Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاج محمدی با تاکید بر اینکه نقش آفرینی بسیج و بسیجیان در امر سازماندهی زندانیان، بسیار اثربخش است، گفت: به موجب دستورالعمل مشارکت نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه، بسیج می‌تواند به عنوان ریشه دار‌ترین و مردمی‌ترین و دلسوزترین و امین‌ترین نهاد مردمی با سازمان زندان‌ها همکاری کند.

خبرگزاری میزان - مراسم انعقاد تفاهم نامه آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد امروز (سه شنبه) با حضور محمد مهدی حاج محمدی رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور و  فرمانده بسیج قوه قضاییه، جولایی رییس سازمان دیه کشور و سردار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاج محمدی رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: نهضت و انقلاب ما با حرکت و جوشش و خروش مردم آغاز شد و استمرار یافت و قطعا بقا و قوام این نهضت و انقلاب نیز با نقش آفرینی مردم و روحیه بسیجی ممکن خواهد بود.

وی با بیان اینکه بسیج همواره مدافع سلامت و امنیت اجتماعی مردم بوده است، گفت: بسیج وقتی می‌بیند آتش توپخانه دشمن بر نقطه‌ای متمرکز شده در همانجا مستقر می‌شود و نقش آفرینی می‌کند؛ امروز نیز هجمه‌های دشمن متمرکز بر زندان و زندانیان است و دشمنان ما می‌خواهند به بهانه این موضوع چهره نظام ما را مخدوش جلوه دهند؛ از همین رو نقش آفرینی بسیج و بسیجیان در امر سازماندهی زندانیان، بسیار اثربخش است.

حاج محمدی تصریح کرد: امروز یکی از میدان‌های مبارزه برای خنثی کردن توطئه‌های دشمنان، میدان مبارزه با آسیب‌های اجتماعی است و زندان محلی برای مأموریت و عملیات مشترک سازمان زندان‌ها و سازمان بسیج است.

وی گفت: به موجب دستورالعمل مشارکت نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه، بسیج می‌تواند به عنوان ریشه دار‌ترین و مردمی‌ترین و دلسوزترین و امین‌ترین نهاد مردمی با سازمان زندان‌ها همکاری کند.

رییس سازمان زندان‌ها با اشاره به جمله‌ای از شهید لاجوردی مبنی بر ضرورت اصلاح و تربیت زندانیان و عدم نگاه به آن‌ها به عنوان یک مجرم، گفت: با عنایت به فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری درمی یابیم که زندان یک محیط اصلاح و تربیت و آموزشگاه نیکی‌ها است و ما باید در راستای تعالی مددجویان مستقر در زندان از هیچگونه تلاشی فروگذار نکنیم و همزمان از خانواده آن‌ها نیز مراقبت داشته باشیم

حاج محمدی با اشاره به اصل جذب حداکثری و مسئولیت بسیج در این راستا، با ذکر خاطراتی از شهیدان چیت‌سازیان و طاهری در خصوص تلاش آن‌ها در راستای هدایت زندانیان، گفت: بسیج می‌تواند در قامت یک مددکار دلسوز و امین و افتخاری با ما در سازمان زندان‌ها در راستای بازاجتماعی کردن مددجویان و زندانیان سهیم و شریک باشد؛ از بسیج حقوقدانان گرفته تا بسیج اصناف و بسیج جامعه پزشکی و بسیج محلات و ما امروز به موجب تفاهم نامه‌ای که منعقد کردیم مأموریت مشترک خود را با سازمان بسیج و اقشار مختلف بسیج در راستای کمک به بازاجتماعی کردن زندانیان آغاز می‌کنیم.

رییس سازمان زندان‌ها گفت: از روح پرفتوح حاج قاسم سلیمانی مدد می‌گیریم که ما را یاری کند تا از مددجویان مستقر در زندان نیرو‌های مخلصی برای خدمت به نظام و انقلاب بسازیم.

 

همچنین در این مراسم سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور و فرمانده بسیج قوه قضاییه طی سخنانی اظهار داشت: مشارکت سازمان بسیج و اقشار مختلف بسیجیان در طرح آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد اقدام و حرکتی مبارک است؛ ما در بسیج یاد گرفتیم که کاسب نباشیم بلکه برای ما فعل و عمل مهم باشد.

عمرانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: اخلاص سردار سلیمانی به همه مسئولان در کشور ما نشان داد که مردم ما به هر مسئولی که عاشقانه و مخلصانه در راستای تعالی نظام و کشور خدمت کند، عشق می‌ورزند.

فرمانده بسیج قوه قضاییه تصریح کرد: اگر ما مسئولان به اندازه ۲۰ درصد همانند سردار سلیمانی باشیم در دنیا و آخرت سعادتمند می‌گردیم.

وی گفت: آقای حاج محمدی رییس سازمان زندان‌ها موجب افتخار دستگاه قضایی هستند و از زمان حضور وی در سازمان زندان‌ها تحولی مطلوب در این سازمان شکل گرفته است.

همچنین در این مراسم سردار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی گفت: در نتیجه مشارکت سازمان بسیج در امر آزادسازی زندانیان غیرعمد از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ هزار و ۴۹۳ تن از هموطنان مان که به دلیل مسائل مالی در زندان بودند، آزاد شدند؛ همچنین هزار نفر نیز در هفته بسیج با مشارکت سازمان بسیج از زندان آزاد می‌شوند و این امر با همکاری مطلوب مجموعه دستگاه قضایی به ویژه سازمان زندان‌ها صورت گرفت.

انتهای پیام/

برچسب ها: سازمان زندان ها زندان جرایم غیرعمد

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سازمان زندان ها زندان جرایم غیرعمد رییس سازمان زندان ها نقش آفرینی قوه قضاییه حاج محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۳ درصدی استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان در البرز

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فاضلی هریکندی با تشریح اقدامات انجام شده در مجموعه قضائی استان البرز در زمینه کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها گفت: در راستای اجرای دستورات و تأکیدات رئیس قوه قضائیه، یکی از سیاست‌های دادگستری کل استان البرز در کنار سخت گیری در جرایم خاص و مهم و سرقت‌ها، اهتمام، کاهش جمعیت کیفری و مساعدت قانونی در مورد زندانیان جرایم سبک است.

وی با اشاره به تدوین و اجرای «برنامه‌های عملیاتی معاونت نظارت بر زندان و اجرای احکام دادگستری کل استان البرز» در سال گذشته افزود: با برنامه‌ریزی انجام شده و تعیین ۱۹ شاخص ارزیابی عملکرد حوزه‌های قضائی در زمینه کاهش جمعیت کیفری، با همکاری رؤسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های قضائی و اداره کل زندان‌ها، نتایج ارزیابی‌های پایان سال نشان داد که البرز در بسیاری از شاخص‌های مدون، رشد قابل توجهی داشته است.

رئیس کل دادگستری استان البرز یکی از شاخص‌های بهبود یافته را «استفاده از پابند الکترونیک» برشمرد و مطرح کرد: با ارزیابی و امتیازدهی مبتنی بر شاخص‌ها، در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۳۳ درصدی در صدور احکام پابند الکترونیک از سوی دادگاه‌های استان داشته‌ایم. در سال قبل ۷۲۰ نفر از محکومان به جای حضور در زندان، ضمن انجام فعالیت‌های اجتماعی معمول و حضور در کنار خانواده، دوران محکومیت خود را سپری کردند و صرفاً محدودیت در تردد داشتند.

افزایش ۳۲ درصدی اعطای مرخصی به زندانیان

فاضلی هریکندی یکی دیگر از دستاوردهای برنامه تدوین شده را افزایش پنج برابری صدور احکام مبتنی بر «پذیرش توبه» متهمان از سوی دادگاه‌های استان عنوان و بیان کرد: افزایش ۱۱ درصدی احکام تعلیق اجرای مجازات منجر به جلوگیری از ورود یک هزار و ۳۳ نفر از محکومان به زندان شد. افزایش اعطای مرخصی به زندانیان از دیگر دستاوردها به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: با توجه به آثار اعطای مرخصی به محکومان که موجب حضور آن‌ها در خانواده و کاهش آسیب‌های اجتماعی و تلاش برای جلب رضایت شاکی می‌شود، در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، ۳۲ درصد افزایش اعطای مرخصی به محکومان را شاهد بودیم. برخی از زندانیان را «محکومان جرایم غیرعمد و مالی» تشکیل می‌دهند که اجرای برخی سیاست‌های حمایتی می‌تواند به کاهش جمعیت زندان و آزادی این محکومان منجر شود.

به گفته رئیس کل دادگستری استان البرز، با توجه به اینکه پذیرش اعسار محکومان مالی و صدور حکم به تقسیط مبلغ محکومیت آنها، ضمن جلوگیری از بازداشت غیرضروری این قبیل افراد موجب پرداخت محکومیت به اقساط می‌شود، با اجرای این سیاست، در سال گذشته درخواست اعسار محکومان مالی ۱۳ درصد بیشتر از سال قبل از آن پذیرفته شد؛ در زمینه محکومان مهریه، با توجه به اعمال این سیاست‌ها از سال‌های قبل، افزایش پذیرش اعسار چهار درصد بوده است.

کاهش ۱۴ درصدی بازداشت‌های کوتاه مدت

فاضلی هریکندی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات دستگاه قضائی که بارها مورد تاکید رئیس قوه قضائیه واقع شد، بازداشت‌های کوتاه مدت به جهت عدم امکان معرفی کفیل یا عدم تودیع وثیقه به خصوص در ایام منتهی به تعطیلات است که مشکلاتی را پیش روی دستگاه قضائی و افراد بازداشت شده و خانواده‌های آن‌ها قرار می‌دهد.

رئیس کل دادگستری استان البرز بیان کرد: در زمینه جلوگیری از این قبیل بازداشت‌ها، آموزش‌ها، نظارت‌ها و اقدامات انجام شده منجر به کاهش ۱۴ درصدی بازداشت کوتاه مدت کمتر از سه روز و کاهش ۱۷ درصدی بازداشت کوتاه مدت کمتر از ۱۰ روز در سال گذشته شد. همچنین بازداشت کوتاه مدت قبل از ایام تعطیل نیز ۳۲ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن را نشان می‌دهد.

وی با تاکید به اینکه هیچیک از نهادهای ارفاقی مشمول متهمان و محکومان جرایم خاص، مهم و سرقت نمی‌شود، ابراز امیدواری کرد در سال جدید هم با برنامه‌ریزی انجام شده در زمینه کاهش جمعیت کیفری، موفقیت‌های بیشتری حاصل و زندان به محلی تبدیل شود که صرفاً افراد مخل نظم و آسایش و امنیت عمومی و مرتکبان جرایم خشن و مهم در آن تحمل محکومیت کنند.

کد خبر 6085637

دیگر خبرها

  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان
  • گشایش نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال بسیجیان استان در درچه
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان غربی تا آخر اردیبهشت
  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی
  • هزینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد گرمسار چقدر است
  • استفاده از پابندالکترونیکی برای زندانیان خوزستان۲۱درصدافزایش یافت
  • افزایش ۳۳ درصدی استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان در البرز
  • درخواست بسیج اساتید برای به روز شدن محتوای دروس معارف اسلامی
  • با هم افزایی بسیج اساتید و نهاد نمایندگی اهداف نظام بیش از پیش محقق می‌شود