این فعالیت امسال نیز ادامه خواهد داشت. همچنین در بخش آب در حوزه شهری ارتقای زیرساخت‌های تأمین آب و بالا بردن ظرفیت‌های موجود را در دستور کار داریم.

اکبریان درباره اقدامات بخش فاضلاب هم گفت: با تلاش‌های انجام‌شده در بخش فاضلاب، پروژه‌های متنوعی در استان داریم که در حال حاضر حدود ۵۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی آنها فعال است. اگر بخواهیم به مهم‌ترین آنها اشاره کنیم، بحث احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در پنج شهرستان استان است که پیشرفت ساختمانی ۷۰ درصدی دارند.

وی اظهار کرد: با توجه به رایزنی‌های انجام‌شده و حمایت‌های مدیریت ارشد استان و سایر مسؤولان استانی و کشوری و از طریق چند بانک عامل، تسهیلاتی برای آنها جذب شده است که تلاش خواهیم کرد سرعت ساخت این تصفیه‌خانه را افزایش دهیم. همچنین در بخش توسعه شبکه فاضلاب و مدرن کردن آن، از همه ظرفیت‌های مهندسی و مالی شرکت استفاده می‌کنیم تا بتوانیم در شاخص‌های بخش فاضلاب که از اولویت‌های مهم دولت است، استان را ارتقا دهیم.

مدیرعامل شرکت آبفای لرستان درباره سایر قسمت‌های این شرکت، توضیح داد: در بخش مشترکان، با تغییراتی که در سیستم‌های خدمت‌رسانی داشتیم، سرعت ارائه خدمات به مردم و مشترکان را بالا بردیم و تلاش خواهیم کرد خدمات الکترونیکی را با هدف سهولت کار و مراجعه حضوری نکردن مشترکان ارتقا دهیم. 

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آبرسانی به واحدهای تولیدی سردشت دزفول+فیلم
  • پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی پروژه عمرانی آبرسانی شهرستان میبد
  • اعتباری برای روستاهای ضرر دیده از طرح «قمرود» پرداخت نشده است
  • تنش‌های آبی در دیلم رفع شود
  • تعیین و اختصاص ردیف اعتبار ملی برای طرح جامع آبرسانی البرز
  • افتتاح بیش از ۸۰ درصد پروژه‌های جهاد آبرسانی
  • افتتاح بیش از ۸۰درصد پروژه‌های جهاد آبرسانی کرمانشاه تا پایان تیر
  • اصلاح و بهسازی حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی لرستان
  • عملیات آبرسانی به روستاهای محروم خرمشهر
  • همدان در میان 7 استان برتر آبرسانی روستایی