Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین و مهمترین ویژگی این حمله موشکی در تعداد پرتابه‌های به کار رفته است : تنها ۱ تیر موشک کروز قدس ۲.

سرویس جهان مشرق _ پس از گذشت بیش یک سال از عملیات حیرت انگیز یگان موشکی و پهپادی انصارالله یمن در حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو در البقیق و الخریص در خاک عربستان سعودی که معادلات نبرد میان دو طرف را دستخوش دگرگونی بی‌سابقه‌ای کرد، بسیاری گمان می‌کردند که دیگر حمله‌ای در این حجم و کیفیت از سوی نیروهای یمنی به خاک عربستان تکرار نخواهد شد و ارتش سعودی دیگر هشیار شده و اجازه غافلگیری و ضربه خوردن به شاهرگ‌های اقتصادی این کشور را نخواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های سعودی و البته شبکه تبلیغاتی غربی و عربی همپیمان آنها در چند ماه اخیر با تمرکز شدید بر روی اقدامات دفاعی ارتش عربستان به ویژه در جنوب این کشور مدعی بودند که دوران حملات نیروهای یمنی به خاک این کشور پایان یافته و سد دفاعی محکمی به مدد استفاده از تسلیحات مدرن غربی در جنوب این کشور در برابر حملات پهپادی و موشکی انصارالله ایجاد شده است که هرگونه عملیات موفق نیروهای یمنی را ناممکن میکند.

جنگنده یوروفایتر تایفون نیروی هوایی عربستان

در طول این مدت بخش رسانه‌ای ائتلاف متجاوز سعودی نیز چند ویدئو از دوربین جنگنده‌های این کشور نظیر F۱۵SA و یوروفایتر تایفون را به نمایش میگذاشت که لحظه رهگیری چند پهپاد انتحاری قاصف یا صماد را با استفاده از موشک‌های هوا به هوا به نمایش می‌گذاشت. یک نمایش تبلیغی صرف که نشان می‌داد برای رهگیری چند پهپاد که به زحمت قیمت آنها به چند هزار دلار می‌رسد موشک‌های چند میلیون دلاری نظیر AIM۱۲۰ امرام از جنگنده F۱۵ و یا موشک IRIS_T از جنگنده یورو فایتر برای انهدام هدف استفاده میشد.

نیروی هوایی سعودی پس از حملات سال گذشته آرامکو، به مدت بیش از یک سال اقدام به ایجاد گشت مداوم هوایی با ترکیب جنگنده‌های رهگیر و رادار هوابرد آواکس در مرزهای جنوبی این کشور کرد. چندین اسکادران جنگنده از نسخه‌های مختلف F۱۵ از پایگاه‌های هوایی شاهزاده سلطان و شاه خالد و همچنین جنگنده‌های یوروفایتر تایفون از پایگاه هوایی ملک فهد در شهر طائف مسئول مراقب هوایی ۲۴ ساعته و بدون توقف از جنوب این کشور بودند.

هزاران سورتی پرواز که هر کدام از آنها هزینه چند ده هزار دلاری در بر دارد و شلیک چند صد موشک چند میلیون دلاری هوا به هوا تنها برای مقابله با تهدید پهپادهای انتحاری ارتش یمن.

در حالیکه چنین طرحی با هزینه سرسام آور و کمرشکن حتی برای نیروی هوایی سعودی که سالانه ده ها میلیارد دلار خرج آن میشود به هیچ عنوان منطقی نبوده و حتی اگر به فرض محال کارایی ۱۰۰ درصدی نیز داشته باشد نمیشود تا مدت زیاد و برای چند سال آن را ادامه داد. در واقع چنین طرحی تنها از روی استیصال و ناچاری برای ارتش عربستان کلید خورد زیرا آنها نه میتوانند توان یگان موشکی و پهپادی انصارالله را نابود کنند و نه بر روی زمین یمن توانایی پیشروی و اشغال مناطق تحت کنترل ارتش یمن را دارند و به ناچار برای جلوگیری از تکرار حملاتی نظیر البقیق چنین هزینه سنگینی را به جان خریدند.

اما حمله دو شب قبل یگان موشکی انصارالله که گفته شده با استفاده از موشک کروز جدیدی به نام قدس۲ به تاسیسات شرکت آرامکو در شهر جده رخ داد یکبار دیگر ثابت کرد که تکیه بر تسلیحات گرانقیمت امریکایی هرگز مانع انجام عملیات موثر توسط نیروهای مردمی یمن نخواهد شد.

در گذشته چندین بار نیروهای یمنی با استفاده از طیف متنوعی از تسلیحات نظیر موشک بالستیک و کروز، پهپاد انتحاری و یا راکت‌های توپخانه‌ای بازه گسترده ای از اهداف نظامی و اقتصادی را در خاک عربستان سعودی هدف قرار داده بودند که فواصل این اهداف تا مبدا حمله از ۱۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر متغیر بود.

اما حمله چند شب قبل به تاسیسات نفتی بندر جده بسیار خاص و در نوع خود بی سابقه بوده است : حمله تنها با ۱ تیر موشک کروز آنهم در شب انتشار خبر دیدار نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با محمد بن سلمان در شهر ریاض!

رهبران سعودی که در تلاش بودند به تبع از امارات و البته تحت فشار دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا با اعلام عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با تشکیل ائتلاف جدید عبری_عربی پوششی بر شکست های گسترده خود در سالهای اخیر در منطقه بگذارند، هرگز تصور نمیکردند در چنین شبی اسیر طرح فوق العاده دقیق انصارالله یمن شوند.

زوایای پنهان این عملیات بزرگ و جزئیات دقیق آن شاید هرگز و یا دست کم تا اعلام رسمی منابع یمنی برای عموم بازگو نشود اما با نگاهی خلاصه وار به خصوصیات این عملیات موشکی میتوان به فرضیات جالبی در مورد آن دست یافت.

نخستین و مهمترین ویژگی این حمله موشکی در تعداد پرتابه‌های به کار رفته است : تنها یک تیر موشک کروز قدس ۲.

در خصوص موشک و خصوصیات آن هیچ گونه اطلاعاتی در دست نیست اما با توجه به اینکه در گذشته ارتش یمن موشک کروز قدس۱ را بارها به سوی مواضع ارتش عربستان شلیک کرده است و تا کنون حتی ۱ مورد از رهگیری و انهدام آن توسط پدافند سعودی نیز اثبات نشده است میتوان حدس زد که موشک قدس ۲ دارای برد بیشتر و احتمالا خصوصیات هدایتی و پنهانکاری مدرن تر برای عبور از سد فشرده دفاع هوایی ارتش سعودی است.

ظاهرا متخصصین یگان موشکی انصارالله آنقدر به عملکرد موشک خود و قطعیت اصابت به هدف اطمینان داشته اند که با خیال آسوده تنها و تنها یک تیر موشک را به سوی هدف روانه کرده‌اند.

نکته بعدی در خصوص اصابت موفق موشک یمنی به هدف، تراکم وحشتناک رینگ‌های پدافندی زمین پایه و هواپایه ارتش سعودی در اطراف بندر جده است و البته این در شرایطی است که ما تنها رینگهای دفاعی شهر جده را در نظر گرفته و از تمامی تاسیسات نظامی که در باقی مسیر طی شده توسط موشک بوده است صرف نظر کنیم.

بر طبق تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، سابقه فعالیت سیستم‌های پدافندی در این منطقه و همچنان برخی تصاویر زمینی موجود از استقرار سامانه‌های پدافندی در منطقه نزدیک به هدف، میتوان استعداد دفاعی ارتش عربستان در این منطقه را چنین ارزیابی کرد :

۱ آتشبار سامانه پدافند هوایی پاتریوت که به صورت ترکیبی از مدل‌های PAC۲GEM و PAC۳ در شهر مکه مستقر شده بودند و بندر جده را تحت پوشش کامل خود داشتند.

یک آتشبار سامانه پدافند هوایی پاتریوت از مدل PAC۲GEM در شهر طائف که بندر جده را تحت پوشش خود قرار میداد.

تعداد نامعلومی از سامانه‌های پدافند برد کوتاه  شاهین(کروتال فرانسوی) و ۲ آتشبار سامانه برد متوسط MIM۲۳ هاوک.

ترکیب گسترده و متراکمی از توپهای هدایت راداری ۳۵ میلیمتری اورلیکن و سامانه اسکای گارد.

پایگاه هوایی ملک فهد شهر طائف با حضور ۲ اسکادران جنگنده رهگیر F۱۵C/D و ۳ اسکادران جنگنده یوروفایتر تایفون.

جنگنده یوروفایتر تایفون در پایگاه هوایی ملک فهد طائف

پایگاه ویژه ترابری نظامی ارتش سعودی در بندر جده.

اما تمامی ترکیب تجهیزاتی نامبرده در بالا که به جرات میتوان گفت به تنهایی توان دفاع از آسمان یک کشور با مساحت متوسط را دارند حتی متوجه ورود موشک کروز یمنی به این منطقه نشدند و گلوله ای به سوی آن شلیک نکردند تا این موشک با موفقیت به مخزن نفتی تاسیسات توزیع سوخت بندر جده اصابت کرده و منجر به آتش سوزی شود.

سومین نکته در خصوص این حمله موفق، حجم محدود و هشدارگونه آن بوده است. با نگاهی به تصاویر منتشر شده از تاسیسات پس از اصابت موشک یمنی به راحتی میتوان دریافت که انصارالله یمن در این حمله قصد وارد کردن خسارت ویران کننده به این تاسیسات را نداشته است.  نیازی به توضیح نیست که به راحتی میشد با شلیک تعداد بیشتری از پرتابه‌ها تمامی مخازن نفتی این مقر را هدف قرار داد.

همچنین احتمال می‌رود نیروهای یمنی باز هم برای جلوگیری از انهدام کامل هدف و احتمال آسیب رسیدن به مردم غیرنظامی که در نزدیکی این تاسیسات حضور داشتند از موشک با سرجنگی بسیار سبک و تضعیف شده استفاده کرده باشد زیرا همگان به خوبی به یاد دارند اصابت چند پهپاد انتحاری سبک به مخازن گازی تاسیسات شهر البقیق چه خسارات و آتش‌سوزی گسترده ای بر جای گذاشت و در صورتی که یک موشک کروز با سر جنگی بسیار سنگینتر به یک مخزن نفتی اصابت کند قطعا آسیب وارده بسیار بیشتر از چیزی خواهد بود که در تصاویر مشاهده میشود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ عربستان ارتش یمن عربستان سعودی ریاض محمد بن سلمان موشک بالستیک امریکا شرکت آرامکو حمله موشکی انصارالله نیروی هوایی عربستان شهر جده یوروفایتر تایفون رژیم صهیونیستی انصارالله یمن شاهزاده سلطان دونالد ترامپ بندر جده امارات جنگنده F15 مکه ارتش عربستان سامانه پاتریوت تحولات یمن تحولات منطقه بقیق اخبار داغ یوروفایتر تایفون ارتش عربستان نیروهای یمنی ارتش سعودی یگان موشکی موشک کروز بندر جده تیر موشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۴۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرار؛ پهپاد چند منظوره ایرانی

پهپاد کرار یک پهپاد چند منظوره ایرانی با موتور توربوجت بوده که در خدمت بسیاری از یگان‌ها و رده‌های نظامی ارتش و سپاه قرار گرفته به‌گونه‌ای که اولین تجربه ایران در ساخت پهپاد با پیشرانه جت و نیز اولین پهپاد رزمی ایران با قابلیت حمل طیف وسیعی از انواع تسلیحات است.

فناوری ساخت پهپادها به قدری گسترش یافته‌اند که به طور ویژه در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و... به کار گرفته می‌شوند. پهپادها امروزه جایگاه مهمی در مجموعه قدرت نظامی کشورهای مختلف دنیا کسب کرده‌اند، این هواپیماهای بدون سرنشین به دلیل عدم نیاز به تأسیسات و پایگاه‌های بزرگ و ثابت، سادگی تعمیر و نگهداری، به کارگیری آسان، نداشتن تلفات انسانی، امکان استفاده از فناوری پیشرفته در ساخت و مزایای دیگر، بسیار برای کشورها به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران پراهمیت بوده است.

بنا بر این گزارش، پهپاد کرار یک پهپاد چند منظوره ایرانی با موتور توربوجت بوده که در خدمت بسیاری از یگان‌ها و رده‌های نظامی ارتش و سپاه قرار گرفته به‌گونه‌ای که اولین تجربه ایران در ساخت پهپاد با پیشرانه جت و نیز اولین پهپاد رزمی ایران با قابلیت حمل طیف وسیعی از انواع تسلیحات است.در این گزارش قصد داریم به بررسی ویزگی‌های پهپاد کرار که از آن به اولین پهپاد جت ایرانی یاد می‌شود، بپردازیم.

کرار

پهپاد «کرار» ساخت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) که به طور رسمی در روز صنعت دفاعی در سال ۱۳۸۹ رونمایی شد، این پرنده در خدمت بسیاری از یگان‌ها و رده‌های نظامی ارتش و سپاه قرار گرفته است و دو مأموریت اصلی این پهپاد در آن زمان، استفاده به عنوان هدف پرنده برای آزمایش سامانه‌های راداری و پدافندی و اجرای عملیات بمباران هوایی عنوان شده بود اما تا به امروز ۴ نسل از این پهپاد شامل انتحاری، ضد زیردریایی، رهگیر هوایی و حامل موشک معرفی شده که تفاوت‌های مختصری در ابعاد و مشخصات پروازی آن وجود دارد اما این پرنده‌ها دارای مأموریت‌های متنوعی هستند.

همه انواع پهپاد «کرار» با استفاده از پرتابگر ریلی و شتاب دهنده سوخت جامد پرتاب شده و شیوه فرود آنها نیز با چتر و کیسه هوا است.کرار، پهپادی با بدنه استوانه‌ای شکل، بال نصب شده در پائین بدنه، یک موتور توربوجت در انتهای بدنه که ورودی هوای آن در بالا قرار گرفته و دم H شکل است.نوک بال‌های این پهپاد تا حدودی به صورت منحنی طراحی شده تا از اثر پسای القایی کاسته شود و نیز یک جایگاه زیر بدنه و امکان نصب یک جایگاه زیر هر بال برای حمل محموله خارج بدنه پهپاد کرار در نظر گرفته شده است.این پهپاد ایرانی سرعتی در حدود ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت، بردی بالغ بر یک هزار کیلومتر، سقف پروازی ۷۵۰۰ تا ۱۲ هزار متر دارد و قادر است میزان محموله جنگی تا ۲۵۰ کیلوگرم را با خود حمل کند و علاوه بر این مشخصات کرار ویژگی‌های دیگری هم دارد.

وقتی متخصصان ایرانی کرار را طراحی کردند برای انجام مأموریت‌هایی چون هدف سریع برای تمرین نیروی پدافند هوایی ارتش بود، اما در سال‌های بعد با ارتقای این پهپاد نمونه تهاجمی آن هم در تابستان سال ۱۳۸۹ معرفی شد، اما فرآیند توسعه کرار ادامه داشت و نمونه جدید آن در سال ۹۲ جهت رهگیری اهداف هوایی رونمایی و موجب شد تا سقف پروازی آن هم افزایش یافته و به حدود ۲۵ تا ۴۰ هزار پا برسد.سامانه خلبان خودکار با قابلیت اجرای مأموریت بدون نیاز به ارتباط با ایستگاه زمینی، توانایی برنامه‌ریزی مجدد در حین پرواز و تغییر مأموریت، بسته شدن امکان ارتباط برای جلوگیری از نفوذ دشمن در سامانه هدایت و کنترل و برخورداری از سامانه‌های پیشرفته ناوبری از دیگر ویژگی‌های مهم این پهپاد بومی است.

پهپاد کرار هم مانند بسیاری از پهپادهای اولیه ایران برای برخواستن از پرتابگر بهره می‌برد، به این شکل که پهپاد با یک پیشران راکتی سوخت جامد از روی پرتابگر به پرواز درمی‌آید و راکت پس از اتمام انرژی رها می‌شود و موتور جت خود پرنده کار تأمین توان آن را بر عهده می‌گیرد؛ البته این احتمال وجود دارد که در نمونه‌های ارتقا یافته از ارابه فرود برای برخواستن و فرود از روی باند استفاده شود، اما در حال حاضر کرار به این شکل پرواز می‌کند و پس از پایان مأموریت و رسیدن به منطقه مورد نظر فرود با چترهای تعبیه شده روی پرنده و بالشتکی که در زیر آن قرار گرفته فرود می‌آید.

با این ویژگی، این پرنده می‌تواند از هر نقطه برای انجام عملیات به عنوان محل آغاز مأموریت استفاده کند و همین موضوع باعث گیج شدن دشمن خواهد شد، موضوعی که فرماندهان آمریکایی به آن اذعان و تجربه کردند، آمریکایی‌ها در عملیات طوفان صحرا جهت یافتن سکوهای پرتاب موشک اسکاد عراقی گفتند این کارمانند گشتن به دنبال سوزن در انبار کاه است، حال با وجود کشوری مانند ایران که وسعت چند برابری نسبت به عراق دارد و پهپادی که از هر نقطه‌ای توان پرواز دارد، کار دشمن برای از کار انداختن این پهپاد را بسیار دشوار و عملاً ناممکن می‌کند.

تسلیحات پهپاد «کرار»، فرصت فرار باقی نمی‌گذارد

بعد از ساخت پهپاد «کرار»، تولید تسلیحاتی اختصاصی برای این پرنده نیز در دستور کار قرار گرفت. کرار تاکنون با بمب‌های ۲۵۰ و ۵۰۰ پوندی و نیز موشک هوا به سطح ضد کشتی کوثر مشاهده شده است، اما این پایان راه نبود؛ در ادامه راه وقتی بمب‌های هوشمند رعد ۳۰۱ و بمب هوشمند ۳۴۲ ساخته شدند به عنوان تسلیحات کرار به کار گرفته شدند.

همچنین این پرنده به بمب «اژدر مارک ۴۶» مخصوص اهداف دریایی نیز تجهیز شده است به‌گونه‌ای که دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، با تأیید مجهز شدن پهپادهای ایرانی به سلاح‌های زیردریایی گفته بود که پهپاد ضد زیردریایی نداجا، قادر است در بردهای بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر زیردریایی‌های دشمن را منهدم کند. وی همچنین گفته بود که «اژدر مارک ۴۶» یکی از سلاح‌هایی است که این پهپاد می‌تواند حمل کند و البته این پهپاد یک پرنده چند منظور با قابلیت حمل چند نوع اژدر است.

پس از ارتقا این پرنده بدون سرنشین و ساخت «کرار» رهگیر که بعدها به «کرار-۴» معروف شد، برای انجام نبرد هوایی لازم بود تا به موشک هوا به هوا مسلح شود و وقتی این پهپاد پیشرفته رونمایی شد با موشک ثاقب به نمایش درآمد تا به دنیا بفهماند دانشی که آن‌ها قصد رسیدن به آن را دارند سال‌ها است که در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.«کرار-۴» با قابلیت رهگیری هوایی و گشت زنی احتمالاً از نمونه جدیدتر موتور طلوع-۴ با قابلیت تنظیم دقیق رانش استفاده می کند. اما نمونه انتحاری کرار که در رزمایش پدافند هوایی اخیر معرفی شد در واقع حاصل تغییر نمونه های قبلی این پهپاد بوده است.

با افزوده شدن سامانه های ناوبری متفاوت و نیز یک جستجوگر اپتیکی به نوک دماغه و البته خط امن داده بین پهپاد و ایستگاه‌های فرماندهی پدافند هوایی، کرار انتحاری این قابلیت را پیدا کرده است تا به صورت خودکار از محل ذخیره خود که می‌تواند هر نقطه‌ای در کشور باشد به پرواز در آمده و با دریافت مستقیم اطلاعات هدف، با بهینه ترین مسیر اوج‌گیری، به سمت آن حرکت نماید. «کرار» انتحاری با اصابت مستقیم یا نزدیک شدن تا فاصله مناسب از هدف، عمل انفجار سرجنگی را به انجام می‌رساند.

پهپادهای کرار رهگیر مسلح به موشک مجید (طرح رسول)

پهپاد «کرار» رهگیر مسلح به موشک مجید تحت عنوان طرح رسول حاصل همکاری و هم‌افزایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح و نیروی پدافند هوایی ارتش است که می‌تواند با هزینه بسیار کمتر از هواپیماهای با سرنشین شکاری، عملیات رهگیری و انهدام هواگردهای متخاصم را به انجام رساند.

پهپادهای ارتقا یافته «کرار» که قابلیت تسلیح به موشک‌های هوا به هوا را دارند و برای درگیری علیه هرگونه اهداف پرنده متخاصم طراحی شده‌اند، پرنده‌های ساماندهی شده در قالب نیروی مهاجم را شناسایی و با ارسال همزمان اطلاعات و تصاویر زنده مشخصات هواگرد هدف، ضمن رهگیری موجب دور شدن آن‌ها از منطقه رزمایش شدند.افزایش عمق دفاعی، ارتقا ظرفیت پدافند تاکتیکی، انعطاف تغییر فضای درگیری پدافند از سکوی زمینی به سکوی هوایی، صرفه‌جویی در اقتصاد جنگ، افزایش قابلیت تحرک و جابجایی مؤلفه‌های توان رزم پدافندی و کاهش خطرات مربوط به استفاده از نیروی انسانی از ویژگی‌های برجسته طرح رسول است.

موشک پدافندی مجید که برای هدف قرار دادن اهداف در طرح رسول استفاده شده است به دو صورت حرارتی و تصویری هدف را ردگیری و دنبال می‌کند و یک دستاورد کاملا بومی است، پهپاد کرار مسلح به موشک مجید در رزمایش پهپادی ارتش در مهرماه سال جاری با موفقیت هدف واگذاری را مورد اصابت قرار داد.سامانه «باور ۳۷۳» دست بلند پدافند هوایی ارتش است که برد بیش از سیصد کیلومتر را دارد. این یکی دیگر از نقاط قوت این دستاورد است که دفاع در عمق را برای پدافند هوایی حاصل می‌کند. با الحاق پهپادهای طرح رسول به یگان‌های پدافندی در سطح کشور، بخش عمده‌ای از عملیات پدافند هوا پایه به‌صورت تاکتیکی و در هر موقعیت جغرافیایی و با هزینه بسیار پایین‌تر نسبت به استفاده از هواپیماهای با سرنشین و با درصد خطر کمتر انجام می‌شود.

گفتنی است، انبوهی از پهپادهای کرار در آذر ماه سال ۱۴۰۲ با حضور فرمانده کل ارتش به یگان‌های نیروی پدافند هوایی ارتش در شرق، غرب، جنوب و جنوب غرب کشور الحاق شد.

همچنین پهپاد جت کرار در فروردین و بهمن ماه ۱۴۰۲ نیز با حضور فرمانده کل ارتش و ویر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به سازمان رزم ارتش ملحق شد.

چنین پیشرفت بزرگی درست در زمانی که دشمنان می‌خواهند که انقلاب اسلامی نتواند مانند گذشته در میان سایر ملت‌ها گسترش پیدا کند گواه این موضوع است که «ما می‌توانیم» شعاری است که بارها دل دشمنان را لرزانده است.همچنین روند روبه‌رشد در صنایع پهپادی کشور با وجود مشکلات چند سال اخیر و تحریم‌های ظالمانه همچنان ادامه دار بوده و صنعت دفاعی کشورمان در حال ارائه جایگزین‌های به‌روز، پیشرفته و چندمنظوره برای پهپادهای عملیاتی، موفق و پرتعداد قبلی است.

 

این مطلب نخستین بار در خبرگزاری فارس منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • حمله اسرائیل به حومه دمشق پایتخت سوریه
  • جنگنده‌ای که گزینه اصلی ارتش روسیه است! (+عکس)
  • کرار؛ پهپاد چند منظوره ایرانی
  • عملیات موشکی حزب‌الله لبنان علیه مواضع رژیم اسرائیل
  • پاسخ موشکی حزب‌الله به جنایت رژیم صهیونیستی / یک صهیونیست کشته شد
  • قدرت نمایی ایران مقابل آمریکا با این موشک هایپرسونیک /قاتل سامانه‌های پدافندی دشمنان را بشناسید+جزئیات
  • (عکس) جنگنده‌ای که گزینه اصلی ارتش روسیه است!
  • وحشت صهیونیست‌ها از حمله موشکی گسترده حزب‌ الله لبنان
  • وحشت صهیونیست‌ها از حمله موشکی گسترده حزب‌الله لبنان
  • اقتدار ۴۵/ فتاح؛ قاتل سامانه‌های پدافندی دشمنان