Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:18:31 GMT

دفع بلا از اهل زمین در عصر حکومت امام زمان (عج)

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۲۰۴۰

دفع بلا از اهل زمین در عصر حکومت امام زمان (عج)

 مسأله مهدویت و آخرالزمان از مهم‌ترین اعتقادات مسلمانان به ویژه شیعیان محسوب می‌شود. مقطع زمانیِ آخرالزمان که عمدتاً به دوره‌های پایانی عصر غیبت اطلاق می‌شود، دارای فراز و نشیب‌های فراوانی است که آیات قرآن و روایات به ترسیم این فضا پرداخته‌اند. 

از آنجایی که جامعه بشری به ناچار باید وارد فضای آخرالزمان شود و خود را مهیای ظهور منجی بشریت کند، داشتن تبیین‌های رفتاری متناسب با دوران آخرالزمان ضروری جلوه می‌کند؛ در این بین آن گروهی که باید در این عرصه نسبت به سایر جوامع پیشتازی کند، جامعۀ شیعی ایران است؛ چه اینکه از یک سو خداوند این سرزمین را با تربیت‌های خاص خود، ام‌القرای جوامع شیعی قرار داد و از دیگر سو طبق احادیث فراوان، پایگاه تشکیل یاوران امام عصر (عج) همین سرزمین خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدم بر تشکیل این سپاه، تقویت باور و معارف راسخ مهدوی منطبق بر منبع قرآن و احادیث عترت علیهم‌السلام است، همچنان که هر یک از اهل‌بیت وحی سرنخ‌های رفتاری متعددی به شیعیان خویش ارائه داده‌اند.

احمد بن اسحاق گوید بر امام عسکرى وارد شدم و مى‏‌خواستم از جانشین پس از وى پرسش کنم. او آغاز سخن کرد و فرمود :

1ـ «از زمانی که خداوند آدم را خلق کرد تا روز قیامت، زمین از حجت خدا خالی نیست و تا روز قیامت نیز خالى از حجّت نخواهد گذاشت‏؛ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى لَمْ یُخْلِ الْأَرْضَ مُنْذُ خَلَقَ آدَمَ وَ لَا تَخْلُو إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ مِنْ حُجَّةِ اللَّهِ عَلَى خَلْقِهِ»

2ـ «خداوند به وسیله او بلاها را از اهل زمین دفع و به وسیله ایشان باران نازل می‌کند و به واسطه وی برکات زمین را خارج می‌کند؛ بِهِ یَدْفَعُ الْبَلَاءَ عَنْ أَهْلِ الْأَرْضِ وَ بِهِ یُنَزِّلُ الْغَیْثَ وَ بِهِ یُخْرِجُ بَرَکَاتِ الْأَرْضِ».

فراز اول این روایت اشاره دارد که زمین از ابتدای خلقت آدم (ع) بدون حجت باقی نمانده است و این روند تا روز قیامت (که با قیام قائم آغاز می‌شود) ادامه دارد. این بیان از آن رو است که بشریت برای رسیدن به آن تمدنی که خداوند وعدۀ آن را از طریق آموزه‌های انبیاء و اولیای الهی ارائه داده است، همواره نیاز به هادیانی داشته است که به وحی خداوند متصل‌اند و یا مجرای هدایت خداوند بر بشرند. همچنان که امام کاظم (ع) در روایتی نزدیک به این حدیث فرمود خدای عزوجل از آن زمان که آدم (ع) از دنیا رفت، هرگز زمین را بدون امام رها نکرد تا مردم به واسطۀ او به سوی خدای عزوجل هدایت شوند و امام، حجت بر بندگان است؛ کسی که از او دست بردارد، گمراه شده، و آن‌که ملازم او باشد، رهایی یافته است، این حقی است بر خدای عزوجل؛ مَا تَرَکَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الْأَرْضَ بِغَیْرِ إِمَامٍ قَطُّ مُنْذُ قُبِضَ‏ آدَمُ‏ ع یَهْتَدِی بِهِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ هُوَ الْحُجَّةُ عَلَى الْعِبَادِ مَنْ تَرَکَهُ ضَلَّ وَ مَنْ لَزِمَهُ‏ نَجَا حَقّاً عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ» (کمال الدین، ج1، ص220)

امام حسن عسکری در فراز دوم اشاره به ثمرات عصر ظهور امام عصر (عج) دارد که در این حدیث به سه شکل جلوه‌گر می‌شود:
دفع بلا از اهل زمین و بارش باران و خروج برکات زمین که به واسطۀ امام (ع) صورت می‌گیرد.

شاید این فراز از کلام امام حسین (ع) دربارۀ حکومت اهل‌بیت (ع) در ملک عظیم امام عصر (عج) گویای این بخش از فزار حدیث امام حسن عسکری در دفع بلا از اهل زمین باشد؛ آنجا که فرمود: «در روى زمین شخص نابینا و زمین‌‏گیر و مبتلائى نخواهد بود، مگر اینکه خداوند به وسیلۀ ما اهل‏ بیت بلا را از او برطرف مى‌‏کند؛ وَ لَا یَبْقَى عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ أَعْمَى وَ لَا مُقْعَدٌ وَ لَا مُبْتَلًى إِلَّا کَشَفَ اللَّهُ عَنْهُ بَلَاءَهُ بِنَا أَهْلَ الْبَیْتِ» و همچنین پیامبر گرامی اسلام(ص)  دربارۀ جریان برکت زمین و آسمان در عصر ظهور فرمود  «خداوند از آسمان براى وى روزى فرستد و زمین آنچه از برکت دارد، خارج می‌کند؛ یُنزّلُ الله لَه البَرکةَ مِن السّماء و تُخرجُ الأرض برکاتِها.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آخرالزمان آخرالزمان عصر امام زمان سبک زندگی پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۲۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: جامعة المصطفی العالمیه شجره‌ طیبه‌ ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دین و ارزش‌ های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی به کشورها تسری پیدا کند بنابراین این مولود مبارک را  نباید تنها جریانی تعلیمی دانست.

  آیت‌ الله سید احمد علم‌ الهدی در دیدار با هیئت علما و رؤسای مدارس علمیه هندوستان که با حضور جمعی از طلاب غیرایرانی جامعة المصطفی العالمیه برگزار شد، اظهار داشت: جامعة المصطفی همان بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است و از این جهت، تلاش شما در تقابل مستقیم با اراده شیطانی استکبار قرار دارد.     آیت الله علم الهدی افزود: همه تلاش‌ هایی که در عرصه تبلیغ دین در سرزمین هندوستان انجام می شود، باید در خدمت پیروی از خط ولایت حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا له الفدا) باشد.   عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروزه نه‌ فقط دوستان و دلسوزان بلکه حتی دشمنان اسلام نیز از مسائل سیاسی عبور کرده اند و چشم به ولایت معصوم دارند. این منطقی است که به برکت انقلاب اسلامی جهانی شد تا هرکس در هر گوشه از این عالم، چشم به ظهور داشته باشد و مهدی صاحب الزمان (عج) را در کانون توجه و تحلیل خود قرار دهد.     وی تأکیدکرد: استادان برجسته سیاست در نظام سلطه، شیعه را همچون پرنده‌ ای با دو بال نهضت حسینی و قیام مهدوی توصیف می کنند، بر همین اساس، هرکس در جهت ترویج ارزش‌ هایی مبتنی بر این دو اصل بکوشد، بیش از سایرین سرباز و مورد عنایت وجود اقدس امام زمان (عج) خواهد بود.   آیت‌ الله علم‌ الهدی گفت: فرصت مدیریت مدارس و حوزه‌ های علمیه در سرزمین هندوستان با گستره جمعیتی و فرصت‌ های تبلیغی را غنیمت بدانید. در موقعیتی که شما قرار دارید، هر مدرسه علمیه به مثابه اردوگاه بقیة الله (عج) است بنابراین طوری عمل کنید که گویا از طرف امام زمان (عج) به این مسئولیت منصوب شده‌ اید.   وی بیان کرد: این همان عرصه‌ ای است که سربازی شما در دستگاه امام زمان (عج) با آن سنجیده خواهد شد؛ به طوری که اگر امروز طلبه از فقه و اصول و کلام بهره‌ مند باشد و سطوح عالی حوزه را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد اما از بینش سیاسی و تقید به انقلاب اسلامی بی‌ بهره باشد، تلاش و مجاهدت او برای کسب علوم حوزوی ابتر است و راه به جایی نخواهد برد.   بیش از ۵۰ میلیون شیعه اثنی عشری و ۲۰۰ میلیون مسلمان اهل سنت علاقمند به اهل بیت (ع) در هندوستان زندگی می‌کنند و سه هزار طلبه در ۱۰۰ مدرسه و حوزه علمیه هندوستان مشغول تحصیل علوم حوزوی هستند.

دیگر خبرها

  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است
  • شکست استقلال در یک بازی تدارکاتی
  • شکست استقلال در یک بازی دوستانه
  • جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟