Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریاست سیدرضا صالحی امیری در کمیته ملی المپیک تقریبا سه ساله شده و حدود یک سال دیگر انتخابات ریاست این کمیته برگزار خواهد شد  انتخاباتی که این بار با روزهای آغازین فعالیت دولت جدید همزمان می‌شود. 

به گزارش تابناک ورزشی، سوال اینجاست که آیا اين چهره سیاسی بسیار نزدیک به شخص حسن روحانی در دولت بعدی باز هم رییس کمیته ملی المپیک که از آن به عنوان دستگاه دیپلماسی ورزش کشور یاد می‌کنند، می‌ماند یا خیر؟

مدیری که در دولت حسن روحانی به عنوان یکی از چهره های محوری و تعیین کننده حتی در انتخاب بسیاری از وزرا و مدیران ارشد شناخته می‌شد، پس از ناکامی در رسیدن به صندلی وزارت ورزش و جوانان با رای  عدم اعتماد مجلس، سرانجام به وزارت فرهنگ و ارشاد رفت تا قبای وزارت به تن کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت او اما مدت زیادی طول نکشید و در این بین حتی راهی شهرداری شد تا آنجا نقش مهمی برعهده بگیرد اما با مهیاشدن فرصت برای حضور در انتخابات کمیته المپیک، مسیرش را بار دیگر عوض کرد و در راس این نهاد عمومی غیردولتی نشست.

صالحی در همان سال نخست اصلاحات اساسنامه را استارت زد و طولی نکشید که پست ریاست کمیته را از حالت تشریفاتی خارج و با بیرون آمدن از زیرسایه دبیرکل ، قواعد بازی را به طرز مشهودی تغییر داد.

صالحی امیری بخاطر روابط سطح بالا با اغلب اعضای کابینه و شخص رئیس جمهور گزینه مناسبی براي در اختیار  گرفتن پست کلیدی ورزش ایران شناخته شده بود تا جایی که تلاش های او در اصلاح بودجه کمیته ملی المپیک موثر بود و حتی کاروان ورزش ایران در بازی های تابستانی نیز از اعتبارات بیشتری بهره‌مند شد اما کرونا باعث شد بازی‌های تابستانی ۲۰۲۰ توکیو لغو و به تعویق بیفتد و ورزش ایران نتواند ثمره کار او را در ترازوی این مسابقات بسنجد.

حالا اگر این ارتباطات و به اصطلاح برش اداری صالحی امیری در دو دولت اخیر با تغییر دولت در انتخابات بهار ۱۴۰۰ به اتمام برسد، احتمالا دیگر در ساختمان نارنجی خیابان سئول نخواهد ماند.

تجربه ثابت کرده با تغییر دولت ها، چهره های نزدیک به همان طیف سیاسی برای بدست گرفتن سکان کمیته المپیک ورود می‌کنند و شانسی برای بقای مهره های جناح قبلی در این پست های جذاب نیست. از همین حالا شنیده می‌شود که چهره‌های مطرح در ورزش برای اشغال مناصب ورزشی در دولت بعدی، در حال رایزنی با کاندیدهای احتمالی هستند.

 

صالحی امیری خود را برای رفتن آماده کرده

در جریان نشست خبری امروز رییس کمیته ملی المپیک که به صورت آنلاین برگزار می شود، از او سوال شد که در دوره بعدی نیز برای ریاست کاندیدا می شود یا خیر. 

صالحی امیری در این‌باره گفت: من در دوره قبلی با لطف روسای فدراسیون ها و وزارت ورزش جلو آمدم و در انتخابات شرکت کنم. خودم متقاضی کسب این کرسی نبودم و مطمئن باشید در دور بعدی هم متقاضی کسب این کرسی نیستم. من در دی ماه سال 1400 بر اساس شرایط تصمیم می گیرم که کاندیدا شوم یا خیر. 

این پاسخ خود نشان دهنده تمایل وی برای ماندن در پست ریاست کمیته المپیک به شرط موافقت مقامات دولت بعدی است. دولتی که بعید است با رفقای فعلی صالحی امیری همفکر و هم جهت باشد.

 

تنش سابق در راس ورزش تکرار می‌شود؟

ورزش ایران برای چند دهه درگیر اصطکاک سیاسی بین دو متولی اصلی خود بود؛ رییس سازمان تربیت بدنی سابق یا وزیر ورزش فعلی از یکطرف و رییس کمیته ملی المپیک از سویی دیگر.

از آنجا که انتخابات کمیته المپیک اغلب با سال پایانی دولت ها مصادف می‌شد و چهره نزدیک به دولت مستقر در انتخابات این نهاد ورزشی بر رقبا چیره می‌گشت، معمولا شاهد تضاد منافع و دیدگاه بین مسوول ورزش در دولت جدید با رییس کمیته المپیک که از وابستگان طیف سابق بود، می‌شدیم.

حتی شکاف بین سران این دو تشکیلات ورزشی داخلی، در دوره‌ای که هر دو مقام از یک دولت می‌آمدند نیز دیده شد. نمونه کامل آن دعوای جنجالی و اختلاف عجیب علی‌آبادی و سعیدلو دو چهره بسیار نزدیک به رییس جمهور وقت در دولت احمدی‌نژاد بود که تاریخ ورزش ایران دیگر نظیر آن را به خود نخواهد دید.

اما با برخی اختلاف ها در دوره قبلی انتخابات کمیته و طول کشیدن روند انتقال قدرت ، حالا این مشکل حل شده است و انتخابات رییس کمیته المپیک با روزهای آغازین فعالیت دولت ها در ایران مترادف شده است.

دوره مسوولیت صالحی امیری در کمیته المپیک با وزارت سلطانی‌فر در وزارت ورزش همزمان شده که باید آن را یکی از کم حاشیه ترین ادوار مدیریت ورزش در ایران قلمداد کرد. به نظر می‌رسد پاییز سال آینده و پس از برگزاری المپیک با یک سال تاخیر باید با صالحی امیری در ورزش خداحافظی کرد؛ مدیری که حداقل در پوشش و رفتار مدیریتی، دیپلمات ترین رییس کمیته المپیک بعداز انقلاب به حساب می‌آید.

نویسنده: مجید کوهستانی

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو وام یک میلیونی کرونا صالحی امیری کمیته ملی المپیک دولت بعدی تابناک ورزشی محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو وام یک میلیونی کرونا کمیته ملی المپیک صالحی امیری کمیته المپیک ورزش ایران رییس کمیته دولت بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۸۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقسیم غنائم در ۳۰روز؛ تقوی رییس، منظمی دبیر؛ مرادی همه‌کاره! تسخیر خزنده والیبال ایران

با گذشت یک ماه از انتخابات فدراسیون والیبال تمام نامزدهای ریاست والیبال بعد از کنار رفتن از دور رقابت با میلاد تقوی، در فدراسیون صاحب پست و جایگاهی شدند و همین‌روزها حکم دبیری امیرحسین منظمی هم صادر می‌شود تا جمع پست‌بگیران فدراسیون تکمیل شود.

به گزارش تابناک ورزشی؛ آن‌چه هر روز در والیبال ایران به ریاست یک جوان مازندرانی نمایان‌تر می‌شود، ریاست در سایه‌ی وحید مرادی نایب‌ رییس کارکشته این فدراسیون است. او هر روز تعداد منصوبانش در پست‌های مختلف را افزایش می‌دهد و در پی در دست گرفتن امپراتوری جا مانده از محمد داورزنی است.

وحید مرادی رییس اسبق فدراسیون شنا، دو سال پیش به عنوان نایب رئیس فدراسیون والیبال کارش را کنار محمدرضا داورزنی شروع کرد؛ او در توافقی نانوشته میانجی داورزنی و وزارت ورزش شد و با سرپرستی دو ماهه بر فدراسیون زمینه انتخابات جدید و ریاست میلاد تقوی را فراهم کرد.

مرادی بعد از کنار گذاشتن داورزنی، نه فقط نایب رئیس فدراسیون باقی ماند که قرار است سرپرست تیم ملی والیبال ایران شود و در سفرهای متعدد خارجی کنار این تیم باشد؛ چیزی که دوست دارد و برایش کت‌وشلوارها و تی‌شرت‌های متعدد معروفش را مرتب کرده است.

مرادی به جز در اختیار گرفتن شریان‌های اصلی فدراسیون، یکی یکی پست‌های کوچک اما کلیدی را به نزدیکان‌اش می‌سپارد و با کنار گذاشتن نیروهای به‌نسبت قدیمی‌تر، تلاش می‌کند سرعت توسعه سیطره‌اش بر والیبال را بیشتر کند.

وحید مرادی هفته قبل در اظهار نظری اعلام کرد؛ افراد دارای پست در ارگان‌های بین‌المللی والیبال باید میان کار کردن در فدراسیون والیبال و این ارگان‌ها یکی را انتخاب کنند؛ معنی این اخطار شاید به معنی کنار گذاشتن افرادی نظیر امیر طلوع‌کیان، فرهاد شاهمیری، نادر انصاری و دیگران باشد. در نقطه مقابل این عزل‌های پرتعداد که همگی با هدایت نایب رییس باتجربه و پابه‌سن گذاشته انجام می‌شود، نزدیکان مرادی در گوشه و کنار فدراسیون پست می‌گیرند. مهدی احمدی آذر یکی از آن‌هاست که هفته گذشته سرپرست تیم جوانان ایران شد. 

معرفی مرادی به عنوان سرپرست تیم ملی والیبال در روزهای آینده این سوال را پر رنگ می‌کند که واقعا آنقدر قحط الرجال است که نایب رئیس فدراسیون سرپرست تیم ملی والیبال شود؟ یا اینکه این الگو که از فوتبال با مهدی محمدنبی شروع شد، در حال بسط در فدراسیون های ورزشی ایران است. آیا کسی نیست مقابل طمع حق ماموریت خارجی و ارز سفرها، و عشق دنیاگردی مدیران فدراسیون‌ها بایستد.

جواب این سوال اما در واقعیت هم ساده و هم پیچیده است؛ چراکه موضوعات مالی و بین ‌المللی این پست، آنقدر مهم است که هنوز نتوانسته‌اند تلاش‌های امیر خوش‌خبر سرپرست ۱۵ ساله تیم ملی والیبال و کارمند وزارت ورزش برای برگشتن به سرپرستی تیم ملی آن هم بعد از آن ادعاهای مالی گسترده علیه او، را متوقف کنند. امثال خوش‌خبر و مرادی همه‌کار می‌کنند تا از مواهب مالی و بین‌اللملی این پست استفاده کنند.

جدل با پائز و سپردن تیم‌های پایه به افراد تازه‌کار

در وضعیت بی‌ثبات کنونی فدراسیون والیبال، سوال اساسی این است با قدرت گرفتن مرادی در سایه و میدان دادن به میلاد تقوی، سرنوشت والیبال ایران در میان مدت چگونه خواهد بود؟ با بررسی چند نمونه از تصمیمات اخیر مرادی و تقوی می‌توان به پاسخ سوال نزدیک شد.

جنجال در انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال و در ادامه معرفی پیمان اکبری به عنوان دستیار اول موریس موتا پائز بدون هماهنگی با این مربی برزیلی و بعد از آن صدور بیانیه و مصاحبه تند پائز در مخالفت با حضور اکبری با رسانه‌های خارجی، خود نشان از بهم‌ریختگی و خطاهایی استراتژیک این دو در هدایت والیبال دارد.

در حالی که پائز به طور رسمی دستیار اولش‌ را فرد دیگری معرفی می‌کند، مرادی برای آن‌که نشان دهد کت تن کیست با ایجاد تنش در پی گسترش قدرت و نفوذش در ارکان‌ مختلف والیبال است و از حالا هم نتایج تیم ملی در ماه‌های آینده قابل پیش‌بینی است.

سپردن تیم نوجونان ایران به عادل غلامی و دیگرانی چون فرهاد قائمی بدون سابقه یک روز مربیگری با وجود مخالفت‌های گسترده اهالی فن موضوع دیگری است که به‌زودی نتایج آن در والیبال پایه نمایان می‌شود.

 از سویی وحید مرادی برای پایه‌ریزی روابط جدید بین‌المللی و مالی در والیبال و زمینه‌سازی تغییرات بیشتر، با وجود اینکه در یک دهه اخیر هم تیم نوجوانان و هم تیم جوانان ایران با مربیان داخلی قهرمان جهان شده‌اند، سراغ کشورهای تاریخ مصرف گذشته در والیبال مثل کوبا رفته و با برقراری ارتباط با سفیر کوبا در تهران ، در پی شبکه‌سازی و سازوکارهای جدیدی برای استفاده از کوبایی‌ها در والیبال ایران است!

آینده رییس جوان و قدرتی که باز نخواهد گشت

میلادی تقوی در اولین مصاحبه‌اش بعد از ریاست فدراسیون والیبال عنوان کرده که داورزنی مخالف ریاست او بر والیبال بوده و از ابتدا هم مشخص بوده که او رییس فدراسیون والیبال می‌شود. مصاحبه مفصل اخیر تقوی با ایرنا از ناپختگی رییسی حکایت دارد که روزی در سایه داورزنی بود و امروز در سایه‌ی مرادی به زیست مدیرانه و شیک‌اش ادامه می‌دهد.

رییس جوان والیبال در مصاحبه‌اش از چارت جدید فدراسیون سخن می گوید و تلویحا کنار رفتن استخوان خردکرده‌‌ها که قطعا با هدایت مرادی انجام می‌شود را تایید می‌کند و در مقابل چیزی از روابط ناسالم حاکم بر والیبال در بخش‌هایی مثل روابط عمومی نمی‌گوید.

تقوی تلاش می‌کند از انتخاب عادل غلامی به عنوان سرمربی تیم نوجوانان شانه خالی کند و آن را گردن کمیته فنی ناشناخته و نبوده بیاندازد. تقوی زمانی که در مقابل سهم‌خواهی نامزد فدراسیون مورد مواخذه قرار می‌گیرد، می‌گوید بدون کمک و حضور نامزدهای دیگر هم رییس فدراسیون می‌شد و آن‌ها در حمایت از او کنار نرفته‌اند که امروز پست‌های مختلف به نام‌شان زده شود.

درک گزاره‌های بالا و دلایل سهم گرفتن نامزدهای کنار کشیده در انتخابات فدراسیون حتی برای بچه‌های راهنمایی و دبیرستان هم واضح و مبرهن است. مرادی جای پاکسازی فدراسیون والیبال از روابط خاص از جمله در بخش روابط عمومی، به دنبال گسترش نفوذ خودش در ارکان‌ داخلی و بین‌المللی والیبال است و امتیازاتی که او امروز از میلاد تقوی می‌گیرد شاید هیچ‌گاه به رییس تازه وارد بر نگردد.

تاریخ گواه نوع فعالیت‌های امثال مرادی مثلا در شنای ایران و آسیاست که در دوره او تقریبا هیچ فعالیت سازنده ای انجام نشد و در مقابل سال‌هاست کسی نمی‌تواند مرادی را از شنا جدا کند تا آنجا که ۱۰ سال پیش مدعی بود دبیرکل افتخاری کنفدراسیون آسیا ست درحالی که چنین موضوعی واقعیت نداشت.

میلاد تقوی با تصور اینکه بدون مرادی کار پیش نمی‌رود در حال دادن سهم به فردی‌ است که روزی در کناررفتن داورزنی نقش ایفا کرد و احتمالا روزی نوبت به خود تقوی هم خواهد رسید. آن‌چه امروز به مرادی و اطرافیانش سپرده می‌شود ـ تا آن‌جا که در هفته‌های اخیر با تغییر در معماری اتاق‌های فدراسیون، اتاق نایب رییس فدراسیون به اتاق اصلی ریاست وصل شده ـ دیگر قابل پس گرفتن نخواهد بود و درک اهمیت این چینش‌ها و امتیازات برای تقوی در این سن و سال زمان‌بر خواهد بود.

نویسنده: فراز الوند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • امیری: از مردم برای رای به صحنه‌های ماندگار بازی با ژاپن تشکر می‌کنم
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • انتخاب رییس هیأت ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان
  • انتخاب رییس هیات ورزش زورخانه‌ای خوزستان
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • تاکید بر اهمیت تربیت نیروی کارآفرین
  • نخبگان سرمایه‌های اصلی کشور هستند
  • علیرضا گرشاسبی: برای 60 میلیون تحت پوشش و تنها 18 میلیون بیمه پرداز داریم / نیمی از بازنشستگی های 1400 پیش از موعد بود
  • تقسیم غنائم در ۳۰روز؛ تقوی رییس، منظمی دبیر؛ مرادی همه‌کاره! تسخیر خزنده والیبال ایران
  • وزیر «سرپیچی» را در نطفه خفه کرد/سرپرست‌ها رییس فدراسیون نمی‌شوند