Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-03-28@23:11:49 GMT

تغییرات در قانون جدید چک اعلام شد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۳۸۳۶

تغییرات در قانون جدید چک اعلام شد

به گزارش صدای ایران به نقل از بانک‌مرکزی، بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در راستای اجرای ماده ۲۱ مکرر قانون «اصلاح قانون صدور چک»، مصوب مورخ سیزدهم آبان‌ماه یک‌هزار و سیصد و نود و هفت «مجلس شورای اسلامی»، نسبت به آماده‌سازی زیرساخت‌ها و درگاه‌های ارتباطی به منظور اجرای تکالیف قانونی برعهده نظام بانکی کشور اقدام و امکانات لازم برای ایجاد دسترسی صادرکنندگان و دریافت‌کنندگان چک را به سامانه صیاد فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به اینکه به موجب مفاد ماده یادشده صدور و انتقال هر برگه چک مستلزم ثبت در «سامانه صیاد» است، از تاریخ بیست و دوم آذرماه سال‌جاری، صادرکنندگان و دریافت‌کنندگان چک موارد زیر را مدنظر قرار دهند:

۱- براساس تبصره ۱ ماده فوق، از تاریخ ۲۲‏ آذر ماه ۱۳۹۹ ضروری است تمام چک‌ها در وجه ذینفع مشخص صادر شوند. همچنین ثبت انتقال چک در سامانه صیاد جایگزین پشت‌نویسی چک خواهد بود.

۲- تمام دارندگان دسته چک موظفند پس از صدور چک، اطلاعات چک صادر شده را به همراه اطلاعات دریافت کننده آن (شامل شناسه‌ملی‏ / کدملی ذینفع، مبلغ و تاریخ سررسید) در «سامانه صیاد» ثبت کنند. بدین منظور صادرکننده چک می‌تواند از طریق درگاه‌های نوین بانک افتتاح‌کننده و نگهدارنده حساب جاری وی (شامل اینترنت بانک و همراه بانک) و یا برنامک‌های موبایلی فعال در حوزه پرداخت کشور به سامانه یاد شده دسترسی داشته و نسبت به ثبت چک اقدام کند.

* شناسایی صادرکننده چک و حصول اطمینان از ثبت اطلاعات چک توسط وی مستلزم انجام فرایند احراز هویت توسط بانک و یا برنامک موبایلی است، که احراز هویت در برنامک‌های موبایلی به صورت زیر انجام می‌شود:

الف‏- انطباق شماره تلفن صادرکننده چک با کد ملی وی؛
ب‌- استفاده از یکی از کارت‌های بانکی صادرکننده چک.

به عبارت دیگر صادرکننده چک می‌تواند با به کارگیری یکی از کارت‌های بانکی خود که توسط بانک صادرکننده چک در اختیار وی قرار گرفته و با استفاده از سیم کارت ثبت شده به نام وی، اقدام به ثبت اطلاعات چک در «سامانه صیاد» کند.

۳- به منظور بررسی صحت اطلاعات چک ثبت شده، دریافت‌کننده چک امکان اخذ استعلام از «سامانه صیاد» را داشته و پس از حصول اطمینان از تطبیق اطلاعات ثبت شده با اطلاعات مندرج در برگه چک نسبت به تأیید اطلاعات چک دریافتی اقدام می‌کند. همچنین چنانچه دریافت‌کننده چک پس از تأیید اطلاعات آن، متمایل به انتقال چک به شخص دیگری باشد، این امکان در سامانه یاد شده با ثبت مشخصات ذینفع جدید (ثبت شناسه‏ / کدملی وی) برای وی فراهم است.

* شناسایی دریافت‌کننده چک و حصول اطمینان از تأیید اطلاعات چک توسط وی مستلزم انجام فرایند احراز هویت توسط بانک و یا برنامک موبایلی است، که احراز هویت در برنامک‌های موبایلی به صورت زیر انجام می‌شود:

الف‏- انطباق شماره تلفن دریافت‌کننده چک با کد ملی وی؛
ب‌- استفاده از یکی از کارت‌های بانکی دریافت‌کننده چک.

به عبارت دیگر دریافت‌کننده چک می‌تواند با به کارگیری یکی از کارت‌های بانکی متعلق به خود و با استفاده از سیم‌کارتی که به نام وی ثبت شده‌است، اقدام به تأیید اطلاعات چک و یا انتقال آن به شخص دیگر در سامانه صیاد کند.

با توجه به اهمیت چک در مبادلات تجاری کشور به عنوان یکی از ابزارهای پرداخت غیرنقدی و مهم در نظام پرداخت کشور، نظرداشت معضلات و مشکلات اقتصادی ناشی از بیماری کرونا برای برخی از کسب‌وکارها و همچنین در راستای فرهنگ‌سازی و ایجاد فرصت مناسب به منظور برقراری ارتباط عموم مردم با سامانه صیاد، ضمن تاکید بر ضرورت ثبت اطلاعات چک توسط صادرکنندگان آن در سامانه ذکر شده براساس روال اجرایی تمهید شده به شرح فوق، بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور حداکثر تعامل و همکاری لازم را با عموم مردم به منظور پیشگیری از بروز هرگونه چالش‌های احتمالی ناشی از اجرای فرایند ثبت و نقل و انتقال چک را به عمل می‌آورد و کارسازی چک‌ها تا اطلاع ثانوی همانند گذشته تداوم می‌یابد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بانک مرکزی تغییرات قانون چک سامانه صیاد قانون جدید چک صدای ایران یکی از کارت های بانکی تأیید اطلاعات صادرکننده چک سامانه صیاد احراز هویت اطلاعات چک ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۳۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه بهره ۳۰ درصدی بانک‌ها به «جهش تولید»/ رشد بهره بانکی مشارکت در تولید را تحقیر می‌کند

منتخب مردم اصفهان در مجلس با اشاره به رشد ۱۲ درصدی بهره بانکی در طول ۱۳ ماه گذشته گفت: لازمه مشارکت مردم در تولید، پایین کشاندن پول از بالای هرم و رساندن بهره بانکی به سمت صفر است چرا که هر چه بهره بالا برود مشارکت تحقیر خواهد شد.

رسول بخشی دستجردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» اصلی‌ترین مسئله مردم در عرصه ملی را اقتصاد و معیشت دانست و اظهار کرد: بر این اساس چند سالی است که شعار اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب طراحی می‌شود و امسال نیز این شعار کاملاً اقتصادی است.

وی افزود: ایران کشوری است که ۸ درصد منابع جهان و وسعت جغرافیایی مناسب به همراه نیروی جوان و آماده به کار زیادی را در اختیار دارد یعنی امکانات لازم برای اینکه تولیدکننده درجه یکی داشته باشیم مهیا است.

نماینده منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جهش تولید نیازمند مشارکت مردم بوده و بدون آن محقق نمی‌شود، تصریح کرد: برای تحقق این امر چند مسئله باید در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد؛ مجلس باید با وضع برخی قوانین جدید و اصلاح برخی قوانین موجود مشارکت مردم در تولید کالا و خدمات را افزایش دهد و فضای کسب و کار را هر چه بیشتر و بهتر تسهیل کند و مقررات دست و پاگیر تولید را شناسایی، رفع و یا اصلاح کند.

وی ادامه داد: مجلس همچنین لازم است فعالیت‌های سوداگرانه و سفته‌بازانه را به عنوان موانع تولید شناسایی کرده و این فعالیت‌ها را تحت مقررات و قوانین دقیق نظارتی خود در بیاورد؛ به بیانی دیگر مجلس باید سنگ‌های پیش پای تولید را برداشته و آن‌ها را جلوی پای سفته‌بازان، دلاربازان و طلابازان قرار دهد.

ارتباط دوسویه افزایش بهره بانکی و کاهش مشارکت مردم در تولید

بخشی اضافه کرد: کار دیگر مجلس این است که مسیر افزایش بهره بانکی را تغییر دهد؛ یک سالی است که شاهدیم دولت در مسیر افزایش بهره بانکی افتاده است؛ در طول حدود ۱۳ ماه گذشته بهره بانکی بانک مرکزی را از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد رسانده و حتی برای دسته‌ای از سپرده‌ها این بهره به ۳۰ درصد هم رسیده است یعنی بهره بانکی در طول ۱۳ ماه ۱۲ درصد رشد کرده که مانع بسیار بزرگی بر سر راه تولید است.

وی تاکید کرد: این افزایش بهره بانکی تلاش‌های دولت را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند و عدالت اقتصادی را مخدوش می‌کند بنابراین همه تلاش‌های سیاستی دولت باید به کاهش بهره بانکی منتهی شود نه اینکه برای کنترل تورم بهره بانکی را افزایش دهد.

منتخب مردم اصفهان در مجلس با تاکید بر اینکه برای رونق تولید لازم است ساختار نظام بانکی اصلاح شود و در نتیجه شاهد کاهش بهره بانکی باشیم، گفت: این بدین معنا نیست که ترازنامه بانک‌ها را اصلاح کنیم اما در کنارش بهره بانکی را بالا ببریم.

وی با بیان اینکه سطح مشارکت در تولید بسیار پایین است و برای رونق و جهش تولید مستلزم مشارکت بیشتر مردم هستیم، عنوان کرد: اگر بخواهیم مردم در تولید مشارکت کنند باید بهره بانکی را کاهش دهیم تا سرمایه خود را به جای گذاشتن در بانک‌ها صرف تولید کنند و یقیناً از این راه سود بالاتری را هم کسب خواهند کرد.

افزایش ۵ برابری رشد پول نسبت به دستمزد در طول ۵۰ سال گذشته

بخشی دستجردی ادامه داد: برای اینکه جهش تولید با مشارکت مردم شکل بگیرد باید نظام مبتنی بر پول یا پول سالاری کنار گذاشته شود؛ الان حرف اول در کشور ما را پول می‌زند به طوری که طی ۵۰ سال گذشته حجم نقدینگی ۱۴۸ هزار برابر و قیمت طلا ۷۲ هزار برابر شده است یعنی بهره‌ای که به پول تعلق می‌گیرد یا همان رشد پول از بازدهی روی طلا بیشتر بوده است به بیانی دیگر پول حتی روی طلا سوار است و طلا در ذیل پول قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که کالاهای دیگر ذیل طلا هستند و ذیل آن کالاها نیز متأسفانه دستمزدی است که به نیروی کار پرداخت می‌شود و برای همین است که مشارکت مردم در تولید پایین است چون مزدی که به نیروی کار پرداخت می‌شود، کمترین است.

منتخب مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه در طول ۵۰ سال گذشته حداقل دستمزد نیروی کار ۳۰ هزار برابر و قیمت گوشت بیش از ۶۰ هزار برابر شده است، ادامه داد: همه اینها به کاهش مشارکت مردم در تولید منجر خواهد شد و برای اینکه این رویه برعکس شود باید بازدهی نیروی کار را ارتقا دهیم که لازمه آن پایین کشاندن پول از بالای هرم و رساندن بهره بانکی به سمت صفر است چرا که هر چه بهره بالا برود مشارکت تحقیر خواهد شد.

کد خبر 738976

دیگر خبرها

  • صدور ۲۳۰ هزار فقره چک الکترونیکی در شبکه بانکی
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۲ درصد رسید + جدول
  • دیدار نوروزی مدیران بانک ایران زمین از شعب پایتخت
  • رتبه دوم شبکه بانکی استان قم در پرداخت تسهیلات
  • ضربه بهره ۳۰ درصدی بانک‌ها به «جهش تولید»/ رشد بهره بانکی مشارکت در تولید را تحقیر می‌کند
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • سود بانکی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟/ بیشترین سود سپرده در کدام بانک پرداخت می‌شود
  • ادعای یک خبرنگار اقتصادی؛ استقلال را به بانک زیان‌ده دادند!
  • بیشترین سود سپرده در کدام بانک پرداخت می‌شود /سود 100 میلیون سپرده چقدر است؟
  • حساب بانکی این افراد مسدود می‌شود (+ جزئیات)