Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن آشوری مسئول خانه فرهنگ ج. ا. ایران در مومبای با همراهی رئیس دارالعلوم دیوبند شهر برودا مفتی فلاحی به بازدید مرکز پرداختند. در این مرکز دو قرآن بزرگ نگهداری می‌شود که یکی از آنها با ترجمه فارسی و تفسیرفارسی جلالی در حاشیه آن است و دیگری قرآنی می‌باشد که بر صفحه بزرگ مسی حک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است که این قرآن مجید، بزرگترین قرآن آسیا می‌باشد که وزنی در حدود ۸۰۰ کیلوگرم دارد و دارای ۶۳۲ صفحه است. ابتدا این قرآن در مسجد جامع شهر برودا مورد استفاده قرار می گرفته است، اما بعلت رطوبت و گذشت زمان صفحات خراب می‌گردد، اما به امر مقام معظم رهبری امام خامنه ای (دام ظله العالی) در سال ۱۳۸۶ کار ترمیم و مجلد سازی آن در مرکز میکرو فیلم نور در دهلی توسط کارشناسان خبره انجام پذیرفت و اکنون در دارالعلوم دیوبند شهر برودا نگهداری می‌شود.

در ابتدای این دیدار فلاحی رئیس دارالعلوم گفت: دارالعلوم به عنوان مرکزی برای آموزش دروس دینی به مسلمانان شناخته می‌شود و در کنار آن نیز فعالیت‌های فرهنگی دینی مختلف نیز انجام می‌دهد که مورد استقبال جامه مسلمان ایالت گجرات قرار می‌گیرد.

مسئول خانه فرهنگ ج. ا. ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در دارالعلوم دیوبند اظهار داشت: تدریس و آموزش دستورات دین مبین اسلام یکی از با اهمیت ترین فعالیت‌ها در میان نسل جوان و نوجوان در این زمان می‌باشد. دشمنان اسلام از طرق مختلف شبهه‌هایی در بین نسل جوان و نوجوان ایجاد می‌کنند و به خیال خویش می‌کوشند تا دستورات دین مبین اسلام را خدشه دار کنند.

وی درادامه خاطرنشان کرد: چندی پیش رئیس جمهور فرانسه سخنانی گستاخانه و موهن درباره شخصیت والای پیامبر اعظم (ص) را به زبان جاری ساختند که موجب خشم و نگرانی جهان اسلام شد و مراجع مکرم و همه علما و اندیشمندان ایران اسلامی به شدت این عمل خبیث را محکوم کردند.

آشوری در ادامه به فعالیت‌های ج. ا. ایران در زمینه‌های مختلف دینی و علمی بیان داشت: امروزه استکبار جهانی و دشمنان اسلام از ایران به شدت ترس دارند. گفتمان انقلاب اسلامی وحدت و اتحاد میان همه مسلمانان و گروه‌های اسلامی جهان است و اگر این امر محقق شود دیگر هیچکس نمی‌تواند به مسلمانان توهین کند. ایران اسلامی در جهت رسیدن به قله‌های کامیابی در زمینه‌های مختلف راههای سختی را پیموده است و توانسته قله‌های افتخار را فتح کند.

آشوری با اشاره به تاریخچه زبان و ادبیات فارسی در هند بیان داشت: زبان و ادبیات فارسی دارای قدمتی بیش از هشت قرن شبه قاره بوده وبه عنوان زبان رسمی در هند به شمار می رفته است. اکنون دارالعلوم می‌تواند در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی فعالیت داشته باشد و خانه فرهنگ ج. ا. ایران در مومبای در راستای وظایف خود با همکاری دارالعلوم می‌تواند از تدریس این زبان شیرین در دارالعلوم حمایت کند.

دارالعلوم شهر برودا در سال ۱۹۷۲ میلادی در زمین با مساحت ۵۰۰ هکتار واقع شده است و دارای مدرسه عصری با ۱۳۰۰ دانش آموز و مدرسه دینی با ظرفیت ۴۵۰ طلبه است که برای رفاه حال دانشجویان و طلاب خوابگاهی نیز درنظر گرفته شده است.

کد خبر 5079548

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری فعالیت های قرآنی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه امام حسن عسکری ع حرم حضرت عبدالعظیم ویروس کرونا سازمان تبلیغات اسلامی قرآن حضرت عبدالعظیم حسنی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مهدویت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رادیو قرآن زیارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۹۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایشگاه «روایت باران» خلاقیت است/ نشر قرآن با زبان هنر

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در این نشست خبری، محبوبه کاظمی دولابی مدیر مسؤول نگارخانه ترانه باران، علی اشرف صندوق آبادی و احمد شفیعی‌ها از اعضای شورای هنری و انتخاب آثار این نمایشگاه حضور داشتند.

محبوبه کاظمی در ابتدای نشست گفت: در پی هتک حرمت به قرآن که سال گذشته و قبل‌تر اتفاق بوده بود، نگارخانه ترانه باران این وظیفه را بر گردن خود احساس کرد که اقدامی موثر انجام دهد و سال گذشته این قول را دادم برای خادمان قرآن از زبان هنر که مهمترین محتوای فرهنگی کشور محسوب می‌شود، کاری انجام دهم. به همین دلیل درصدد برآمدیم نمایشگاه «روایت باران» را برگزار کنیم و با نظر مثبت مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را در روز ۳۱ فروردین ماه برگزار کنیم.

وی درباره شورای هنری نمایشگاه توضیح داد: شورای هنری نمایشگاه «روایت باران» با حضور اساتیدی همچون غلامحسین امیرخانی، علی اشرف صندوق آبادی، مهدی فلاح، یدالله کابلی، احمد فلسفی و احمد شفیعی‌ها تشکیل شد. پس از فراخوان دریافت آثار برای نمایشگاه، صدها اثر قرآنی به گالری ارسال و به تبع آن، تعداد قابل توجهی از آثار برای نمایشگاه انتخاب شد که در حال حاضر حدود ۱۷۰ انتخاب شده اما این امکان وجود دارد آثار اضافه شوند.

کاظمی بیان کرد: جنبه حمایتی نمایشگاه نیز از اهمیت برخوردار است که در جهت حمایت کلی هنرمندان این حوزه، آثار را بر اساس ظرفیت مکانی نمایشگاه انتخاب کردیم.

علی اشرف صندوق آبادی عضو شورای هنری نمایشگاه نیز گفت: نمایشگاه هنرهای قرآنی «روایت باران» اولین حرکتی است که در بخش خصوصی در حوزه فعالان فرهنگی و هنری انجام می‌شود و ارزشمند است و این حرکت ارزشمند قطعاً باید تقویت شود.

اگر بخواهیم فرهنگ قرآنی در جامعه همه‌گیر شود باید با زبان هنر آن را نشر داد، چون بسیار نافذتر است و جلوه‌های بهتر و تأثیرگذارتر دارد. در واقع اگر قرآن و مفاهیم قرآنی با زبان و شیوه هنرمندانه ارایه شود، قطعاً تاثیر به‌سزایی دارد.

وی افزود: بر این اساس، شورایی از صاحبان اندیشه و اساتید بنام خوشنویسی برای انتخاب آثار این نمایشگاه تشکیل شد. این نمایشگاه انگیزه‌ای برای هنرمندان است تا نگاه‌شان بیشتر به سوی قرآن سوق پیدا کند.

صندوق آبادی همچنین اظهار کرد: وقتی قانون شود که درصدی از بودجه یک سازمان به خرید آثار هنری اختصاص پیدا کند اما خریدی نبینیم، مشکل از مدیریت آن است؛ یعنی وقتی هیچ خریدی جدی انجام نشده به نظرم مشکل مدیریتی است و بهتر است دولت دست کارآفرینان را باز بگذارد. نگاه ما این است که دولت حمایتی عملی‌تر را ایفا کند تا بتوانیم از هنرمندانی که فعال هستند، حمایت بیشتری کنیم.

احمد شفیعی‌ها دیگر عضو شورای هنر نمایشگاه نیز گفت: تاریخ ادیان و تاریخ هنر در یک جا نقطه مشترکی دارند و آنجایی است که رشد و نمو هنر را شاهدیم و همچنین آن را مرهون حمایت و انگیزش‌های دینی و معنوی می‌دانیم. خوشنویسی نقشی بی بدیل در ارتقای هنر قرآنی داشته است و این را نمی‌توان انکار کرد و از این جهت خودم را مفتخر می‌دانم در این نمایشگاه که اولین نمایشگاه اختصاصی متون قرآنی است، حضور دارم.

وی بیان کرد: نکته غیر قابل انکار این است که معتقدم در طول تاریخ بیشتر از هنرمندان، افراد هنردوست و مدیرانی که حمایت می‌کنند، بیشتر موثر بودند. یعنی اگر حامیان قدیم نبودند آثار اساتید برجسته همچون امثال میرعماد به دست ما نمی‌رسید. بنابراین این نمایشگاه، نقطه عطفی برای هنرمندان جامعه قرآنی است. بنابراین اگرچه اولین حرکت است و ممکن است کاستی‌هایی داشته باشد اما با پیشنهادها و نظرات حرفه‌ای در قدم‌های بعدی بهتر خواهد شد و امیدوارم اجر و ثوابش به دوستان برگردد.

کاظمی در ادامه نکاتی را برشمرد و گفت: امیدوارم در بحث کارآفرینان هنری با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، توجه بیشتری شود. هم‌چنین، ابعاد میراث فرهنگی حوزه خوشنویسی مهم است چون ما با تعداد هنرمندانی مواجهیم که از ابتدای اسلام تاکنون اهمیت ویژه‌ای داشتند و امروز نیز باید این اهمیت بیشتر به مردم انتقال پیدا کند. همچنین امیدواریم اعتراض مان نسبت به هتک حرمت به قرآن را با زبان هنر به صدای جهانیان برسانیم.

وی افزود: در طول مدتی که در فرهنگسرای نیاوران نمایشگاه داریم ورک شاپ‌هایی را در این راستا برگزار خواهیم کرد.

شفیعی‌ها در پاسخ به پرسشی درباره تنوع آثار نمایشگاه گفت: آثار با محتوای قرآنی داریم نه روایات و احادیث. خطوطی همچون خط عثمانی و عربی نداریم اما هر خطی که قرآنی باشد به نمایشگاه راه پیدا کرده است. آثار متعددی از شکسته، نسخ و نستعلیق داریم. رویکرد بر این بوده که حتی از کاتبان نیز آثاری داشته باشیم که اهتمام و نیت کتابت قرآن را دارند.

مدیر نگارخانه ترانه باران در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره استفاده از واژه «نخستین» برای این نمایشگاه و اینکه نمایشگاه چه ویژگی‌هایی دارد که از دیگر نمایشگاه‌های مشابه (نمایشگاه قرآن و هنرهای قرآنی) تفکیک می‌شود، گفت: محتوای قرآنی در نمایشگاه قرآن با گستره موضوع قرآن برگزار می‌شود که شاید بازدیدکنندگان دستاورد تخصصی نتوانند به دست بیاورد چراکه با دیدگاه‌های مختلفی ارایه می‌شود اما ما به این دلیل نمایشگاه را «هنرهای قرآنی» نامگذاری کردیم چون تخصصی کار می‌کنیم و آن را به عنوان اصیل‌ترین هنر نامگذاری کردیم تا بتوانیم با محتوای قرآنی و هنر خوشنویسی هنرهای دیگر همچون جلدسازی، تذهیب و … را جذب کنیم تا خلاقیت‌هایی را که هنرمندان دارند، شناسایی کنیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره توجه به بحث هنرهای خلاق قرآنی بیان کرد: در بحث خلاقیت تمرکز داریم و یکی از اهداف مان شناسایی و معرفی هنرمندان خلاق است که امیدوارم با حمایت‌هایی که از دولت می‌گیریم، بتوانیم موثر باشیم. خلاقیت فقط در خلق صنایع نیست بلکه خلاقیت می‌تواند یک روش باشد و برگزاری چنین نمایشگاهی خودش یک خلاقیت است که خلاقیت‌های قرآنی را به نمایش می‌گذارد.

کاظمی در پایان گفت: یکی از موضوعات مهمی که از طریق آن می‌توان به این نمایشگاه و نمایشگاه‌های مشابه توجه کرد، تاثیرات آن و پیوندش با گردشگری است که سال‌هاست مورد پیگیری من است. این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد و امیدوارم در این نمایشگاه بتوانیم در حوزه گردشگری قرآنی نیز کاری انجام دهیم.

کد خبر 6079781

دیگر خبرها

  • «شب قدر غرب آسیا» در شماره چهارصدوچهلم خط‌حزب‌الله
  • دانشگاه آزاد آبادان میزبان نشست سراسری مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان
  • رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد
  • ادمین اکانت‌های فارسی زبان صهیونیست‌ها چه کسی است؟
  • ثروتی به نام زبان فارسی + فیلم
  • برگزاری نمایشگاه «روایت باران» خلاقیت است/ نشر قرآن با زبان هنر
  • دهمین‌جلسه درس‌گفتارهای «سعدی‌خوانی» برگزار می‌شود
  • بزرگداشت روز سعدی با حضور قدمعلی سَرّامی در دهمین سعدی‌خوانی