Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، آیا تا به حال برایتان پیش آمده فراموش کنید که ساعتتان را تنظیم کنید و سر ساعت بیدار شوید ؟ این اتفاق اصلاً جادو نیست، بلکه بیولوژی است. بیشتر موجودات زنده روی زمین مثل قارچ ها و گیاهان دارای ساعت بدن هستند.

این ساعت بسیار دقیق است و در مغز ما قرار دارد و توسط هیپوتالاموس _ دقیقاً بخشی از مغز که چشم ها را به مغز متصل می کند _ مدیریت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت مغز ما از نور استفاده می کند تا بتواند سیکل روزانه بدن را تنظیم کنند. این سیکل از لحاظ علمی به ریتم شبانه روزی معروف است و به ما در مورد زمان بیدار شدن، استراحت کردن، غذا خوردن و نوشیدن اطلاع رسانی می کند.

درست است که همه ما این سیکل و چرخه را داریم اما به این معنا نیست که این چرخه برای همه ما یکسان باشد. در افراد مختلف این ساعت به طور متفاوتی تنظیم می شود. به این معنا که آن ها زمان بدن مختلفی دارند. این تنظیمات متفاوت کرونوتایپ نامیده می شوند و به ترجیح ما ربطی ندارند. به عبارت دیگر افرادی که ترجیح می دهند شب ها دیرتر بخوابند و صبح ها دیرتر دیرتر بیدار شوند، همین اتفاق برایشان می افتد زیرا ساعت بدنشان این گونه تنظیم می شود.

اما اگر به ساعت بدن خود گوش دهید و طبق آن رفتار کنید، آیا فوایدی به بدنتان می رسد؟

مشکل این جاست که بسیاری از افرادی که شب زنده دار هستند، سعی می کنند طبق ریتم شبانه روزی بدن رفتار کنند و سحرخیز باشند. به طور مثال؛ با روشنی هوا از خواب بیدار شوند، زود به سر کار بروند و کار خود را تمام کنند. بیشترین میزان بهره وری از کار را داشته باشند و سپس به خانه برگردند و تا ساعت 2 شب بیدار بمانند.

قطعاً که این چرخه می تواند ایده آل ترین حالت باشد. به همین دلیل در این قسمت از بخش سلامت  عوارض دیر خوابیدن شب را به شما معرفی می کنیم که قطعاً کمک کننده خواهد بود.

عوارض دیر خوابیدن شب  کاهش ایمنی بدن

اگر در هر موقع از سال دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شوید، نوع خوابیدنتان می تواند بسیار در بهبود شما اثرگذار باشد. کمبود خواب قطعاً سیستم ایمنی را به هم می ریزد و علاوه بر این، توانایی مبارزه با ویروس در آن کاهش پیدا می کند.

چاقی و اضافه وزن با دیر خوابیدن

کم خوابیدن مساوی با اضافه وزن است. مطالعات نشان می دهد افرادی که کم تر از 7 ساعت در طول شب می خوابند، اضافه وزن بیشتری نسبت به افرادی دارند که خواب متناسب دارند زیرا آشفتگی در خواب باعث کاهش سطح لپتین می شود که یک ماده شیمیایی است که به شما احساس سیری می دهد. همچنین سطح گرلین را افزایش داده که یک هورمون تحریک کننده گرسنگی است.

کاهش سلامت ذهنی

کم خوابی در شب باعث کلافگی و بد خلقی افراد می شود که ممکن است اثرات بلند مدت آن افسردگی و اضطراب باشد. زمانی که افراد دچار مشکلات روحی می شوند، باید عادات خواب خود را بررسی کنند. احتمالا خیلی از آن ها شب ها کمتر از 6 ساعت می خوابند.

ابتلا به دیابت به دلیل کم خوابی

مطالعات نشان می دهد افرادی که معمولاً کم تر از 5 ساعت در شب می خوابند، احتمال ابتلا به دیابت دارند و در نتیجه کم خوابی می تواند عاملی برای ابتلا به دیابت نوع 2 باشد زیرا بدن شما در استفاده از گلوکز و تبدیل آن به انرژی ناتوان می شود.

کاهش میل جنسی با دیر خوابیدن

خانم ها و آقایانی که به اندازه کافی در شب نمی خوابند، میل جنسی کم تری دارند. مردانی که از آپنه خواب رنج می برند، یعنی اختلالی که مشکلات تنفسی را در خواب ایجاد می کند، باعث می شود که فرد از خواب بپرد. این افراد معمولا سطح تستوسترون کم تری دارند که میل جنسی آن ها را می کاهد.

خطر ابتلا به سندرم متابولیک

بیدار ماندن شبانه موجب بروز مشکلاتی مانند کم خوابی، بدخوابی و حتی غذا خوردن در ساعات نامناسب می شود که این مشکلات در نهایت منجر به تغییرات متابولیک و سوخت و سازی در بدن می شوند. عادت به یک الگوی خواب صحیح و به موقع از فاکتورهای مهم در کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، چربی شکمی و در نتیجه کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت است.

ناباروری از عوارض کم خوابی

نیاز به تلاش زیاد برای بچه دار شدن یکی از عوارض کم خوابی هم در مردان و هم در زنان است. ظاهراً خواب منظم می تواند این مشکل را بهبود ببخشد.

دیر خوابیدن موجب مشکلات قلبی می شود

شب بیداری ها می تواند عاملی برای مشکلات قلبی، افزایش فشار خون و سطح بالای مواد شیمیایی خاصی شود که عاملی برای التهاب هستند و به قلب فشار وارد کنند.

سر درد و کمر درد با دیر خوابیدن شب

ممکن است بدن با بی نظمی خوابیدن شبانه خودشان را تطبیق دهند و ممکن است این کار را هیچ وقت انجام ندهند. دیر خوابیدن در شب عاملی برای ایجاد سر درد و گاهی اوقات کمر درد هایی است که بیش از نیمی از روز شما را درگیر می کند. همین سردرد ها ممکن است عاملی برای سرفه و تب های خفیف در بعضی از افراد هم بشود.

دیر خوابیدن و کمبود تمرکز

زمانی که مغز به اندازه کافی استراحت نکرده باشد، تمرکز هنگام انجام کار، مطالعه، ارتباط با افراد دیگر کاهش پیدا می کند. در واقع همانطور که در بخش سلامت نمناک اشاره شده است احساس می کنید که هیچ وقت تمرکز نداشته اید و فقط به افراد خیره می شوید و شبیه احمق ها به نظر می رسید. همچنین باعث کج خلقی نیز می شود. پس اگر خودتان شب ها دیر می خوابید و همکارتان خواب شبانه روزی کافی دارد، احتمالاً همیشه از آن هاعقب هستید.

کمبود شادی به علت دیر خوابیدن

انسان ها برای شاد شدن نیاز به ترشح دوپامین دارند. زمانی که شب ها دیر می خوابید، این ماده شیمیایی دیگر تولید نمی شود و در نتیجه بدن با کمبود آن مواجه شده و ناخودآگاه احساس غمگینی و نارضایتی دارد که می توان آن را یکی از عوارض جانبی اصلی شب زنده داری دانست.

به هم ریختن عادات غذایی با دیر خوابیدن

دیر خوابیدن در شب قطعاً رژیم غذایی را به هم می ریزد و ممکن است افراد لاغر را لاغر تر کند. لاغری که اصلا منتظر آن نیستید و در نتیجه به سیستم ایمنی هم آسیب وارد می کند.

بنابراین با همه چیزهایی که گفتیم، همیشه عادت داشته باشید تا شب ها قبل از ساعت 12 بخوابید زیرا بعد از ساعت 12 شب با این عوارض جانبی روبرو خواهید شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کم خوابی خواب دیر خوابیدن کم خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۰۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی

ایتنا - پژوهش‌ها نشان می‌دهد ساعات کار نامعقول ممکن است احتمال افسردگی و بیماری مزمن را افزایش دهد.
بر اساس بررسی جدیدی که در پلاس وان (PLOS One) منتشر شده است، پژوهش نشان می‌دهد که کار کردن شب دیروقت و برنامه‌های کاری نامعقول در جوانی ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در دوره میانسالی منجر شود.

ون جویی هان، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این پژوهش، پس از سه دهه بررسی برنامه کاری و الگوی خواب ۷۰۰۰ آمریکایی، متوجه شد که فقط یک‌چهارم افراد شرکت‌کننده طی روز و در ساعات منظم کار می‌کردند.

از افراد شرکت‌کننده در پژوهش از سن ۲۲ تا ۵۰ سالگی مصاحبه گرفته شد، و سه‌چهارم جامعه نمونه پژوهش کارگران آمریکایی متولد دهه ۱۹۶۰ بودند. برخلاف کارگرانی که روزکار بودند، کارگرانی که وقتی جوان‌تر بودند شیفت کاری شب یا چرخشی داشتند در نهایت گزارش دادند با مشکل خواب دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند و بیشتر احتمال داشت در سن ۵۰ دچار بیماری و افسردگی شوند.

هان پس از دهه‌ها ساعات کاری طولانی و ذهنیت فرهنگ سخت‌کوشی، وقتی ۴۰ ساله بود پزشک به او گفت سن بیولوژیکی‌اش ۶۰ ساله است. این مسئله سبب شد تا تحقیق کند آیا ساعات کار طولانی می‌تواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد.

هان در مصاحبه‌ای روی زوم به ان‌پی‌آر (NPR) گفت: «کار دارد ما را بیمار و بیچاره می‌کند. کار قرار است به ما امکان جمع‌آوری منابع بدهد. اما برای بسیاری از افراد، کارشان به آن‌ها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. آن‌ها در واقعا به مرور زمان نزارتر و نزارتر می‌شوند.»

 

هان گفت ابراز امیدواری کرد پژوهش او «منابعی فراهم کند تا به افراد کمک کند وقتی به‌دلیل کار از لحاظ جسمی خسته و از لحاظ احساسی تحلیل رفته‌اند، زندگی شاد و سالمی داشته باشند.»

هان متذکر شد: «می‌توانیم بگوییم که آن‌ها داوطلبانه می‌خواهند ساعات طولانی کار کنند، اما در واقعیت، مسئله ساعات طولانی کار کردن داوطلبانه نیست. آن‌ها احساس می‌کنند که فرهنگ کار از آن‌ها می‌خواهد که ساعات طولانی کار کنند، وگرنه ممکن است مجازات شوند.»

یافته‌های پژوهش او نشان داد کسانی که استراحت مناسب را فدای کار کرده بودند از لحاظ آماری بیشتر احتمال داشت به افسردگی یا مشکلات سلامت دچار شوند.

او گفت: «وقتی کار به یک عامل استرس‌زای روزمره تبدیل می‌شود، پیامدهایش برای سلامت از آن نوعی است که می‌توانید انتظار داشته باشید ۳۰ سال بعد ببینید.»

این پژوهش ممکن است ارتباط شب‌کاری و شیفت‌های چرخشی با کم‌خوابی و ضعف سلامت را نشان دهد، اما نتوانسته است شواهد محکمی بیابد که یکی عامل مستقیم دیگری است. با وجود این، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا متذکر شده است که خواب ناکافی می‌تواند به افزایش احتمال بیماری‌های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و چاقی منجر شود.

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر
  • خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار (فیلم)
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار + فیلم
  • (ویدئو) خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • 36 ساعت جالب برای قبول پیشنهاد پرسپولیس
  • ۵۰درصد مالیات‌ ها را این افراد پرداخت می‌ کنند!