Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@10:05:32 GMT

صادرات انرژی قطر ۳۹ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۴۵۶۳

 به گزارش اکوفارس به نقل از اویل پرایس، کل صادرات قطر 35.5 درصد در سه ماهه سوم سال جاری میلادی کاهش یافته که نتیجه 38.5 درصد سقوط صادرات انرژی در این کشور بوده است. قطر یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع در جهان است.

 ارزش صادرات قطر در سه ماهه سوم سال جاری میلادی 11.3 میلیارد دلار معادل 35.5 درصد نسبت به سال گذشته در همین دوره کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دلیل اصلی سقوط صادرات قطر کاهش صادرات سوخت های معدنی، روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط با آن است. اطلاعات اداره آمار قطر نشان می‌دهد صادرات این محصولات 5.8 میلیارد دلار معادل 38.5 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.

  تمام صادرکنندگان نفت و گاز خاورمیانه از سقوط درآمدهای نفتی در سال جاری میلادی به خاطر کاهش تقاضا در نتیجه همه‌گیری ویروس کرونا و قیمت پایین نفت رنج می‌برند.

 محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با قبول اینکه کشورش 27.5 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را در سال جاری میلادی از دست داده اعلام کرد درآمد فعلی این کشور از فروش نفت برای پرداخت دستمزد حقوق بگیران در عربستان کافی نیست.

 قطر در میان سایر تولیدکنندگان خاورمیانه شرایط بهتری در مقابله با شوک قیمت نفت داشته که مربوط می شود به سطح بالای درآمد سرانه این کشور، ذخایر بالای هیدروکربن و هزینه پایین استخراج آنها و سرمایه خالص بالای دولتی.

 موسسه اعتبارسنجی فیچ رتبه اقتصادی قطر را در ماه ژوئن حفظ و اعلام کرد بیشتر صادرات گاز قطر تحت قراردادهای بلند مدت وابسته به نفت انجام می‌شود و حدود نیمی از درآمد نفت و گاز این کشور در سال جاری میلادی مربوط به 2019 بوده است. به این ترتیب، کاهش درآمد قطر از فروش هیدروکربن در 2020 به 27 درصد و در 2021 به 9 درصد می‌رسد. فیچ تخمین می‌زند قطر در 2019 تا 2021 به نفت بشکه‌ای 48 دلار برای تنظیم بودجه خود نیاز داشته باشد که پایین‌ترین قیمت در میان صادرکنندگان انرژی خاورمیانه است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۴۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که صادرات گاز به پاکستان در دولت سیزدهم آغاز شود.

جواد اوجی، وزیر نفت پس از دیدار با همتای پاکستانی خود اظهار کرد: مسئولان پاکستان بسیار امیدوار بودند این خط لوله اجرایی شود و عملیات تزریق گاز آغاز شود.

وی افزود: پاکستانی‌ها در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف هستند تا در همین دولت شاهد تزریق گاز به سمت پاکستان براساس آن قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان منعقد شده بود، باشیم.

وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی

در نشست وزرای نفتی ایران و پاکستان بحث و بررسی بر روی توسعه همکاری‌های انرژی انجام شد و آغاز تجارت گازی دو کشور مورد واکاوی دو طرف قرار گرفت.

به‌نظر می‌رسد در ۱۵ سالی که از امضای قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان گذشته که با کارشکنی مستقیم امریکا این قرارداد اجرایی نشده، هیچ‌گاه مثل امروز، مقامات پاکستان نسبت به رفع موانع اجرایی شدن این قرارداد، مصمم نبوده‌اند.

راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟

دوماه پیش بود که وزارت نفت و منابع طبیعی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که کمیته انرژی کابینه پاکستان با آغاز کار برای احداث خط لوله از مرز مشترک پاکستان تا بندر گوادر موافقت کرده است.

در این بیانه آمده بود: "با توجه به کمیته نظارتی که در سپتامبر سال گذشته از سوی نخست‌وزیر پاکستان برای بررسی توصیه وزرای مربوط درباره خط لوله گاز ایران و پاکستان تشکیل شده بود، کمیته انرژی کابینه توصیه‌های دریافت از سوی کمیته نظارتی را تایید و به موجب آن در مرحله نخست، کار بر روی احداث ۸۰ کیلومتر خط لوله گاز از مرز پاکستان تا بندر گوادر آغاز خواهد شد."

حال در خلال سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان، جواد اوجی، وزیر نفت ایران با همتای پاکستانی خود نشست مشترکی برگزار کرد که طبق اعلام وزارت نفت، دو طرف در این دیدار بر تحکیم روابط دو کشور به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز تأکید کردند و توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی از مهم‌ترین محورهای مذاکرات وزیران نفت ایران و پاکستان بود.

اگرچه وزارت نفت ایران از جزئیات مذاکرات صورت گرفته در این جلسه خبری منتشر نکرده، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که آغاز تجارت گازی دو کشور مورد واکاوی دو طرف قرار گرفته است.

به‌نظر می‌رسد از این سفر و جلساتی که در خلال آن برگزار شده، می‌توان طلسم‌شکنی آغاز تجارت گازی دو کشور را پس از ۱۵ سال انتظار داشت؛ البته این مهم بستگی به قدرت چانه‌زنی دو طرف و اهتمام مسئولان دو کشور برای رفع موانع خواهد داشت و مقامات پاکستان باید در عمل نشان دهند که سیاست یک‌بام و دوهوای گذشته در مورد تعلیق خرید گاز از ایران را زیر سایه همراهی با امریکا کنار گذاشته‌اند.

کد خبر 846597 برچسب‌ها نفت گاز - صادرات ایران و پاکستان خبر مهم جواد اوجی دولت سیزدهم ایران وزارت نفت

دیگر خبرها

  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی رکورد زد
  • صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری
  • دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
  • رشد ۱۰ درصدی صادرات ایران به چین از ابتدای ۲۰۲۴
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد