Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@20:53:39 GMT

بخشی از مسجد جامع ابرکوه مرمت و بازسازی شد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۰۵۴۶

بخشی از مسجد جامع ابرکوه مرمت و بازسازی شد

حمیدرضا مشتاقیان عصر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور حفاظت از آثار تاریخی این پروژه از ۲ ماه گذشته به صورت امانی با همکاری  تیم مرمت استحفاظی میراث فرهنگی شهرستان اجرا شد.

وی ، اظهار کرد:  در سال جاری مرمت مسجد جامع ابرکوه با ۵۰۰ میلیون ریال درسه مرحله مرمت و بازسازی شده است.

قدمت مسجد جامع ابرکوه مربوط به سال ۷۳۸ هجری است    

مشتاقیان بیان کرد: قدمت مسجد جامع شهر ابرکوه مربوط به سال ۷۳۸ هجری است  و هنوز بخشی از قسمت های آن به مرمت و بازسازی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسوول میراث فرهنگی ادامه داد: محراب نفیس گچ بری ایوان شرقی مسجد جامع ابرکوه یکی از پنچ محراب این مسجد است .

وی اضافه کرد: قسمت هایی از بنای مسجد مربوط به قبل از اسلام و بخش هایی مربوط به دوره سلجوقی و حکمرانی مغولان در ایران است و دارای ۲ شبستان در پس ایوان شمالی و ایوان جنوبی و سردابه ای به ابعاد ۱۰ در ۱۰ در میان صحن است.

کرونا راه گردشگران را کور کرد

مشتاقیان تصریح کرد:  مسجد جامع ابرکوه ۲ قبله دارد از چهار محراب دیگر ،سه محراب از جنس سنگ مرمر و آهک و دیگری از جنس کاشی ساده است، محراب اصلی سنگی این بنا دارای ۲ ستون تزئینی زیبا از جنس مرمر است .

وی خاطر نشان کرد: ساخت مسجد جامع ابرکوه قدمتی به بلندای تاریخ این شهر دارد و محراب نفیس گچبری ایوان شرقی مسجد که یکی از پنچ محراب این مسجد است، یادگاری از نخستین روزهای بنای این مسجد است .

این مسوول  ادامه داد: مسجد جامع ابرکوه با شماره ۱۹۷ در تاریخ نهم مرداد ماه ۱۳۱۲ خورشیدی به عنوان دومین اثر ثبتی استان یزد در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

وی یادآورشد : در طول سال و بیشتر در فصل بهار و تابستان هزاران گردشگران داخلی و خارجی از این بنای تاریخی که در دل مرکز شهر واقع است دیدن می کردند .

وی افزود: اما امسال به خاطر شیوع بیماری کووید ۱۹ ، راه سفر مشتاقان دیدن آثار تاریخی و طبیعی این شهرستان که از جذابیت خاصی برخوردار است و برخی از آنها در دنیا بی نظیر است کور شد.

ابرکوه ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی شناخته شده دارد که تاکنون ۱۴۶ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

برچسب‌ها ابرکوه مرمت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ابرکوه مرمت میراث فرهنگی ابرکوه مرمت میراث فرهنگی اخبار کنکور مسجد جامع ابرکوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده

به گزارش خبرنگار مهر، نشست سراسری شوراهای فنی استان‌ها به ریاست علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با حضور مدیران ستادی و اعضای شورای فنی استان تهران امروز در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه در آستانه روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، معاونت میراث‌فرهنگی برنامه‌های جدی را در دستور کار قرار داده است، گفت: این برنامه‌ها از دیروز با بزرگداشت استادکاران برجسته آغاز شده است و برگزاری این نشست سراسری در راستای برقراری نظامی یکپارچه و پایش و هماهنگی بین استان‌ها برگزار می‌شود.

وی به شعار سال مبنی بر «تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بلاهای طبیعی» اشاره کرد و هم‌افزایی و ارائه برنامه‌های ملی برای تحقق این شعار را مورد تاکید قرار داد.

داوری ادامه داد: شوراهای فنی استان‌ها در تصمیم‌گیری بازوی مشورتی معاونت میراث‌فرهنگی محسوب می‌شوند. سال گذشته سال احیای شوراهای فنی در استان‌ها بود و امروز از تجارب و نظرات کارشناسی ۲۶۵ نفر از مدیران و متخصصان در سطح کشور برای تحقق برنامه‌ها و اقدامات حوزه حفاظت و مرمت بهره می‌بریم.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، ۱۴۰۳ را سال کیفیت‌بخشی و توسعه برنامه‌های مرمت و حفاظت عنوان و تصریح کرد: ساختار شوراهای فنی استان‌ها براساس دستورالعمل سال ۱۳۹۶ شکل گرفته که حدود وظایف و فعالیت شوراهای فنی استان‌ها در آن شفاف و روشن است. همچنین بر حسب موضوعات مختلف در حال تدوین نهایی این دستورالعمل هستیم که در این راستا از تجارب و نظرات کارشناسی اعضا استفاده می‌کنیم.

پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران، با اشاره به اینکه تهران دارای ۷۰۰ بنای ثبت ملی است به ارائه برنامه‌های مربوط به حفاظت و مرمت بناهای تاریخی این استان پرداخت و افزود: با توجه به پایان فاز اول طرح مطالعاتی حرم شاه عبدالعظیم مرمت بخش از حرم را در دستور کار داریم و طی شش ماه آینده مرمت نقاط تخریب شده آن انجام می‌شود.

جلیل گلشن از اعضای شورای فنی استان تهران، امر پژوهش را در حوزه مرمت مهم‌ترین اصل عنوان کرد و گفت: با انجام پژوهش است که می‌توان به ارزش‌های میراث‌فرهنگی بنا پی ببریم. در مرمت حفظ اصالت بنا باید مدنظر قرار گیرد، مرمت‌ها با کمترین دخل و تصرف انجام شود و برای مخاطب قابل رؤیت باشد. مرمت‌ها باید طبق آئین نامه‌های بین‌المللی انجام و گزارش علمی انجام مرمت‌های انجام شده تهیه و با پرونده ثبتی اثر مرتبط شود.

در ادامه مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های قزوین، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و خوزستان به‌صورت ویدئو کنفرانس به ارائه برنامه‌های خود در حیطه حفاظت و مرمت پرداختند و در پایان لوح‌هایی از سوی علی دارابی به اعضای شورای فنی استان تهران اهدا شد.

کد خبر 6081070 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • تعیین ردیف بودجه برای حفظ و مرمت آثار تاریخی اراک
  • کسب رتبه سوم چهارمحال و بختیاری در مرمت بنا‌های تاریخی
  • وقتی مرمت و بازسازی آب انبار قدیمی در یزد به فراموشی سپرده شد + فیلم
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت: بقیع باید بازسازی شود
  • راهیابی پنج نمایش از قم به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی اردبیل به نمایش گذاشته می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده